duminică, 25 martie 2012

Băsescu blochează dosarul Boldea !

Fenomenal. Băsescu, înainte de plecarea la Seul, declară că nu are interesul ca Boldea să fie arestat în alt stat. Iau știrea de la Mediafax.

Despre Boldea: Vă pot spune că este perfect localizat, că în orice moment se poate declanşa operaţiunea de reţinere a lui. Vă pot spune că nu avem niciun interes să se producă o reţinere a domnului Boldea, pentru că este în interesul nostru ca un cetăţean român, care a plecat legal, să fie protejat de riscurile arestării de către alte state, pus în detenţie şi să înceapă lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecător, mai devreme sau mai târziu, în funcţie de cum funcţionează justiţia, să-l extrădeze.Obiectivul nostru este ca Boldea să vină prin intermediul autorităţilor române, pentru a preveni o detenţie pe teritoriul unui stat străin. Şi sper să reuşim să-l atingem”.

Declarația individului mă surprinde. Cine cunoaște procedura, cine cunoaște antecedentele aducerii unor învinuiți români din alte state prin procedura mandatului internațional de arestare, își dă ușor seama că Băsescu a dat, deja, porunca ca dosarul Boldea să fie înghețat. Panarama cotrocenistă nu are nici o garanție a finalizării demersului plănuit de el pentru ochii plăvanilor români, prostiți zi de zi de guvernarea portocalie, el „speră” să realizeze demersul în acest fel. Blocarea dosarului însă, lasă PDL spațiul de manevră necesar pentru a prosti alegătorii care încă mai speră în „genialitatea mărețului conducător”.

Este o ingerință clară în actul de justiție, o măgărie la care ministrul de externe a pus botul imediat - vezi, Doamne, cazul Boldea nu reprezintă o prioritate pentru România.

Păi bine, cum oare trebuie să se simtă victimele lui Boldea acum, după ce află că însuși Președintele României se pune paravan pentru apărarea lui Boldea ? Cum se simt oamenii aceia văzând că mafiotul este apărat de stat ? Pentru că este clar, procurorul de caz nu mai reprezintă interesul național, procurorii țării sunt în aceeași troacă cu procurorul de caz, aparatul de stat care trebuie să asigure respectarea legii a trecut de partea învinuitului.

Nu, nu mai trăim în democrație. Nu peste mult timp Băsescu va hotărî, în locul instanței de judecată competente, dacă Boldea se face, cumva, vinovat pentru ceva, știu eu, ceva despre care procurorii obosiți și de cele mai multe ori incompetenți, au scris în rechizitoriu.

2 comentarii:

pastel spunea...

Da, asta se vrea. O pasuire. pina se vor face intelegeri cu Boldea care stie multe, care trage dupa el figuri importante pentru "jucatorul" iesit sa dea instructiuni. In felul acesta toti din subordine sint atentionati. Sa nu cumva...

Crăciun Florin spunea...

Corect, „pastel”.