Vara asta am făcut o binemeritată pauză. Nu tu politică, nu tu internet, nu tu lectură de știri. Pur și simplu am ținut „post”. Sănătos, așa cum este bine.
Totuși, fără politică viața nu are „sare și piper”. Pentru că, să fie clar, a face politică înseamnă să îți asumi decizii. Cu privire la viitorul tău și al celor dragi ție. Cei care declară că nu fac politică sunt mincinoși. Cum-necum participă sau își dau acceptul la un fel de politică. Dacă le curge banul, este bun cel care este la „gura” săculețului și dă pomenile.
USL are o ușoară cădere în sondaje. Din cauza guvernării, spun unii. Eu sunt sceptic. Este din cauza gargarei cu pioneze pe care o tot amplifică Băsescu și aliații săi. Liderii USL au tăcut, săptămâni bune, timp în care Băsescu și ai lui au fost în prim-plan. Au guițat ce au vrut. Bașca ajutorul primit de la unele organe ale statului încă băsiste sau de la diverși „analiști” economici. Înapoierea liderilor USL din vacanță și o atitudine mai acidă față de Băsescu și gașca, plus alegerea unor ținte „corecte” din tabăra băsistă va permite „recuperarea” pierderii de imagine.
În fața propagandei băsiste presa s-a bulucit ca „săracul la pomană”. Până și antibăsiștii au ales să promoveze pe băsiști, în lipsă de altceva. Chiar dacă m-am uitat puțin la unele emisiuni ale A3 și Realitatea Tv, comentariile și temele abordate m-au șocat. Ăștia cer întoarcerea la economia planificată și controlul absolut al statului în viața fiecăruia dintre noi. Insistența oarbă a moderatorilor asupra ideii că statul trebuie să intervină în orice din viața noastră este de groază. Cel mai șocant a fost pentru mine să văd cum se insistă cu întrebări de genul „dar statul ce face ?”, „statul de ce nu intervine ?”. Vorbim despre economie privată și așteptăm să ne dea statul bani ! Culmea ! Trag concluzia că „statul băsist” a reușit să trezească din letargie „oamenii statului socialist”.
La B1 Tv nu mă uit. Nivelul prostiei a depășit limitele. Îmi este suficient să mă uit la HotNews la unele articole și, mai ales, la comentariile băsiștilor. Sunt de pus în ramă.
A fost de râsul lumii analiza Consiliului Financiar cu privire la proiectul de rectificare bugetară al Guvernului. De la început se cuvine a preciza că cei ce compun respectivul Consiliu sunt băsiști notorii. În frunte cu președintele, economist șef la o bancă și reprezentant al băncilor. Aprecierile lor au fost duse în derizoriu de rezultatele acțiunii guvernamentale în domeniu. Fondurile europene au venit, ca decontare, la nici o săptămână după ce expertul Consiliu a declarat ca dezastruoasă acțiunea guvernamentală în domeniu. Apoi, tot expertul consiliu a considerat Guvernul ca vinovat pentru lipsa finanțării investițiilor și a producției. Să ne fie cu iertare, lipsa finanțării aparține, în totalitate, băncilor. Bănci care lucrează în favoarea proprietarilor care nu sunt români. Ele au luat, cu jaf mare, banii depunătorilor români și i-au investit aiurea. Acum au „găuri negre” în conturi și caută să le umple urgent cu bani din România. Nu au timp la dispoziție pentru a lucra cu antreprenorii români, nu au la dispoziție timpul pentru termenele lungi ale producției așa că nu asigură finanțarea producției și a investițiilor din România. Pe tot ce pun mâna duc în altă parte pentru a finanța investițiile din țările „mumă”. Analiza expertului Consiliu a semănat, dacă nu a fost chiar, cu o pagină din campania Elenei Udrea împotriva Guvernului USL.
În așa-zisa tabără de dreapta este vânzoleală mare. Sondorii au sondat, politicienii au reacționat. PDL se vede la un 15%, sub conducerea lui Blaga. Ca atare, măsuri forte sunt luate în teritoriu. Băsescienii din Mișcarea Populară au devenit ținte, pe față. Totuși, discursul pedeleprelor conține, invariabil, o cantitate de tămâie când vine vorba despre Băsescu. De aici, se nasc două variante: în prima, pedeleprele vor să fie reacceptate de Băsescu, PMP urmând a rămâne în aer și mai apoi să vină în genunchi la PDL iar a doua, PDL vrea să își atragă electoratul lui Băsescu, mult-puțin, nu mai are importanță, pentru a stopa ascensiunea PMP (care este cotat la un 5% !). Oricum, PDL este încă legat de Băsescu. Nu îl pot nega pentru că negarea îi duce în uitare. Iar ei au de apărat „realizările politice” din perioada în care Băsescu le-a fost șef. Culmea este că ei se raportează la perioada anterioară, ca partid și persoane luptând contra celor care au realizat, în laboratoarele cotroceniste, programele și strategiile adoptate. Cotroceniștii au la rândul lor, acum, un partid. Partidul Mișcarea Populară. PMP va puncta pe ideea că PDL a guvernat după cum au cântat ei, popularii băsescieni. Este luptă mare. Legătura „indestructibilă” între PDL și PMP va deveni, în curând, Elena Udrea. Elenă care își joacă rolul dispus de Băsescu. Dacă Elena Udrea câștigă în PDL nominalizarea pentru candidatura la Președinția României, nu este exclus ca și PMP să o susțină. Se pare că Blaga „va lupta” ca Elena Udrea să piardă nominalizarea. Ar putea câștiga astfel că PDL se va curăța de „zgura” băsesciană ținută în PDL de Udrea.
Nu mă uit la gunoaiele politice gen Mihai Răzvan Ungureanu. Individul este disperat. A avut un pariu și deja îl pierde. Forța lui Civică este pe nicăieri. Apare și el din când în când în fața unor curioși ai neamului, dă din el „înțelepciune de mahala”, primește aplauze și se vede, deja, candidatul tuturor la Președinția României. Încep să cred că Partidul Forța Civică și PNȚ-CD Pavelescu, adunate sub sigla „DA” au devenit anticamera Spitalului Socola.
eu nu prea ţin post. mi se pare o analiză corectă, la obiect, cu mici adausuri ar fi perfectă. aţi uitat de masters of puppets, maeştrii păpuşari, adică serviciile, care, am impresia că joacă pentru românia, oricum l-au făcut pe chior la dinţi de nu are treabă. acum cred că şi ţâganii cred că îl scuipă, şi ungurii. deocamdată spun numai atât: ei l-au dat jos pe cuza. rămâne ca săptămâna asta să ne lămurim.
RăspundețiȘtergereCorect, Nicolae. Numai că va trebui să folosești pluralul. Săptămâni !
RăspundețiȘtergere