miercuri, 19 octombrie 2011

În vizită la PNL Sector 2


Noi, membrii Clubului Bloggerilor Liberali, am fost invitați de Dan Cristian Popescu, președintele Filialei PNL din Sectorul 2 al Bucureștiului la o discuție pe marginea campaniei acestei filiale axate pe conștientizarea populației din sector asupra situației reale din sector, asupra modului absolut aberant în care Neculai Onțanu, general de schele și mortar, cheltuie banii bugetului local, asupra soluțiilor pe care PNL Sector 2 le propune pentru viitor, cu speranța că acțiunea de conștientizare va avea efect, dacă nu la întreaga populație (unii trăiesc din sinecuri onțaniene), măcar la o majoritate a ei dispusă și hotărâtă să participe la viața publică a sectorului.

Am fost cu Lilick, Cristian, Bogdan și Zeus. Discuția a deschisă. Foarte deschisă. Aplicată. Este nevoie de PNL în sectorul 2, cu ideile și soluțiile liberale pentru a transforma localitatea și a reda cetățenilor acestui sector demnitatea de oameni, cu atât mai mult cu cât sub bagheta fermecată a UNPR, în special a lui Onțanu (generalul de schele și mortar) sărăcia a devenit o afacere aducătoare de voturi: primești 3 pâini dacă semnezi adeziunea la UNPR. O murdărie, o umilință pentru ființa umană ajunsă în incapacitatea de a se întreține prin propriile mijloace. Incapacitate la care a fost adusă de UNPR, aflat la guvernare alături de PDL și UDMR. Sper ca schimbul de idei să aibă rezultate, pozitive.



Campania colegilor din S2 este gândită pentru o perioadă destul de lungă, o lună și jumătate, cu acțiuni diverse, afișaje, contacte cu oamenii, audiențe, concursuri etc. Caracterul civilizat al campaniei are beneficiul lui. O parte a populației va aprecia acest mod de desfășurare. Este totuși necesar ca în același timp să fie relevate oamenilor și niște adevăruri simple: Neculai Onțanu, primarul atât de apreciat potrivit sondajelor de opinie, reale sau nu, este coautorul dezastrului pe care guvernarea Băsescu-Boc la adus României. Cetățenii S2 trebuie să știe:

- Neculai Onțanu este cel care a tăiat salariile bugetarilor cu 25%, inclusiv a celor care lucrează în administrația locală a Sectorului 2;

- Neculai Onțanu este cel care a tăiat diferitele sporuri salariale tuturor persoanelor angajate (fie la sta, fie la privat), prin legile Guvernului Boc, reducând și mai mult veniturile populației active;

- Neculai Onțanu este cel care a desființat pensiile ocupaționale pentru toate categoriile profesionale în drept să le primească potrivit legilor abrogate de Guvernul Boc;

- Neculai Onțanu este cel care a introdus contribuția suplimentară de 5,5% pentru sănătate, impusă și pensionarilor, reducând și mai mult posibilitatea acestora de a se întreține etc.

Lui Neculai Onțanu îi pot fi imputate toate măsurile aberante, antisociale ale actualei guvernări pentru că el este unul dintre cei care hotărăsc la nivelul partidului trădătorilor, UNPR. El este membru al Biroului Politic permanent Național și Secretarul general al UNPR. Este unul din stâlpii politici ai UNPR, cuvântul lui având greutatea unuia dintre cei care conduc UNPR în activitatea politică și guvernamentală, alături de Gabriel Oprea (generalul izmenelor), Marian Sârbu și Cristian Diaconescu.

În cadrul acestei campanii a PNL Sector 2 se impune a spune oamenilor și aceste lucruri. Lumea trebuie să afle adevărul. Imagistica, folosită cu succes de Onțanu cu orice ocazie are și rolul de a acoperi jegul. Degeaba dai cu vopsea, jegul nu dispare. Nu se mai vede, însă el există și crește în grosime. Unul din scopurile acestei campanii este acela de a arăta oamenilor din sector că ce a făcut Onțanu ca primar este doar de fațadă, este doar imagistică, este doar o lungă campanie pentru promovarea personală și nu are legătură cu mai binele cetățenilor.

Dacă stau să mă gândesc mai bine, mai toate activitățile lucrative ale unor primari de sectoare au avut la bază impunerile legale. Prin legi au fost stabilite în sarcina administrațiilor locale diferite acțiuni în beneficiul locuitorilor. Iar Onțanu, pervers, a reușit, până acum, să își păcălească concetățenii inducând ideea că acțiunile au fost meritul lui exclusiv. Asta este. Mulți văd, puțini cunosc.

Am de gand ca în viitor, pe măsură ce voi mai avea posibilitatea să cunosc elemente ale campaniei colegilor din S2 să le pun pe blog. Merită.

14 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Noi, ceilalti bloggeri liberali vom merge data viitoare.Ce bine este ca in PNL sunt foarte multi bloggeri. Putem face mai multe echipe.

Crăciun Florin spunea...

Daniel,

De acord cu tine. Ar fi bine să facem echipe, atunci când suntem solicitați de mai multe organizații în același timp. Urmează doar ca noi să ne mai și întâlnim, din când în când. Apropo. Nu te-am mai văzut de mult. Când ne întâlnim ?

Daniel Mălăelea spunea...

Unde, cand si cu cine vrei tu ne intalnim.Daca stiam de intalniri, veneam. Uneori as putea sa vin. Numai sa stiu.

Shadow spunea...

Dragilor,

trebuie ajutati cei din sectorul 2 ca sufera deja de prea multa vreme de aberatiile lui ontanu. Nu as spune-o daca nu as fi si eu (ai mei in zilele noastre deci eu indirect) tot de sector 2.

Crăciun Florin spunea...

Daniel,

Vino atunci când avem întâlniri la cafenea. Când avem invitați. Este bine să fim mai mulți. Pe FB, la grupul nostru, al PNL, sau la general, sunt comunicate întâlnirile cu diferite persoane. Apoi mergem la unele acțiuni. Sigur, este normal, programul tău la catedră îți lasă puțin timp de „hoinăreală”, totuși ...

Sincer, îmi doresc, uneori, ca mai mulți dintre noi să participe la acțiuni. Cel puțin când avem invitați cu notorietate, așa cum au fost Tăriceanu, Năstase, Chiliman s.a.

Crăciun Florin spunea...

Shadow,

Uite că îmi dai un motiv serios să sprijin pe cei de la S2 în campania lor. Gata, o să o fac și în numele tău.

Apropo. Ești cam scump „la vorbă” în ultimul timp. De ce ?

Shadow spunea...

Am avut cam mult de umblat nea Florine.

Am fost ceva timp in Irlanda, apoi prin Italia si astept sa ajung pe la nemti. Si acolo ziua toata erau doar reuniuni iar seara cadeam doborat binenteles dupa berea irlandeza sau dupa "roze-ul" sau "rosu-ul" italian.

Cica asta se cheama ca "muncesc". In realitate insa "pierd prea mult timpul" cu "comunicarea". Cand vb prea mult nu mai apuci sa faci nimic. Nu-ti zic cat mi-au lipsit "pramatiile" alea doua de le-am lasat acasa si care plangeau de dorul "taticului". Lipsa lor m-a obosit cel mai mult.


Multumesc pt ce faci si in "numele meu".

Crăciun Florin spunea...

Shadow,

Cunosc acest mod de lucru și te înțeleg. Cel mai greu este să știi că ai acasă niște „pramatii” care îți duc și le duci dorul. O să „te răzbuni” tu când ajungi acasă. Când ne vom mai întâlni vom avea ce povesti. Abia aștept.

Echipamente spunea...

Cetatenii Bucurestiului nu vad ce este in spatele scanei, ei vad doar ce apare nou in sectoarele in care isi duc traiul, dupa asta sunt considerati primarii buni, sau rai. Informarea populatiei are o mare importanta, desi multi doresc inca sa ne tina pe toti in intuneric....

Crăciun Florin spunea...

Echipamente,

Observații corecte. De acord.

Lilick Auftakt spunea...

Da, in masura in care e posibil, ii vom ajuta pe toti candidatii nostri din Bucuresti, dar sigur, daca ne cer si ajutorul. Astazi Cristian Popescu a venit si la Jockey Club (poate dupa ce ai plecat tu, Florin). Am mai vorbit si acolo cu el.

Florin, ne vedem marti dimineata la 9:00 la Parlament. Nu-ti face program in ziua aia, ca sa putem si discuta mai mult de actiuni. Lucruri interesante. :)

Te-a cautat Marius Rizea care vrea sa mearga si el vineri si sambata la actiunea PSD. Poate luati legatura. A propos: sambata vine acolo si Crin.

Adina spunea...

Vă mulțumim că sunteți alături de noi și vă așteptăm cu drag și altă dată ! Trebuie să scăpăm S2 de această japiță ordinară! Trebuie să le deschidem ochii cetățenilor din S2. Mulți dintre ei trebuie să înțeleagă că 2-3 pâini nu le asigură un viitor mai bun sub nicio formă!
Va fi o luptă grea, dar nu imposibilă, ... o sa avem grijă să-i cadă toți epoleții!

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

M-am întâlnit cu Cristian Popescu atunci când a venit, i-am spus că eu am deja o postare la subiect unde am evidențiat pe Onțanu și ... eu am plecat pentru că subiectele de discuție erau interesante însă pe mine nu mă mai stimulau.

Cu referire la ajutorul dat celorlalți, sugerat cumva de Daniel, ai dreptate. Dacă ni se cere.

Marți voi fi la 9.00 la Parlament. Ne sunăm și discutăm.

O să îl „tamponez” pe Marius pe FB ca să stabilim ce și cum.

Crăciun Florin spunea...

Adina,

Din partea noastră, pot spune așa, aveți tot sprijinul.