vineri, 17 iulie 2009
Se aduna. De la Parlamentul European.
Preiau de la Parlamentul European unele informatii care au un interes, la un moment dat. Ne mai trezim cu cate un ziarist roman care bate talanga ca "X" ar fi zis despre Romania nu stiu ce "apreciere". Sa vedem cine este "X" si ce poate face el cu parerea aia devenita "bomba de presa".
O sa incep cu presedintii grupurilor politice, persoane foarte importante care constituie, impreuna cu Presedintele Parlamentului European, Conferinta presedintilor care decide, de ex., asupra agendei sesiunilor in plen. Mie imi vine in cap ideea ca seamana cu birourile permanente ale Parlamentului Romaniei.
Grupul Partidului Popular European (Creştin-Democrat):
Joseph Daul s-a născut la Strasbourg, la doi ani după al doilea război mondial.
Dânsul a studiat agricultura, iar la vârsta de 20 de ani a preluat ferma familiei sale, de care se ocupă în prezent unul din cei doi copii ai săi. Domnul Daul a fost activist în uniunea fermierilor, iar mai târziu în asociaţii ale fermierilor la nivel naţional şi european.
În 1998, Joseph Daul a fost ales membru al Parlamentului European, unde în 2002 a devenit preşedinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală, iar mai târziu, în 2007, preşedintele Grupului Partidului Popular European (Creştin-Democrat) şi al Democraţilor Europeni.
Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi a Democraţilor în Parlamentul European:
Martin Schulz. În vârstă de 53 de ani, Martin Schulz s-a născut în Germania, în oraşul Hehlrath, aproape de graniţa cu Belgia şi Olanda.
La vârsta de 20 de ani, la un an după ce s-a alăturat socialiştilor democraţi, dânsul a lucrat la diverse librării şi edituri. Între 1980 şi 1990 a fost activist politic atât la nivel local, cât şi la nivel regional.
Domnul Schultz a fost ales membru al Parlamentului European în 1994, fiind membru în Comisia pentru drepturile omului şi Comisia pentru libertăţi civile şi afaceri interne; în 2004 a devenit preşedintele socialiştilor din PE.
Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa:
Guy Verhofstadt s-a născut în 1953 în Dendermonde, Belgia. La începutul anilor 70, dânsul a fost activ în Liga studenţilor flamanzi liberali, fiind totodată student la facultatea de drept din Ghent.
În 1982, domnul Verhofstadt a devenit preşedintele Partidului pentru Libertate şi Progres; în 1985 a fost ales membru al Camerei deputaţilor, devenind Deputat Prim Ministru şi Ministru al bugetului. În iulie 1999, dânsul a devenit Prim Ministru, după care senator în 2007, urmând ca în iunie 2009 ă fie ales membru al PE pentru prima dată.
Rebecca Harms si Daniel Cohn-Bendit
Copreşedinta Rebecca Harms a fost asistentă a unui deputat în anii 80, fiind totodată cunoscută pentru implicarea sa în mişcarea anti nucleară şi nesupunere civică împotriva planului de a depozita reziduurile nucleare în Saxonia Inferioară.
Dânsa şi-a dedicat o mare parte din munca sa din cadrul PE politicii energetice.
Copreşedintele Daniel Cohn-Bendit, în vârstă de 64 de ani, a devenit cunoscut în Franţa şi Germania prin rolul pe care l-a avut în protestele studenţilor din 1968. Neavând naţionalitate franceză, dânsul a fost obligat să părăsească Franţa în toamna anului 1968.
Cohn-Bendit s-a alăturat Grupului Verzilor în 1984 şi a devenit deputat european în 1994.
Conservatorii şi Reformiştii Europeni:
Michał Kamiński s-a născut în martie 1972 în Varşovia. A devenit activist politic la vârsta de 15 ani în cadrul mişcărilor conservativilor naţionali şi opoziţiei catolice.
Kamiński a fost ales deputat european în 2004 când a devenit membru al Comisiei pentru piaţa internă şi vice-preşedinte al Grupului Uniunea pentru Europa Naţiunilor.
În iulie 2007, dânsul a renunţat la PE pentru a lucra în Cancelariatul preşedintelui polonez Lech Kaczyński. Cu ocazia alegerilor din iunie 2009, Kamiński s-a întors la Parlamentul European, unde a jucat un rol cheie în formarea noului grup al Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni.
Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică:
Lothar Bisky Lothar Bisky Lothar Bisky s-a născut în 1941 în Zollbrück, Polonia, şi a crescut în Germania de Vest până la 18 ani, când s-a decis să plece în Germania de Est, unde s-a alăturat Partidului Socialist Unit din Germania.
După căderea zidului din Berlin, dânsul a fost ales în Parlamentul German din est. Începând din 1993, a devenit preşedintele partidului care a urmat celui Socialist Unit, care în urma unei fuzionări, a devenit în 2007 Partidul Stânga.
Din 2007, domnul Bisky este preşedintele Partidului Stângii Europene, fiind ales pentru prima dată membru al PE în iunie 2009.
Grupul Europa Libertăţii şi Democraţiei:
Francesco Enrico Speroni si Nigel Farage
Născut la Londra în 1964, copreşedintele Nigel Farage a fost membru fondator al Partidul pentru Independenţa Regatului Unit (în 1993). Domnul Farage a fost ales deputat european în 1999, fiind reales în 2004 şi în 2009.
Din 2006, dânsul este liderul Partidului pentru Independenţa Regatului Unit şi totodată copreşedinte al Grupului Independenţă şi Democraţie al PE.
Copreşedintele Francesco Enrico Speroni s-a născut la 4 octombrie 1946. Licenţiat în ştiinţe politice şi în drept, dânsul a fost ales deputat european pentru a patra oară în iunie 2009, fiind copreşedintele Comisie PE pentru afaceri juridice înainte de ultimele alegeri.
In aceste grupuri parlamentare sunt ai nostri. Normal, avem exceptia Gigiiiiiiiii Berbecaliiiii care formeaza "doar el insusi" grupul parlamentar al derbedeilor imbogatiti din afaceri imobiliare.
Sursa fotografiilor este Parlamentul European.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Vor fi șterse comentariile care depășesc limitele dialogului civilizat sau care pot fi catalogate ca spam.