sâmbătă, 5 mai 2018

Discursul lui Ludovic Orban în cadrul regionalei filialelor PNL din zona Sud-Est - 5 mai 2018

Discursul președintelui PNL, Ludovic Orban, în cadrul regionalei filialelor PNL din zona Sud-Est - 5 mai 2018

Bine v-am găsit stimate doamne, stimați domni! Mă bucur că suntem astăzi împreună aici!

Vă voi spune câteva cuvinte după care vă invit să avem un dialog astfel încât să putem să găsim cele mai bune căi pentru a aborda anii care vin cu cea mai bună strategie care să ne permită câștigarea alegerilor.

Vă spun din capul locului că eu sunt convins că Partidul Național Liberal va câștiga următoarele alegeri  și că Partidul Național Liberal va putea să guverneze pentru România după 2020. Nu am absolut nici un fel de îndoială în această privință. 

Văd la mulți dintre dumneavoastră, încă, o neîncredere, un scepticism pe care, vă spun sincer, nu-l înțeleg. Sigur că avem amintiri din istoria recentă care ar putea încă să ne genereze emoții, semne de întrebare și pași șovăielnici în acțiunea noastră politică.

Stimați colegi, Partidul Național Liberal  este singura forță politică pe care se poate baza România și românul astăzi, mâine și poimâine așa cum s-a bazat încă de la înființarea Partidului Național Liberal în 1875. Suntem aici, în Tulcea, multă lume când vorbește despre Unire și de România Mare uită că Partidul Național Liberal aflat la guvernare este cel care a readus Dobrogea, Constanța și Tulcea în corpul României Mari. 

Partidul Național Liberal și-a pus amprenta, alături de Casa Regală, asupra construcției României moderne, construcției României europene,  într-o țară care, să ne aducem aminte, la jumătatea secolului al-XIX era o țară care semăna mai mult cu Orientul decât cu Occidentul.

Nu întâmplător, Partidul Național Liberal se afla la guvernare în 2007 când România a adevenit membru al Uniunii Europene. În mod simbolic, continuând de fapt misiunea pe care o are și anume misiunea ca aici, în acest superb loc din lume, din Europa, să permitem fiecărui român să trăiască o viață normală, să trăiască o viață decentă, să fie respectat, să aibă posibilitatea să primească o educație normală, firească, să aibă posibilitatea să-și pună pe picioare o afacere dacă dorește să facă lucrul acesta, sau să aibă o carieră, să aibă oportunități pentru a realiza o carieră profesională, o carieră în orice domeniu își dorește.

Permiteți-mi să vă spun câteva cuvinte despre ce se întâmplă de vreo doi ani și jumătate. De doi ani și jumătate, aproape la toate televiziunile, nu poți să vorbești despre economie, despre investiții, despre afaceri, despre educație, despre sănătate, despre administrație locală. Orice reprezentant al Partidului Național Liberal când se duce la televizor și vrea să spună ceva despre economie, vrea să spună ceva despre susținerea capitalului românesc, vrea să spună ceva despre măsurile necesare pentru dezvoltarea economică, de investiții , este obligat să discute despre justiție.

Eu vă spun din capul locului că în ceea ce ne privește pe noi, Partidul Național Liberal, în privința puterii judecătorești, nu ne interesează decât ca ea să fie o putere în stat independentă, o putere care să nu fie controlată nici politic și să nu fie controlată de nimeni altcineva. Nu noi am semnat protocoalele care tot ies publice. Când mă uit cine a semnat, văd un domn care nu a fost în Partidul Național Liberal ci care a fost crescut în pepiniera PSD-ului, mă refer evident la domnul Maior. Când îi aud pe cei de la PSD când se bat cu cărămida în piept la Antena3 și la România Tv vorbind de așa zisul stat paralel, păi nu le e rușine? Păi statul paralel au fost ei, sigur într-o anumită conivență cu Băsescu. Dacă vă aduceți aminte, în 2012, după alegeri, nimeni nu a înțeles de ce Ponta a semnat protocol de coabitare cu Băsescu.

Păi am văzut cu ochii nostri de ce s-a semnat protocol de coabitare cu Băsescu. Dacă a existat vreodată un stat paralel, păi statul ăsta paralel a fost construit de Năstase când avea tot și servicii, el a înființat PNA, el dădea ordine procurorilor prin ministrul Justiției. Statul paralel, dacă a existat vreodată, este statul paralel realizat de  Victor Ponta, sigur la conivență cu Băsescu, de domnul Dragnea, că nu eu jucam fotbal sau mergeam la petreceri la K1, la K2 . Eu, când văd că televiziunea lui Ghiță toată ziua dă în justiție, păi ce era Ghiță domnilor? Băiatul de serviciu care obținea contracte în mod preferențial. În țara asta, nimeni nu are dreptul să vorbească vreodată rău despre Partidul Național Liberal. Partidul Național Liberal a fost întotdeauna partidul cetățeanului. Partidul Național Liberal a fost întotdeauna reprezentantul societății civile, reprezentantul drepturilor și libertăților oamenilor. Ceea ce apărăm noi este independența justiției, ceea ce apărăm noi este realizarea unei puteri judecătorești autentice, care să stea pe propriile picioare, care să acționeze în baza legii, în baza deontologiei profesionale.

Niciodată, Partidul Național Liberal nu a fost implicat în nici un fel de poveste în care să ni se poată reproșa nouă că am avut vreo contribuție la realizarea unor sisteme de ocultare a puterii politice. In democrație, afirm, și acesta este crezul nu numai al meu, al nostru, singurul stăpân al omului politic, al primarului, al ministrului, al parlamentarului, este cetățeanul român care îi dă mandatul de reprezentare pentru că singura sursă de putere politică este transferul de putere pe care îl realizează cetățeanul prin intermediul votului pe care îl da reprezentantului său ca să acționeze în baza unui program și pentru atingerea anumitor obiective .

Permiteți-mi să vă spun câteva cuvinte despre administrația locală. Încep prin a readuce aminte de Ordonanța 55. Prin intermediul ordonanței 55, aproape 500 de primari ai Partidului Național Liberal, care au fost mituiți cu bani publici din PNDL1 și din fondul de rezervă al guvernului, pentru a obține acele finanțări au trecut la Partidul Social Democrat. În alegerile prezidențiale, în primul tur, în aceste 500 de localități, PSD a obținut peste trei sute de mii de voturi, câștigând în localitățile respective. Ce au făcut cu ele? Nimic! Până la urmă au pierdut cu  zece procente, cu diferență de aproape un milion de voturi.

Acesta este mecanismul de gândire bolnav care este specific unei mentalități de tip comunist prin care PSD vrea să se mențină la putere. Vor să controleze tot, vor să îi amenințe pe toți, vor să-i sperie pe toți, vor să-i cumpere pe toți. Vor să reducă la tăcere orice voce a opoziției, vor să controleze orice canal media prin care oamenii se pot exprima, prin care opoziția se poate exprima.

Ce contează că au mințit ca niște nesimțiți! Ei își imaginează că dacă țin în continuare pe bani publici media, care medie nu reflectă nimic din minciunile gogonate și din nenorocirile pe care le fac, ei își imaginează că omul de rând nu simte și nu își dă seama? Este o mare păcăleală pe care și-o fac ei, unii altora. Noi, în schimb, trebuie să le readucem aminte oamenilor că ei, atunci când s-au dus la vot, în 2016, partidul de guvernământ le-a promis marea cu sarea, le-a promis că o să curgă lapte și miere.

Spuneți-le tuturor proprietarilor de terenuri agricole că partidul de guvernământ, când le-a cerut votul le-a promis zero impozit pe terenurile agricole! Dacă a existst vreun fermier naiv să-și facă un plan de afaceri bazându-se pe această promisiune, de la 1 ianuarie 2018, așa cum au promis ei, a luat țeapă, dragii mei. În continuare toți proprietarii de terenuri plătesc impozit pe terenurile agricole.

Dacă a existst vreun naiv care și-a imaginat că nu o să mai plătească impozit dacă are sub 2000 de roni venit, așa cum le-a promis PSD-ul, de 1 ianuarie 2018, spuneți-le dagii mei, că și ei au luat țeapă, au fost păcăliți!  Dacă și-a imaginat cineva că va crește salariul minim la 2000 de roni așa cum au promis tot ei în momentul în care le-au cerut voturile, să le spuneți că au fost mințiți și păcăliți! Nu numai că nu au crescut salariul minim la 2000 de roni, a crescut la 1900 de roni dar prin transferul contribuțiilor.  În loc să câștige 300 de roni pe lună așa cum era la 2000 de roni, câștigă doar 100 de roni pe lună plus la salariul minim.

Am fost în Măcini, la fabrici de confecții, am fost în multe locuri în care există oameni care trăiesc pe salariul minim. Aduceți-le aminte că au fost păcăliți!  Sigur, noi nu le vom promite că mărim salariul minim pe economie din burtă, numai ca să le luăm voturile.  Noi o să le promitem că o să mărim salariul minim pe economie în funcție de creșterea productivității, așa cum se întâmplă în orice economie capitalistă. Nu poți să-ți permiți să umbli la salariul minim, din burtă, pentru că la un moment dat, dacă mărești salariul minim peste o anumite limite, nu faci altceva decât să omori firmele și să-i lași pe oameni fără locuri de muncă.

Trebuie să-i facem să înțeleagă pe oameni lucrul ăsta. În mediul privat, la o creștere economică de 7%, anul trecut, veniturile în mediul privat au crescut sub 3%. Ceea ce înseamnă că puterea de cumărare a angajatului din mediul privat a scăzut, pentru că acești 3% nu compensesză inflația carea a ajuns la 5% și care, de fapt, este mai mare, dragii mei. 5% este atunci când se face creșterea indicelui de creștere al prețurilor raportat la toate produsele din economie, dar dacă stai și te uiți unde au crescut prețurile, o să vezi că exact coșul zilnic este cel mai afectat pentru că prețurile au crescut la combustibil. Orice om care are mașină alimentează mașina pe care o conduce. Prețurile au crescut la electricitate, prețurile au crescut la gaz, prețurile au crescut la alimente, adică la acele produse de care omul are nevoie și pentru care cheltuiește bani în fiecare lună. În realitate, scăderea puterii de cumpărare este mult mai mare decât ceea ce este dat prin indicele creșterii prețului de consum, prin rata inflației.

Aduceți-le aminte părinților și bunicilor noștri că acești nerușinați și-au bătut joc de ei!  Le-au promis o nouă lege a pensiei de la 1 octombrie 2017, nici astăzi nu este lansată în dezbaterea publică noua lege a pensiilor. De la 1 ianuarie, fiecare pensionar trebuia să primească o mărire a punctului de pensie, conform legii pensiilor aflată în vigoare, de 8%.  Nici un pensionar nu a primit nici un leu în plus, cu o singură excepție, culmea, PSD-iști care se dau susținătorii oamenilor cu venituri mici au crescut pensiile dar numai pentru cei care au pensii peste 2000 de roni, cărora le-au crescut pensiile pentru că s-a redus impozitul de la 16% la 10%. Această guvernare naște niște paradoxuri absolut incredibile, din cauza improvizației permanente, a cârpelilor pe care le fac ajung să ia niște măsuri absolut incredibile. S-a ajuns  ca statul să plătească o parte dintre contribuțiile de sănătate pentru oameni care câștigă mult peste salariul mediu, oameni din IT, din cercetare. Înseamnă că orice cetățean, din momentul de față, poate să meargă să-i ceară guvernului asta: Platește-mi și mie contribuțiile la sănătate! Iar poimâine o să mergem și o să-i cerem să plătească și contribuția la asigurări sociale  că de, ce contează ce venit am eu! Dacă le plătești la unii de ce să nu le plătești la toți?

O guvernare mai discriminatorie decât această guvernare, nu a existat niciodată. Nu există aproape categorie socială care să nu fie afectată negativ de această guvernare. Vă dau pe firme, la o creștere economică de 7% , profitul firmelor pe ansamblul economiei a crescut cu doar 2%, adică profitul firmelor în anul 2017, când teoretic trebuia să avem o creștere a profiturilor măcar apropiată de creșterea economică, creșterea profiturilor firmelor a fost mai mică decât rata inflației, adică profiturile au fost mai mici în 2017 față de 2016. Au promis acționarilor la firme, și asta trebuie să le-o spunem, au promis zero impozit pe dividende. Nu numai că nu au băgat zero impozit pe dividende dar au mai băgat și contribuția de sănătate de 10% pentru dividende, sigur raportat la salariul minim brut aflat în plată, garantat.

Deci este o nebunie generalizata. L-am văzut ieri pe Teodorovici că anunță iar o modificare a Codurilor fiscale. Domnule, ăștia sunt demenți, ăștia nu știu ce înseamnă afacere, ăștia în viața lor nu și-au făcut un plan de afaceri, cred că nici în familia lor nu și-au făcut un plan de cumpărături pentru că nu poți să schimbi de pe o zi pe alta. În 2017 a fost schimbat Codul fiscal de 115 ori. Gândiți-vă ce nebunie, ce neîncredere, ce bulversare în fiecare companie la fiecare modificare a Codului fiscal, modificări dramatice. A crescut impozitarea pe contractele part time, a crescut impozitarea pentru persoanele cu dizabilități, pentru firmele care au peste 100 de angajați, care sunt obligate să plătească acuma salariul minim brut pentru fiecare persoană pe care nu pot să o angajeze. A crescut fiscalitatea la accize. Uitați-vă ce au reușit să facă, și noi le-am spus în momentul în care ei au venit cu măsura de neintroducere asupra accizei pe conbustibil:  O să pățiți așa cum a pățit Ponta care a introdus supraacciza pe conbustibil iar după introducerea asupra accizei pe conbustibil au scăzut încasările pe accize!

Uitați-vă pe execuția bugetară pe ultimele trei luni și veți vedea că le-au scăzut încasările la accize. De ce? Pentru că transportatorii nu mai alimentează în România, transportatorii care transportă în diferite țări ale Europei și-au creat sisteme care își fac alimentarea unde este combustibilul mai ieftin, este normal că orice firmă reacționează.

Am ajuns să se înscrie o mulțime de firme în Estonia, dacă vă puteți imagina? Pentru că nu mai suportă regimul birocratic și fiscal. Acuma, mi-au povestit foarte mulți primari din Brăila, de exemplu, că a început ANAF-ul iarăși să calce în picioare micul întreprinzător român și dă niște amenzi colosale care practic, o să-i oblige pe oameni să-și închidă firmele, acele mici firme pe care le-au făcut, un magazin , un service, mici firme făcute de oameni care în loc să se ducă să ceară ajutor social și-au pus pe picioare o mică afacere. Pe aceia îi distrug, parcă este ceva programat să distrugem orice om cu inițiativă din România, să descurajăm pe orice român să încerce să pună pe picioare o afacere. Nu putem să ne dezvoltăm astfel! Dezvoltarea provine de la visul pe care îl are un om, proiectul pe care îl are un om care pune pe picioare o afacere.

Uitați-vă, suntem aici, la  Murighiol, dacă nu era un om care să aibă o viziune , care să riște, care să ia credite, care să-și asume niște răspunderi uriașe, nu putea să transforme locul ăsta într-un paradis, efectiv, așa cum este el astăzi.

 Asta a stat la baza dezvoltării, inițiativa individuală. Noi trebuie să descătușăm inițiativa individuală, trebuie să eliminăm toate frânele puse de politicieni și de birocrație, de politicienii comuniști din calea inițiativei individuale. Trebuie să dăm drumul la energiile pe care le are această națiune, atât românii de aici cât și românii care au fost nevoiți să plece în străinătate.

Permiteți-mi să vă spun câteva cuvinte despre administrația locală, pentru că avem peste 100 de primari prezenți în sală.

Partidul Național Liberal  caută soluţii serioase pentru o autonomie reală în România, pentru ca primarii să nu mai fie aduşi în stadiul de milogi obligaţi să deschidă uşa cu capul pe la diferite ministere controlate, nu contează de cine, la București. Trebuie construit un sistem care să le permită localităților să aibă resursele financiare necesare dezvoltării. Culmea, noi, Partidul Național Liberal, deși PSD-ul a promis în campanie și în programul de guvernare, transferul integral al impozitului pe venit către autoritățile locale, noi am inaintat proiect de lege pentru transferul integral al impozitului pe venit către autoritățile locale, care au fost literalmente jefuite, hai să fim cinstiți!

Prețul pentru marea harababură fiscală, pe lângă fiecare angajat din sectorul privat și sectorul public, l-au plătit cetățenii din localitățile unde, de bine de rău, primarii au dezvoltat economic localitățile, care au pierdut sume uriașe. Gândiți-vă, la Cluj s-au pierdut 23 milioane de euro, Oradea a pierdut 26 de milioane de euro, pur și simplu au fost jefuite aceste localități. Nu vreau să intru în alte localități. Foarte multe localități au fost lipsite de resursele financiare necesare dezvoltării.

Deci, noi am făcut proiect de lege și ei au votat împotriva proiectului nostru de lege. Noi am avut amendament la bugetul de stat să transferăm 60% direct către autoritățile locale, 18 % către consiliile județene și restul prin formulă. Ei au votat împotriva amendamentului nostru, deși ei s-au angajat în programul de guvernare și în campanii, că de la 1 ianuare 2018 ei au plusat față de noi că vor transfera impozitul pe venit, nu numai pe venitul angajaților și altor categori ci și pe impozitul pe venitul obținut din pensii, pentru cei care au pensii peste 2000 de lei.

Avem un proiect de lege pentru ca 80% din sumele încasate din redevenţe să se facă sursă de venit la bugetele locale, împărţite între localităţi şi judeţ. Nu mi se pare normal să ai cariere şi tot felul de exploataţii care poluează şi distrug localitatea, drumuri locale orășenești şi judeţene, iar autorităţile locale să nu beneficieze în niciun fel de existenţa unor asemenea exploataţii. Este un proiect de lege despre care ei zic că-l susţin, că o să-l introducă în Codul fiscal  dar împotriva căruia au votat în Comisia de buget finanţe.

De asemenea avem o mulțime de alte proiecte care vin în susținerea și în sprijinul autorităților locale. Pregătim și va fi lansat în două-trei săptămâni un proiect de lege prin care, pentru toate obiectivele de investiții derulate de autoritățile locale , autorităţile locale să nu mai plătească nici un leu către stat şi către companiile de stat pentru obţinerea avizelor în cursul derulării proiectelor respective.

Nu mi se pare normal ca CNAIR-ul să ceară 1900 de euro numai pentru acordul prealabil. Păi ce facem, noi găsim o companie care nu este în stare să construiască autostrăzi, care azvârle banii pe apa sâmbetei, Dumnezeu știe pe ce se duc banii și împiedicăm comunitățile locale să se dezvolte, să genereze obiective de investiții? Se plătesc la Inspectoratul de Stat, la Apele Române, te miri unde. Ca să faci un proiect de investiții este ceva absolut îngrozitor. Trebuie schimbate inclusiv mecanismele, nu mai trebuie să te duci pe la București, pe la toate ministerele.

Ca să poți să faci un concurs într-o primărie stai după Agenția Națională a Funcționarilor Publici să-ți organizeze, să-ți supervizeze concursul. Centralismul democratic a fost desăvârșit, din păcate, în ultimii douăzeci și ceva de ani. Nici măcar credit nu poți să faci decât dacă îți acordă Comisia de la București, de la nivelul Ministerului Finanțelor. Nu numai creditul, ca să te încadrezi în nivelul de creditare dar îți aprobă și tragerile pe care le fac cei care au credite. Dacă ai un credit și ăia nu vor, ca primar, nu te lasă să faci trageri pentru că spun că nu te încadrezi în plafonul de trageri care a fost stabilit. Este ceva absolut incredibil.

Primarii sunt cei care suportă astăzi toate aberațiile și stupiditățile măsurilor guvernamentale. Numărul legilor și mai ales legislația secunadară, hotărâri de guvern, ordine de ministru, adrese trimise de directori, este o zăpăceală în administrație cum nu a existat niciodată.

Și am să vă spun un lucru.Trebuie să facem reformă. Guvernele liberale aveau opt, nouă miniștrii. În Europa, media pe guvern este de 13-14 ministere. Ce să faci cu 28 de ministere care se calcă pe bătătură şi care nu fac altceva decât să-şi inventeze atribuţii iar inventarea de atribuții pentru o agenție sau un minister  nu înseamnă altceva decât noi stavile impuse în calea iniţiativei individuale a oamenilor.

13 maxim 14 ministere, nu poți să ai o sută și ceva de agenții care se calcă pe picioare. Avem nu știu câte deconcentrate, în agricultură avem și semințe, avem și pe zootehnie, e ceva de noaptea minții. Avem o asemenea inflorescență de entități care nici măcar nu ști ce fac, și asta în ce condiții? În condițiile în care noi avem o criză pe piața forței de muncă, în condițiile în care foarte mulți dezvoltatori nu-și dezvoltă afacerile sau foarte mulți investitori care vor să vină să investească în România, nu iau decizia de a investi în România tocmai pentru că nu găsesc mână de lucru calificată. Și noi ne permitem să ținem toate beizadelele plantate de PSD de ALDE și de celelalte partide, toți incompetenții, toți oamenii luați de la coada vacii, toate scroafele suite în copac care populează în momentul de față administrația și care și-au bătut joc de adevărații funcționari, care au încercat cu adevărat să facă o carieră în administrație, bazată pe profesionalism, pe competență și pe criterii obiective.

Eu nu cred că a existat vreodată în România, după Revoluție, atâta prostie în guvern. Pe cuvântul meu, nu poți să pui prim-ministru profesoară de lucru manual. Ministrul de Interne, măcar o punea pe cealaltă care a fost secretară la scoala din Videle.  Cum să pui ministrul Economiei, păi numai te uiți cât a avut între momentul în care aterminat liceul și momentul în care a terminat faculatatea. Este ceva de noaptea minții, eu nu pot să înțeleg ce se întâmplă, Dragnea este paranoic. Dragnea nu suportă decât oamenii mai proști decât el. Dragnea, dacă vine și îi spune unul la ureche - vezi că Fifor, nu zic întâmplător lucrul ăsta, vrea să-ți ia locul, păi îl execută instant pe omul respectiv. Deci este ceva, a distrus complet orice fel de logică în materie de numire a oamenilor. Nu mai contează criteriile de competență, de experiență profesională, managerială. Cât de prost sa fi, dacă ești sluga lui Dragnea și dacă asculți poruncile lui Dragnea, ești bun pentru orice poziție în România.

Să nu ne mirăm dacă o să ne trezim că, dacă o să fie, Doamne ferește, situația de a desemna comisarul european după  alegerile  europarlamentare, să ne trezim că o trimite pe Dăncilă comisar european. Oricum au trimis-o la Parlamentul European unde nu a fost în stare să deschidă gura, pentru că , probabil nu avea cine să-i scrie textele. Deși acum vedem că are cine să-i scrie textele dar nici măcar nu știe să citească ceea ce i se scrie, ca să nu mai zic că nu înțelege nimic din ceea ce citește. Iar guvernul ăsta nu-i condus de Dăncilă, guvernul este condus de Dragnea, de Vâlcov, de Shhaideh, e condus de Stănescu pe anumite chestiuni. Dăncilă este acolo pe post de marionetă, de mobilă. Cred că și jandarmul care o păzește pe așa zisa prim-ministru are mai multă influență și mai multă putere. Cred că nici directorul de cabinet  nu îl angajează fără să ceară voie de la Dragnea.

În acest absurd am ajuns, care este anormal iar oamenii încep să vadă, fraților, lucrul acesta.

Ce trebuie să facem noi? Să fim serioși, să fim normali, să fim solidari, să fim activi, să fim prezenți în comunitate, să comunicăm cu oamenii, să le spunem adevărul, nu trebuie să-i mințim pentru că sunt convins că oamenii s-au săturat de minciuni, s-au săturat să fie păcăliți la fiecare rundă de alegeri. Trebuie să le spunem că putem să facem atât, dar acel atât pe care îl promitem, să-l facem cu adevărat, pentru că altfel, se duce de râpă democrația, se duce de râpă România!

Dacă noi eșuăm când vom ajunge la guvernare, în 2020,  nu știu ce se va întâmpla. Din fericire România a fost ferită de partide foarte extremiste cum au mai apărut prin Europa. Este adevărat, pentru că toate extremismele, toate populismele care sunt în bagajul partidelor extremiste din Europa au fost preluate de PSD. Numai că ei nu sunt credibili în aceste populisme și în aceste mesaje extremiste.

Închei prin a vă spune câteva lucruri despre familie.

Eu când îi văd pe Dragnea și pe Tăriceanu că se bat cu cărămida în piept, că sunt mari susținători ai familiei, ai familiei creștine, mi-e rușine de rușinea lor. Cum poate Tăriceanu să vorbească despre subiectul ăsta? Dragnea cu atât mai puțin!

Chiar nu pot să vorbească pe această temă, trebuie să tacă din gură! Nu au voie, pentru că aruncă în derizoriu această temă, pentru că fac rău acestei cauze!

Foamea lor bolnavă de a se atașa de teme care beneficiază de sprijin public . Uitați-vă ce i-a făcut Dragnea lui Lupescu! Probabil șansele lui Lupescu de a se alege președinte la Federație ar fi fost mult mai mari dacă Dragnea nu-și anunța sprijinul pentru Lupescu. În momentul în care Dragnea l-a atins, l-a maculat, l-a nenorocit.  Ca și cum i-a pus stigmatul Dragnea pe umăr, l-a nenorocit! La fel este și cu această temă, ei încearcă să ne transforme pe noi în adversari. Păi cum să fim noi adversari? Ei ca socialiști votează prin Europa, unde cred ei că nu sunt văzuți, votează tot felul de inițiative, care mai de care mai crețe.

Partidul Popular European din care noi facem parte este un partid care susține familia tradițională, este un partid axat pe valorile morale creștine, este un partid de dreapta, este un partid care susține identitatea națională, afirmarea identității naționale pentru fiecare națiune din componența Uniunii Europene . Ăștia nu au ce să vorbească pe tema asta, fraților!

Păi dacă este cineva vinovat că nu s-a făcut referendumul ăsta, păi ei sunt de vină. Cine are majoritate în Parlament? Au majoritate de aproape două treimi, 63% PSD – ALDE-UDMR. Ei țin de șapte luni jumate, în sertarele Senatului, proiectul de revizuire a Constituției.

Să le spuneți oamenilor de bună credință, care ar putea fi induși în eroare de gogomăniile și de minciunile lor, că ei, de fapt, bat câmpii, nu au nici o legătură. Ei sunt cei care împiedică de șapte luni jumate, în Senat, adoptarea acestei legi.

În Cameră, când a intrat pe ordinea de zi a fost votată de peste 80%, Legea de revizuire a Constituției. Deci este o majoritate calificată, nu este nici o problemă, ei nu au vrut să pună pe ordinea de zi. Ei tot speră să transforme PNL într-un inamic, pe această temă, sperând că ar putea ei să câștige cine știe ce puncte din această temă. Dar românii nu sunt proști, fraților. Românii îi citesc pe acești farisei. Aceasta tema care ține de inimă, de conștiință, de credință, o folosesc într-un mod jenant și penibil ca să-și poată spala murdăriile de pe față. Niciodată nu vor putea să-și spele murdăriile de pe față. L-am văzut pe tonomatul care vrea să se transforme în „Nufărul”  cum a intervievat-o pe Dăncilă. Nici măcar un interviu regizat în care exista un sufleur, ca la teatru. Doamna Dăncilă la Ciutacu avea un sufleur, nici măcar cu sufleur nu au fost în stare să o împiedice să facă iar niște gafe. Este ceva absolut incredibil. De aceea, chiar am spus într-o conferință de presă, chiar resimt o ușoară milă față de Dăncilă, dacă are familie, prieteni care o iubesc, trebuie să-i spună să plece acasă pentru că ăștia o s-o nenorocească, o s-o bage în toate ticăloșiile lor , răspunde premierul pentru toate mizeriile pe care le face guvernul, nu răspund Dragnea și cu Tăriceanu. Ei sigur vor fi niște instigatori care rămân în spate și atât.

Dagii mei, aveți încredere, suntem pe drumul cel bun și depinde doar de noi, nu dacă vom câștiga,ci cu cât vom câștiga.

Sănătate și victorie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vor fi șterse comentariile care depășesc limitele dialogului civilizat sau care pot fi catalogate ca spam.