Campania anti-Covid, orchestrată de Rusia și China dar și de grupuri ciudate din multe alte țări, după cum spun sursele oficiale ale diferitelor țări și uniuni de state, mai demne de încredere, a născut monștri. Monștri care au loc asigurat, cel puțin în România, în platoul unor televiziuni private angrenate în campanii politice ale unor partide demne de tot disprețul, mai ales după ce, în ultimele luni, au făcut tot posibilul să împiedice guvernul României să poată controla o epidemie extrem de periculoasă. În primul rând să ne uităm la rezultatele epidemiei și abia apoi să ne uităm, cu gura căscată, la unii indivizi care au considerat că este tipul să iasă în evidență. Să îi știe lumea, să se vorbească despre ei, indiferent ce tâmpenie spun sau fac.
O situație de pe site-ul „worldometers.info”, pentru ziua de 23.05.2020, la ora 14.10 (la care scriu acum), ne spune că pe plan global au fost infestate cu SARS-Cov-2 (virusul) 5.326.230 persoane, că au fost vindecate 2.174.503 persoane, că au decedat 340.383 persoane ca urmare a contactării virusului, fie doar din cauza virusului fie din cauză că virusul a infestat organisme care aveau comorbidități (unele țări au raportat ca decese doar cazurile în care virusul a fost identificat drept cauză a morții, cei decedați ca urmării combinației virus-comorbiditate au fost excluși). Datele depășesc cu mult rezultatele anilor cu efectele mortale ale gripelor sezoniere. Din nefericire, dacă în unele zone geografice evoluția este „staționară” sau în descreștere, în alte zone evoluția are un accentuat trend ascendent. În ultimele 24 de ore sunt considerate cazuri active cu boala Covid -19 un număr de 2.811.344 persoane! În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 28.023 noi cazuri. Iar statele care au făcut campanii furibunde împotriva măsurilor de prevenție au cele mai mari valori numerice privind noile cazuri semnalate. Rusia, de exemplu, a trecut pe locul doi pe plan mondial privind numărul de persoane îmbolnăvite: 335.882 cazuri cu 9.434 cazuri noi în ultimele 24 de ore! China nu mai are credibilitate și nici nu comunică situația de la ei. Mai ies la iveală niște cifre despre noi cazuri sau despre noi tipuri de viruși dar nimic oficial. Surse din alte țări spun că numărul cazurilor în China este enorm.
Noi suntem în partea statelor care au tratat cu seriozitate problema epidemiei iar rezultatele oficiale ne confirmă prevenția. Am câștigat enorm, în această perioadă dificilă, în procesul complex și de durată al conștientizării populației privind pericolul extinderii epidemiei pe teritoriul național. Normal, avem și noi „uscături”. Nu multe însă foarte gălăgioase. Iar acele uscături, persoane mizerabile, au promovat cu nesimțire, și încă mai susțin, că persoanele decedate „și așa mureau” pentru că aveau comorbidități ce nu le mai ofereau alte zile de viață. Mizerabili. Mai ales pentru faptul că unii au ca profesie medicina. De restul nu mai vorbesc sau nu are rost să vorbesc, pentru că sunt deja cunoscute ca persoane cu un comportament exagerat. Sunt extremiștii zilelor noastre. Suntem, ca țară, pe un trend de scădere al impactului virusului cu oamenii. Meritul este, în principal al oamenilor care au înțeles să își apere viața dând curs recomandărilor comunicate de autoritățile guvernamentale. Ale Guvernului Orban, liderul PNL. Să nu uit! Un guvern performant. La o populație de peste 19 mil locuitori avem confirmate 17.857 persoane care au fost afectate de virus, au fost vindecate 11.187 persoane, au decedat 1.170 oameni și mai sunt active 5.500 cazuri.
Datorită influenței pe plan mondial obținută în anii anteriori și menținută prin ocuparea unor funcții publice la organismele mondiale cu personal propriu, unele state au fost declarate „modele de urmat” chiar dacă, în ultimele zile, au apărut informații șocante. Pur și simplu „au greșit”, spun ele, când nu au ținut cont de pericolul care ar fi putut apare în „casele de bătrâni”. Și aici intră „la grămadă” Suedia, Franța, Marea Britanie, Italia, Germania ... Le-au murit bătrânii care, potrivit idioților din România și nu numai, oricum mureau! Citeam, stupefiat, în presa din România dar și în presa străină declarații ale oficialilor din acele țări și aveam o senzație de scârbă. Ce fel de oameni pot fi aceia? În țările pe care ni le recomandau ca „democrații consolidate”. Pur și simplu au permis să le moară cetățenii pentru diferite motive. În marea lor majoritate, motive economice. Cum a fost cazul Austriei de la care a plecat infecția în alte țări prin grija de a nu deranja și produce pierderi unei stațiuni de ski. Cum este cazul Suediei care a ales să „își apere” economia și a inventat „modelul suedez” (acum, oficialii suedezi constată să țara pierde și va pierde mult din punct de vedere economic pentru că sunt dependenți de exporturi iar restul omenirii numai cumpără produse suedeze! Au alte probleme pe cap, în special economice, să își salveze propriile economii). Și, din nefericire, mai sunt multe alte cazuri.
sâmbătă, 23 mai 2020
joi, 26 martie 2020
Criza lucrătorilor sezonieri
Un articol interesant la Politico. În Europa de vest și nu numai, se caută soluții pentru o altă criză. Cea a forței de muncă sezoniere. Inclusiv în Marea Britanie.
Esențială este declarația expertei în migrație la Institutul Universității Europene din Toscana, Letizia Palumbo care afirmă tranșant că „„lucrătorii migranți au devenit o „componentă structurală” a agriculturii multor țări, deoarece occidentalii nu doresc să facă locuri de muncă grele, cu salarii mici. Deci, acum putem spune că, din cauza acestei crize, putem înțelege cu adevărat importanța și relevanța lucrătorilor cu un nivel scăzut de calificare””!
Închiderea frontierelor în statele membre ale UE pentru împiedicarea răspândirii Covid 19 coroborată cu închiderea unor afaceri axate pe atragerea clientelei, în special în domeniul HORECA dar și în construcții, urmată, evident, de închiderea afacerilor de sprijin, de pe orizontală, a produs o reacție în lanț asupra căreia nu s-a aplecat mai nimeni să o „vadă”. Lucrătorii sezonieri au plecat, lucrătorii concediați au plecat (s-au repatriat), proprietarii de imobile care le închiriau și-au dat afară chiriașii etc. Acum, sindicatele și patronatele din agricultură, în special, reclamă un viitor sumbru pentru membrii lor. Recoltele vor rămâne pe câmp iar pierderile vor fi imense atât pentru investitori cât și pentru consumatorii din propriile țări! Bașca faptul că importurile alimentare vor fi sever reduse chiar de către statele care ar avea producție, fiecare stat urmărind să asigure, în principal, propria piață și doar în mod excepțional vor ieși cu produsele la export. Da, ar fi o sursă de aprovizionare a produselor alimentare din alte state unde pandemia nu este atât de prezentă sau în care măsurile dure nu au fost luate dar, în general, în acele state produsele nu îndeplinesc standardele de siguranță alimentară impuse de Uniunea Europeană.
Franța reclamă un necesar de peste 200.000 de lucrători sezonieri în agricultură, Germania reclamă un necesar de peste 300.000 de lucrători sezonieri, în Italia se reclamă că legumele și fructele de sezon se vor usca în ferme, Spania reclamă absența lucrătorilor sezonieri care deja trebuiau să fie pe câmpuri, Marea Britanie anunță că va permite o imigrație extracomunitară suplimentară pentru ca fructele și legumele minunate ale fermierilor britanici să fie pe mesele cetățenilor ...
Toate statele încearcă să își determine cetățenii care nu mai au loc de muncă să meargă în sate, la ferme pentru a înlocui lucrătorii sezonieri care au plecat în țările lor. Sunt pomeniți românii, bulgarii, polonezii. Noi vedem cum zilnic sunt aduși în țară din Italia, Spania, Germania, Franța, Marea Britanie concetățeni care nu își mai găsesc locul în acele țări. Bulgaria a anunțat că în două săptămâni au revenit în țară 200.000 de bulgari care lucrau în țări europene!
Ricardo Serra președintele filialei din Andaluzia a Uniunii Agricole spaniole ASAJA consideră că o ocupare a locurilor de muncă din agricultură cu oameni de la oraș, dacă se va petrece, va fi de scurtă durată. Serra afirmă: „Spun mereu, distanța de la mediul rural la oraș este foarte scurtă, iar de la oraș la țară este foarte lungă”!
Eu nu îmi fac speranțe cu privire la implicarea în agricultură a „diaporenilor români” care umplu avioanele pentru revenirea în țară. Mulți dintre cei reveniți au alte „specializări”.
Nu știu dacă lucrătorii sezonieri aduși din terțe țări au plecat în țările lor. Erau în construcții, în industria ușoară etc. Sper ca cei în drept să îi reorienteze, dacă nu mai au de muncă, către sectorul agricol și cred că vor fi de acord dacă și salarizarea va fi corectă. Temporar, până când trece criza și vor putea reveni la locurile de muncă pentru care au fost atrași în România.
Esențială este declarația expertei în migrație la Institutul Universității Europene din Toscana, Letizia Palumbo care afirmă tranșant că „„lucrătorii migranți au devenit o „componentă structurală” a agriculturii multor țări, deoarece occidentalii nu doresc să facă locuri de muncă grele, cu salarii mici. Deci, acum putem spune că, din cauza acestei crize, putem înțelege cu adevărat importanța și relevanța lucrătorilor cu un nivel scăzut de calificare””!
Închiderea frontierelor în statele membre ale UE pentru împiedicarea răspândirii Covid 19 coroborată cu închiderea unor afaceri axate pe atragerea clientelei, în special în domeniul HORECA dar și în construcții, urmată, evident, de închiderea afacerilor de sprijin, de pe orizontală, a produs o reacție în lanț asupra căreia nu s-a aplecat mai nimeni să o „vadă”. Lucrătorii sezonieri au plecat, lucrătorii concediați au plecat (s-au repatriat), proprietarii de imobile care le închiriau și-au dat afară chiriașii etc. Acum, sindicatele și patronatele din agricultură, în special, reclamă un viitor sumbru pentru membrii lor. Recoltele vor rămâne pe câmp iar pierderile vor fi imense atât pentru investitori cât și pentru consumatorii din propriile țări! Bașca faptul că importurile alimentare vor fi sever reduse chiar de către statele care ar avea producție, fiecare stat urmărind să asigure, în principal, propria piață și doar în mod excepțional vor ieși cu produsele la export. Da, ar fi o sursă de aprovizionare a produselor alimentare din alte state unde pandemia nu este atât de prezentă sau în care măsurile dure nu au fost luate dar, în general, în acele state produsele nu îndeplinesc standardele de siguranță alimentară impuse de Uniunea Europeană.
Franța reclamă un necesar de peste 200.000 de lucrători sezonieri în agricultură, Germania reclamă un necesar de peste 300.000 de lucrători sezonieri, în Italia se reclamă că legumele și fructele de sezon se vor usca în ferme, Spania reclamă absența lucrătorilor sezonieri care deja trebuiau să fie pe câmpuri, Marea Britanie anunță că va permite o imigrație extracomunitară suplimentară pentru ca fructele și legumele minunate ale fermierilor britanici să fie pe mesele cetățenilor ...
Toate statele încearcă să își determine cetățenii care nu mai au loc de muncă să meargă în sate, la ferme pentru a înlocui lucrătorii sezonieri care au plecat în țările lor. Sunt pomeniți românii, bulgarii, polonezii. Noi vedem cum zilnic sunt aduși în țară din Italia, Spania, Germania, Franța, Marea Britanie concetățeni care nu își mai găsesc locul în acele țări. Bulgaria a anunțat că în două săptămâni au revenit în țară 200.000 de bulgari care lucrau în țări europene!
Ricardo Serra președintele filialei din Andaluzia a Uniunii Agricole spaniole ASAJA consideră că o ocupare a locurilor de muncă din agricultură cu oameni de la oraș, dacă se va petrece, va fi de scurtă durată. Serra afirmă: „Spun mereu, distanța de la mediul rural la oraș este foarte scurtă, iar de la oraș la țară este foarte lungă”!
Eu nu îmi fac speranțe cu privire la implicarea în agricultură a „diaporenilor români” care umplu avioanele pentru revenirea în țară. Mulți dintre cei reveniți au alte „specializări”.
Nu știu dacă lucrătorii sezonieri aduși din terțe țări au plecat în țările lor. Erau în construcții, în industria ușoară etc. Sper ca cei în drept să îi reorienteze, dacă nu mai au de muncă, către sectorul agricol și cred că vor fi de acord dacă și salarizarea va fi corectă. Temporar, până când trece criza și vor putea reveni la locurile de muncă pentru care au fost atrași în România.
miercuri, 18 martie 2020
Fără scrupule
Agerpres:
Coronavirus: Rusia alimentează dezinformarea pentru a genera panică în ţările occidentale (document UE)
Mass-media ruse au desfăşurat "o semnificativă campanie de dezinformare" împotriva Occidentului, pentru a agrava impactul noului tip de coronavirus, a genera panică şi a semăna neîncredere, potrivit unui document al Uniunii Europene consultat miercuri de Reuters.
"Este în curs o semnificativă campanie de dezinformare din partea mass-media de stat ruse şi furnizorilor de ştiri pro-Kremlin cu privire la COVID-19", se spune în acest document intern ce datează din 16 martie.
"Scopul global al dezinformării desfăşurate de Kremlin este de a agrava criza de sănătate din ţările occidentale... în linie cu strategia mai amplă a Kremlinului de a încerca să submineze societăţile europene", se spune în documentul elaborat de Serviciul European de Acţiune Externă, care îl asistă pe Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate comună în exercitarea mandatului său. AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruştei)
Coronavirus: Rusia alimentează dezinformarea pentru a genera panică în ţările occidentale (document UE)
Mass-media ruse au desfăşurat "o semnificativă campanie de dezinformare" împotriva Occidentului, pentru a agrava impactul noului tip de coronavirus, a genera panică şi a semăna neîncredere, potrivit unui document al Uniunii Europene consultat miercuri de Reuters.
"Este în curs o semnificativă campanie de dezinformare din partea mass-media de stat ruse şi furnizorilor de ştiri pro-Kremlin cu privire la COVID-19", se spune în acest document intern ce datează din 16 martie.
"Scopul global al dezinformării desfăşurate de Kremlin este de a agrava criza de sănătate din ţările occidentale... în linie cu strategia mai amplă a Kremlinului de a încerca să submineze societăţile europene", se spune în documentul elaborat de Serviciul European de Acţiune Externă, care îl asistă pe Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate comună în exercitarea mandatului său. AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruştei)
vineri, 6 martie 2020
Post-Brexit. Negocierile pentru un acord comercial
Echipele de negociere au adunat peste 200 de persoane. Pe scurt:
- echipa UK a promis că va respecta promisiunea de a verifica mărfurile care trec din Marea Britanie în Irlanda de Nord pentru a nu se institui o frontieră „tare/dură” între Irlanda de Nord și Republica Irlanda. Este o cerere imperativă a UE;
- Barnier a menționat cooperarea privind energia nucleară civilă și participarea Marii Britanii la unele programe ale UE;
- negocierile vor fi foarte, foarte dure. Există puncte de divergență pe care Barnier le-a declarat ca fiind foarte grave. Ambele părți sunt, astăzi, pe poziții diametral opuse. Printre ele sunt pomenite concurența echitabilă, justiția penală și aplicarea legii, guvernanța și pescuitul. Barnier a accentuat problemele pescuitului și ale concurenței echitabile ca părți indispensabile ale unei viitoare abordări a acordului comercial cuprinzător. Unele țări din UE sunt foarte interesate de aceste subiecte iar cererile lor au devenit imperative, fiind linii directoare ale negocierilor din partea CE;
- Regatul Unit nu mai dorește să aplice Convenția Europeană a drepturilor omului astfel că nici nu va mai răspunde în fața CEDO. Britanicii au declarat că vor respecta drepturile omului și nu consideră că aceasta ar cere un angajament juridic internațional suplimentar. În particular, Regatul Unit este nemulțumit de soluțiile date la CEDO și pozițiile adoptate la Consiliul Europei cu privire la drepturile omului. Tot în particular, am observat că sunt și alte țări care consideră că această Convenție și CEDO au devenit mult prea invazive față de drepturile comunităților în care se comit actele și faptele ce constituie infracțiuni protejând mai mult infractorii decât pe victimele acestora (mai ales când victimele sunt membrii comunității). După părerea mea, sunt atacate în special autoritățile publice și este suficient ca o țară cu influență să ceară ceva anume pentru ca toate celelalte „să fie obligate” să aplice chiar dacă au sau nu au condiții sau nu au interesul;
- cu privire la guvernanță, UE este pentru un acord cuprinzător pe când Regatul Unit vrea înțelegeri sectoriale, de la caz la caz. Barnier a declarat că „Aceasta nu este o chestiune de ideologie, ci o problemă de a fi practic”, guvernarea generală ar oferi securitate juridică dar și o deschidere pentru abordarea unor noi subiecte în viitor;
- Marea Britanie a respins o cerere din partea UE pentru un grup de negociere separat privind „Cooperarea în materie de politică externă, securitate și apărare”;
În funcție de câtă informație are fiecare, putem urmări cu mai mult sau mai puțin interes evoluția acestor negocieri. Dacă pentru unele țări este vorba despre supraviețuirea economică, în special când este vorba despre pescuit sau concurența echitabilă, pentru alte țări este vorba despre capacitatea de a rămâne printre marile puteri economice. Regatul Unit a fost o mare piață de desfacere în UE pentru Germania, Danemarca, Franța, Italia, Olanda, Belgia, Suedia ... iar de la anul nu va mai fi, mai ales la prețurile cu care britanicii erau obișnuiți. Boris Johnson are de gând, după câte se pare, să urmeze modelul lui Donald Trump: Regatul Unit în primul rând!
luni, 17 februarie 2020
Anticipatele. Premieră în democrația românească cu valoare de precedent. Se poate!
Azi, la Parlament, miniștrii fostului Cabinet Orban se prezintă la audieri ca viitori miniștri ai noului Cabinet Orban. Evident, rolul lor, „poruncă de la partid”, este să prezinte ce au făcut până acum, în cele 3 luni de guvernare, pentru a motiva realegerea lor pentru posturile ministeriale. Că vor fi sau nu admiși de parlamentarii „opoziției” PSD, ALDE, UDMR, ProRomânia și chiar PMP sau USR (😂), PNL va merge mai departe cu ei la plenul Camerelor. Să nu dea votul de investire al noului Cabinet Orban. De fapt, jocul politic este acesta. Acest Cabinet precum și următorul va avea rolul de a provoca respingerea a două nominalizări pentru a se împlini „porunca constituțională” - cel puțin 2 soluții de guvernare să fie respinse pentru ca Președintele României să poarte discuții (exploratorii!) cu liderii politici din Parlament și apoi să dizolve Parlamentul pentru a permite alegerile anticipate. Cele două respingeri de Guvern sunt suficiente pentru a observa „voința Parlamentului”.
Prim-ministrul Ludovic Orban este decis:
Prim-ministrul Ludovic Orban este decis:
”Obiectivul PNL este acela de a îndeplini condiţiile constituţionale pentru dizolvarea Parlamentului, pentru că doar astfel se pot organiza alegeri anticipate şi doar astfel românii o să ia deciziile importante pentru evoluţia societăţii româneşti.
Toate procedurile care se vor derula de acum înainte se vor derula, din punctul de vedere al PNL, doar pentru atingerea acestui obiectiv și anume a reuși îndeplinirea condițiilor constituționale care să permită președintelui României dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate.
Audierile miniștrilor din comisii sigur că se derulează în nişte condiţii politice care sunt influențate de rezultatele alegerilor din 2016. Ultimii care pot să judece candidaţii noştri de miniştri şi guvernarea actuală sunt parlamentarii PSD.
Ca atare, indiferent cum vor vota parlamentarii PSD, pentru mine este important ca miniştrii din echipa pe care o conduc să prezinte ce au făcut, cum au reparat gravele disfuncţionalităţi şi marile nedreptăţi care existau în diverse domenii de activitate şi să prezinte viziunea Partidului Naţional Liberal privitor la soluţiile pentru fiecare domeniu de activitate. Nu ne interesează votul în comisii pentru că votul în comisii este viciat de lipsa de reprezentativitate a actualului Parlament faţă de opţiunile actuale ale cetăţenilor care s-au manifestat clar, limpede în cursul anului electoral 2019. ”Ca părere personală. După 30 de ani a venit timpul ca un partid politic să își ia inima'n dinți și să facă acest pas: provocarea alegerilor parlamentare anticipate. După ce devine precedent, un număr de acte normative nu își vor mai avea rostul. Cum ar fi de exemplu legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Nu va mai fi îndeplinită condiția imperativă a „mandatului plin”. 😂
sâmbătă, 18 ianuarie 2020
Bucureștiul în vremea ciumei roșii Gabriela Firea
Citesc și mă crucesc. Sincer. Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, prezintă o cumplită realitate cu privire la execuția bugetară a PMB sub domnia ciumei roșii Gabriela Firea.
Preiau postarea lui Cîțu de pe pagina lui de Facebook pentru a evita un eventual atac al postacilor ciumei roșii care să o blocheze. Aici, pe blog, va rămâne și va fi văzută la căutările de pe Google.
Totul este de domeniul fantasticului.
Preiau postarea lui Cîțu de pe pagina lui de Facebook pentru a evita un eventual atac al postacilor ciumei roșii care să o blocheze. Aici, pe blog, va rămâne și va fi văzută la căutările de pe Google.
Totul este de domeniul fantasticului.
„Florin Cîţu
59 minute ·
Bugetul PMB folosit de primarul general in scop electoral!
Astazi este un moment bun sa aflati cum au fost cheltuiti banii dumneavoastra de Gabriela Firea.
PMB a avut un buget anual in medie de 5.8 miliarde lei in perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei in 2016.
Problema este ce s-a intamplat cu banii. S-a dus aceasta diferenta in investitii? Evident ca NU.
Sa va arat cum se capuseaza un buget in interes personal de un primar general incompetent si iresponsabil.
Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei in 2016 la 1.5 miliarde lei in 2019!!! Salariul mediu NET s-a triplat si este aproape dublu fata de salariul mediu net din sectorul privat.
In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3.6 miliarde lei- cresteri salariale plus numar mult mai mare de angajati.
Celebrele companii infiintate ilegal de primarul general si PSD platesc DOAR salarii si atat- cheltuielile de personal reprezinta intre 80% si 90% din totalul cheltuielilor. Daca va intrebati cum apar sinecurile in economie, aveti aici raspunsul.
Este clar ca doar evolutia cheltuielilor de personal arata ca primarul general a folosit banii primariei in scop electoral.
Dar daca mai sunt si sceptici atunci sa va arat ce s-a intamplat cu cheltuielile cu asistenta sociala. Aici datele arata si mai clar ca bugetul primariei a fost folosit in interes personal si de partid.
In 2016 PMB cheltuia 2.6 milioane lei iar in 2019 a cheltuit 420.5 milioane lei!!!! Va rog sa recititi cifrele si sa realizati diferenta.
Aceasta evolutie a avut loc in conditiile in care cheluielile cu asistenta sociala sunt responsabilitatea sectoarelor.
In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe asistenta sociala 845 milioane lei.
Si in final, inca o decizie pentru care PMB trebuie sa dea un raspuns bucurestenilor. URGENT!
In 2019 PMB nu a mai avut bani sa plateasca subventia pentru energie termica, desi o primeste de la bugetul de stat.
Astfel la jumatatea anului trecut primarul general ne-a dat DOVADA suprema a incompetentei si iresponsbilitatii si s-a imprumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plati subventia pentru energie termica.
Sa fie mai clar, a indatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primeste de la bugetul de stat oricum.
Cand platesti lunar 125.4 milioane doar salarii si 32 milioane asistenta sociala (fata de 72 milioane si 4 milioane in 2016) este clar ca nu mai ai bani si de subventie. Acest dezastru se intampla in conditiile in care valoarea subventiei pentru energie termica a ramas aproape neschimbata.
PMB a folosit aceeasi formula pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani.Ți se face părul măciucă! La mulțimea de funcționari ai primăriei, în condițiile existenței unor legi clare, astfel de fapte sunt suficient de clare pentru a trage concluzia că pe madam Firea nu a interesat-o Bucureștiul, soarta capitalei în viitor, viața oamenilor care populează orașul ci propria bunăstare. La aceste cifre se vor adăuga, evident, multe alte acte și fapte de domeniul ridicolului, la un moment dat, dar care acum au o explicație logică. Firea „și-a construit” o armată de pomanagii (asistați sociali) care să îi dea votul la alegerile locale din acest an și care să dea votul pentru PSD la alegerile parlamentare din acest an. După informațiile apărute în presă dar și pe rețelele de socializare, în multe alte localități s-a practicat, de către primarii ciumei roșii, aceeași politică a cheltuielilor bugetare. Acum țipă că nu au bani!
Nu exista nicio diferenta intre Dragnea, Valcov, Teodorovici si Firea. Toti au folosit bugetele alimentate cu bani publici in interes personal si de partid.
Va urma…
#FireaFaliment #RomaniiTrebuieSaStie”
joi, 16 ianuarie 2020
Ori la bal, ori la spital
Ședința de Guvern, ministrul de interne Marcel Vela propune introducerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi, prim-ministrul Ludovic Orban este de acord, se decide asumarea răspunderii Guvernului pentru acest proiect de lege, PSD anunță că împreună cu UDMR vor introduce o moțiune de cenzură pentru a bloca legea și a da jos Guvernul dar ... USR, prin Barna, anunță că nu va vota moțiunea de cenzură.
Lăsăm de o parte ce spun jurnaliștii, fiecare cu oful lui și să citim ce spune PNL, direct și fără menajamente:
„ℹ️ Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își va angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Primarii vor fi aleși cu 50% plus 1 din voturi.
Ludovic Orban:”Am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi. E vital ca primarii să fie aleși cu jumătate plus unu din voturi, pentru a avea legitimitate.
Acum doi ani am inițiat un proiect de lege pentru a transpune voința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor. Proiectul a fost <> neregulamentar în Parlament la o defunctă Comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea de către plenul Camerei.”
ℹ️ #PNL a depus în Parlament un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi, în martie 2017. Proiectul a fost respins de Senat în noiembrie 2017. În Camera Deputaților, PSD a tergiversat, timp de doi ani de zile, punerea proiectului pe ordinea de zi.”
Presa și internauții fac ce fac de mult: bat apa'n piuă. Dacă și cu Parcă sunt încă pe baricade. Nu se lasă duși nici cu jandarmii PSD.
După părerea mea, PNL forțează PSD să se decidă. Ori acceptă alegerile primarilor în două tururi ori acceptă alegerile anticipate. Pe această speță! Alte subiecte de interes major, cum ar fi desființarea Secției Speciale, nu se pot rezolva decât pe calea parlamentară.
În caz că nu mai sunt „proiecte de acte normative” care să provoace PSD să inițieze o moțiune de cenzură, rămâne ca soluție pentru anticipate demisia primului ministru, prim-ministru interimar Raluca Turcan și desemnarea lui Ludovic Orban ca prim ministru pentru un nou cabinet cu un program care să ducă la respingerea candidaturii. Sunt sigur că PSD va căuta să evite cu orice preț ajungerea la anticipate. De aceea, pentru asigurarea unei guvernări cât de cât decente viitoarele mișcări politice vor trebuie foarte bine cântărite. Să nu uităm că prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat, anterior, că acțiunea pentru provocarea alegerilor parlamentare anticipate o va declanșa abia după ce va avea acceptul unei majorități parlamentare!
Să vedem ce va fi. Pas cu pas.😀
Lăsăm de o parte ce spun jurnaliștii, fiecare cu oful lui și să citim ce spune PNL, direct și fără menajamente:
„ℹ️ Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își va angaja răspunderea în fața Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Primarii vor fi aleși cu 50% plus 1 din voturi.
Ludovic Orban:”Am luat decizia de a ne angaja răspunderea în faţa Parlamentului pentru alegerea primarilor în două tururi. E vital ca primarii să fie aleși cu jumătate plus unu din voturi, pentru a avea legitimitate.
Acum doi ani am inițiat un proiect de lege pentru a transpune voința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor. Proiectul a fost <
ℹ️ #PNL a depus în Parlament un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi, în martie 2017. Proiectul a fost respins de Senat în noiembrie 2017. În Camera Deputaților, PSD a tergiversat, timp de doi ani de zile, punerea proiectului pe ordinea de zi.”
Presa și internauții fac ce fac de mult: bat apa'n piuă. Dacă și cu Parcă sunt încă pe baricade. Nu se lasă duși nici cu jandarmii PSD.
După părerea mea, PNL forțează PSD să se decidă. Ori acceptă alegerile primarilor în două tururi ori acceptă alegerile anticipate. Pe această speță! Alte subiecte de interes major, cum ar fi desființarea Secției Speciale, nu se pot rezolva decât pe calea parlamentară.
În caz că nu mai sunt „proiecte de acte normative” care să provoace PSD să inițieze o moțiune de cenzură, rămâne ca soluție pentru anticipate demisia primului ministru, prim-ministru interimar Raluca Turcan și desemnarea lui Ludovic Orban ca prim ministru pentru un nou cabinet cu un program care să ducă la respingerea candidaturii. Sunt sigur că PSD va căuta să evite cu orice preț ajungerea la anticipate. De aceea, pentru asigurarea unei guvernări cât de cât decente viitoarele mișcări politice vor trebuie foarte bine cântărite. Să nu uităm că prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat, anterior, că acțiunea pentru provocarea alegerilor parlamentare anticipate o va declanșa abia după ce va avea acceptul unei majorități parlamentare!
Să vedem ce va fi. Pas cu pas.😀
marți, 14 ianuarie 2020
Reorganizarea MAI
O treabă serioasă dar și necesară. Structurile care compun MAI au nevoie, periodic, de împrospătare, de schimbări, de înnoiri pentru a funcționa în folosul comunităților în care au competențele de funcționare. Altfel, devin „baronii”.
Jandarmeria a devenit,cu mult timp în urmă, o baronie PSD. Ziua de 10 august 2018 a fost vârful „de sarcină” al Jandarmeriei când „baronia” a dovedit obediență maximă așa cum a dorit „feudalul” care avea puterea. Nimeni altul decât Liviu Dragnea.
Nici celelalte structuri ale MAI nu au fost ocolite. Când interesele politice au fost „majore”, poliția nu a văzut și nu a intervenit, poliția de frontieră a făcut la fel, ambele instituții au închis ochii iar performanța profesională a plecat cu sorcova pentru că nu mai aveau cu cine. Angajările „politice” în aceste structuri de profesioniști au alungat performanța departe, cât mai departe de interesul public.
SMURD a fost lăsat la dispoziția lui Raed Arafat care a stabilit un „comandament național” la Târgu Mureș celelalte județe fiind văduvite de componenta „aeriană” a intervenției SMURD, evident cu costuri suplimentare pentru MAI care plătea ore suplimentare de zbor pentru elicopterele și avioanele SMURD la intervențiile de urgență. Reorganizarea SMURD cu componente ale intervenției aeriene în principalele comunități din țară a devenit obligatorie. Evident, reorganizarea presupune angajarea personalului necesar pilotării avioanelor și elicopterelor, angajarea personalului de întreținere a acestora în fiecare centru teritorial, școlarizarea lor corespunzătoare, o politică de resurse umane coerentă pentru asigurarea înlocuirilor generate de pensionări, accidente grave și alte situații care impun reducerea efectivelor. Nu există loc de sentimentalisme. Interesul public impune eficiența socială a instituției dar și folosirea cu responsabilitate maximă a resurselor financiare de la bugetul de stat.
Reorganizarea este necesară la fel cum este necesară și revederea legilor care au efecte asupra funcționării structurilor MAI. De exemplu, pensionarea sub limita de vârstă legală (60 de ani) ar trebui serios revăzută. Este inadmisibil ca MAI să crească numărul „pensionarilor” sub limita de vârstă pentru că pe timpul cât un partid politic este la putere se aduc în MAI și se dau grade profesionale specifice unor „clienți politici” care mai au câțiva ani de viață activă și vor pensie de serviciu la fel ca a polițiștilor sau militarilor. Ținuți în funcții 15 ani până la pensionare, pe funcții mărunte sau care nu au treabă cu operativul, vor primi o pensie de serviciu la fel ca cei care au lucrat toată viața în respectivele structuri ale MAI din convingere, care și-au dedicat întreaga viață serviciului public. Colcăie ministerul și structurile subordonate de sinecuriști politici.
Reorganizarea MAI are nevoie și de modificări legislative coerente. Baza fiecărei structuri subordonate MAI este grav afectată de sinecuriști, aceste ploșnițe politice care s-au cuibărit bine la „conducta” financiară de la bugetul statului fără a contribui cu ceva la eficiența socială a instituțiilor căpușate. Este timpul pentru schimbări. Majore.
Jandarmeria a devenit,cu mult timp în urmă, o baronie PSD. Ziua de 10 august 2018 a fost vârful „de sarcină” al Jandarmeriei când „baronia” a dovedit obediență maximă așa cum a dorit „feudalul” care avea puterea. Nimeni altul decât Liviu Dragnea.
Nici celelalte structuri ale MAI nu au fost ocolite. Când interesele politice au fost „majore”, poliția nu a văzut și nu a intervenit, poliția de frontieră a făcut la fel, ambele instituții au închis ochii iar performanța profesională a plecat cu sorcova pentru că nu mai aveau cu cine. Angajările „politice” în aceste structuri de profesioniști au alungat performanța departe, cât mai departe de interesul public.
SMURD a fost lăsat la dispoziția lui Raed Arafat care a stabilit un „comandament național” la Târgu Mureș celelalte județe fiind văduvite de componenta „aeriană” a intervenției SMURD, evident cu costuri suplimentare pentru MAI care plătea ore suplimentare de zbor pentru elicopterele și avioanele SMURD la intervențiile de urgență. Reorganizarea SMURD cu componente ale intervenției aeriene în principalele comunități din țară a devenit obligatorie. Evident, reorganizarea presupune angajarea personalului necesar pilotării avioanelor și elicopterelor, angajarea personalului de întreținere a acestora în fiecare centru teritorial, școlarizarea lor corespunzătoare, o politică de resurse umane coerentă pentru asigurarea înlocuirilor generate de pensionări, accidente grave și alte situații care impun reducerea efectivelor. Nu există loc de sentimentalisme. Interesul public impune eficiența socială a instituției dar și folosirea cu responsabilitate maximă a resurselor financiare de la bugetul de stat.
Reorganizarea este necesară la fel cum este necesară și revederea legilor care au efecte asupra funcționării structurilor MAI. De exemplu, pensionarea sub limita de vârstă legală (60 de ani) ar trebui serios revăzută. Este inadmisibil ca MAI să crească numărul „pensionarilor” sub limita de vârstă pentru că pe timpul cât un partid politic este la putere se aduc în MAI și se dau grade profesionale specifice unor „clienți politici” care mai au câțiva ani de viață activă și vor pensie de serviciu la fel ca a polițiștilor sau militarilor. Ținuți în funcții 15 ani până la pensionare, pe funcții mărunte sau care nu au treabă cu operativul, vor primi o pensie de serviciu la fel ca cei care au lucrat toată viața în respectivele structuri ale MAI din convingere, care și-au dedicat întreaga viață serviciului public. Colcăie ministerul și structurile subordonate de sinecuriști politici.
Reorganizarea MAI are nevoie și de modificări legislative coerente. Baza fiecărei structuri subordonate MAI este grav afectată de sinecuriști, aceste ploșnițe politice care s-au cuibărit bine la „conducta” financiară de la bugetul statului fără a contribui cu ceva la eficiența socială a instituțiilor căpușate. Este timpul pentru schimbări. Majore.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)