Agerpres (aici și aici).
Știrea este bună. Merkel și Hollande au propus un plan sprijinit de NATO. Se pare că este acceptat de Kiev. Rușii comunică faptul că textul unui plan de pace este în curs de pregătire.
Ce dau rușii și ce au obținut de la Germania și Franța ?!
Chiar dacă este o veste bună, nu trebuie să uităm și faptul că de ani de zile Germania și Franța se ocupă de modernizarea armatei ruse, că au antrenat-o, că au dotat-o, că au sprijinit-o în fel și chip. Rusia a răspuns cu invazia Crimeii și acum cu ocuparea sud-estului Ucrainei. Preocuparea Germaniei și Franței de a pune capăt conflictului ar cam semăna cu încercarea de a repara ce au stricat.
După ce vor obține o așa-zisă pace, Germania și Franța vor reveni la „obiceiurile” lor, ca „bune prietene” ale Rusiei. Eu așa cred. Din aceste motive înclin să văd aici o trădare a celor două țări cu acompaniamentul altora de categorie mică față de unele state membre UE. Iar șicanele făcute României și Bulgariei pentru accederea în Schengen au acum o mică explicație. Printre altele.
Nu cred în sinceritatea Franței. Consideram Germania mai credibilă. Acum, gata.
Va trebui să trăim mereu atenți la posibilele trădări ale celor doi lideri europeni. Nu mai spun de Ungaria, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Austria, Italia etc.
„„Înainte de a zbura spre Moscova, Hollande a declarat că se dorește obținerea unui 'acord global' asupra conflictului ucrainean. 'Toată lumea este conștientă că primul pas trebuie să fie o încetare a focului, dar că acesta nu poate fi suficient și că trebuie căutat un acord global', a spus Hollande.
La rândul său, Merkel a dat asigurări că Berlinul nu va negocia 'niciodată pe la spatele' Ucrainei integritatea teritorială a acestei țări, pe fondul apariției unor informații potrivit cărora singura soluție pentru încheierea conflictului ar fi să li se cedeze insurgenților proruși teritoriile pe care le controlează în estul Ucrainei.
În acest sens, cotidianul rus Kommersant a scris vineri, citând surse diplomatice, că prin propunerea de pace 's-ar putea încerca să se obțină o încetare a focului cu condiția recunoașterii noii linii de demarcație, care nu coincide cu cea stipulată în acordurile de la Minsk, din septembrie'””.
Nu suntem în situația ucrainenilor dar mie tare nu îmi sună bine declarațiile. Le adaug declarațiilor altor demnitari europeni care se opun sprijinirii Ucrainei cu armament pentru a putea face față agresiunii ruse. Asta în condițiile în care Germania și Franța au băgat în curul rușilor tehnică de ultimă oră, au sprijinit cercetarea militară rusă și le-au dat licențe. Este o nedreptate care strigă la cer.
Nu pot uita nici svârcolirea Franței pentru ca sancțiunile împotriva Rusiei să nu fie prea mari, să nu îi producă daune, să nu îi deranjeze prea tare pe ruși. Iar rușii ucid zilnic oameni, la fel ca descreierații din SI. Plus că și-au revăzut planurile strategice astfel că ei își propun să ducă războaie în Europa cu folosirea armelor nucleare. Asta pentru că în Europa este NATO.
Ce au oferit Germania și Franța lui Putin ?! Naiba știe. Să nu fie o trădare pe motive economice. O să le deslușim când Franța și Germania vor băga strâmbe României, Poloniei, țărilor baltice.
Actualizare !
Până la urmă, se pare că a fost o încercare. Rusia o face pe „fata mare” însă este deja curvă bătrână.
Și Merkel și Hollande afirmă că „speră” să se ajungă la pace, că este poate o ultimă încercare, totul însă depinde de Rusia. Iar Rusia nu o să vrea. Îl bagă pe al treilea în față. Celebrul „cui al lui Pepelea”.
Am spus că nu am încredere în Franța și Germania. Vor face ele pasul următor ? Își vor învinge „teama” și vor forța Rusia să respecte Europa sau nu. Vor pune în fața celorlalte state membre ale UE alterniativa UE sau Rusia sau nu ?
Noi am ales UE. Alții vor să profite de UE însă vor să fie cu curul în două luntre.
Îmi este teamă că unii s-au săturat de pace.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Vor fi șterse comentariile care depășesc limitele dialogului civilizat sau care pot fi catalogate ca spam.