Aseară, la Gâdea, Oana Stancu a făcut niște afirmații care ar trebui luate și înscrise „cu sânge” în „cartea neagră” a realităților sociale din România de azi. A arătat, foarte exact, că în Românie suntem prinși în cercul vicios al bunului plac instituțional. Parchetul cu procurorii lui, indiferent de atribuții, Serviciul Român de Informații și institutul de cercetare criminalistică care face ca cererile și interesele procurorilor și ale SRI să devină probe împotriva persoanelor incomode politicienilor puterii care îi controlează (sau, de ce nu, sunt controlați de aceste instituții).
Faptul că o personalitate a Antena Grup a ajuns la DNA (?!) ca urmare a unei plângeri penale a RCS&RDS este doar o mică parte a problemei. Din ce a apărut pe piață este o plângere a sinistrei companii RCS&RDS că a fost obligată să încheie un contract cu Antena Grup în urma unui „șantaj”. Să îmi fie cu iertare, de ce au semnat contractul ? De ce nu au mers într-un proces civil dacă Antena Grup a vrut să introducă clauze leonine ? În fine, aici este vorba mai mult despre actul abuziv al RCS&RDS care a scos din grila lor de programe posturile Antena Grup provocând un scandal imens cu proprii abonați și reacția CNA. RCS&RDS a acționat politic, Antena Grup fiind ostilă, realmente, lui Traian Băsescu și gașca. Iar RCS&RDS fiind de fapt unul dintre marii susținători ai lui Băsescu. Reclamația penală la DNA este o aberație. Unde este actul de corupție între doi actori privați ? Nu poate exista așa ceva. Aici sunt aplicabile prevederile dreptului civil cu privire la contracte și ale dreptului comercial privind derularea acestora și soluționarea litigiilor între părți.
Ca să închei cu contractul, prin semnarea lui de către RCS&RDS orice instanță poate constata că respectivii au acceptat condițiile contractului. Pentru că, fără putință de îndoială, RCS&RDS avea posibilitatea să aleagă.
Ca atare, plângerea penală este parte a unui conflict comercial pe care RCS&RDS l-a dus în sfera politicului prin apelarea la ajutorul procurorilor. Iar eu, cetățeanu român, beneficiar al protecției procurorilor potrivit Constituției în fața abuzurilor de orice fel care îmi afectează viața, liniștea socială, integritatea etc. mă întreb: care este pericolul social pentru mine, cetățeanul, din toată tevatura asta ? Nu am găsit. Atunci ajung la concluzia că este, de fapt, un serviciu politic, benevol, al procurorilor în favoarea unor privați având va suport logistic banii mei. Da, eu, cetățeanul, plătesc mendrele procurorilor care fac serviciul public de favorizarea a unora în dauna altora. Departe, foarte departe de rolul și funcția lor publică.
Exemplul acesta confirmă semnalul de alarmă dat de Oana Stancu. Noi, cetățenii români, nu avem nici un mijloc legal de apărare împotriva abuzurilor procurorilor din România, împotriva abuzurilor lucrătorilor din SRI, împotriva abuzurilor celor de la acel institut de cercetare criminalistică care sunt capabili să falsifice probe pentru a satisface dorințele bolnave a celor îmbătați de puterea politică.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Vor fi șterse comentariile care depășesc limitele dialogului civilizat sau care pot fi catalogate ca spam.