luni, 23 noiembrie 2009

Asta am asteptat. Pentru inceput.

"Astăzi, când aud din toate părţile comentarii despre trocuri, propuneri etc, vreau să fie clar. Rămâne valabil ceea ce am spus de la începutul campaniei.

Este exclusă orice colaborare între mine şi Traian Băsescu,

este exclusă orice susţinere a lui Traian Băsescu din partea electoratului meu".

"Nu am avut discuţii şi nu voi avea discuţii cu Traian Băsescu", a ţinut să clarifice preşedintele liberal.

Crin Antonescu a recunoscut că nu va intra în turul II al alegerilor prezidenţiale, considerând, totuşi, că alegerea sa de aproape două milioane de români reprezintă o mare realizare pentru PNL şi pentru un candidat liberal din 1990 până în prezent.

"Cel mai posibil în turul II se vor întrece Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Nu ştim încă rezultatul final, dar probabil este vorba de aproape două milioane de voturi. Este o mare reuşită pentru PNL şi pentru un candidat liberal din 1990 încoace.

Antonescu şi-a arătat mulţumirea pentru prezenţa semnificativă la vot, mai ales din partea unor categorii "care de anid e zile nu mai votaseră - tinerii şi intelectualii".

"Câştigul cel mare a fost ieşirea într-o proporţie semnificativă la vot a unor categorii care de ani de zile nu mai votaseră, cei tineri şi intelectualii. Le înţeleg şi le împărtăşesc amărăciunea. Am ratat o mare şansă de a schimba viaţa politică din România şi de a schimba România din temelii", a mai spus liberalul.

"Dar am reuşit un scor considerabil şi este decisiv ceea ce aceşti alegători care mi-au dat votul lor, ce vor face în turul II al alegerilor prezidenţiale", a anunţat Antonescu, menţionând că electoratul nu este al lui, ci sunt oameni care au adoptat platofrma lui electorală şi l-au susţinut .

Electoratul nu este al meu. Electoratul care m-a votat pe mine ştia de la bun început platforma mea electorală şi înseamnă că au fost de acord cu soluţiile pe care le propun."

Potrivit liderului liberal, pe 6 decembrie românii vor avea de ales "între două rele".


"Băsescu nu este un om de dreapta, iar afinitatea lui este un tertip".

Antonescu: Cred în continuare în proiectul Johannis.

Am luat imaginea si textul de la Realitatea Tv.

Mergem inainte. Sper ca toti liberalii si sustinatorii acestora sa mearga pe acest drum. Se poate ! Putem scapa de Basescu ! Putem intra in normalitate !

6 comentarii:

Florin Matei spunea...

Excelentă atitudinea de azi a lui Crin! Da, Dreapta românească avea nevoie de un Lider Adevărat! Sper ca această fermitate să dea noi imbolduri unui segment din societatea românească rămas, multă vreme, fără un reper demn!

Crăciun Florin spunea...

Vezi ca la 21.30 este invitatul lui Gadea ! Cred ca va fi mai clar.

SorinPLATON spunea...

Eu zic ca situatia trebuie privita pragmatic. Il cunosc personal pe Geoana si ma astept sa se tina de cuvant (daca si-l da), dar si sa determine mult asteptata reforma a clasei politice, daca si-o pune in cap. Dependenta sa de oligarhia oculta (gen Vanghelie ori Hrebenciuc) nu este relevanta. Omului nostru nu-i convine aceasta asociere depreciativa. Daca maine ar gasi o sustinere, inclusiv financiara, (ca partidele si politica se tin pe bani, nu vorbe) in niste personalitati onorabile, ar face pasul de desprindere de trecut fara sa se mai uite inapoi.
Geoana chiar este un diplomat si un ... cool.

Eu persoanal daca voi fi intrebat vreodata, in conditiile unui Geoana presedinte de tara, voi milita pentru Antonescu presedinte de Senat, in timp ce Prim Ministru ar fi Johanis, iar la Camera Deputatilor as forta numirea unui independent, eventual din randul minoritatilor nationale.

"unul dintre egali"

Crăciun Florin spunea...

Sorine,

Ma bucur ca ai trecut pe aici.

Asta este. Geoana va ajunge presedinte cu votul liberalilor. Este un vot de oameni maturi care stiu ca in PSD sunt oameni si oameni. Daca Geoana se desprinde de PSD, asa cum a promis la Firea, adica nu va mai fi sub "influenta" celor din PSD care au "un prost renume", atunci totul va putea fi in regula.

Dupa alegeri voi aprecia pe Geoana dupa prestatia de Presedinte. PSD va avea o alta conducere si vom vedea cine si cum va reorienta partidul. Pana atunci mai este.

Reforma clasei politice este, dupa mine, o gogorita. Clasa politica evolueaza, in bine sau in rau, dupa calitatea oamenilor care o compun, dupa aspiratiile lor, dupa actiunile lor. Binele sau raul sunt apreciate de fiecare dintre noi dupa modul cum clasa politica, in totalitate sau in parte, ne place sau nu. Aprecierea este pur subiectiva. Niciodata nu va exista o unitate in aprecierea clasei politice. Mai mult, aceasta tampenie numita "reforma clasei politice" promovata de un organ de stat suna ca dracu. Inseamna dictatura pur si simplu iar daca Geoana va face imprudenta sa isi stabileasca ca obiectiv de Presedinte aceasta idee are in mine unul din cei mai mari adversari.

Nu imi place faptul ca la Firea a venit cu ideea de modificare a Constitutiei pentru eliminarea unei Camere a Parlamentului, facand dovada ca el este cel care a pus in dicutie, in 2005, tema. Eu sunt adeptul bicameralismului, cu functii precise ale fiecarei Camere. De asemenea, sunt adeptul unei componente a fiecarei Camere in functie de necesitatile nationale de reprezentare si nu dupa "cheltuielile cu bugetul". Aici nu are in mine, ca cetatean, un sustinator. Faptul ca printr-un artificiu grotesc, dupa o campanie de culpabilizare a Parlamentului fara noima, Basescu a obtinut un rezultat nu inseamna ca asta este VOINTA populatiei. Populatia nu stie ce face Parlamentul. Nu a existat o informare corecta a ei si, de ce sa nu o spunem, cei care au votat pentru referendum (eu nu) au facut-o in necunostinta de cauza pentru motive false. Asa ca eu nu accept asa ceva.

Sa vedem ce va mai fi. Eu merg la vot si dau votul lui Geoana. Basescu trebuie sa plece. A facut prea mult rau.

SorinPLATON spunea...

Aaa..CEPECA, vezi ca ti-am trimis acest post (plus comentarii) direct in email-ul d-lui Geoana. :)

1=

Crăciun Florin spunea...

Sorine,

Faptul ca ai trimis postul (desi este unul luat de la Realitatea Tv) si comentariile in casuta de mail a lui Geoana inseamna ca si tu ai unele idei asemanatoare cu mine. Nu stiu daca Geoana si consilierii lui vor citi sau vor avea in vedere parerile mele. Sunt, la fel ca tine, la fel ca multi altii, unul dintre cei ce gandesc in "cheie proprie" politica.

Daca poti sa ii spui lui Geoana sa renunte la "obiectivele" lui Basescu din aceasta campanie murdara ar fi mai bine. Pentru el si pentru o viitoare colaborare a social-democratilor cu liberalii.