„ ... Ați fost colege de partid - până în 2012 a fost consilieră locală intr-o comună dar era și coordonatoare regională PDL. A trecut la PNL odată cu fuziunea, a devenit vice-lider județean și si-a adjudecat singura poziție eligibilă în Senat. A fost nu oricine, ci vicelider al grupului parlamentar de la Senat. Altfel o persoană cu vastă cultură - la 16 ani după liceu a finalizat și studiile universitare la faimoasa universitate Biotera. Și da, ai dreptate - PNL are o politică de resurse umane de toată jena. Dar, cum se vede din cazul concret prezentat, fuziunea nu ne-a ajutat prea mult în direcția asta.”
Nimic anormal. Nimic agresiv. Doar explicativ. Pentru cineva. Nu are importanță.
Comentariile au fost „lămuritoare”. La ele mă refer. Pentru că ele m-au ajutat să înțeleg mai multe. Sunt sigur că și alte persoane vor înțelege mai bine situația și că vor exista concluzii care vor ușura mai buna înțelegere a acestei lumi politice atât de „cunoscută” însă cu foarte multe lucruri ascunse.
Apare o motivare, a unei persoane cunoscute unora.
„Cunosc bine cazul. Timp de ani buni s-a luptat cu blatul PNL - PSD pe plan local, inainte si dupa fuziune. A sesizat cele intamplate conducerilor succesive ale partidului dar nu s-a luat nicio masura. Pana cand a ales exit. Dupa voice urmeaza exit daca voice nu functioneaza. Ar fi putut insa sa isi dea doar demisia, nu sa plece la alt partid.”Deja intrăm într-o zonă cu nisipuri mișcătoare. Dacă am privi doar la data fuziunii dintre PNL și PDL, am rămâne într-o zonă depășită. Între timp, anul trecut, PNL și-a ales o nouă conducere. Orientată clar către un program politic de centru-dreapta, numit liberalism conservator, cu adversar politic declarat, Partidul Social Democrat, pentru considerentul logic al diferențelor majore de program politic. Suntem în anul 2018, iar motivarea gestului Siminicăi Mirea devine absurd. Marea luptătoare împotriva „blaturilor PSD cu PNL din Olt” trece la PSD pentru „răzbunare”.
„Realizeaza cineva cata frustrare, dezamagire si nemultumire acumuleaza cineva incat pleaca la adversari ca sa se razbune? Ar trebui sa ne intrebam ce anume genereaza aceste stari paradoxale!”Halal răzbunare!
În condițiile în care ea, nimeni altcineva, a fost unul dintre liderii PNL Olt după fuziune! Ce a făcut pentru a stopa „blaturile”? Cine sunt cei care au făcut blaturile și pe care ea nu i-a putut opri? Ce anume a considerat ea că sunt „blaturi”?
Alte comentarii, ale unor persoane care cunosc situația locală, arată că treaba nu este chiar așa de clară.
„Trebuia exclusă de când platea ziariștii să facă articole denigratoare împotriva propriilor colegi de partid dar o ținea cineva în brațe de la centru, cineva care pleca cu porbagajul plin de textile de la fabrica ei.”Capacul odată luat, vedem ce anume s-a petrecut. O luptă internă pentru supremație în organizația județeană pierdută de Siminica Mirea o determină să treacă la adversarul politic. La cei cu care s-a luptat, ca proprietar de fabrică, posibil și a altor afaceri, pentru prosperitatea afacerilor personale. Dintr-o funcție politică înaltă, pe plan local, ar fi putut negocia cu adversarii din PSD care au, la rândul lor, afaceri. Și-ar fi împărțit piața. Nu a reușit, pentru că alții din organizația locală au fost mai bine apreciați de membrii locali ai PNL așa că a trecut la PSD. Tragem linie. Rezultă că respectiva doamnă a fost membră a PDL și mai apoi a PNL doar pentru realizarea unui scop personal, strict. Ideea că a face politică înseamnă să îți dedici timpul și o parte din resursele proprii pentru mai binele societății nu i-a intrat în cap. Scopul ei a fost altul. De aceea a și trecut la PSD.
Nu este singura fostă membră a PDL venită în PNL cu fuziunea și apoi trecută la PSD. Au mai fost cazuri, sunt sigur că vor mai fi astfel de cazuri, la fel cum foști liberali „talibani” (cum spun unele persoane) au făcut pasul către PSD direct, fără nici un fel de jenă. Problema lor este simplă. Au intrat în partide pentru interese personale. Nu au găsit ce căutau, au trecut la cei care le promit, direct, că le dau locuri de muncă (doar au politizat la extrem administrația publică!), le dau comenzi pentru afacerile familiei și le oferă funcții și demnități politice și în administrația publică.
Pentru PNL este un lucru bun. Se curăță de cei care pot pleca din partid după ce obțin o funcție de demnitate politică sau publică. Se pierd și votanți. Evident! Cei care au venit în partid pentru promovarea propriilor afaceri au adus și „votanți” pentru partid. Plecând la PSD, vor duce votanții la PSD. Nu trebuie să ne ascundem după degete. Dar trebuie să recunoaștem și faptul că astfel de membri, ajunși în diferite funcții politice, au blocat dezvoltarea internă a partidului în organizațiile în care au deținut puterea pentru a nu fi concurați de alți membri! Au fost niște simulanți.
Partidele în România sunt abia la începutul perioadei de creștere. Pentru cele care cresc „sănătos”, viitorul este bun. Pentru partide ca PSD, viitorul va fi sumbru. Plecarea de la putere în urma unor alegeri parlamentare, îi poate elimina de pe scena politică. Toți cei care astăzi trec voios la PSD de la alte partide vor pleca din PSD cu tot cu „mercenarii” care îi însoțesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Vor fi șterse comentariile care depășesc limitele dialogului civilizat sau care pot fi catalogate ca spam.