Preiau un text dintr-un e-mail primit de la un coleg. Este interesant. Nu doar pentru militari, politisti si cei din serviciile de informatii. Este interesant si pentru restul populatiei pentru ca cei care si-au exprimat punctele de vedere anti-constitutionale sunt ministri ai panaramei de Guvern portocaliu sau sustinatori ai acestuia din sleahta tradatorilor politici de sub pulpana lui Gabriel Oprea, generalul cu 4 stele care nu a fost in viata lui sef al SMG dar a primit gradele numai si numai pentru servicii politice si de alta natura facute puternicilor zilei.
vineri, 12 martie 2010Se observa, cu usurinta, faptul ca fostul pesedist Marian Sarbu il secodeaza pe utecistul responsabil cu munca patriotica Seitan ! Mai mult, Oprea incearca sa evite nemultumirea cadrelor militare iar Blaga ... ei bine, Blaga "incalca" porunca de la Cotroceni. Ideile puse in aplicare de Seitan si Sarbu (de cand era ministru pesedist al muncii) cu privire la salarizarea unitara (alta catastrofa legislativa si sociala) si sistemul de pensii sunt emanatii ale Sauronului de la Cotroceni, pe numele lui Traian (Tepelus) Basescu, secondat de o armata de incompetenti in diferite domenii ale vietii societatii si sfatuit de alti incompetenti care s-au declarat "crema intelectualitatii".
Dialog privind situatia pensiilor militare - organizat de catre Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Administratiei si Internelor
In ziua de 11.03.2010, incepand cu orele 13.30, domnii ministri ai Apararii Nationale si Administratiei si Internelor i-au invitat la un pranz de lucru la Complexul militar Haiducului, pe urmatorii demnitari:
• Membrii Comisiilor pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, din Senat si Camera Deputatilor;
• Membrii Comisiilor pentru munca, familie si protectie sociala, din Senat si Camera Deputatilor;
• Membrii Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI;
• Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale;
• Directorii si sefii Serviciilor speciale.
Au fost invitati, de asemenea, presedintii tuturor asociatiilor si uniunilor cadrelor militare in rezerva si in retragere din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, SRI, SIE, STS, SPP, etc, precum si presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD).
Ministrul Apararii Nationale si ministrul Administratiei si Internelor au inmanat participantilor si in primul rand domnilor Mihai Seitan si Marian Sarbu, un documentar privind pensiile din domenul apararii nationale, ordinei publice si sigurantei nationale, continand urmatoarele:
1. Punct de vedere cu privire la incadrarea pensiilor militare de stat si a pensiilor de stat ale politistilor in scheme ocupationale (profesionale);
2. Documentar cu unele date privind sistemul de pensionare a cadrelor militare din armatele statelor UE/NATO sau non membre UE/NATO;
3. Documentar cu unele date privind sistemul de pensionare al politistilor din UE;
4. Pensiile militarilor si ale politistilor in statele membre UE/NATO;
5. Comentarii referitoare la Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice;
6. Propunere, argumente, concluzie;
7. Amendamente la Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice.
Ca Presedinte al SCMD, a carei existenta a fost mentionata oficial, am participat la acest eveniment, apreciind pozitiv propunerea celor doi ministri privind “”mentinerea actualului sistem de pensii pentru militari si politisti””.
Au luat cuvantul insa domnii Mihai Seitan si Marian Sarbu, fata de care pastrez serioase rezerve in privinta modului in care domniile lor vor recepta acest mesaj.
Dl. Seitan si-a prezentat argumentatia de sustinere a Proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice in ideea ca populatia imbatraneste si nu sunt bani.
Opinia noastra este ca populatia nu imbatraneste mai repede decat acum 50 sau 100 de ani, pentru ca Pamantul nu se invarteste mai repede in jurul Soarelui.
PROBLEMA ESTE CA POPULATIA APTA DE MUNCA PLEACA PESTE HOTARE. Pentru ca domnul Seitan nu ofera locuri de munca si de aceea nu sunt bani. Nemaivorbind de faptul ca batem in cuie afaceri de 2 miliarde de euro cu compania Bechtel, pentru ca ulterior sa le facem cadouri nejustificate partenerilor, de inca 6 miliarde de euro. Ori aceasta nu poate sa insemne decat incompetenta, slugarnicie sau coparticipare la jaf.
Incoerent ca de obicei (cum e Bocul asa si Costobocul), dl. Seitan a declarat ca a luat in calcul existenta a 2 sisteme de pensii:
• Cel rejectat de toata lumea;
• Cel al legilor ocupationale, care ar putea fi reluat de la 01.01.2011.
Cu alte cuvinte muncim de inebunim ca sa apara legea respinsa de toata lumea, sa fie votata in luna aprilie, sa intre in vigoare peste 6 luni, iar dupa inca 2 luni (noiembrie si decembrie) sa o anulam pentru a aduce sistemul legilor ocupationale.
In concluzie, asta nu este economie, este delir.
Dl. Sarbu a luat cuvantul parca pentru a ne convinge ca o sa-l regretam pe Dl. Seitan, daca domnia sa ii va lua locul. Mai filozof decat domnul Liiceanu, Plesu, Prigoana si Becali la un loc, domnia sa a anuntat ca il procupa inexistentul “”principiu al stabilitatii relatiilor sociale”” in numele caruia accepta retroactivitatea legii, adica umblatul prin buzunarele pensionarilor. Domnia sa nu stie ca nici un gaga de prim ministru, ministru sau parlamentar nu poate inventa vreo lege care sa abroge Constitutia Romaniei, adica sa anuleze art. 15, al. 2 care prevede ca “Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile”.
In concluzie, ministrii apararii si internelor argumenteaza una, iar utecistii de la Munca o tin pe-a lor. In aceasta situatie, SCMD va continua actiunea de convingere a parlamentarilor ca este in interesul domniilor lor sa nu voteze aberatiile domnilor Boc, Seitan si Vladescu si, mai nou, Sarbu.
Tuturor celor interesati le anuntam ca reprezentantii SCMD au purtat deja si continua sa poarte discutii edificatoare cu domnii deputati si senatori, indiferent de partidul din care acestia fac parte.
Suntem pentru mentinerea, la virgula, a Legii 364/2001 si a Legii 179/2004 ca legi ocupationale, pentru militari si politisti, separate de Legea privind sistemul unitar de pensii publice, sau pentru includerea lor asa cum sunt, ca un capitol aparte, de sine statator, in aceasta lege.
In ceea ce priveste actiunile contra Legii 329/2009, daca in justitie asteptam decizia care ne va permite actiunea finala, in Senat, proiectul de initiativa legislativa privind abrogarea art. 17-26 a trecut cu succes de Comisia pentru munca, familie si protectie sociala.
Apreciem eforturile ministerelor Apararii si Administratiei si Internelor si faptul ca am stabilit relatii directe pentru negocieri in folosul tuturor militarilor.
Lupta continua. Nu lupta pentru pensii ci “”Batalia pentru Romania””.
Honor et Patria!
Vae victis!
PRESEDINTELE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,
Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU
Si, apropo, astea sunt "tepele" promise de Basescu inca din finalul anului 2004, alea ce urmau a fi inaltate in Piata Victoriei. Astea sunt tepele si nu altele.
Eu raman alaturi de colegii mei, militarii si politistii tarii. Imi doresc ca liderii PNL sa iasa mai mult in evidenta atunci cand combat anormalele legi ale pensiilor si salarizarii unitare.
Noi n-am suspectat niciodată guvernul boc că ar fi ceea ce se pretinde!...
RăspundețiȘtergereSe tot vorbeşte că a început dizidenţa, să nu-i spun rebeliunea, în PD-L, cu Blaga vârf de lance şi Berceanu scut.
RăspundețiȘtergereO fi, n-o fi... Om vedea.
Că la diversiuni sunt maeştri.
Să fie sfârşitul chiar atât de aproape?!
Sfârşitul coşmarului, adică boala?!
Tot timpul ne va lămuri.
Dar e clar că trebuie să se grăbească. Dezintegrarea e la o aruncătură de băţ!
După ce mistuie şi ultima tranşă FMI, ne ia dracu'!
Nu ştiu dacă pe ei, ddar pe noi sigur!
Guvern? O adunatura de mafioti si de incapabili.
RăspundețiȘtergereTRAIAN BASESCU UN ACTOR PENTRU ETERNITATE
RăspundețiȘtergerePe blogul mogulului Voiculescu subiectul este filmul si teatrul romanesc. Din fascinatie pentru Presedinte si extrem de apropiat de dansul la propriu cat si la figurat, fiind in greva foamei la Tokio am postat un comentariu.
TRAIAN BASESCU UN ACTOR DE GENIU
Avem in Presedintele nostru un mare actor de compozitie. Imaginati un un betivan de factura extrem de modesta provenind din lumea interlopa a portului,
cu o educatie rudimentara care nu a citit in viata lui nici o carte ( cu exceptia codului penal ), jucand rolul de sef de stat in" fata alesului lui dumnezeu" imparatul Japoniei. Astept cu infrigurare rolul "BALCONULUI ", care este intradevar rolul vietii sale ,o superproductie romana -americana cu o figuratie de sute de mii oameni si cu un helicopter pe acoperis. Sunt convins ca scena finala a intalnirii cu Ceausescu va fi proiectata cu deosebit succes in jurul lumii. Astern aceste randuri in dubla calitate......de cineast si patriot.
Robert Horvath DEVA Tokio
http://www.devagallery.com/
http://devanewyork.blogspot.com/
RETEAUA NKVD TRANSMISA DE LA ILIESCU LA BASESCU.
RăspundețiȘtergere( RASPUTINII DIN JURUL LUI BASESCU SUNT AGENTI RUSI )
CITITI IN CURAND IN NEW YORK MAGAZIN UN SERIAL SENZATIONAL BAZAT
PE DOCUMENTELE CIA, SERVICIUL FRANCEZ, ENGLEZ CA SI DIN SURSE PERSONALE . RH
REACTIVAREA RETELEI KGB ROMANIA! ( SPIONI RUSI LA VARFUL STATULUI ROMAN ) Tismaneanu, Leonte,”Ciungul”, se lauda ca pierduse o mana pe cand era in brigazile teroriste bolsevice contra Spaniei. Era agent sovietic, NKVD. Dupa vizita lui Hrusciov a fost avertizat sa termine cu spionajul. Ceausescu i-a zis lui Hrusciov, inainte de momentul ‘68, la vizita acestuia la Bucuresti: “tovarase, noi promitem sa va informam, mai aveti si consilieri sovietici dar va rugam sa terminati cu agentii dintre noi”. Si-atunci Hrusciov i-a zis: “Pai considerati ca n-avem nici un agent la voi. Nici in China n-avem…” Si astfel sa dat dezlegare sa fie chemati 700 de agenti rusi si avertizati Sa aleaga: ori Romania, ori Rusia! Si asa s-a intamplat si cu Tismenitki. Dar ilegalistii au ramas pro-sovietici si agenti rusi. Conform unui raport CIA aceasta retea a fost reactivata la ordinul Evghenii Primacov seful KGB care sa intalnit in secret cu Magureanu directorul SIE. Seful statiei CIA de la Bucuresti J Nicholson care a fost desconspirat agent rus, a desvaluit intreaga actiune. Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie prezentate Presedintelui Basescu. Ea a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale audienta a luat sfarsit. La audienta au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York C.Berechet. Astfel linia doua a spionilor rosii Tismanetky, Roman, Patapievici……etc a ramas desconspirata, dar nu pentru mult timp. Cititi Serialul de 12 articole DESCONSPIRAREA SPIONULUI VOLODYA TISMANETKY ! DESCHIDETI : http://devanewyork.blogspot.com/
Robert Horvath DEVA ziarist de investigatie SUA http://www.devagallery.com/
PS SUNT IN PRINCIPIU DE ACORD CU OPINIA LUI CORNEL DINU DE SI DATELE REALE SUNT DIFERITE ! “În decembrie 1989 în România erau 1.100 de spioni ruşi. În 2002 erau 10.000, iar acum sunt 22.000”,
Stimate dl-le Craciun.
RăspundețiȘtergereV-o spun din perspectiva unui fost "nasturel"('72-'75), nu sunt surprins de faptul ca aparati drepturile colegilor militari, dar mai cu grija cu pianul pe scari.
Daca ati redat complet mail-ul, din el reiese ca a avut loc un dialog civilizat. Faptul ca unele personaje au o alta viziune decat altele, nu tine nici de ne-civitate, nici de reavointa, ci este esenta unei democratii. Singurul lucru cu care trebuie sa fie de acord absolut toti participantii la o astfel de reuniune este faptul ca este posibil sa nu fie de acord. Acordul in dezacord este obligatoriu in orice spatiu public si in orice institutie a societatii civile.Altfel ne trezim in situatia din PNL, in care cei ce nu sunt de acord cu el-crino maximo sunt exclusi, pentru ca el nu e de acord ca pot sa existe si dezacorduri. Probabil PNL a iesit din zona societatii civile si a devenit una militarizata - dar asta e alta poveste.
Argumentul cu populatia care nu imbatraneste mai mult ca acum 50 de ani este pueril - daca nu rau-voitor. Imbatranirea nu este un proces fizic de trecere a timpului ci un proces sociologic. E vorba de structurile de varsta a populatiei in viata, nu de perioada de trecere de la 14 ani la 50. Plecatul masiv peste hotare nu mai este valabil (s-a cam epuizat) dar exista si intrari (imigratia) si nu doar la zona low-cost. (Expatii de exemplu au salarii mai mari ca media - dar contribuie la sistemul de pensii romanesc). In plus - chiar hotarele sunt (si tind) sa devina destul de "subtiri" - vezi exemplu cu expatii.
Nu vad incoerenta - cand cineva exprima o pozitie si spune ca poate fi si imbunatatita acea pozitie. Oricum e mai simplu sa faci rima stupida decat sa arati argumetele partii cu care nu esti de acord.
Cat despre art 17 din mult discutatul 329, singurul amendament pe care l-as aduce ar fi (dupa modelul german) ca sa nu disriminez angajatul la stat cu cel de la privat - in speta sa interzic cumulul (peste o anumita suma) pensiei cu salarul indiferent de unde imi iau salariul (fara discriminarea referitoare la firmele de stat). Pensia nu este un drept, este o asigurare pentru care platesti toata viata si o folosesti cand ai "nevoie" de ea. Sistemul public de pensii existent atat la noi cat si in majoritatea tarilor, este un sistem de asigurare (solidaritate sociala) nu un sistem de cumulare. Restul sunt populisme (sau proasta cunostere sau reavointa) a tuturor politicienilor (nu fac discriminare). De acord cu pensiile ocupationale - dar nu de la sistemul public de pensii.
Si inca un repros d-le Craciun. Ca fost militar - nu stiti exact ce inseamna statul? Statul roman din cate cunosc eu este condus de seful statului (care este si comandantul suprem). Dumneavostra daca aveti cumva un alt presedinte decat cel al statului roman, insemna ca puteti sa-i sustineti pe militarii romani asa - cumva ca suporterii de la steaua - dar nu puteti fi "alaturi de ei". Prostia aceea cu "Basescu nu e presedintele meu" e acceptabil pentru discursuri demagogice ale profesorasilor de istorie, dar pentru cineva ce se pretinde a avea formatie militara este un nonsens. Eu, ca roman (nu neaparat ca militar) am avut ca presedinte si pe Ceausescu, si pe Iliescu si pe Constatinescu si acum il am pe Basescu. Pe unii i-am urat, pe altii i-am votat, dar indiferent daca am fost sau nu am fost de acord cu ei, indiferent daca mi-au placut sau nu, daca m-au dezamagit sau nu (ceusescu si ilescu nu m-au dezamagit, pentru ca nu asteptam nimic bun de la ei) eu am recunoscut statalitatea statului roman - republica condusa de un presedinte.
Cu stima!
Suhanea Dan
http://aripideinger-danielahope.blogspot.com/
RăspundețiȘtergereVA ASTEPTAM PRINTRE NOI