duminică, 27 martie 2016

Mai ușor cu pianul pe scări, extremiștilor ortodocși !

Constanța, 31 mai 1913. Regele Carol I și Regina Elisabeta la inaugurarea Marii Moschei de la Constanța, construită ca semn de recunoștință regală față de comunitatea turco-tătară din Dobrogea.

Este și prima construcție din Regatul României în care s-a folosit betonul !

Monarhiștii deveniți extremiști religioși ortodocși de astăzi au ocazia să îl „înfiereze” cu mânie proletară pe Regele Carol I care a dat semnalul multiculturalismului pașnic ce domină relațiile dintre etniile dobrogene de aproape 100 de ani. Nu mai spun de contribuția comunității turco-tătare la formarea Regatului României și, după 1913, la alipirea Cadrilaterului de Regatul României (aici).

Extremiștii ortodocși au iar treabă.  Le stă pe creier „Marea Moschee de la București”. Atât de mare încât se va întinde, cu toate construcțiile pe 11.000 m pătrați ! Prin comparație, Catedrala Mântuirii Neamului ocupă o suprafață de „doar” 38.000 m pătrați ! De aproape 4 ori mai mare ! Nu mai spun de alte date tehnice care o situează printre cele mai înalte clădiri din București etc. În fine, să trecem mai departe.


Presa a trecut la treabă, serios acum, mai ales după vizita lui Iohannis la Ankara.

Muftiul Cultului Musulman din România a dat explicații peste explicații (aici). Presa română nu le preia decât cu modificarea radicală a datelor. Așa a ajuns Evenimentul Zilei să anunțe „îngrozit” că în școala islamică (școala în care se învață Coranul și unde se formează educația religioasă a islamistului) ar urma să învețe nici mai mult și nici mai puțin decât 600.000 de studenți islamiști ?! Unde naiba or încape ăștia ? Cei care nu sesizează enormitatea, le atrag atenția că acest număr reprezintă peste o treime din numărul populației Bucureștiului ! Este aproape cât populația unui județ ! La o astfel de populație îți trebuie resurse financiare imense, nu mai spun de un sistem logistic atât de elaborat încât ar însemna să ajungem cu Bucureștiul la aproape 3 milioane de locuitori. Dar în mintea jurnaliștilor români nu încap și elementele ce țin de rațiune, cel puțin la susținătorii lui Băsescu, pauza neuronilor este obligatorie.

Politicienii aflați în treabă cu alegerile, au tot felul de idei trăznite, ba chiar tâmpite de este să mă feresc de ipocrizie.

Băsescu cere o ședință specială a CSAT ca să se analizeze situația de risc la adresa securității naționale. Madam Firea-Pandele cere cu emfază un referendum local, pe banii Guvernului (ce mama naibii !) de unde să reiasă dacă bucureștenii sunt de acord cu construirea unei moschei în București, Ludovic Orban este categoric atunci când afirmă că el (ca viitor primar !) nu va aproba construirea moscheii, pentru că el știe că bucureștenii nu vor, alții o dau cotită evitând soluția constituțională. Să ne fie cu iertare, dar să ceri ortodocșilor extremiști părerea în această problemă, mi se pare o lipsă de bun simț politic. Ca să nu spun mai multe.

În situația în care primăria Bucureștiului nu are o motivare rezonabilă să se opună construcției moscheii, atunci va pierde un proces în instanță, cu daune. Pentru că există prevederi constituționale codificate în prevederi legale care împiedică statul, prin oricare organism administrativ, să intervină în viața comunităților religioase.

Avem o comunitate de religie musulmană istorică, doamnelor și domnilor ortodocși, sunt cetățeni români care au dreptul să își promoveze religia așa cum au dreptul toate celelalte comunități religioase recunoscute de stat. Au dreptul să își construiască moschei acolo unde sunt „enoriașii” lor, pentru ca aceștia să aibă unde îndeplini ritualurile religioase specifice. Din moment ce pentru Biserica Ortodoxă Română s-au tot dat aprobări de construcție a bisericilor unde nici nu îți trecea prin cap, de ce să nu se permită unei comunități religioase musulmane din București de aproape 10.000 de persoane, dacă nu chiar mai multe să aibă un lăcaș al lor ?

Că vor sau nu, în București va exista o moschee aparținând de Cultul Musulman din România în care se va promova tipul de islamism existent în țară, pentru a contracara extremismul islamist promovat prin „moschei”/case de rugăciuni ale irakienilor, iranienilor, afganistanezilor sau a altor etnii de religie musulmană.

O acțiune a statului împotriva proiectului moscheei este o încălcare foarte gravă a prevederilor constituționale. Punem în stare de inferioritate cetățeni români față de alți cetățeni români. După câte se pare, suntem pe o pantă periculoasă a încălcărilor repetate ale drepturilor unor categorii de cetățeni pentru motive din ce în ce mai idioate, mai trăznite. Asta ne mai lipsea, o înfruntare religioasă între comunitățile din România ! Unii oameni sunt cam duși cu capul.

Niciun comentariu: