Comunicatul de presă al Alinei Gorghiu, senator PNL. Să fim bine înțeleși! Acțiunile PSD-ALDE au efecte la care mulți dintre noi nu ne gândim. Liderii PNL au însă capacitatea de a le identifica și obligația de a le aduce la cunoștința publicului. Ceea ce se întâmplă prin comunicate de presă. Cum presa noastră este aservită, în mare parte, intereselor infractorilor și persoanelor cu probleme penale din partidele aflate la putere, cum o altă parte a presei este „dedicată” altor grupuri de „putere” (mai corect ar fi de „fostă putere”), nu rămâne decât să popularizăm aceste mesaje pe rețelele de socializare. Din aproape în aproape, de la om la om, informația va ieși din blocajul generat de puterea PSD-ALDE.
„Prin noile propuneri fiscale anunțate de Ministerul Finanțelor, Guvernul lovește dramatic în veniturile organizațiilor neguvernamentale, dar și a instituțiilor publice care privesc domenii precum sănătatea, educația, cultura sau protecția socială.
Inițiativa PSD de modificare a Codului Fiscal, potrivit căreia limita maximă a cifrei de afaceri care definește microîntreprinderile să fie crescută de la 100.000 de euro la 500.000 de euro, va avea drept impact reducerea numărului de societăți comerciale care puteau redirecționa, sub formă de sponsorizare, până la 20% din impozitul pe profit către organizații din diverse domenii, inclusiv cele neguvernamentale. Implicit, veniturile ONG-urile se vor diminua drastic, multe dintre proiecte în derulare sau cele planificate fiind puse în situația de a fi blocate.
Cine va resimți din plin consecințele acestei măsuri fiscale nou anunțate de către Guvern? Cei care sunt beneficiarii proiectelor implementate de ONG-uri, în principal grupurile vulnerabile: bătrânii, copiii, persoanele cu dizabilități.
Tot ei vor fi și cei mai afectați în cazul în care se va concretiza anunțul Ministerului Finanțelor Publice referitor la schimbarea termenilor de impozitare pentru companii cu cifra de afaceri până la 1.000.000 de euro. Astfel, pentru acestea se va institui, din anul 2018, un impozit de 1% pe cifra de afaceri, față de impozitul de 16% pe profit cât se plătește acum. Ori, în această situație, se distrug micile afaceri bazate pe investiții/producție în țara noastră.
În plus, PSD ignoră poziția publică critică a tot mai multor asociații profesionale referitoare la schimbările fiscale avute în vedere de către echipa guvernamentală, coordonată de premierul Mihai Tudose.
Impactul negativ al acestor schimbări propuse recent de Ministrul de Finanțe Ionuț Mișa va fi pe termen lung, PSD dând încă o dată dovadă că este insensibil la problemele reale care afectează o parte dintre români.
Aceste modificări vor avea drept rezultat diminuarea încrederii în guvernanța economică și vor da o lovitură cruntă organizațiilor neguvernamentale. În consecință, solicit Guvernului să renunțe la schimbările fiscale anunțate, mai ales că nu au existat consultări cu cei interesați și cu cei care vor fi direct afectați.
De asemenea, pentru ministrul Finanțelor am o recomandare: Domnule Mișa, dați o Ordonanță de Urgență cu articol unic: "Interzicem orice ONG care nu-l laudă pe președintele PSD, Liviu Dragnea".
Alina Gorghiu,
Senator PNL”
Am citit păreri ale unora potrivit cărora în alte țări așa ar fi, cum spune infractorul Dragnea, inculpatul Tăriceanu, prim-ministrul Tudose, ministrul bolșevic Mișa etc. Să ne fie cu pardon! Fiecare țară are particularități în politicile economice determinate de cultură, resurse, educație, sănătate, poziție geografică etc. Metoda copy-paste nu este indicată. Dacă ar fi fost indicată, toată omenirea ar fi mers pe aceeași soluție. Nu este așa. De aceea ideile PSD și ALDE sunt proaste. Sunt modelul copy-paste. Dacă o măsură anunțată astăzi copie o măsură din altă țară fără a fi analizată și evaluată la particularitățile economiei românești va fi impusă, economia românească va fi cea care suferă iar cetățenii României vor rămâne cu buzunarele goale. Morți de foame și tremurând de frig pentru că niște neica nimeni ajunși la putere se grăbesc să copie modele străine.
Am mai spus, o mai spun. Una este să trăiești fără răspunderea guvernării, alta este să guvernezi. Când nu au decizia guvernamentală în mână, poți spune ce prostii vrei. Când guvernezi, ai responsabilități imense. Prima dintre ele este să îți cunoști țara. Nu să știi să o arăți pe hartă. Să o cunoști în amănunțime, în domeniul tău de responsabilitate mai mult decât în altele. În caz contrar tu, cel ajuns la guvernare, devii un dăunător.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Vor fi șterse comentariile care depășesc limitele dialogului civilizat sau care pot fi catalogate ca spam.