marți, 23 iulie 2013

Îmi dau cu presupusul despre Hayssam

Dat naibii Hayssam ăsta. Plecarea lui din țară a devenit o legendă, printre berbecuți, ca argonauții iar așa-zisa lui sosire iar are toate șansele de a deveni o legendă.

Băsescu a vorbit despre „o acțiune neautorizată” a statului român, nelegală vrea el să spună. Nu îi place hayssam în România. Motivele le știe el mai bine. Sigur însă știe amănunte ale „aducerii”. Eu vin și spun că așa-zisa aducere este posibil să fie răsturnată.

O variantă, se practică de „statele care apără democrația”, este că Hayssam a fugit din Siria din cauza unor pericole ce îi pun în pericol viața și proprietățile (multe dintre ele în afara Siriei). În Siria este mare tulburare iar Hayssam avea de ales. Dacă rămânea, putea avea „un accident mortal”. În altă parte nu se putea duce, alte țări din jur fiind la fel de nesigure pentru el. Alte țări din lumea largă, nu îl primeau. România, unde are soția, copiii și mare parte din evere, era la îndemână. Nefiind oficial reținut în Siria, și-a negociat plecarea cu „o cursă” nesupusă controalelor oficiale ale autorităților siriene și române. Cum ar veni, echipajul avionului militar român și personalul care a transportat ajutoarele umanitare s-au trezit, după ce avionul a părăsit spațiul aerian sirian, cu un transfug. Hopa. Transfugul a declarat că se numește Hayssam Omar și că are cetățenie română. În țară, a fost dus, normal, la autoritatea pentru străini pentru stabilirea identității. Identitatea din România. Așa că Hayssam este într-o locație a autorității unde se asigură inclusiv detenția străinilor acuzați de terorism înainte de a fi trimiși către alte state sau a fi duși la penitenciar.

O „traducere” a afirmației lui Băsescu în această notă scoate România de sub blamul public. Faptul că identificarea va confirma că este vorba despre Omar Hayssam și că se vor parcurge pașii pentru aplicarea hotărârilor judecătorești, este o pură întâmplare.

Mare lucru dacă Hayssam nu și-a plătit drumul către casă ! Să nu uităm că are și cetățenie română ! Siria nu are de ce să se supere că România și-a recuperat un cetățean de pe teritoriul ei unde nu mai avea siguranța propriei vieți. Ce naiba ! Și americanii l-au recuperat pe Munaf și nu s-a supărat nimeni.

5 comentarii:

ADRIAN spunea...

Ce bine era daca eram cu 200 de ani in urma, pe vremea lui Iancu Jianu, vremea haiducilor vestiti. Ca poate si Omar va fi subiect de legenda candva - haiducul Haysam. Pentru asta ar trebui sa-l scoata in piata legat in lanturi si o domnita sa spuna ca vrea sa-l ia de sot ca sa-l scape de condamnare, conform traditiei. Uite, Ioana Basescu e divortata, ar putea ca si el e musulman si poate avea mai multe neveste ...

ADRIAN spunea...

Eu intotdeauna imi dau cu presupusul pe dinafara timpurilor noastre :))

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Ai idei bune. Aplicabile. Dacă se însoară și cu Ioana Băsescu (are harem !), poate nu mai deconspiră conspirațiile lui Băsescu.

ADRIAN spunea...

Si astea-s propunerile "pe uscat"! Daca as avea timp si bani sa mai si ies la bere cine stie ce idei mi-ar mai trasni prin capul asta sec al meu ! :)) Dar il las pe Bas sa se gandeasca la bere si la locul potrivit unde s-o bea ...

Crăciun Florin spunea...

Corect !