joi, 29 martie 2012

Frunzăverde și unele gânduri sinistre

Sorin Frunzăverde a părăsit, prin demisie, PDL. Un gest care a născut, în sufletul lui, mari frământări. La conferința de presă în care și-a motivat actul a plâns. Emoționat. Înțeleg că nu a ales această cale cu convingere fermă. A rămas, de fapt, un pedist. Este unul dintre fondatorii PD, a lucrat să îi dea o linie politică pe care partidul să o urmeze chiar dacă baza membrilor acestei formațiuni era și este, încă, formată din oameni mai apropiați de orientările doctrinare de stânga decât de cele de dreapta. A vrunt un PD ca un Făt-Frumos însă nu a mai avut controlul după ce Băsescu a luat partidul, l-a împăturit  ca pe un teanc de bani și la băgat în buzunarul de la spate (iau, creativ, exprimarea lui Cristian Tudor Popescu). Dintr-o comunitate a unor oameni cu interese politice, sociale, economice etc., PD a devenit o „armată” de slugi pentru Traian Băsescu, un „echipaj” obligat la fidelitate față de comandantul navei, un fel de Zeu care dispune nu doar asupra zilei de azi și de mâine a servilor ci și asupra trecutului lor prin „reevaluare”. A încercat cu ajutorul altui stâlp al democraților, Vasile Blaga, să resusciteze partidul, să îi trezească oamenii la viață, să le inoculeze ideea că nu pot fi singuri și că dialogul cu cei care au alte opțiuni politice este singura cale în care se poate face politică constructivă. Nu a reușit. Azi, Sorin Frunzăverde este un înfrânt. Demisionând din PD, Frunzăverde și-a recunoscut înfrângerea. Din acest motiv a plâns.

A ales să adere la PNL cu motivul principal de a fi util în proiecția PNL de a forma o orientare politică de dreapta puternică în România ca o alternativă reală la curentul foarte puternic social-democrat. În afara unor consecințe de un pragmatism ucigător ale acestei treceri de la PD la PNL, pierderea de către PD a unui județ și a mai multor localități, pierderea unor parlamentari în funcție etc., consecințe care produc o anume satisfacție, se cuvine a analiza și cu sufletul pentru că vor fi consecințe și în viitor. În viitorul PNL. Pentru că oastea de noi liberali care va aduce voturi PNL și USL (implicit), nu este formată din persoane cu convingeri politice ferme. Aceste persoane nu vor fi peneliști, ci frunzăverdiști ! Chiar dacă vor avea legitimație cu săgeata liberală ele sunt fidele omului politic Sorin Frunzăverde și nu PNL. Pentru că așa au fost și în PD. De aici se nasc alte și alte întrebări.

În discuțiile prietenilor mei se evidențiază frustrarea față de acceptul PNL pentru trecerea lui Frunzăverde de la PD la PNL. Îi înțeleg. Și eu sunt împotriva unor astfel de treceri. Însă părerea noastră rămâne doar în spațiul restrâns al colectivului pe care îl formăm. Pentru că cei direct interesați sunt liberalii din Caraș-Severin. Iar ei nu doar că sunt de acord cu această trecere, nu doar că se bucură de „ocuparea” județului și colorarea lui în galben, ci promovează această acțiune ca pe o victorie. Iar pentru că organizația de la Caraș vrea mai mult, va avea sprijinul celorlalte organizații în alegerea lui Sorin Frunzăverde ca membru al conducerii PNL în funcția de vice-președinte. Și, pentru a prarafraza pe umilul pitic politic Emil Boc, pot spune că „vântul bate, apa trece, pietrele rămân”. Noi dezbatem furioși pe unde găsim spațiul de discuții iar PNL merge înainte. Acum cu Frunzăverde. Noi suntem „vântul și apa” iar Frunzăverde a devenit, deja, „piatra”. Sorin Frunzăverde a primit onoarea de a fi acceptat ca persoană fundamentală, de temelie, a liberalismului românesc. A național-liberalismului românesc ! Pentru mine, această imagine este de un penibil absolut. Din cel care a încercat să distrugă „pietrele liberalismului românesc” (în prima parte a lui 2005 Traian Băsescu s-a jurat că nu se lasă până nu aduce PNL sub 5% pentru a nu mai putea intra în Parlament iar Sorin Frunzăverde era unul dintre locotenenții acestuia făcând echipă cu defectorii Theodor Stolojan și Valeriu Stoica), azi devine, in personam, unul din oamenii de bază ai partidului. Ciudate mai sunt căile Domnului !

În alb și negru sunt două mari posibilități.

O primă posibilitate, „vestea bună”, este aceea că Sorin Frunzăverde a concluzionat că PD nu mai poate fi un vector politic pentru dreapta românească fiind prea corupt de ciuma băsesciană. Ideea este indusă și de Crin Antonescu la conferința de presă în care a anunțat, oficial, că Sorin Frunzăverde a devenit membru al PNL și candidat al PNL/USL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin:

„Decizia domnului Frunzăverde de a părăsi PDl și de a se alătura PNL este o decizie care ne onorează. Îl asigurăm că va fi primit cu toată colegialitatea și că avem de construit lucruri importante și pe termen lung. Sigur că eu nu pot comenta acum despre talia sa de om politic, nu e vorba de poziția formală pe care a deținut-o într-un partid, ci despre coerența sa politică și a modului său de a face ceea ce spune și de a spune ceea ce face“.

Se poate pleca, în buna tradiție liberală, de la prezumția de bună-credință a lui Sorin Frunzăverde la care se adaugă respectul pe care orice liberal îl are față de opinia altuia. Dacă este așa, atunci va fi bine.

Dacă însă Sorin Frunzăverde a comis gestul cu scopul de a resuscita PD printr-o acțiune șoc, rămânând în suflet un membru și un „frate” al pediștilor, atunci ne aflăm în fața „veștii proaste”. Pentru că venirea unor pediști, mulți-puțini, în PNL, după Frunzăverde, poate fi un avantaj doar pe termen scurt, materializat cu ocazia alegerilor locale și parlamentare din acest an. Pentru că după alegeri nu este exclus ca o parte dintre ei, după schimbările ce se vor produce în PD, în special preluarea de către gruparea Blaga a conducerii și eliminarea băsescienilor, faptul că sinistrul Băsescu va fi trimis de pediști la „coșul de gunoi” al istoriei, să nu treacă cu „cățel și purcel” la „noul” PD. Iar Frunzăverde poate fi unul dintre ei. PNL rămând cu gustul amar al „trădării” pediștilor (salvarea PD devine astfel o tradiție a PNL). Azi, „vestea proastă” nu poate fi exclusă. Chiar mai sumbru, nu este exclus ca venirea lui Frunzăverde să declanșeze un proces de ocupare a PNL de către PD prin aderări multiple, astfel încât prin forța pe care pediștii, noi membri cu drepturi depline ai PNL, să o capete să ocupe la nivel local local și central funcțiile de decizie în partid și, la momentul potrivit, să ne trezim cu toții deveniți, peste noapte, membri ai familiei popularilor europeni, cu săgeta liberală aruncată la coșul de gunoi, iar PD-ul „glorios” să devină, tot peste noapte, urmaș legitim al liberalilor brătieni. Un coșmar. Pesimiștii asta văd. Nu îi poți acuza că au această viziune. Pentru că acțiunea este posibilă, pentru că ne aflăm în fața unui „alea” politic real.

Întrebările pe care eu mi le pun, și nu doar eu, trebuie să aibă niște răspunsuri. Nu am deplină încredere în Sorin Frunzăverde, deși, pe undeva, consider că poate deveni un politician foarte util partidului. Dar va deveni sau va fi „sămânța ucigașă” care va afecta PNL garv sau foarte grav pe termen mediu și lung ? Pentru că PD va avea o viață scurtă, din punct de vedere politic, conducerea lui de către Băsescu îl duce în neființă, personalitățile din PD vor trebui, de vor dori să mai facă politică, să își găsească un partid viabil pe piața politică. Frunzăverde a ales PNL. Alții au ales și vor alege PSD. Faptul că membrii de frunte ai PDL aleg între cele două formațiuni politice iar membrii mai mărunți au ales și se pare că aleg PP-DD, ne confirmă faptul că PD nu are doctrină, nu are liantul politic necesar stabilității unui partid. PDL se va destrăma. Fripturiștii Stoica, Stolojan, Udrea, Voinescu și restul își vor închide afacerile după ce s-au îngrășat în ritm rapid din bugetul de stat însă nu se vor lăsa. Parcă îi văd bătând cu impertinență la ușa PNL și mă îngrozesc la gândul că în anumite organizații locale ale partidului vor avea audiență. Statutul PNL nu interzice nici unei persoane să adere la partid. Ca atare, posibilitatea ocupării PNL de către clica băsesciană nu poate fi împiedicată de către cei de la fruntea partidului, însă poate fi împiedicată de către liberalii din organizațiile locale care le poate refuza accesul. Dar o vor face ? La câte complicități se cunosc, mare lucru de nu vor fi acceptate altele. Iar explicația lui Crin Antonescu că el părăsește partidul dacă se va întâmpla așa ceva nu mulțumește. Cred că la nivelul PNL trebuie emisă și introdusă „o lege a lustrației” proprie care să împiedice slugile lui Băsescu să intre în partid.

35 de comentarii:

  1. Politica de azi nu se deosebeste, pare-se, cu nimic de jocul copilariei mele: "Tara, Tara, vrem ostasi! ... Pe cine?". Acelasi principiu "de joc" il vad peste tot. Iata, "seful mafiei personale" a cuiva devine sprijin. "Mafia vamilor" din partea cealalta urmeaza acelasi traseu.
    "Tradare? Bine, dar sa o stim si noi!" Daca as face o noua stema a tarii asta as pune in loc de "Nihil sine deo". E mai caracteristic.

    RăspundețiȘtergere
  2. am inteles , din sondaje , ca la caras severin , PNL are cele mai multe sanse . atunci , ce rost mai are trecerea individului la liberali ? asta apropo de logica electorala !
    in al doilea rand , cum "ne onoreaza " un astfel de om , care este unul dintre cei mai corupti din tara ?
    nu numai pe termen mediu , ci chiar pe termen scurt , va fi un dezastru - la alegeri . parca vrem sa dam apa la moara propagandei portocalii , care sustine: "toti sunt la fel " .
    nu credeti ?

    cosmin

    RăspundețiȘtergere
  3. Adrian,

    Suntem țara în care a trăit și scris Caragiale. Este suficient. Iar propunerea ta ... se susține.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cosmin,

    În Caraș, liberalii au un scor bun, chiar foarte bun. Mai puțin la Consiliul județean și la primăriile conduse de primarii PDL. Fiind alegeri într-un singur tur, șansa ca primarii în funcție să câștige este mare. Chiar foarte mare.

    Corupția de care este bănuit Frunzăverde are nevoie, totuși, de probe judiciare. Asta este. Venirea lui la PNL nu confirmă, totuși, că toți sunt la fel. Ba, mă încumetez să spun că se separă apele în PDL. Unii vor să arate, prin plecare, că nu sunt ca Boc, Băsescu, Udrea și alții. Este de discutat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deja incep sa ma gindesc seriso sa nu ma iies la vot in conditiile in care USl devine sanctuar pt toti penalii din PDL. Frunzaverde, Banias, Valcov si citi s-or mai negocia sa vina. Cred ca USL isi da singur cu stingul in dreptul facind jocul lui Base si al serviciilor. Trist.

    RăspundețiȘtergere
  6. mi-am varsat si eu naduful la mine pe acest subiect pe care nu-l prea pot patrunde cu slabele mele mijloace intelectuale ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai este o faţetă: Frunzăverde este un personaj important din masoneria română.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sandman,

    Suntem victime ale propagandei băsiste. Toți. Și eu, și tu ș ceilalți. Fără să ne dăm seama am luat și am înghițit toate bârfele lansate de Meseșan în media cu privire la „dușmanii” marelui cârmaci. Din când în când mai scapă în presă părți din rechizitoriile procurorilor în cauzele care au ca subiect „infracțional” pe unul și pe altul. Când le citesc mă întreb, ca omul, de ce procurorul nu închide cazul ? De ce insistă în acuzații care nu au suport material în probe de necontestat ?

    Îmi vine greu, recunosc, să încerc să nu mai incriminez pe unul sau pe altul despre care media afirmă, cu subiect și predicat, că este infractor. Nu le țin partea, nu am interes, însă trebuie, cred eu, să le acord minima prezumție de nevinovăție. Este și cazul lui Frunzăverde. Dar și al altora. Practica DNA și DIICOT de până acum întărește că convingerea că sunt mulți acuzați și puțini vinovați. Dacă renunț la prezumția de vinovăție în condițiile de azi mă fac vinovat, față de mine, pentru abuz de prostie. Așa că, mă abțin cât pot să acuz. Deși ... recunosc, cald destul de des în străchini.

    RăspundețiȘtergere
  9. Donkey,

    Am auzit. Eu percep masonii ca membri ai unui club select, ca persoane cu o anumită educație, cultură, pricepere, ca pe niște persoane care evită să iasă ostentativ în media despre care media și curiozitatea naturală a celor din jur crează/inventează tot felul de istorioare, care mai de care mai fanteziste.

    În general, nu îi percep pe masoni ca persoane negative.

    RăspundețiȘtergere
  10. Liberalii din Caras-Severin deja pleaca din partid. E posibil sa se rupa si USL-ul acolo si sa apara alte candidaturi paralele. Ce iti spun acum nu e o speculatie. Am vorbit cu liberali de acolo. Vela a amanat deja doua sedinte, ca oamenii din partid sunt furiosi. Crin nu mai are curaj sa se duca. A amanat vizita pe care trebuia sa o faca in week-end. Se duc doar Ponta si Daniel Constantin. O sa fie interesant.

    RăspundețiȘtergere
  11. Lilick,

    Deja este trist. Dacă vechii liberali cărășeni părăsesc barca, atunci venirea lui Frunzăverde este, deja, un eșec. Uriaș !

    RăspundețiȘtergere
  12. lasati prostiile!avem un singur dor!!!!!!!!!!base pe vapor!asa a si spus!deci ajutati-l!

    RăspundețiȘtergere
  13. anonim,

    Îl ajut să ajungă acolo unde nu mai poate nenoroci oamenii. Pe vapor va redeveni dezastrul care a fost în tinerețe.

    RăspundețiȘtergere
  14. Un liberal cand se uita in urma, vede Bratienii, Mica si Marea Unire, modernizarea Romaniei, adevarata lupta anticomunista, ani grei de puscarie, 28 ianuarie 1990, Piata Universitatii, punctul 8 de la Timisoara, etc. Un pd-ist daca se uita in urma, vede Ion Iliescu, FSN, IMGB, Apaca, minerii, cand la stanga, cand la dreapta, etc. Cam asta-i diferenta. Nu mor caii cand vor cainii.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Craciun Florin nu,masonii nu sunt persoane negative.Ei doar stau in umbra si isi fac treaba cu sarg asigurandu-le generatiilor lor viitoare un trai linistit printr-un genocid lent al celor 99% din care faci parte si TU.Deci dupa cum vezi sunt niste persoane absolut adorabile care se gandesc cu sinceritate si afectiune la popor.TREZESTE-TE!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. anonim,

    Bună descriere. Problema de azi care poate avea consecințe mâine, este aceea a infestării PNL cu tot felul de fripturiști ai PDL care fug din barca lui Băsescu. Este adevărat că nu mor caii când vor câinii însă dacă nu ții câinii deoparte, te pot răni.

    RăspundețiȘtergere
  17. anonim,

    Nu cad în plasă. Nu am treabă cu masonii și nici nu cred că îmi voi intersecta drumul în viață cu ei. Nu cred că masonii fac parte dintr-o ocultă. Știu, atât cât poate ști o persoană care nu a fost interesată de istoria și soarta lor, că mulți oameni politici, din mai toată lumea, că multe personalități ale lumii finanțelor la nivel național și internațional etc. au fost și sunt masoni însă nu îi văd ca lucrând împotriva omenirii. Știu că au dorința de a avea din ce în ce mai multă influență, în special în domeniile economice care sunt determinante în viața politică a statelor însă nu sunt singurii. În acele sfere dau peste formațiuni politice, peste biserici sau alte culte religioase, peste alte grupări transnaționale etc. care luptă, cu metode proprii, pentru a acapara cât mai mult din puterea mondială. Ei, bine, sunt prea mulți ca umila mea existență să prezinte un interes pentru ei. Nici eu nu îmi fac probleme cu privire la ei, nici ei nu își fac probleme cu existența mea. Așa sunt mai liniștit.

    Nu sunt alarmist, nu sunt adeptul scenariilor apocaliptice și mă simt, relativ bine. Așa cum sunt.

    RăspundețiȘtergere
  18. N-are importanta cum e F-verde. PNL propune acum celor satui de PDL din Caras-Severin, ce? Sa voteze aceiasi oameni de care li s-a acrit. Halal politica.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mosule, nu te mai pacali singur.
    Nu-i nevoie de un hectometru de panseuri ptr ceva asa de simplu.
    Un mafiot a trecut de la o gasca la alta.
    Ptr ca gasca voastra de mafioti o sa le ia locul alorlalti.
    Si asta datorita tiganilor, oligofrenilor si leprelor platite, ca doar astia se mai duc la vot.
    Mai bine v-ati uni toti intr-un singur partid, ptr ca oricum, de fapt, TOTI sunteti aceeasi gasca de mafioti.
    Hai sictir!

    RăspundețiȘtergere
  20. cine i-a intrebat pe liberalii locului daca-l vor pe frunzaverde. nu sunt de acord liberalii, l-au adus ofiterii sub acoperire si masonii din jurul lui antonescu. rusanu l-a presat pe vela si acesta a acceptat.
    crin trebuie sa-si faca probleme cu venirea acestui securist in pnl. locul lui de candidat este in pericol.

    RăspundețiȘtergere
  21. ma mir ca n-ati aflat inca cine-i frunzaverde. asta a fost pregatit pentru postul de primsecretar la caras, era in rezerva de cadre. o fost presedintele asc la metalurgie si nu invata nimic la scoala decat politica partidului comunist. apoi a fost secretar de partid pe sectie la combinatul siderurgic. catavencul a publicat mai inainte o lista cu lustrabilii comunisti din politica: in caras-severin erau doi. frunzaverde si cotarcea. ta-su a fost secretar de partid pe la uzinele resitene si casatoria a facut-o tot dintr-un calcul politic, a luat o nevasta care avea pe ta-su in activul de partid si care a iesit la pensie ambasador in china. in afara de imagine mafiotul asta n-are nimic.

    RăspundețiȘtergere
  22. nea florine
    pnl ul se afla in razboi; un razboi pe care pnl ul trebuie sa l castige, prin orice mijloace legale.asta una.
    apoi, lovitura incasata de pdl cu plecarea lui F verde este teribila, din multe puncte de vedere.
    nici toti candidatii pnl nu sunt perfecti, dupa cum nici noi nu suntem perfecti.
    eu chiar i as felicita pe cei care au mijlocit trecerea la pnl a lui Fverde.
    nu vedeti ce mutre au pedelistii?

    RăspundețiȘtergere
  23. Corect Titus. Dacă se continuă cu racolările, PNL va propune electorilor realegerea pedeleilor pe funcții publice. O porcărie.

    RăspundețiȘtergere
  24. Emigrant,

    Ești supărat. Numai că supărarea ta are un mic „schepsis”. Ai fost și poate mai ești portocaliu. Nu suntem ca cei din PDL, mai bine zis ca cei dovediți a fi corupți, mișei, imorali etc. Iar acum este un astfel de moment încât se impun măsuri excepționale. Pragmatic, trebuie să atragem voturi pentru a da jos guvernarea portocalie și a demite pe Băsescu. Iar votanții sunt, în parte, cei descriși de tine. Dacă aceștia însoțesc pe Frunzăverde și pe ceilalți portocalii care defectează din PDL este, pe de o parte, un beneficiu stric valoric - numărul mai mare de voturi pentru USL -, pe de altă parte este un deserviciu pentru PNL pentru că ei, alegătorii plimbăreți nu sunt și nici nu vor fi ai liberalilor mai târziu. Dacă judeci așa sau în acest fel, cu nuanțele de rigoare, poți înghiți „broasca scârboasă” a compromisului. Pe undeva ai dreptate. Niște hoți vin la „bucatele” pe care alții le au, însă nu poți face hoți pe cei gospodari. PNL nu a furat pentru că nu a fost la guvernare. Știu, regretele dor, însă voi, portocalii (îndrăznesc să cred că ești un portocali) nu ați știut a guverna.

    RăspundețiȘtergere
  25. anonim,

    Este adevărat ce spui. Bănui și eu, alături de prietenii mei, că liberalii din Caraș nu sunt prea fericiți de această „achiziție”. Se pare că Rușanu și Voicu, alături de alți lideri de la nivel central, au lucrat peste capul cărășenilor urmărind destructurarea PDL în unul din județele foarte puternice ale portocaliilor. Prietena mea Lilick mi-a confirmat, mai sus, că situația în Caraș este explozivă.

    Eu afirm de mult timp că noi, liberalii, nu avem comportament de turmă. M-am gândit destul de mult la această situație. Pe undeva o accept, din interes politic major având obiectivul câștigării alegerilor, imediat, și al creșterii influenței PNL în fața PSD în fiecare localitate, ca obiectiv ulterior. În sensul acceptării gândesc asupra faptului că organizațiile locale ale PNL ar trebui tocmai acum să fie mai unite și mai puternice. Practic, în localitățile în care primarii PDL sunt relativ bine cotați aceștia au șanse mari de a fi realeși. Dacă liberalii locali îi votează, pot aduce în rândurile lor și oameni de calitate care au votat până acum PDL. Este o combinație locală care va avea particularitățile ei, cu unele reușite dar și insuccese. Acolo, la Caraș, se impun judecăți severe, ca pe un câmp de luptă. Frunzăverde și ai lui sunt și rămân pediști, într-un târziu vor pleca, acum însă ne pot fi de folos. Este obligația noastră să exploatăm oportunitatea pentru a atrage în rândurile noastre oamenii de valoare. Pentru că astfel de oameni există și în rândul pediștilor ori a votanților lor. Cei din Caraș știu mai bine situația.

    Nu sunt adeptul măsurilor și gesturilor extreme deși, recunosc, în anumite situații accept necesitatea lor.

    RăspundețiȘtergere
  26. Veronica,

    Nu te contrazic pentru că nu am cunoștințele tale. Nu cunosc Carașul și oamenii de acolo, cu mici excepții. Totuși, au trecut 22 de ani. Iar PNL nu a reușit, din cauza PDL și PSD, să promoveze o lege a lustrației la timp pentru ca oameni ca Frunzăverde să nu mai aibă acces la funcții publice. Acum este luat de bun pentru ce a făcut, în favoarea PDL și pentru PDL, și pentru calitatea lui de lider local semnificativ. Cred că este așa cum spui tu însă îmi pun întrebarea: de ce cărășenii i-au dat și îi dau votul, în majoritate ? Bănuiesc că răspunsul nu are în vedere altceva decât promisiunile pe care Frunzăverde le-a făcut și le face comunității locale. Mă întreb: dacă SFV ar fi fost lustrat, nu cumva cărășenii ar fi protestat ? Valoarea lui Frunzăverde nu este dată de alegătorii din București sau din altă parte ci de cei din Caraș. Acum, ei bine, acum înghițim broasca.

    RăspundețiȘtergere
  27. Tudore,

    Ca militar pe câmpul de luptă, așa gândesc. Însă tot ca militar am obligația să văd ce îmi rămâne după luptă. Iar variantele pe care „statul major” mi le pune la dispoziție trebuiesc însoțite de decizii care se emit, se pun în plic sigilat, primesc indicative și planuri de acțiune. Iar trupele primesc variantele de acțiune pentru situațiile în care factorii de risc își „arată colții”.

    Suntem în luptă iar obligația majoră este câștigarea acesteia. Lupta la locale. Urmează cea de la parlamentare iar războiul se va încheia cu lupta pentru demiterea dementului de la Cotroceni. De acord cu tine. Fără însă a nega existența problemelor de morală în politică. Pentru că dacă SFV este imoral că defectează din PDL, și noi vom fi murdăriți pentru că îl acceptăm. După luptă va trebui să urmăm un sever program de dezinfectare.

    RăspundețiȘtergere
  28. Ma bucur atunci cand constat ca mai sunt si persoane cu coloana vertebrala, fara interese personale, fara extremisme, fara darul de a arunca cu pietre in stanga si in dreapta, exceland in logica si intelepciune. Sigur nu sustin politica PDL deoarece a influentat destul de rau viata noastra in ultimii ani. Regret din suflet faptul ca inca nu au aparut politicieni, adevarati patrioti, parinti si bunici care sa stimuleze increderea tinerilor intr-un viitor mai opimist. Aveti toata stima mea d-le CRACIUN FLORIN. Sa auzim de bine. DOAMNE AJUTA!!!

    RăspundețiȘtergere
  29. Georgeta,

    Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase. Mă bucur că am alături o persoană care apreciază astfel de valori.

    RăspundețiȘtergere
  30. Vad ca nimeni nu aduce de fapt adevarata stare a lucrurilor in Caras-Severin. Cred ca va dati cu presupusul fara sa stiti nimic. Nu stiti ca Frunzaverde sta foarte prost in sondaje si pierdea postul de presedinte al CJ in favoarea candidatului PNL. Primarii care l-au urmat, si care or sa fie candidati in locul adevaratilor liberali, care au muncit ani de zile, pierdeau in majoritatea lor in favoarea noastra. Acum nu facem decat sa le mentinem oamenii lor pe posturi impotriva vointei cetatenilor de aici. Frunzaverde nu este decat un magar mort si reanimat de catre PNL. Probabil ca este chiar un "MAGAR TROIAN", iar Antonescu o sa regrete amarnic aceasta miscare securista care este impotriva lui, a PNL, si a oamenilor din Caras-Severin.

    RăspundețiȘtergere
  31. Dumitrescu Dan,

    Te cred. În discuțiile de pe fb au loc, din ce în ce mai mult idei despre eșecul primirii lui SFV în PNL. Nu știm ce știi tu. Aștept, sincer, de la tine sau de lați colegi din PNL informații despre această mișcare care provoacă atâtea nemulțumiri. În fapt, voi, la Caraș, trebuie să lămuriți lucrurile. Noi putem doar vorbi. De aveți nevoie de sprijinul nostru pe net, noi, bloggerii liberali îl vom da. Din tot sufletul.

    RăspundețiȘtergere
  32. dupa caras , a urmat neamt .
    rusinos ! aici lucrurile au mers chiar mai departe . au data afara din PNL pe liderul de la piatra neamt (singurul care a mai tipat impotriva hotiilor PDL -iste ) . l-au numit candidat USL pe pruteanu ( presedinte al CJ neamt ) . nimeni altul decat omul lui pinalti ( un boc local ) .
    si ce ne mai luau peste picior crin si ponta , numindu-ne la partiale vinovati de esec ( am votat totusi 45% cu USL ) !

    candidat PDL , pentru primarie - pinalti ( PDL ) ;
    candidat PNL , pentru consiliul judetean - pruteanu (PNL -PDL- PNL...) .
    case closed !

    cosmin

    RăspundețiȘtergere
  33. Cosmine,

    Am citit. Ne murdărim. Mult de tot. Păcat.

    RăspundețiȘtergere
  34. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it's truly informative. I'm going to watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers! It is perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice [url=http://unlockiphone5easy.com]unlocked iphone 5 white[/url] unlock iphone 5 sale

    RăspundețiȘtergere
  35. Hi, always i used to check web site posts here early in
    the daylight, as i like to learn more and more.


    my web-site how do you get more instagram followers

    RăspundețiȘtergere

Vor fi șterse comentariile care depășesc limitele dialogului civilizat sau care pot fi catalogate ca spam.