marți, 8 decembrie 2015

Un nou model, alt tip de comportament, altă viziune.

Agerpres (aici).

Dacian Cioloș s-a întâlnit cu membrii comisiilor parlamentare reunite pentru afaceri europene cu care a discutat problematica Consiliului European la care va participa sub mandatul dat de Președintele Klaus Iohannis.

Evident că parlamentarii vor ști poziția României la Consiliu. Atât cea politică, pe care bănuiesc că o cunosc suficient de bine pentru că au tot aprobat acte normative în Parlament dar și pe cea administrativă ce decurge din acțiunea politică, limitele pe care România le poate accepta pentru că are, din punct de vedere administrativ, alte posibilități (mai reduse) decât a altor state și, de ce nu, o  altă cultură ce impune abordări atente ale unor probleme comunitare (cum ar fi problema migrației, „importul” de religie, integrarea străinilor etc.).

Sunt sigur că Dacian Cioloș a vorbit înainte de a se întâlni cu parlamentarii cu Președintele Iohannis. Îmi doresc ca pentru primul trimestru al anului viitor, Președintele Iohannis să aibă, la rându-i, o întâlnire cu parlamentarii înainte de a merge la Consiliu. Obținerea unei poziții politice comune înainte de a prezenta poziția politică a României la Consiliu ar fi o stare de normalitate.

Apropo ! Băsescu o face pe deșteptul, în ultimul timp, însă este depășit. Iohannis îi dă clasă. Acum o face și Cioloș. Nu peste mult timp va fi depășit de toți cei care fac politică rațională și nu una abramburită. Dacă avem o „abramburica” este normal să avem și un „abramburic”, pe Băsescu.

Niciun comentariu: