Șocant. Citesc la ioșka că ar fi spus Băsescu : "Eu până acum am guvernat pentru popor, acum guvernez pentru ţară!", a ţinut să precizeze preşedintele. Apoi a urmat şi explicaţia: "Întotdeauna poporul vrea mai mult şi cât se poate de repede, acum însă trebuie să ţinem cont de ce e mai bine pentru ţară!".
Citesc și pe Cotidianul.ro ceva asemănător: „Preşedintele a mai spus, conform surselor citate, că ziua în care a anunţat măsurile de austeritate a fost "cel mai greu moment" din viaţa sa politică" şi că el a ales "să guverneze pentru ţară".
Ce înțelege el prin „țară” ? DEX ne arată că acest cuvânt are ca principală componentă „teritoriul locuit de un popor organizat din punct de vedere administrativ și politic într-un stat”. Nu cred că Sauron Băsescu s-a referit că el va guverna pentru „teritoriu”. O guvernare pentru teritoriu ar însemna o politică de cucerire de alte teritorii. Nu este cazul. Atunci înseamnă că el, Sauron Băsescu, s-a gândit la ”stat”.
Guvernarea pentru „stat” contra guvernării pentru „popor”. Păi o asemenea idee este anti-constituțională, anti-europeană, anti-civilizație. O astfel de idee răstoarnă scopul existenței statului: bunăstarea poporului !
Să mergem la Constituție. Art. 1 - Satatul român -, alin. (3) spune că „România este stat de drept, democratic și social, în care demnitatea omului, drepturile și libertățile cetățenilor, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradițiilor democratice ale poporului român și idealurilor Revoluției din decembrie 1989, și sunt garantate”. Este evident că statul este în slujba poporului și nu invers. Iar Revoluția din decembrie 1989 a fost împotriva statului comunist. Statul comunist a pus mai presus de om interesele administrației comuniste, revolta cetățeanului având ca rezultat revenirea, până în aceste zile, la așezarea normală a raporturilor cetățean-stat. Anunțul lui Băsescu întoarce la situația de dinainte de 1989. Revenim, prin vrerea lui la statul dictatorial. Pentru că o guvernare pentru stat nu se poate realiza fără dictatură !
Afirmația lui Băsescu motivează folosirea art. 53 din Constituție pentru restrângerea unor drepturi și libertăți cetățenești. Țara/statul, în fapt puterea politică care concură la administrarea acestuia - Parlament, Președinție, Guvern, Banca Națională ... - s-au îndepărtat de Constituție, de valorile statului democratic și social și și-a pus mânecuțe de contabil marca Mugur Isărescu. Echilibrul financiar al țării a fost grav afectat de politicile economice și financiare ale guvernanților de strânsură din actuala Coaliție aflată la guvernare cu acordul Băncii Naționale, al tuturor celor de la Banca Națională pentru că, în ultimul timp, observăm cum bancherii naționali fac politică pe față. Mugur Isărescu „mormăie” concepte iar Vasilescu vine și dă nume concrete. Başca faptul că ginerele Guvernatorului are cerul gurii portocaliu şi pohteşte la căciulă şi curea lată de premier al unui Guvern făcut cu largul concurs al socrului şi al marinarului cotrocenist. Acum ”joacă” pe banca de rezerve în speranța că o schimbare a sinistrului manechin Boc va veni cât de curând.
În nici o prevedere constituțională nu se găsește un cuvânt prin care să prioritizeze „țara/statul” față de popor. Dimpotrivă, poporul este beneficiarul administrării țării de către Guvern și Președinție, al legilor date de Parlament. Decizia de acum a lui Traian Băsescu, cum că va „guverna pentru țară și nu pentru popor” este un semnal că România va deveni, prin folosirea forței autorităților statului, din nou, o mare închisoare. Ca pe timpul comunismului.
Acum se poate înțelege mai bine conceptul „priorității economicului asupra juridicului” promovat de acest Guvern de handicapați, sprijiniți de Mugur Isărescu, de unii analiști economici și de o parte a mediului de afaceri și introdus în aproape toate actele normative, în diferite formulări. Acest concept a fost folosit de comuniștii care au înfometat poporul țării numită România pentru a asigura „echilibrul bugetului de stat” în urma împrumutului de la FMI.
Cine nu își cunoaște istoria este sortit să o repete. Cei care au dat votul lui Băsescu și găștii lui de mafioți ne-au trasat drumul „glorios” către o nouă dictatură similară celei comuniste. Cu această ocazie, cel puțin pentru mine, a picat un mit: Mugur Isărescu.
8 comentarii:
Cum ziceam, se pare că, din buncărul lui, fuhrer-ul chiomb a ajuns la înțeleapta concluzie că nu-l mai merită nimeni.
Nici poporul, nici partidul, nici istoria.
Nimeni în afară de hitlerjungen şi de Madamă.
Hitlerjungen, adică botoasa.
Sper că SPP-iştii au destulă benzină.
Că o brichetă sigur are cineva!
Toni, treaba devine „cotoioasă”. Benzină au. Nu și-au tăiat benzina de la cheltuieli. Brichetele sunt la noi.
Florin, întotdeauna l-am suspectat pe " ciudăţelul" ăsta de Isărescu de mizerii şi alte complicităţi, mai ales în cârdăşie internaţională. Ruşinos! tot politicul-de 20 de ani, în privinţa lui-,din păcate.
Silviule, și eu am rămas uimit de comportarea lui Isărescu. Sunt foarte supărat pe el.
Vai , ce rai puteti fi cu geniul 'mugurelului'...Dar prin anii 90 (cind i se termina primul mandat) cind a venit aici 'capul' rezervelor federale (cum ale cui ?),si nu mai termina cu laudele aduse 'geniului'...si ca de atunci nu l-a mai putut misca nimeni si numic din scaun...nimeni nu s-a intrebat ale cui jocuri le face...
mos alecu,
„Hoțul neprins e negustor cinstit”, spune o vorbă veche. Nefiind specialist în domeniul bancar, nu am cum aprecia pe Isărescu ci doar să îi ofer prezumția de „bună credință” și pricepere.
Acum, când a intrat în spațiul politic și juridic, mi-au sărit în ochi, ca niște schije, afirmațiile lui prin care sprijină și recomandă tăierea pensiilor - considerate prea mari de EL, Guvernatorul BNR (ce treabă are el cu pensiile, Dumnezeu știe !). Aici, Isărescu a intrat pe terenul meu și pot aprecia în calitate de cetățean prestația lui. Și-a depășit mandatul și având astfel de concepții trebuie să plece. Să meargă la PD-L, unde vrea el, dar nu mai are dreptul să țină finanțele naționale.
Pentru „afacerile” lui cu ... cine știe cine, sunt alții în măsură să aprecieze. Cum ai fi tu, de exemplu.
Eu nu fumez, dar o brichetă am în permanenţă la mine.
Cât îl priveşte pe Isă, se pare că cei care-l suspectează de pactizare cu inamicul au avut dreptate.
Ori asta, ori s-a ramolit şi nu mai ştie ce spune! ;)
Toni, bănuiesc că a căzut la pace cu Băsescu. Îl susține pe mafiot. Sigur are un interes. Viitorul ne va lumina.
Trimiteți un comentariu