La Camera Deputaților, s-a ales Biroul Permanent iar infractorul Liviu Dragnea a devenit al 3-lea om în stat, fiind ales de majoritate „lui” Președinte al Camerei. Era previzibil. Dacă nu poate prim-ministru, măcar șef la Parlament. Cu Guvernul a rezolvat problema. Propunerea PSD în persoana dnei Sevil Shhaideh confirmă faptul că infractorul Liviu Dragnea va conduce nu doar Guvernul, cu mână de fier, dar și Parlamentul. Pentru că Tăriceanu, Președinte la Senat, este doar de poză acolo, puterea este tot la Dragnea.
Declarațiile de după investire ale infractorului Liviu Dragnea și ale inculpatului Călin Anton Popescu Tăriceanu sunt cele care pun pe gânduri. Se vede că s-au vorbit. Au o linie comună. Schimbarea legilor care le provoacă lor nesomn. Punerea „jugului” pe Justiție și instituțiile de forță: DIICOT, DNA, instituțiile Ministerului de Interne, SIE (atât cât vor putea) etc. Iar eu îi cred.
Mai cred că vor reuși să își ducă la îndeplinire obiectivele dacă opoziția nu va fi atentă. Nu știu va fi, nu mai am încredere în opoziție din moment ce acțiunile ei sunt slabe.
Să iau și să pun declarațiile aici. Să știu unde le găsesc.
Cred că a doua misiune esențială a actualului Parlament este aceea de a face ordine în legislația românească. S-au adoptat în decursul anilor prea multe legi care se bat cap în cap, care sunt inadecvate, care încurcă societatea și raporturile între instituții
Această ordine este una dintre condițiile fundamentale ale aplicării legii în România. Sunt convins că împreună putem realiza o adevărată reformă a legislației constituționale, nu avem dreptul să mai ratăm acest proiect. Ține de noi să restabilim puterea constituțională a Parlamentului și vreau să pornim împreună acest proces. Activitatea de control al instituțiilor pe care Parlamentul e abilitat să o exercite nu trebuie să mai fie mimată. De asemenea, vreau să transmit un mesaj foarte puternic — Parlamentul este locul unde se naște legea, dar și locul unde se stopează abuzul în aplicarea eiRețin, ca foarte importantă referirea infractorului Liviu Dragnea la „reforma legislației constituționale” ! Asta înseamnă că PSD vrea să forțeze modificarea prevederilor Constituției astfel încât „cineva să piardă din atribuții” iar alte instituții să își piardă din competențe. Laitmotivul infractorului Dragnea și a inculpatului Tăriceanu îl constituie „revederea „raporturilor între instituții” ! Și Adrian Năstase și-a pregătit o Constituție pentru o guvernare de lungă durată dar ... locul i-a fost luat de Băsescu iar Năstase a ajuns după gratii.
Ultima afirmație are o anume semnificație: „Parlamentul este locul unde se naște legea, dar și locul unde se stopează abuzul în aplicarea ei”. Ce să însemne asta ? Din moment ce Parlamentul „stopează abuzul în aplicarea legii” înseamnă că se ia acest atribut Justiției, instanțelor de judecată și se dă Camerelor Parlamentului ! Iar asta nu poate să însemne decât inviolabilitate parlamentară. Blocajul complet al DNA, DIICOT și al instanțelor de judecată pentru faptele săvârșite de parlamentari ! Pentru că, este evident, mintea lui Dragnea, infractorul, este doar la soarta lui și nu va sta Parlamentul să „stopeze” abuzurile în aplicarea legii la orice reclamație a cetățenilor. Să fim serioși !
Pentru mine este un semnal de alarmă. Când infractorii și inculpații se apucă de schimbat legile ba chiar și Constituția, putem declara stare de calamitate pe întreg teritoriul național.
Inculpatul Tăriceanu are și el niște vorbe cu tâlc, așa cum am arătat mai sus.
Parlamentul trebuie să își exercite un rol activ de control al instituțiilor de forță. Conducerea acestor instituții sau conducerile acestor instituții nu sunt alese democratic, după cum știți, și funcționarea lor este de multe ori, prin natura rolului pe care și-l asumă, netransparentă. Este o vorbă pe care o cunoașteți mulți — puterea corupe iar puterea absolută corupe absolut. Am văzut în ultimii ani cum unele instituții de forță au acționat ca și cum puterea lor nu are limite. Trebuie să constat, din păcate, rolul decorativ în ultimii patru ani al unor comisii parlamentare de control al instituțiilor de forță. Acest lucru trebuie să se schimbe iar Parlamentul nu mai trebuie să fie timorat în a-și exercita rolul pe care îl are. Inclusiv din punct de vedere legislativ, Parlamentul trebuie să își asume reglementarea mai strictă a acestor activități, a acestor instituții și scoaterea la lumină a unor acțiuni și activități pe care acestea le desfășoară, inclusiv prin legi cum este cea privind înființarea unei autorități naționale pentru interceptarea comunicațiilor
Parlamentul adoptă legile, fie că vorbim de domeniul economic, social sau cel al justiției. Guvernul și celelalte instituții ale statului pun în aplicare aceste legi. E un principiu de bază al democrației pe care am impresia că mulți l-au scăpat din vedere în ultimii ani. De asemenea, Parlamentul trebuie să își asume rolul de a proteja drepturile și libertățile cetățenilor. Din păcate, în ultimii ani, am constatat că drepturile și libertățile cetățenilor au fost încălcate. Suntem într-un punct în care excepțiile tind să devină un fapt normal, la ordinea zilei. Cred că Parlamentul nu poate să stea spectator la aceste exceseCele două declarații au un numitor comun. Controlul absolut asupra tuturor instituțiilor țării prin intermediul Parlamentului. Evident, concluziile privind „disfuncțiile democrației” sunt doar ale lor, nu sunt ale societății. Se prevalează de votul a 18% din cetățenii cu drept de vot din România pentru a clama faptul că sunt îndreptățiți să aibă aceste concluzii și să pregătească aceste schimbări majore. Iar acest mod de abordare a problemei se înscrie în factorii de risc major la viața democratică din România.
Voi „mulțumi” mereu și mereu celor peste 60% de concetățeni cu drept de vot care ne-au blagoslovit cu puterea politică a infractorilor și a persoanelor cu probleme penale. Să vă ia dracu !
"Și Adrian Năstase și-a pregătit o Constituție pentru o guvernare de lungă durată dar ... locul i-a fost luat de Băsescu iar Năstase a ajuns după gratii."
RăspundețiȘtergereAșa e ... dar știi vorba aia cu "roata morii se-nvârtește"? Sau pe aia cu "ulciorul nu merge de multe ori la apă"?
Ce vreau să spun? Că e cam cazul să mai vadă și infractorii PDL, în frunte cu onor matrozu', cam cum e la mititica. C-așa-i în tenis.
Da, știu, PDL nu mai există. Ei, da' unde s-a dus, unde s-a evaporat? Acu' se cheamă PNL, că lupu-și schimbă păru'?
Ghinion ... da' dacă tot am zis niște vorbe din bătrâni, mai știu una: "cu ce măsură dai, cu aia primești". Le vine rândul tuturor! Chiar și celor care vor face abuzuri de-acum încolo!
"Și Adrian Năstase și-a pregătit o Constituție pentru o guvernare de lungă durată dar ... locul i-a fost luat de Băsescu iar Năstase a ajuns după gratii."
RăspundețiȘtergereAșa e ... dar știi vorba aia cu "roata morii se-nvârtește"? Sau pe aia cu "ulciorul nu merge de multe ori la apă"?
Ce vreau să spun? Că e cam cazul să mai vadă și infractorii PDL, în frunte cu onor matrozu', cam cum e la mititica. C-așa-i în tenis.
Da, știu, PDL nu mai există. Ei, da' unde s-a dus, unde s-a evaporat? Acu' se cheamă PNL, că lupu-și schimbă păru'?
Ghinion ... da' dacă tot am zis niște vorbe din bătrâni, mai știu una: "cu ce măsură dai, cu aia primești". Le vine rândul tuturor! Chiar și celor care vor face abuzuri de-acum încolo!
Incriminarea unui partid este o acțiune puerilă. Dar, dacă ție îți place, nu am ce-ți face. Normal este faptul ca toți cei care au încălcat legea să răspundă. Să răspundă pentru încălcarea legii și nu pentru apartenența la un partid politic. Pentru că ne întoarcem la comunism, bolșevism.
RăspundețiȘtergereApoi, indiferent cât ai urî membrii unui partid, a susține tragerea lor la răspundere penală pentru apartenența la acel partid, este un abuz. Democrația nu mai are loc aici. De aceea nici nu pot să consider persoanele care acuză, penal, alte persoane pe motiv de apartenență la un partid politic ca fiind membre ale unei comunități democratice.
Da, să răspundă în fața legii toți cei care au comis infracțiuni iar cei care nu au comis, indiferent de doleanțele unor persoane mai puțin civilizate, să le fie protejată demnitatea. Acuzatorul trebuie să aducă și dovezile pe care își sprijină acuzațiile. Nu le aduce, este un procesoman.