miercuri, 14 decembrie 2016

Raluca Țurcan, la prima declarație a opoziției PNL.


Ce este al Cezarului, este al Cezarului. Raluca Țurcan a devenit cel mai performant lider local al PNL, rezultatul PNL Sibiu la aceste alegeri este model. Cu peste 10% deasupra PSD ! Meritocrația cere, imperios, să îi fie recunoscut rezultatul și să îi fie acceptată poziția, chiar temporară, de președinte al PNL.

Agerpres. Turcan: PSD începe cu o fraudă de încredere; e surprinzătoare rapiditatea cu care își abandonează programul

Criticând „frauda de încredere” cu care PSD deja începe să lucreze în relația cu cetățenii țării, Raluca Țurcan face următoarea observație:
Pentru noi e surprinzătoarea rapiditatea cu care PSD își abandonează programul de guvernare și principiile asumate în perioada de campanie electorală. Sunt oameni de afaceri, investitori care și-au făcut planuri pe noul Cod fiscal și cu gândul spre reducerea sau eliminarea taxei pe construcții speciale. În același timp, programul de guvernare al PSD mai ascunde și renunțarea la cota unică de impozitare și trecerea spre cota progresivă, ceea ce va afecta profund mediul economic și va genera, cu siguranță, creșteri de taxe și impozite. Așadar, practic, PSD începe discuțiile pentru conduita și acțiunea politică pentru viitorii patru ani cu o mare fraudă de încredere în rândul cetățenilor
Avem pe de o parte abandonarea de către PSD a propriului program de guvernare, program care cuprinde multe, multe promisiuni, absolut nesustenabile din moment ce evoluția economică a României nu le permite realizarea. Ca să dea ce au promis, viitorii guvernanți ai PSD trebuie să bage adânc mâna în buzunarul altora. Din întâmplare, acei alții sunt majoritatea „tăcută”, cei care s-au dus la schi, la vânătoare, la alte petreceri în aer liber, la cumpărături în străinătate sau la vizite, convinși fiind că viața lor nu depinde de evoluția politică a țării. Ei bine, s-au înșelat. Vor da banul de la ei pentru ca votanții PSD să primească ce li s-a promis în campanie.

Undeva, pe Facebook, am spus că PNL s-a adresat electoratului PSD, angajații bugetari din sănătate și învățământ „uitând” de electoratul natural al PNL, cei care produc PIB-ul României. Greșeala este imensă iar cel care a construit strategia de campanie a fost toxic pentru PNL. Este adevărat că cei mai conștiincioși votanți sunt pensionarii, persoanele în vârstă, cei din educație și cei din sănătate. Este adevărat dar nu sunt votanții PNL. Sunt ai PSD, sunt tradiționali ai PSD, sunt cei cărora PSD se adresează cu precădere. La aceștia se adaugă popimea ortodoxă. Din ce în ce mai activă pe scena politică în favoarea PSD. PNL nu are ce căuta lângă acest electorat.

Raluca Țurcan repară, abia acum, enormele erori de strategie ale PNL. Strategie care nu este de acum, campania electorală doar a confirmat faptul că PNL și-a pierdut doctrina. Ceea ce este o tragedie. Este o tragedie începută cu mai mult timp în urmă, o tragedie amplificată în urma fuziunii când oportuniștii au primit drepturi mai mari ca liberalii tradiționali (indiferent că ei au fost în vechiul PNL sau în vechiul PDL).

Este de urmărit dacă Raluca Țurcan va promova acțiuni de reparare a erorilor grave din politicile PNL promovate cu ani în urmă. Inclusiv idioțenia majoră că în afara PNL sunt persoane mai valoroase decât în interiorul PNL !

Un comentariu:

Freddye spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.