luni, 12 decembrie 2022

Când nu știi cum să-ți folosești creierul

 

Cancelarul austriac Karl Nehammer face ce face și mai dă o "bombă". Ultima găselnița: "El a subliniat că ridicarea dreptului de veto va fi posibilă numai atunci când România și Bulgaria vor îmbunătăți protecția la frontiere". 

Stop joc! Asta este nouă. În această formulare. De ce? Pentru că astfel este contrazisă expertiza făcută de mai multe comisii ale statelor membre UE (inclusiv cea olandeză!) dar și datele oficiale ale UE obținute prin intermediul Frontex.

Este evident faptul că acest personaj este depășit de situație. Presa a preluat de la o publicație austriacă o expresie: "cancelarul a încuiat ușa (dialogului?!) și a aruncat cheia". Este evident că nu are ce vorbi și vorbește ca într-o vorbă românească: ca proasta'n târg!

Rămâne ca România să meargă mai departe cu acțiunile planificate. Curtea de Justiție a Uniunii Europene își va spune cuvântul la sesizarea României. Acolo, datele oficiale vor fi cele ale comisiilor de expertiză ale UE. Austria va trebui să probeze că acele date sunt false

Suntem mai săraci decât austriecii la nivelul veniturilor cetățenilor. Este o realitate. Dar comportamentul "bogătanului" austriac este inadmisibil. Punct.

Niciun comentariu: