Am urmarit intalnirea, pentru ca nu ii pot spune confruntare, de la Realitatea TV intre Crin Antonescu, Sorin Oprescu si Kelemen Hunor. Cred ca toata intalnirea ar putea fi catalogata ca un dialog civilizat. Cei trei candidati se respecta si chiar de nu au viziuni comune despre functia de Presedinte al Romaniei, nu au apelat la forme extreme de promovare.
Probabil de aceea realizatorii au retinut si publicat doar informatia ca cei trei nu au aranjamente pentru turul II. Cam putin, desi discutia a fost relativ interesanta.
REALITATEA.NET - Kelemen Hunor, Sorin Oprescu şi Crin Antonescu au negat că ar avea înţelegeri post-electorale
Am impresia ca parerile despre functia de Presedinte ale lui Oprescu si Hunor nu intereseaza ziaristii. Ei doreau "sange" iar cei trei au oferit un colocviu. Fiecare a retinut ce a vrut. Eu retin faptul ca Antonescu isi mentine pozitia de a nu sprijini pe Basescu in turul II si ca transmite acest lucru tuturor celor care il asculta.
Eu cred ca intalnirea celor trei a avut un avantaj direct, prin aceea ca a adus in fata televizorului pentru a urmari emisiunea votantii celor trei candidati. Mai cred ca, la fel ca mine, votantii lui Oprescu si ai lui Hunor au putut sa isi faca o imagine mai buna despre Crin Antonescu. Avand in vedere respectul aratat de cei trei fiecaruia dintre cocompetitorii prezenti in platou, daca nu pentru turul I, atunci pentru turul II, cel care va intra in competitie va avea niste votanti in plus fata de votantii sai obisnuiti.
Stiu ca unii vor gandi superficial si vor considera ca intalnirea de ieri seara de la Realitatea Tv este inutila, pe considerentul ca nici Oprescu si nici Hunor nu au sansa de a influenta rezultatul votului in primul tur. Acestia vor considera voturile date lui Oprescu si Hunor, ba chiar si lui Crin, ca fiind o pierdere. Eu consider ca este un castig. Pentru ca ma gandesc la faptul ca diversitatea punctelor de vedere, sustinuta de personalitati ale vietii politice, intareste viata politica nationala si ne permite sa gandim cu curaj la un model democratic in care libertatea individului este suprema ratiune a statului. Merg chiar mai departe si spun ca aseara am avut dovada vie a modelului de democratie catre care trebuie sa mergem.
Nu pot sa trec mai departe fara a consemna si alte subiecte.
Observ si semnalez abundenta de mesaje catre ostilizare a confruntarii intre cocompetitori a oamenilor din presa. Mai mult, sunt ziaristi care promoveaza, total aiurea, subiecte care nu au rostul in aceasta confruntare pentru functia de Presedinte. Si cei de la Realitatea Tv, si cei de la Evenimentul Zilei si unii de pe la Antene. Subiecte privind economia, agricultura, comertul, invatamantul etc. Total aiurea si, constat eu, in sprijinul evident al lui Traian Basescu si Mircea Geoana care si-au manifestat dorinta de a practica modelul "presedintelui jucator". Adica si Presedinte si "seful" primului-ministru (?!) si, daca este posibil, "seful" Parlamentului, "seful" Justitiei, "seful" Serviciilor etc. Nu mai spun de ideile promovate pe "voxpublica" de retrasii ziaristi de la Cotidianul, un cuibusor de nebunii in sprijinul lui Traian Basescu. Trag concluzia ca aici, la voxpublica, se colporteaza "stirile" care ajung pe piata sub forma barfelor.
Tot aseara, la emisiunea lui Gadea, Mugur Ciuvica a dat replica lui Victor Ponta referitor la subiectul dezbaterii cerute de Geoana pentru vineri: problemele economice. Pe buna dreptate Ciuvica a observat ca un candidat care vine cu un program economic nu va avea cum sa il puna in aplicare daca in Parlament se va constitui o majoritate ostila Presedintelui ales ! Intrebat daca Geoana ajuns Presedinte va respecta majoritatea parlamentara, Ponta a raspuns ca da. Eu nu cred. De ce ? Pentru ca Geoana se vrea "presedinte jucator", dupa modelul lui Basescu.
sorin oprescu "doua cuvinte: ex clus" ?? a dres-o repetandu-se cu un nu.
RăspundețiȘtergereDepinde ce vrei sa spui. Sau, mai bine, depinde ce avea in cap Oprescu.
RăspundețiȘtergere