joi, 13 decembrie 2012

Intoxicarea post-alegeri

Nebunie. După „spaima” majorității constituționale obținută de USL s-a trecut la intoxicarea brutală a populației, mai bine zis doar a părții care are timp să citească tâmpeniile din presa pupinbăsistă (va trebui totuși să îi schimbăm denumirea nu peste mult timp, Băsescu fiind deja în moarte clinică din punct de vedere politic), cu privire la „catastrofele” ce ne așteaptă în viitor.

Cei care citesc și sunt fideli fițuicilor „Adevărul”, „EvZ” sau se uită la B1 Tv, România Tv, HotNews sau alte fițuici pro-băsesciene au satisfacții supreme. Scenariile catastrofice sunt la mare căutare. Procesul are un nume: îndobitocire. Este un proces continuu.

Elena Udrea dezvoltă, inteligent (!), varianta dizolvării Parlamentului. Unul din motive ar fi că Băsescu va face în așa fel încât va duce la aplicarea prevederii constituționale potrivit căreia după ce două desemnări de premier pică în Parlament, se ajunge la alegeri anticipate astfel că Parlamentul ar urma să slăbească. Haida-haida. Pe aceeași lege ? Dar nu contează. Mulți văd, puțini cunosc. Art. 89 alin. (1) din Constituție spune că procedura dizolvării Parlamentului se poate realiza doar după ce consultă președinții celor două Camere și liderii grupurilor parlamentare. Dar Băsescu va avea în față un Parlament ostil care nu va accepta ideea, parlamentarii putând lesne constata că Băsescu a încălcat spiritul Constituției, că desemnările lui au fost făcute cu scopul de a împiedica formarea unui Guvern susținut de Parlament și că cea mai bună soluție pentru ca viața să meargă înainte este suspendarea lui. Nu se poate opune voința lui voinței populare. Este evident că varianta Elenei Udrea, expusă pe larg la Tv, este moartă „în coteț”. Este o intoxicare.

O altă măgărie este lansată de Excrementul zilei. Vă mai amintiți sloganul lui Claudiu Crăciun lansat în Piața Universității ? „PDL=USL, aceeași mizerie”. Ei bine, Excrementul îl exploatează acum lansând gogorița că 47 de noi parlamentari ai ARD și PPDD negociază intrarea în USL. ARD are 80 de parlamentari, PPDD are 68 de parlamentari. O treime din numărul total ar urma să treacă la USL. Toți din categoria reevaluaților redistribuiți potrivit legii catastrofice a alegerilor parlamentare. USL nu are nevoie de ei. Evident că, cel puțin la nivelul PNL, va exista un refuz. Poate și la PSD. Însă o variantă în care, să zicem, parlamentarii ARD ar declara, undeva în timp, că susțin prin vot propunerile ACD (PNL+PC) ar putea duce la un Parlament de uniune națională și un Guvern asemenea forțâdu-se astfel formarea mai repede a unei separări în USL. PSD cu UDMR ar forma polul de stânga iar PNL cu ARD ar forma polul de dreapta. În timp, UDMR ar intra, cum este obișnuința, în colaborări funcție de puterea relativă a stângii și dreptei în Parlament. Nu este exclus ca în viitor PNL să ia la remorcă PDL. NU este exclus ca în timp, ușor-ușor, parlamentari ai ARD să migreze la PNL. Au acolo deja o parte din foștii colegi care s-au mișcat mai repede. Dar acum nu este bine să se accepte astfel de mișcări. Mai ales că ARD are în Parlament nucleul dur. Nucleu care trebuie refuzat, constant de PNL, pentru a pune și mai mare presiune pe pro-băsescieni, pe ungureni și alte panarame care au trădat PNL în timpul din urmă. Pe lângă mișcările din Parlament, sunt convins că în teritoriu vor bate la ușa PNL foarte mulți dintre pedeliștii care nu au prins Parlamentul precum și cei care au ajuns la concluzia că PDL nu mai are viitor. Chiar dacă accept ideea că membrii și simpatizanții PDL vor bate la ușa PNL și că o vor găsi deschisă, nu îmi place ideea că nucleul dur al PDL și trădătorii notorii ai PNL vor veni la ușa noastră. Aceștia trebuie ignorați. Brrr. Numai la gândul că Elena Udrea, Flutur, Boureanu, Țurcan, Anastase, F Alexandru, MRU și alte panarame ar ajunge în PNL îmi provoacă frisoane. Iar posibilitatea există. Ciolaniada este sport național.

Mă opresc aici. Sunt, după părerea mea, cele mai sinistre intoxicări.

2 comentarii:

Emigrant spunea...

Mosule, stai ma linistit, nu sunteti aceeasi mizerie!
Cum sa fiti voi si ailalti aceeasi mizerie?
Sunteti acelasi cacat!
Uscat!
Hai sictir distrusilor!

Crăciun Florin spunea...

Emigrant,

Vai ce urât vorbești !

Adevărul este că nu trebuie să aștepți de la alții ce poți face tu.

Căcat uscat sau nu, dacă este făcut de mine este mai bun decât cel făcut de tine.