Individul face rating, umple pagini în presă, umple de uimire nătângă susținătorii portocalii și „scandalizează” pe cei de alte culori, scoate câte un „mama lui de hoț” de la alții, produce îngrijorare Ministerului Public al cucoanei Codruța Kovesi și aduce la acțiunile prostești ale procurorului de caz explicațiile penibile ale șefului acestuia, Codruț Olaru, șeful DIICOT.
Este evident că în acest caz și-au dat mâna pentru a o face de oaie procurorii apărători ai legii și democrației în România (asta ar fi chipurile misia lor de bază) și clanurile politico-mafiote ale PDL de la Galați.
În fapt, suntem în fața unui caz simplu, legat de mafia imobiliară (cea mai puternică în România de ceva timp) de la Galați. Mihail Boldea, avocat cu tupeu și cu dispreț față de lege, împreună cu frații săi, au ales o cale de îmbogățire comună majorității pedeliștilor: abuzul de putere și aranjamentul politic. Este evident faptul că pentru a avea suport politic au trebuit să cotizeze la partid. Iar partidul cel mai dispus la astfel de manevre a fost, este și probabil va fi PDL. Puteau alege PSD, partid în care s-au manifestat în timp astfel de manevre însă PSD nu mai este ce a fost. Și-a pierdut mult din aplomb, sărăcia și lipsa de la guvernare l-a curățat, temporar, de astfel de cazuri. PDL în schimb a fost pe val. Iar PDL avea nevoie urgentă de finanțare pentru a pune mâna pe puterea politică și de oameni dispuși la orice act și fapt, legal sau nu, pentru a ocupa funcțiile publice de putere. Boldea a dat. Și a luat. El parlamentar, fratele șef al direcției de sănătate de la Galați.
Cazul Boldea vine de prin 2008, dosarul a ajuns la 17 volume (probabil a 300 pagini volumul !?), păgubiții au fost goniți din case, au trăit în sărăcie și disperare iar procurorul de caz a tot adunat acte și înregistrări telefonice sub supravegherea SRI. De ce ? Nu era clară acțiunea infracțională a deputatului PDL ? Ba da. Dar nu avea voie sau nu era în stare să finalizeze acțiunea penală. Iar aici este evident faptul că dacă nu procurorul de caz, atunci șeful lui direct, cel care de fapt, după procedură, admite sau respinge propunerea procurorului de caz în oricare dosar aflat în lucru, pentru fiecare pas în cadrul urmăririi penale și mai apoi a acțiunii penale, sunt complici cu puterea politică la nivel local și național. Este lipsit de logică să afirmi că în cursul urmăririi penale, în mai puțin de o lună, nu identifici actul infracțional. Și dacă îl identifici, este lipsit de logică să continui așa-zisele cercetări pentru a cunoaște actele infracționale ale învinuitului fără a duce, în paralel, acțiunea penală în fazele superioare ale acesteia și cazul în fața instanței de judecată. Este lipsă de logică însă această situație are niște autori: Monica Macovei și Daniel Morar, șeful DNA, persoane care s-au împotrivit cu înverșunare unei inițiative legislative care obliga procurorul de caz să dea o soluție în dosar în cel mult 6 luni de zile. Azi vedem consecințele unei gândiri politico-juridice de subordonare a acțiunii procurorilor puterii politice. Cauze penale care tergiversează în funcție de interesul politic imediat, cauze penale duse în derizoriu, NUP după 12 ani de urmărire penală (!?), infractori deveniți notorii pe plan local și național ajunși parlamentari și demnitari publici etc.
Cazul Boldea este o plesnitoare jurnalistică. În același timp ne arată cât de coruptă este partea justiției compusă de corpul procurorilor, ne arată cum Ministerul Public condus de Kovesi este o parte a marii găuri negre care absoarbe, lacomă și inutil, fondurile bugetare pentru a da nimic.
De zile întregi se discută cazul Boldea și uităm, impardonabil, de marile jafuri săvârșite de PDL la Casa Națională de Asugurări de Sănătate unde banii noștri sunt cheltuiți complet aiurea - noi plătim, încă odată, investigațiile medicale, tratamentele și medicamentele -, nu vorbim de jaful din domeniul energiei unde tot noi plătim firme de apartament cu milioane și milioane de euro pentru „efortul” de a muta energia cumpărată pe nimic prin ordinul fostului ministru Videanu și revândută pe bursă, diferența ajungând cumva, probabil, în conturile portocalii etc.
Destul cu Boldea. Am făcut dintr-un găinar imobiliar local mare caz național. Cred că ar trebui să punem ochii mai des și mai mult pe Ministerul Public unde sunt trei „zmei” portocalii care fac cărțile în favoarea lui Traian Băsescu și a derbedeilor din PDL: Laura Codruța Kovesi, Daniel Marius Morar (DNA) și Codruț Olaru (DIICOT). Aici este una din marile BUBE ale României. De aici începe putregaiul în Justiție. De aici începe nedreptatea și tot de aici începe statul polițienesc băsescian.
2 comentarii:
Cazul "Boldea" poate poate ascunde ceva, orienteaza atentia, acapareaza mass-media, creaza diversiunea uitarii protestelor din Piata Universitatii. Momentul ales tine si de aminarea atacurilor la adresa noului guvern, a primului ministru Ungureanu, altfel nu se explica aminarea, respectiv inceperea actiunii DNA. "Sacrificiul" Boldea, cu toate conexiunile sale in PDL, poate fi comandat de la pupitrul "Cotroceni" unde se incearca "curatirea de primavara" a "prea iubitului jucator" intrat acum in corzile demisiei cerute insistent in mai toate orasele tarii, dar si catarat in fruntea campaniei pentru aleger. Fuga, probabil inlesnita (poate chiar sugerata)de cei ce au fost pusi sa-l aresteze, acorda timp pentru acoperirea implicatilor dintre puternicii PDL-ului, iar "plesnitoarea Boldea" ar putea, dupa aproape patru ani, sa fie un "mic fis", gen pion de sacrificiu, cu multumiri ascunse in spatele dosarului de inculpat. Ce conteaza un an sau doi in spatele gratiilor, cu toate modernitatile asigurate in arest, cind pentru toata viata esti "aranjat financiar" si esti multumit ca in ascuns ti-ai servit protectorul sef si protectorii apropiati, legaturi inseparabile la o "curte" mare cum este MAFIA PDL. Si totusi mai este loc si de-o indoiala in sensul ca Boldea, cu pacatele sale incondeiate, sa fie in stare de multe dezvaluiri, sa fi adunat prea multe fapte si probe ca sa-l faca indezirabil, haituit, ca si altii, si redus la tacere intr-un fel anume.
Un semn mare de intrebare este interventia presedintelui in acest caz de coruptie, semnalat si urmarit din 2008, situatie care il pune iar in afara atributiilor constitutionale, sugestionind, prin demersul sau, indreptarea atentiei asupra lui Boldea, eventual aducerea la tacere a acestuia. Sa dea Domnul sa nu fie mai mult decit un caz de coruptie, sa nu fie ceva care ascunde mult mai mult decit este la vedere. Increderea in autoritati este in acest moment nula, minciuna si diversiunea inlocuind valoarea morala a demnitatilor statale!
pastel,
Adevărat grăiești. Și apoi, chiar dacă Boldea ar da ceva „pe goarnă” despre mizeriile PDL, cui ar folosi ? La mizeria deja vizibilă cu privire la PDL și membrii săi, încă o oală spartă nu aduce mare lucru.
Trimiteți un comentariu