PSD a adunat, foarte repede, un numar destul de mare de probe care pun sub semnul indoielii validitatea alegerilor. Precedentul este in comunicatul din 7 decembrie a Autoritatii Electorale Permanente care confirma, cu o intarziere de 6 luni (?!) fraudarea alegerilor europarlamentare. Aproape 14.000 de alegatori si-au cam bagat picioarele in ea constiinta si au votat multiplu. Pentru bani, pentru alimente, pentru alte valori. Oare cine este ala care ocupa un loc de europarlamentar obtinut prin furt ?
Dragnea a aratat, sintetic, la Dumitrescu in emisiune, ca s-a furat in draci. In favoarea lui Basescu. Metodele au fost diverse. Cea mai urata este modificarea rezultatelor in procesele-verbale trimise BEC de la BEJ. Se pare ca la BEJ au existat oameni ai PD-L care au fost desemnati cu "corectarea" proceselor verbale nefavorabile lui Traian Basescu. 30-40 de voturi de la fiecare sectie de votare "culese" pentru Basescu a dus la o frauda de proportii de peste 100.000 de voturi. Mult peste diferenta de 70.000 de voturi declarate in favoarea lui Basescu peste cele ale lui Geoana. Escrocherie portocalie pe fata.
Cazul sectiei speciale de la Paris este emblematic. Indiferent cum o ei, indiferent cum socotesti, un minut nu este suficient pentru un vot in situatia in care trebuie sa ti se verifice, rapid, normal, validitatea documentului de identitate, sa fii inscris in tabel, sa dai o declaratie pe propria raspundere, sa primesti buletinul de vot si stampila, sa intri in cabina si sa pui stampila, sa bagi buletinul in urna, sa predai stampila si sa iti recuperezi documentul de identitate, sa iesi din incapere ... Basca aglomerarea care se creaza la intrarea si iesirea din incapere, la miscarea oamenilor prin incapere, la unele discutii cu alegatorii etc. Iar Videanu sustine ca este normal ! Slab Videanule. Este paranormal. La situatia asta se poate spune ca exista un "parandarat" care a determinat-o.
Eu consider ca sunt suficiente probele care confirma fraudarea alegerilor in masura sa distorsioneze serios rezultatul lor. Traian Basescu si PD-L s-au pretat la un furt grosolan de voturi si deformarea astfel a realitatii.
Din acest motiv eu cred ca este exclusa orice forma de sustinere, pe viitor, a lui Traian Basescu si a PD-L. Orice sustinere a acestora este ca o crima asupra propriei identitati cetatenesti. Nu poti sa sustii ca ai optiuni democratice, ca esti un om educat, ca ai aspiratii de libertate individuala daca validezi comportamentul celor care incalca, grosolan, aceste valori.
Ma uit in jur. Vad un UDMR care este dispus sa accepte aceste grave incalcari ale ideilor democratice. Vad un UDMR care considera ca o guvernare este mai valoroasa decat democratia insasi. Vad un UDMR care nu mai merita sa fie considerat aparatorul unor valori, unor idealuri, ci al unor "ciolane". Daca se confirma faptul ca UDMR a acceptat oferta PD-L nu mai are nici o sansa sa ma lamureasca ca este o formatiune politica democratica.
Vad un PSD care isi apara interesele. Dar nu am incredere in el. Sunt prea multe persoane in PSD care sunt dispuse la aceleasi marsavii ca cei din PD-L. Dar, ca partid, luat ca intreg, are valente social-democrate moderne. Pana una-alta, PSD este mai sanatos politic ca PD-L. Cum peste tot sunt fosti comunisti, ceea ce nu este o crima, nu peste tot sunt la putere fostii activisti ai PCR. PD-L este peste PSD la acest capitol. Daca este sa ne ferim de comunism, atunci tinta noastra este PD-L si nu PSD.
Liberalii si-au stabilit ieri linia de conduita pentru viitorul apropiat, in masura in care acesta este afectat de puterea PD-L. Liberalii au exclus orice colaborare cu Traian Basescu si cu PD-L in sistemul de putere politica promovat de acestia.
Plus ca PNL are convingerea ca aceste alegeri au fost serios fraudate, avand dovezi proprii cu privire la actul fraudarii. Unele au fost date PSD pentru a putea completa dosarul depus la Curtea Constitutionala.
Ieri, la emisiunea lui Gadea de la Antena 3, Crin Antonescu a vorbit despre multe lucruri. Interesante, lamuritoare, necesare pentru cei care sustin PNL si au avut sau au unele dubii privind actiunea politica a liberalilor.
Eu sunt foarte multumit de faptul ca, pe langa informatiile obisnuite, unele mai aproape de starile emotive decat de idealuri, a fost expusa si o idee de principiu: puterea cu care este investit Guvernul.
"Nu pot să pun problema să fac parte dintr-un guvern care îşi trage legitimitatea de la preşedinte. Puterea Guvernului emană de la Parlament. Este exclus să facem parte din sistemul de putere aşa cum se contruieşte el acum".In toata vanzoleala asta post alegeri, liberalii au pus accentul pe un principiu constitutional. Modul cum este format si imputernicit un Guvern. Formularea de mai sus face cinste lui Crin Antonescu si liberalilor care au votat pentru asa ceva. Actionand pe baza unor principii constitutionale, democratice, liberalii dau sustinatorilor speranta ca in Romania exista valente care sa garanteze faptul ca nu este totul pierdut. Chiar si de va fi confirmat Basescu ca Presedinte al Romaniei, exista un partid care va apara valorile democratice in opozitie. Daca acestei idei se aliaza si alte formatiuni politice, atunci putem avea garantia ca dictatura neocomunistilor basescieni nu va avea succes.
La aceasta pozitie subscriu. Din toata inima. Stiu ca vor fi framantari. Stiu ca vor fi greutati pe care le vom suporta fiecare dintre noi. Dar mai stiu ca acceptand politica lui Traian Basescu si a PD-L ne va fi mai rau. Mult mai rau decat ne este acum si mult mai rau decat ne va fi in anul 2010. An in care noi, romanii, vom plati oalele sparte ale Guvernului Basescu-Boc, furtul grosolan al resurselor nationale pentru realegerea lui Basescu, subordonarea politica a institutiilor statului, cresterea datoriei publice a fiecarui roman in folosul exclusiv al camarilei portocalii. Am insa speranta ca vor fi suficiente forte politice in tara care sa se opuna cu succes "proiectului" basescian si, chiar de vom ajunge la anticipate, vom avea garantia ca ne salvam ca natiune de intoarcerea la perioada neagra a autoritarismului de tip bolsevic cu care Basescu vrea sa ne fericeasca.
Mai sper ca vom scapa de performantii hoti aflati acum la guvernare: Boc, Videanu, Blaga, Udrea, Placinta etc. Sper sa ajungem la normalitate.
Am fost putin speriat de ce pozitie o sa adopte liderii. Presiunea din teritoriu e puternica, dar Crin Antonescu s-a comportat ca un lider al oamenilor, nu neaparat al partidului. Sa speram ca nu o sa-l coste.
RăspundețiȘtergereBa o sa-l coste. O sa scape de unii care dau tarcoale PD-L. Totul costa. Pozitia aceasta a PNL va avea costuri. Dar va fi, pana la urma, in favoarea PNL. Raman doar cei care pot gandi si la ziua de poimaine, nu doar la cea de maine !
RăspundețiȘtergere