miercuri, 26 august 2015

Portul național simbol al fascismului ? Prea de tot !

Citesc, pe mai multe site-uri, următoarea știre:

Şeful Institutului “ELIE WIESEL,” Alexandru Florian: “Orice român care se îmbracă în port naţional, fără să fie ţăran, este fascist, legionar””.

Nu sunt adeptul dezgropării trecutului pentru a da în cap celor în viață. Sunt de acord cu actul de condamnare al tuturor regimurilor și curentelor politice care au produs rău populației unei țări - nazist, legionar, fascist, comunist etc. -, cel puțin pentru țara în care trăiesc. Nu sunt de acord cu excesele. Pentru că de este să iau în calcul, în exces, anumite idei exprimate și promovate în media (astfel cunoscute !), atunci nici poporul evreu nu mai are cu se lăuda. Cât privește formularea promovată potrivit căreia poporul evreu este „poporul ales de Dumnezeu”, să fiu scuzat. Ca ateu, nu am de gând să accept o astfel de alegație. În spatele ei se ascund crimele și complicitățile acestui popor de-a lungul istoriei, în spatele ei se află religia creștină care a fost impusă cu forța popoarele europene, însoțită de crime oribile - impunerea creștinismului în dauna religiilor locale s-a făcut cu moarte și chiar cu exterminări în masă, adevărate crime de genocid -, în spatele ei se ascunde politica actuală a unor asociații de desrădăcinare a popoarelor. Tot evreii sunt și promotorii comunismului, în istoria noastră avem mulți fruntași comuniști/bolșevici etnici evrei, inițiatori sau „supraveghetori” ai „cumințeniei” noastre față de coreligionarii lor.

Mă deranjează faptul că am ajuns ca popor să acceptăm să comemorăm și să plângem morții altui popor în timp ce morții noștri stau uitați și necunoscuți chiar în țărâna în care au ajuns. Marile momente de glorie sau de durere ale nației noastre sunt mereu acoperite de gălăgioșii susținători ai sionismului. Am ajuns să acceptăm „după dictare”, după dictarea unora ca acest Alexandru Florian. De ce ? Din teama ca astfel de indivizi să nu ne califice ca „fasciști sau legionari”, ca antisemiți ?!

Cum pot califica o astfel de afirmație ? Portul popular autohton nu are doar caracter țărănesc ! Este popular pentru că este specific populației. Întregii populații de români. Că vor evreii sau nu vor, portul popular românesc este alături de limba română o  expresie a românismului. Ba chiar și ancora care încă ne mai leagă de trecutul nostru istoric, de geto-daci, de zona geografică în care am apărut și ne-am dezvoltat ca popor și mai apoi ca stat. Aici nu au ce căuta evreii decât dacă și numai dacă ne respectă legea, tradiția și obiceiurile. La fel, aici nu au ce căuta reprezentanții altor popoare decât în aceleași condiții. Nu am cum accepta altfel.

Încep să cred că acest Alexandru Florian (nu este primul evreu care și-a românizat numele sau chiar la schimbat - în comunism, unii și-au românizat numele pentru a accede la funcții de conducere în stat sau în structurile de conducere ale armatei sau poliției, nu mai spun de securitate !), încearcă prin astfel de declarații să provoace românii să aibă reacții negative când este vorba despre evrei și acțiunile lor (pe plan internațional). Nu există altă logică. Acest Florian își face de lucru. Ca orice birocrat, când nu mai are ce face inventează un formular. Acesta zgândărește sentimentele naționale ale românilor pentru a arăta lumii (unei anume lumi !), că ONG-ul pe care îl conduce este într-un „viespar” antisemit și că are nevoie în continuare de finanțare pentru lupta lui dreaptă. Jigodism.

Svastica o asociez hinduismului și nu nazismului - care a făcut copy-paste după simboluri și istorii pentru a-și justifica originea ariană (pe care a căutat-o cu disperare în Tibet). Fascia o asociez simbolisticii puterii romane antice și nu fasciștilor italieni. Când voi vorbi despre hinduism voi vorbi și despre svastică ca simbol sacru, când mă voi referi la magistrații Imperiului Roman voi vorbi și despre lictori și fasciile purtate de aceștia. Nu mă interesează părerea evreilor. Să fie clar. Nu mă interesează nici părerea unor declasați porniți să facă bani din piatră seacă din susținerea ideilor antinaționale. Când voi avea chef mă voi îmbrăca cu îmbrăcămintea zonei din care provin, fără ca prin acest gest să atentez la memoria evreilor deveniți victime ale unor politici criminale.

Poate nu ar strica ca acestor organizații ale evreilor să li se atragă atenția că au cam sărit calul. M-am săturat să tot aud că nu am voie să gândesc într-un fel, nu am voie să vorbesc despre cineva sau ceva, că nu am voie să citesc anumite cărți, că nu am voie să le comentez, că nu am voie să apreciez pe cineva, că nu am voie să îmi port hainele pentru că se supără nu știu care evreu și mă declară antisemit, legionar sau fascist. Pe acești indivizi îi bag undeva. M-am săturat. Nu le convine România, atunci să meargă acolo unde le convine. Dacă le convine România, atunci să îmi respecte cultura și obiceiurile, limba și portul.

Niciun comentariu: