vineri, 12 iulie 2019

Burghezia roșie franceză a lui Emmanuel Macron

Ca să vezi peste ce dau la Politico! Peste burghezia roșie franceză. A lui Macron, evident, „oamenii noi” din politica franceză ridicați de Emmanuel Macron la vârful politicii sale.

Cum arată individul? Mă duc la Google și îi cer părerea. La pozele cu Francois de Rugy, destul de mult, hop și articolele din presa franceză care confirmă articolul din Politico.

Pe scurt, politicianul macronist, ministru al mediului, fost președinte al Parlamentului francez, a cam băgat mâna lungă în bugetele instituțiilor pe care le conducea pentru ... nevoi personale în interes național. 😂

Renovarea apartamentului guvernamental ce îi fusese repartizat, cu o sumă în jur de 63.000 euro, a fost justificată prin aceea că era „sărac amenajat”. Mesele „copioase” cu „societatea civilă” au fost justificate prin aceea că produsele erau în cămările instituțiilor respective și le-a luat de acolo să nu se strice, erau la îndemână, iar băuturile fine erau deja în beciurile instituțiilor, de mult timp, iar prețul le-a crescut datorită vechimii ... Bașca, presa curioasă, scrie și despre șefa lui de cabinet,




„Nicole Klein, a păstrat un apartament subvenționat de guvern în Paris timp de 12 ani, timp în care nu a locuit în capitala franceză. A demisionat  miercuri seara, spunând ziarului francez Ouest France că de Rugy o rugase să demisioneze.”




Am mai văzut eu niște materiale despre administrația franceză, am spus, atunci, că sunt exagerări. Am mai citit niște articole de pe la străini, am spus că sunt răutăți. Dar cât să mai stau să evit a recunoaște că modelul francez de societate este unul socialist sadea care se folosește de capitaliștii pe care îi are doar pentru a le lua banii?

Pentru uzul politicii noastre dâmbovițene rețin că asocierea politicienilor români cu Macron și echipa lui europarlamentară este o asociere cu socialismul francez „reformator”. Vor să reformeze socialismul, ca ideologie, pentru că a îmbătrânit și nu mai atrage.

Cât privește posibila influență a lui Macron și a socialiștilor lui pe malurile Dâmboviței avem deja orientarea exprimată, sintetic, de către Dacian Cioloș: piața liberă trebuie reglementată! Este o adresă directă către socialism. Acolo unde își dorește Cioloș să ajungem. Că va fi puternic influențat de socialismul francez, nu este nici o îndoială. Cioloș „a gustat” acest socialism și își dorește, cu disperare, să îl bage pe gât românilor.

Poate i-l băgăm noi undeva!

PS. Ptiu, drace! Era să uit!
Guvernul socialist „En Marche”, vopsit „progresist”, îi ia apărarea lui Francois de Rugy și comunică presei că acesta va fi „mai atent la cheltuirea banilor publici”. Vai, ce solidaritate de grup! Seamănă leit cu solidaritatea PSD-iștilor, colegii lor din România. Bănuiesc că și PLUS-iștii vor ține cont de subtilitatea susținerii, nu de alta, dar cu „darea afară” a membrilor care pun în pericol reputația lui Cioloș sau a „forței motrice” nu vor face prea mulți pureci în politică socialistă de pretutindeni. 😂

Niciun comentariu: