Recunosc că din acest motiv am privit cu superficialitate încercările de apropiere de USB ale unor politicieni din PNL. Văd că și pe aceștia îi interesează prea puțin care este conținutul real al mesajului celor din gașca lui Nicușor Dan. Nu văd lipsa moralei în comportamentul celor de la USB/USR. Pentru că despre asta vorbim. Despre o lipsă a moralei. Adică despre corupți care strigă „corupții” !
Lupta împotriva corupției, anticorupția, a orientat imaginația oamenilor obișnuiți către faptele de corupție pedepsite de legea penală. Fenomenul „corupției” a fost restrâns la actele și faptele cu caracter penal ale funcționarilor publici și ale politicienilor care îndeplinesc funcții și demnități publice. Este o greșeală. Se cuvine a încerca o îndreptare a ei. Măcar pentru cei care vor să se îndrepte.
Să plecăm de la afirmația vocalei Clotilde Armand făcută în cadrul interviului luat de cele două „intelectuale băsiste” de la „Revista 22”, Rodica Culcer și Andreea Pora.
Cineva care astăzi se înscrie în PSD sau PNL este clar o persoană coruptă.Să ne amintim că atunci când Băsescu se producea pe scena publică în calitate de Președinte al României, lupta împotriva corupției era pe cai mari. Era motivul pentru „reforme” structurale, era motivul pentru lupte politice grotești, era motivul pentru „controlul acuzărilor penale”, era motivul pentru tot ce gândea Băsescu și executa guvernul care era în activitate. Era motivul pentru cultul personalității lui Traian Băsescu dezvoltat cu ostentație de Rodica Culcer, Andreea Pora, Gabriel Liiceanu, alți potentați din gruparea GDS sau alte „auto-luminate minți” susținătoare ale cultului băsescian.
Afirm că cei din jurul lui Nicușor Dan sunt corupți. Surprinzător, nu ?! Ei bine, am toate motivele să fac această afirmație. Voi pune mai multe definiții care mă vor ajuta să explic.
- MORALITÁTE s. f. Însușirea a ceea ce este moral (I 1); natura, caracterul, valoarea unui fapt, a conduitei unei persoane sau a unei colectivități din punct de vedere moral. ♦ Comportare, conduită, moravuri în conformitate cu principiile morale; cinste, bună purtare.
- MORÁL, -Ă, (I) morali, -e, adj., (II) moraluri, s. n. I. Adj. 1. Care aparține moralei, conduitei admise și practicate într-o societate, care se referă la morală; etic; care este conform cu morala; cinstit, bun; moralicesc. ♦ Care conține o învățătură; moralizator.
- CORÚPȚIE, corupții, s. f. 1. Abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. 2. Desfrânare, depravare.
- CORÚPT, -Ă, corupți, -te, adj. (Despre oameni) Care se abate de la morală; desfrânat, depravat, stricat.
Acum este mai ușor de judecat comportamentul celor de la USB/USR, este mai ușor să vedem ce vrea să spună Nicușor Dan, Clotilde Armand, ceilalți care susțin această adunătură politică care se pretinde „morală”.
Corupția este o abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. Coruptul este cel care se abate de la morală, de la cinste, de la datorie. Coruptul este cel care este desfrânat, depravat, stricat.
Afirmația lui Clotilde Armand făcută în fața celor două jurnaliste devine prin generalizare o denigrare a unui întreg popor. Este o judecată ! Cei care nu li se alătură sunt „corupți”. Nu în sensul corupției penale, ci în sensul corupției sociale. Sensul cuvântului „corupție” din dicționarul limbii române.
Dacă adaugăm aici și definirea partidului politic dată de constituție, generalizarea comisă de Clotilde Armand are un înțeles profund anti-cetățeni, este un act profund anti-democratic. La art. 8 din Constituție se vorbește despre pluralism și partidele politice.
(1) Pluralismul în societatea românească este o condiție și o garanție a democrației constituționale.
(2) Partidele politice se constituie și își desfășoară activitatea în condițiile legii. Ele contribuie la definirea și la exprimarea voinței politice a cetățenilor, respectând suveranitatea națională, integritatea teritorială, ordinea de drept și principiile democrației.
O particularitate a celor de la USB/USR este aceea că lupta lor împotriva unui „sistem” pe care nici nu îl definesc bine, în capul lor fiind o confuzie totală, este doar un motiv să „lupte” împotriva unui popor ! Practic ei au ca adversar poporul român. Fără nici o abatere. Formularea din interviul luat de cele două manipulatoare media, Culcer și Pora, nu lasă loc de întors: „Cineva care astăzi se înscrie în PSD sau PNL este clar o persoană coruptă” !
Este evident că Clotilde Armand și Nicușor Dan, alături de ceilalți care îi susțin, sunt ferm hotărâți să ne prezinte pe noi, cei care nu îi susținem, ca o adunătură de corupți, de imorali, de desfrânați, de depravați, de necinstiți ! Dacă suntem membri ai PNL sau PSD suntem corupți. Dacă unii cetățeni vin să se înscrie în cele două partide sunt corupți. Indiferent că sunt tineri sau mai în vârstă. Sunt corupți pentru că așa au stabilit, au judecat cei de la USB/USR și au confirmat susținătorii lor de la Societatea Academică Română a lui Pippidi, cei care scriu cu furie în România Curată - tot ai lui Pippidi -, cei de la GDS unde se lăfăie în „anticorupție” Liiceanu și alți „corifei ai intelectualității”, cei de la Revista 22 etc.
Nu vi se pare că revenim la o metodă practicată insistent de trupa de intelectuali de mai sus pe timpul lui Băsescu și a lui Macovei ? Cei de mai sus sunt cei care „informau” occidentul avansat în mod constant despre înapoierea României sub toate aspectele, ei erau cei care informau organismele europene despre „nerealizările” României astfel că rapoartele Guvernului erau băgate la coș iar informările de la Pippidi, Liiceanu, Pora, Culcer și alte „somități” erau considerate ca „reprezentând realitatea”. De aceea, deși România își „făcea lecțiile” corect, diferitele organisme ale UE spuneau că nu este așa. De aceea România a fost mereu în întârziere. Pentru că adunătura de la GDS, SAR și tot felul de ONG-uri construite special pentru a arăta că există „opinii diverse” însă exprimă „aceeași realitate” erau considerate mai credibile decât realizările palpabile, verificabile pe teren.
Ei bine, cloaca aceasta de denigratori naționali a ales să formeze o altă formațiune politică care să îi mențină poziția de sursă de informații credibile despre România în fața unor organisme europene. Nicușor Dan, Clotilde Armand sunt doar cei care au obligația să scoată la lumină - adică să ducă în Parlament -, această formațiune politică pentru ca pe spinarea ei, informările denigratoare despre România să fie luate în considerare. De aceea trebuie ca ideea „românii sunt niște corupți” să fie spusă cu obstinație, să facă piață, să iasă în presa străină, să fie pe buzele tuturor celor care pot face ceva împotriva României în funcție de partidul politic aflat la putere.
Rolul USR este acela de a denigra România. Clotilde Armand a fost, cumva, foarte sinceră când a declarat că a fi parlamentar român este o rușine pentru ea, ar fi o pată pe obrazul ei, al familiei ei, al Franței !
Denigratorii naționali s-au simțit foarte bine un timp pe lângă Traian Băsescu. Când Băsescu și-a dat seama că România este nedreptățită de organismele europene datorită informațiilor aruncate pe piața media din Europa de către asociații lui, i-a dat la o parte. Acum, denigratorii României și-au făcut propriul partid și vor continua acțiunea. Sunt mai buni euro-ii decât ron-ii !
Comportamentul celor de la USR este, după toate definițiile din dicționarul limbii române, imoral. Acești oameni sunt de fapt niște ființe corupte, necinstite, fără etică. Ei nu critică o acțiune a unui guvern, ei nu critică acțiuni ale unei puteri politice aflată în fruntea unui administrativ, ei acuză un popor că este corupt ! Iar asta este nu nedemocratic, negând dreptul cetățenilor români să aleagă singuri un partid, o ideologie, ei se comportă ca un partid autoritar. Cei care vă duceți la PNL sau PSD sunteți corupți ! Inadmisibil !
Este inadmisibilă și continuarea posibilei asocieri între PNl și USR. Indiferent de calculele politice nu te poți asocia cu cei care te declară corupt, care declară cetățenii țării ca fiind corupți, care calcă în picioare tradiția politică a țării, cultura politică, liberul arbitru. Realizările lor personale sunt apă de ploaie. Nu justifică acest mod de comportament, nu le conferă mai multe drepturi decât au ceilalți cetățeni. Nu sunt valori. Or fi buni cunoscători ai domeniului în care lucrează dar din punct de vedere social sunt non-valori.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Vor fi șterse comentariile care depășesc limitele dialogului civilizat sau care pot fi catalogate ca spam.