miercuri, 5 august 2009

Romania se scufunda

Care sunt cele mai importante stiri ? Cele despre descarcerarea presei din ghiarele basesciene ? Aici ma refer la ultimele schimbari manageriale din media autohtona, atat de publice si publicate, atat de planse si de hulite, atat de tismaniene, morariste, turcaniste, catavenciste si cum mai vreti voi sa ii spuneti. Au si ele importanta lor majora insa efectul il vom vedea undeva in timp. Cele despre economia Romaniei ? Aici ma refer la rapoartele mereu dezastruoase ale Guvernului Basescu-Boc-Geoana, rapoarte devenite comune, senzatia dezastrului estompandu-se pe masura ce avem mereu parte doar de nefericirea de a suporta cea mai dezastruoasa guvernare posibila. Efectul este pervers, nedrept chiar si pentru cei ce au dat, de buna credinta, votul lor PD-L si PSD in speranta ca vor avea mai mult. Si au dat nu doar saracii, au dat cadrele didactice lacomite la promisiunile populiste ale unei Andronescu, ale lui Basescu, ale lui Geoana. Au dat tinerii care se visau importanti in urma acelorasi promisiuni populiste. Au dat toti cei care fara a pricepe prea mult despre ce este vorba s-au increzut in vorba mincinoasa a cotrocenistului marinar. Cei carora le-a placut hahaitul de betivan si vorba sloboda de "tiganca imputita".

Care stiri sunt mai importante ? Pai eu zic ca cele care ne vor alarma cu privire la buzunarul din dotare. Avem buzunare mai mari sau mai mici, fiecare dupa stare si pricepere. Dar este buzunarul nostru si am lucrat din greu pentru a-l umple macar cu strictul necesar. Pana cum, Guvernul Basescu-Boc-Geoana au reusit sa taie buzunarele unora, sa micsoreze pe ale altora dar sa si mareasca buzunare apropiatilor adusi in functii publice peste necesarul organigramelor si al activitatilor cu responsabilitate publica. Da, dar doar acolo unde nu se simte nevoia de cunostinte si pricepere, astfel ca functiile publice din Justitie sunt mereu goale si de neocupat, functiile publice de competenta sunt goale - expertii si consilierii specializati "nu se fabrica" prin strunjire, aschiere sau pilire.

In timp ce sunt mesaje sinistre privind economia est-europeana, tarile baltice cazand si cerand un nou ajutor FMI, Romania a facut o indatorare uriasa fara insa ca deblocarea economica sa se produca. Mai mult, gandirea economica de metalurgist nefericit a lui Pogea a reusit sa distruga si bruma de capacitate a investitorilor mici si mijlocii de a relansa economia asta atat de praduita pentru satisfacerea dorintelor de imagine ale unor panarame numite in functii de demnitate sau de autoritate publica.

Vocile lucide nu sunt auzite. Vocile care ar trebui sa fie lucide ne toarna gogosi sofisticat-contorsionate, invitandu-ne sa le mancam cand crude, cand arse scrum, niciodata insa suficient rumenite. De aici gustul amar din gura de care se pare ca nu vom scapa prea curand.


Tariceanu are un strigat de revolta. Posteaza revoltat si ajunge la o concluzie trista

"În ciuda evidenţelor asupra efectelor impozitului forfetar, premierul Boc o ţine una şi bună: "nu renunţăm la impozitul forfetar". De ce? Pentru că aduce bani la buget. Cu ce preţ însă şi, mai ales, cât timp? Dacă ucizi economia privată, atunci cine va mai susţine bugetul, domnule Boc?

Guvernul Boc-Băsescu a ajuns să joace 2 roluri: călău şi maestru de pompe funbre. Adică, întâi încearcă să te ucidă. Dacă ai supravieţuit … te mai impozitează şi data viitoare. Dacă nu … îţi asigură înmormântarea".

Bogdan Olteanu gaseste de ziua lui Obama ocazia sa faca vorbire despre ce fac cei care capitalisti fiind au tratat criza ca niste capitalisti. Si pune accentul pe "coerent". Degeaba anunti masuri si incerci sa le aplici daca nu ai si coerenta necesara. Bine, Pogea nu are nici o vina, Boc asisderea, Basescu este cel care viseaza noaptea si cere aplicarea a doua zi. Ca Ceausescu.

"Nu stiu daca America a iesit din criza, asa cum au anuntat cei 60 de economisti saptamina trecuta, probabil trebuie sa mai treaca un trimestru ca sa se vada rezultate solide. Dar am vazut, din februarie incoace, un efort coerent. Mai scriu odata: coerent. De salvarea a companiilor, de salvare a locurilor de munca, de consolidare a sistemului financiar. Si, spre disperarea celor care il numeau socialist ca sa aiba despre ce vorbi, totul a fost facut cu mijloace capitaliste.

E cam neplacut sa te uiti dupa asta inapoi spre prietenul Pogea, aici dispar si coerenta, si mijloacele capitaliste, si, din pacate, si succesul in combaterea crizei. Dar sa lasam economia deoparte azi".

Intre timp, vestile despre "cheltuirea eficienta" a banului public curg garla. A fost gasita Ridzi cu mainile bagate pana la coate in sipetul cu averea tarii. Fata era pusa pe chef, pe dezmat public in timp ce dincolo, la ministerele functionale in care discutiile se orienteaza catre existenta fizica a oamenilor, fie angajatii statului fie cetatenii obisnuiti ai tarii, se stiu dar se evita a se spune pe sleau ca vom avea "pierderi colaterale", adica saraci-morti-bolnavi-omorati etc. intru gloria celui mai iubit dintre cei mai iubiti portocalii, din lipsa de fonduri. Alaturi, in presa de toate zilele este in atentie Udrea Elena, alta obisnuita de petreceri pe banul public, aroganta si impertinenta care are tupeul sa acuze ca se face o campanie impotriva ei atunci cand tot presa da stiri sinistre cu bolnavi incurabili care nu mai au medicamentele necesare supravietuirii, cu camine de batrani care nu mai au ce da de mancare batranilor, cu scoli care urmeaza a fi inchise si copii ce urmeaza a ingrosa randurile boschetarilor pentru a satisface dementialele directive basesciene de taiere a cheltuielilor publice ce afecteaza cheltuielile publice de campanie portocalie pentru prezidentialele basesciene. Ce poate fi mai sinistru decat "incurajarea-directiva" data de Basescu primarilor ca, in perioada urmatoare, chiar daca nu mai sunt bani la primarii sa nu cumva sa nu se faca sarbatorile populare, campenesti care pot aduce laolata populatia zonei pentru "socializare" !

Iar aici, prietena @Lilick are o idee interesanta. Nu cumva Basescu isi propune sa mulga si o vaca in direct ?

10 comentarii:

  1. Haha, ceva legat de presa voiam sa postez si eu putin mai incolo. Gand la gand. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine scris. intre timp criza e pe val si efectele sociale se vor resimti profund in 2010.
    ..si multumesc pentru comentariul cu CSOP. Fusesem dezinformat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect. Acum este frunzareala si vise inca frumoase. La anul va fi jalea.

    Am vrut sa iau si eu CSOP, de la ioska, dar am observat ca este pe aprilie.

    RăspundețiȘtergere
  4. ,,Care sunt cele mai importante stiri?'' Cele oferite de presa basesciana, care promoveaza circul politic, care duc in derizoriu teme serioase, importante. Dezastrul economic in care a dus tara guvernarea basesciana trebuie cumva acoperita cu mult CIRC! Intereseaza pe cineva adevarata si cruda realitate? NU! Asta pana la aparitia unui jurnalist serios care in urma unei INVESTIGATII serioase a aratat ca pestele de la cap se-mpute, prin furtul de bani publici! Acum, dupa venirea lui Nistorescu la Coti, maestrii presei de circ au sarit in sus de DISPERARE! De ce? Simplu: Nistorescu vrea jurnalism serios, vrea anchete, vrea investigatii, ceva in genul fulminantei EvZ din anii 2003-2004, cand a pus umarul la demolarea regimului atotputernic nastase. Daca un ziarist ca Tolontan poate fi mai usor invins, un ziar precum cel vizat de Nistorescu este mult mai greu! De aici si DISPERAREA presei oranj si a celor din servicii care ii dirijeaza de la 3coceni.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai dreptate @hendrix. Am citit si postarea ta sub @AlPacino din Coti. Pui punctul pe "i". Si eu sper ca Nistorescu sa isi duca treaba la bun sfarsit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut.

    Vreau sa te anunt ca de miine voi avea un nou tabiet:blogul tau pe stomacul gol,inainte de cafeluta .

    Am vrut sa-ti fac un mic compliment pentru ca te simt astazi un pic mai suparat.Mama ce ti-ar mai placea sa stai de vorba toata ziulica pe blog,nu?Gresesc?

    Eh-ai sa vezi ca in curind mica ta lume secreta nu va mai fi asa...secreta =).Rabdare.

    http://www.youtube.com/watch?v=brHTPrNMQXs

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc @rock60_70. Acum ascult si scriu.

    Vezi ca sunt cam lenes. Nu scriu seara pentru a ajuta o cafeluta dimineata sa aiba un gust mai bun. Si eu profit dimineata de alti bloggeri mai inspirati si mai harnici.

    Nu am fost suparat azi. Am vrut sa fiu serios insa se pare ca am luat-o razna. Cand incerc sa fiu serios o dau in bara de crede lumea alte cele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate Romania s-a scufundat putin cate putin inca de la venirea lui Basescu pe postul de presedinte. Si acum, cand in sfarsit intelege "marinarul" ca s-ar putea sa nu mai conduca nimic in curand, incepe sa dea in stanga si in dreapta cu tot ce poate. Cotidianul e doar un exemplu. Un alt exemplu e aparitia lui Basescu la TVR1 ori de cate ori e pus sub lupa justitiei cate un ministru al PD-L sau cand apare vreo situatie tensionata care implica PD-L sau apropiati ai presedintelui. A fost cazul si dupa campania Elenei Basescu, s-a intamplat si aseara, in legatura cu cazul Udrea..Cred ca Romania are nevoie de o ancora, dar nici Antonescu si nici Basescu nu sunt persoanele potrivite pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine ai venit @sandu.

    Adevarul este ca acum se duce o lupta crancena pentru ocuparea unor pozitii favorabile pentru batalia electorala din toamna.

    Basescu incearca, mai mult decat ieri, sa isi apere punctele tari devenite, deodata, slabe. Ridzi a picat pentru ca cei din PD-L nu au crezut ca este real ce se intampla. Udrea a devenit o tinta usoara din cauza functiei ocupate si a dezmatului alocarii bugetare pentru un domeniu insignifiant fata de problemele grave ale tarii azi. Dar Udrea avea rolul ei bine conturat pentru campania prezidentiala. Ea si l-a ales iar Basescu l-a acceptat. Normal, atacul asupra lui Udrea slabeste pozitia lui Basescu. Dar si a PD-L care isi va pierde o mare parte dintre sustinatori daca, si in cazul Udrea se va face dovada abuzului si risipei ca politica de partid.

    Ai o idee cu care nu pot fi de acord. Ancora nu trebuie, nu poate fi o persoana, un fel de Mesia. Ancora Romaniei este existenta pluripartidismului. Nu doua partide, modelul cel mai aproape de abuzul politic, ci partide care sa reprezinte toate optiunile politice ale cetatenilor si abia din confruntarile intre ele sa rezulte acele masuri politice care sa satisfaca cea mai mare a populatiei.

    Presedintele trebuie sa fie un functionar. Ceva mai sus intr-o ierarhie insa tot un functionar. Daca dorim altceva, atunci trebuie sa revenim la regalitate. Basescu a jucat un rol stupid in acesti ani. S-a dorit presedinte-rege (!), cu accent pe "ragalitatea" functiei si perenitatea modelului. A ratat. A incercat sa fie un Carol al II-lea insa nu avea cum. Struto-camila nu este un animal viabil.

    Eu sunt sustinator al lui Antonescu pentru ca am convingerea ca va fi un presedinte. Atat. Este singurul care a inteles modelul necesar noua acum.

    RăspundețiȘtergere

Vor fi șterse comentariile care depășesc limitele dialogului civilizat sau care pot fi catalogate ca spam.