sâmbătă, 12 august 2017

PSD le-a dat țeapă românilor. Cu o mână dau și cu cealaltă, iau


Agerpres. Preia din declarațiile liderului opoziției, președintele Ludovic Orban (PNL), la Mediaș.

Începe să se vadă deja cu ochiul liber că PSD a câștigat alegerile prin minciună. Dacă te uiți în programul de guvernare al Guvernului Tudose constați că nu are nicio legătură cu programul de guvernare cu care s-au prezentat pesediștii în campanie și cu care au câștigat voturile oamenilor. Astăzi PSD-ul dă din colț în colț, (...) inventează tot felul de șmecherii fiscale, ba ia o măsură, ba nu ia o măsură, a creat în general o bulversare în societate. (...) Cred că din ce în ce mai mulți români se conving că PSD le-a dat țeapă, i-a mințit și că PSD cu o mână dă și cu cealaltă mână ia

Evenimentele guvernamentale ale acestui an stau mărturie asupra adevărului afirmațiilor de mai sus. În loc să devenim un stat mai puternic, stabil, orientat către progres - având marele avantaj al apartenenței la Uniunea Europeană și NATO -, am devenit un stat instabil, în regres, un stat care consumă în contul muncii copiilor care astăzi sunt în grija părinților lor. Suntem în această situație pentru că o parte a românilor au votat PSD și ALDE dar și pentru că marea majoritate a românilor cu drept de vot, presupus a fi partea educată a României, a stat acasă în ziua alegerilor parlamentare. Atunci au fost indiferenți la rezultatul scrutinului iar astăzi acuză opoziția (în special PNL !) nu oprește puterea coruptă să distrugă țara. Dacă ar fi mers la vot, astăzi nu am vorbi despre dezastrul către care ne duce puterea PSD-ALDE !

Un alt semnal al președintelui Ludovic Orban este cel referitor la starea partidului.

Astăzi PSD a intrat pe trend descendent, iar PNL este pe trend ascendent. (...) Important este ca în toate organizațiile, în toate localitățile, noi, liberalii, să fim foarte activi, (...) să comunicăm cu cetățenii

Corect. Aceasta este o realitate. Numai că aici am eu o mică nemulțumire. Organizațiile PNL, de la nivel local la nivel județean, acționează într-un fel egoist. Să mă explic.

Baza partidului este formată din micile (?!) organizații ale secțiilor de votare (OSV). Legal, o secție de votare se constituie pentru un număr de 1500 de persoane cu drept de vot. Teoretic, o organizație a PNL pe o secție de votare (OSV) trebuie să aibă, pentru a exista, cel puțin 5 membri. Maxim, poate avea 1500 de membri ! Teoretic.

Astăzi, OSV-urile sunt „cenușăresele” partidului. Vizibilitatea maximă este destinată liderilor de la organizațiile „conducătoare” sau ale organizațiilor speciale. Culmea, promovarea acestora în dauna OSV-urilor este dăunătoare însăși acestor organizații „conducătoare”. Pentru că ele pot avea membri doar dacă OSV-urile există ! Ele depind ca imagine publică de munca membrilor OSV-urilor ! Degeaba se adună o parte a membrilor organizațiilor mari pe străzi, bulevarde și parcuri pentru a obține vizibilitate pentru unele persoane din conducerea partidului dacă la baza organizațiilor OSV-urile sunt slabe. Fie nu există, fie nu activează, fie sunt formate din „lideri” locali care nu mai au timp de munca de la firul ierbii. În condițiile în care fiecare membru al PNL este membru al unui OSV !

Înțelepții partidului care au lucrat la Statut nu au avut o viziune largă asupra organizării partidului. Au tratat OSV-urile ca niște formațiuni mai mititele, acolo, cam neînsemnate. Inițial numărul minim de membri a fost de 10, apoi din multa dărnicie a „înțelepților” numărul minim de membri a fost scăzut la 5. Evident că la cererea unor lideri locali care au uitat că partidul există pentru a defini și exprima voința politică a cetățenilor ! Lideri care s-au considerat suficient de „înțelepți” pentru a stabili ei ce vor cetățenii fără a mai fi nevoie să îi întrebe. Scăderea aceasta reflectă o mare slăbiciune. Reflectă faptul că partidul scade în preferințele electoratului. Electoratul nu îl mai vede ! Electoratul simte că nu mai are cu cine vorbi despre problemele de viață cu care se confruntă. Iar rezultatul alegerilor din anul 2016 confirmă aceasta stare socială !

Pe mine m-a surprins faptul că nici un „înțelept” care a lucrat la Statut și la celelalte documente statutare nu s-a gândit la situația în care un OSV ar crește și ar ajunge la 50-100-500- ... membri ! Nu are sediu, nu are reglementări privind activitatea financiară, este ceva acolo, să fie. Dispreț față de cea mai importantă organizație a partidului, cea care are capacitatea să reprezinte partidul în comunitatea în care se formează. Una este să îți vorbească o persoană cunoscută, un vecin, o persoană cu care mergi la muncă sau la piață, care îți spune de ce să votezi cu PNL și alta este să te abordeze un necunoscut care spune că este un lider al partidului și îți cere votul ! Cât privește „cunoașterea” este caraghios să afirmi că „a apărut la televizor !

Ce faci în situația în care un OSV ajunge la 50 - 500 de membri ? Dacă îi împarți pe alte OSV-uri este ca o frecție la un picior de lemn. Sunt necunoscuți pentru cei din alte cartiere ! Trebuie să le oferi, statutar, toate formele de organizare care să le permită să funcționeze. Să poată închiria un sediu, să aibă un spațiu în care membrii să se poată aduna (cu condiția obligatorie să și încapă), să aibă un program chiar săptămânal de lucru cu cetățenii de pe raza secției de votare dar și cu membrii OSV, să poată efectua operațiuni financiare etc. Cu atât mai mult cu cât o localitate mare are de la câteva zeci la câteva sute de secții de votare !

Să nu mă mai lungesc, a fost penibil să văd că la alegerile interne ale filialelor din sectoarele Bucureștiului numărul membrilor PNL cu drept de vot a fost în jur de maxim 500, în condițiile în care un sector din București are peste 250 de secții de votare ! Dacă ar fi după statut, modificat la cererea liderilor, ar fi trebuit să existe la vot minim 1250 de membri cu drept de vot pentru fiecare filială ! Ei bine, la unele filiale au votat chiar sub 300 de membri ! Filiale ale PNL de sector mai mici decât un OSV dintr-un sat !

Ca să batem bine PSD, ALDE și alte formațiuni politice nocive, trebuie să acordăm atenția cuvenită acestor organizații „mici” care stau la baza partidului, care ar trebui să fie purtătoarele de cuvânt ale partidului acolo unde ele funcționează. Televizații partidului s-au specializat în vorbe la televizor, se adresează unui electorat captiv tipului de emisiuni ale televiziunii respective, nu electoratului PNL. PNL are nevoie de OSV-uri și de creativitatea politică a membrilor OSV-urilor nu de liderii telegenici care își amintesc de electoratul care i-a ales doar în anul electoral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vor fi șterse comentariile care depășesc limitele dialogului civilizat sau care pot fi catalogate ca spam.