duminică, 29 noiembrie 2009

O campanie necesara. Ciuma portocalie trebuie oprita.

Presa a luat initiativa. Basescu iese in fata prin gesturi reprobabile. Nu presa este de vina, de vina este nasparliul de la Cotroceni. El a comis si comite, ca vrea sau nu, fapte care provoaca indignarea. Este o imagine pe care publicul, in special cel votant, o va sanctiona. Mare lucru de nu va fi "beneficiarul" absenteismului votantilor PD-L la votul din 6 decembrie ! Si pedeleii sunt oameni, unii de foarte buna factura, morali, educati, rationali. Reactia lor poate fi radicala. Nu se mai duc la vot. Sunt semne destule care sa confirme o astfel de pozitie.

Stiu ca o mare parte a celor care merg la vot urmaresc can-can-ul din presa cu o anume curiozitate si satisfactie care le confirma superficialitatea. Da, sunt multi superficiali in Romania, dar asta nu este, neaparat, un lucru rau. Este o stare de fapt si are farmecul ei. Nu toti oamenii pot fi constiinciosi si aplecati catre o treaba anume, remunerata. De ce ? Pentru ca nu o au. Simplu. Atunci cand nu ai o preocupare, cand esti dependent de decizia altuia devii superficial. Iar aici avem foarte multi oameni. De la functionarii publici adusi pentru a completa scheme de personal umflate pentru ca seful structurii sa aiba o functie de director sau director general, asa cum prevede angajamentul politic al partidului la guvernare fata de sponsorii sai, pana la functionarii firmelor care nu si-au restructurat personalul calificat in speranta ca "maine" se va reveni la functionarea normala a economiei si lipsa acestuia ar deveni o paguba, nu mai spun de concurenta care ar putea oferta mai bine pe cei pusi la dispozitie. Si sunt aceste cazuri, posibil cu sutele daca nu cu miile. Nu mai spun de cei care sunt superficiali ca stare obligatorie a "profesiei" pe care o practica. Sunt convins ca si superficialitatea este o sursa de venit.

In aceste zile observ o anume pozitionare a intreprinzatorilor. Multi, foarte multi fata de modul in care percepem lumea insa insuficienti fata de cati ar trebui sa fie. Unii care pot fi intreprinzatori ingroasa azi randurile superficialilor care se hranesc cu circul prezidential. Intreprinzatorii sunt in asteptare. Pe 6 decembrie vor vota. Intuiesc ca o parte din cei care au votat cu Basescu si care declarativ sunt inca basescieni vor vota cu Geoana. De ce ? Din cauza lipsei mesajului politic al lui Basescu despre cum va arata Romania economica, Romania agriculturii, Romania pietei libere, Romania locurilor de munca, Romania cercetarii, Romania inovatiei, Romania sanatatii, Romania invatamantului ... Basescu nu are un astfel de mesaj care sa convinga. Masurile total aiurea luate de Guvernul Basescu-Boc in toate domeniile au rupt, au distrus orice speranta. Intreprinzatorii nu sunt de acord cu Romania dictaturii, cu Romania controlului exagerat al statului, cu Romania pomenilor politice, cu Romania fara Justitie, cu intoarcerea la valorile Romaniei ceausiste ! Basescu a oferit, in plaja nonvalorilor democratice, mai mult decat oricare politician de la '89 incoace. Pana si Iliescu a ajuns sa ii fie superior in valori democratice ! Este sinistru.

In primul tur a functionat votul pozitiv. Este normal. Fiecare alegator si-a pus stampila pe alesul sau. Al doilea tur are destinul de a functiona pe sistemul votului negativ. Ca s-au saturat unii si altii, este treaba lor. Altfel nu are cum sa fie. Cand se ajunge la un al doilea tur, votul negativ apare, ca vrem sau nu. Pentru unii, votul din turul II ramane vot pozitiv. Sunt cei care au votat si in primul tur pentru unul din candidatii ramasi. Ceilalti, deveniti minoritate, pot alege intre primii doi sau se pot abtine. Cei care aleg sa voteze pot avea motivatii diferite: constiinta civica, calculul politic, sanctiunea unuia dintre competitori, tipul de societate in care vor sa traiasca etc.

Liberalii au avut de ales intre doua rele: Basescu si Geoana. Basescu are, in relatiile cu noi, antecedente grave. Inclusiv o tentativa de crima politica, in 2005, cand a incercat prin toate mijloacele sa desfiinteze prin folosirea Admistratiei Prezidentiale, cu ajutorul presei - Realitatea Tv, Cotidianul, Revista 22, Evenimentul Zilei, Romania Libera, Academia Catavencu etc. -, si al unor ONG - SAR, GDS, IPP, ISP etc. -, PNL. Actiunea a esuat datorita liderilor si membrilor PNL, la care au venit in ajutor alegatorii PNL si o parte a societatii civile, in special o buna parte a intelectualilor de marca din Romania. Geoana are pacatul de a fi sprijinit pe Basescu in actiunile lui de distrugere a tarii, in perioada sinistrei guvernari Basescu-Boc. Pe langa pacatele lui de propagandist pesedist care si-a luat niste angajamente total aiurea pentru a culege voturile unor categorii profesionale. Lacomi, unii dintre romani au votat cu cei care promit fara a avea si garantia realizarii acelor promisiuni. Romanii aia sunt marii perdanti ai votului dat in 2008 pentru PSD si PD-L, partidele populiste care au devenit puternice in Parlament si au ocupat puterea administrativa. Nu doar ca nu au primit nimic, dar le-a fost luat si ce au avut: au pierdut locurile de munca, salariile le-au fost reduse, au crescut cheltuielile zilnice cu bunuri si servicii aproape vitale existentei etc. Amandoi, si Basescu si Geoana sunt demagogi. Totusi, Basescu este un demagog periculos fata de Geoana care a urmarit doar obtinerea unor voturi in plus si care, de buna seama, are alte optiuni fata de democratie. Azi. Maine ... vom vedea.

Crin Antonescu are urmatoarea afirmatie facuta pe 27 noiembie: “Geoana este un demagog mai putin periculos decat cel mai mare demagog care este Traian Basescu si, din acest punct de vedere, nu am nici de retractat nimic si nici vreun dubiu in legatura cu optiunea mea. Mircea Geoana este un om politic care are la activ niste promisiuni de politica neonorate”.

Pentru noi, liberalii si sutinatorii liberalilor, Geoana este "raul mai mic". Daca contracandidatul lui Geoana ar fi fost altul, atunci este posibil sa fi stat acasa pe 6 decembrie. Dar cand este vorba despre Traian Basescu, cand este vorba despre cel care a adus atata distrugere democratiei romanesti, firava cum este ea, a sta acasa insemna a valida pe Traian Basescu. Ar fi un vot indirect dat lui Basescu care ar avea drept consecinta acceptarea tuturor relelor provocate de acesta liberalilor si intregii tari. Nu mai spun despre liberalii care vor vota in turul II cu Basescu ! Fata de acestia se impune, pentru a da pe mai departe credibilitate PNL, masura excluderii din PNL. Ce incredere mai pot avea in PNL daca ii va pastra ? Dar daca acestia vor creste si vor ajunge lideri ai PNL ? Pai mai bine caut alta formatiune cu orientare liberala si o sustin pe aceea. Exclus PD-L. Categoric.

Calin Popescu Tariceanu are o postare pe blogul sau suficient de clara in favoarea unei aliante cu PSD si sustinerea lui Geoana, de catre liberali in turul II. Nu ascund faptul ca sunt de acord cu ea si ca doresc ca ceilalti care sunt alaturi de PNL sa o accepte si sa dea curs demersului liberal.

Bine, Tariceanu are o parere proprie. Ea este insa in ton cu optiunile PNL pentru aceasta perioada.

"Vom colabora cu PSD pentru un proiect necesar României, dar doar dacă...

După cum ştiţi, astăzi PNL a luat decizia de a-l sprijini pe Mircea ‎Geoană, în condiţiile în care va fi realizat un acord politic cu Partidul ‎Social Democrat în acest sens. Ştie toată lumea că nu am ajuns aici ‎întâmplător. Pasul de azi vine la sfârşitul unei perioade de acumulări ‎politice esenţiale. Nu consider că momentul politic pe care îl trăim ‎impune o auto-justificare a atitudinii PNL, dar simt nevoia să spun ‎câteva lucruri, pe care le cred, despre situaţia actuală. În al doilea ‎rând, cred că ar trebui să arăt şi câteva lucruri cărora le văd locul ‎între priorităţile pe care ar trebui să le aibă PNL pentru a fi incluse în ‎acordurile politice care se prefigurează. ‎

Aşadar, unde suntem ? ‎

‎1. ‎ Consider că alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie şi 6 decembrie ‎‎2009 reprezintă un moment fundamental în ceea ce priveşte ‎apărarea valorilor democratice în România. În aceste condiţii, PNL ‎consideră că are datoria de a-şi exprima punctul de vedere de pe ‎poziţiile celei mai democratice forţe politice din România, aşa cum ‎face permanent de 20 de ani. ‎

Din această perspectivă, evoluţiile politice din ultimele 3 luni, ‎care au culminat cu însuşi refuzul preşedintelui de a mai respecta ‎principiile guvernării democratice şi ale parlamentarismului, aduc în ‎atenţie faptul că unul dintre cele două programe politice ce vor fi ‎prezentate electoratului la 6 decembrie promovează slăbirea ‎democraţiei, reducerea instituţiei Parlamentului la un rol simbolic, ‎promovarea dezbinării şi a urii în societate, divizarea corpului ‎cetăţenesc cu scopul manipulării şi a încălcării drepturilor ‎fundamentale. Aşadar, trebuie să medităm serios la toate aceste ‎lucruri. ‎

‎2.‎ Partidul Naţional Liberal este, în acest moment, singura forţă politică ‎democratică, de dreapta, de pe scena politică românească. Bazinul ‎electoral ocupat în prezent de PNL reuneşte în mare măsură tinerii, ‎grupurile sociale care sprijină organizarea democratică a societăţii, ‎programele economice axate pe susţinerea economiei de piaţă, pe ‎libera iniţiativă şi pe reducerea fiscalităţii. ‎
În aceste condiţii, voturile obţinute de Crin Antonescu la 22 ‎noiembrie reprezintă opţiunile politice ale celor care se delimitează de ‎guvernarea populist - stângistă din 2009. Aceasta nu a reuşit să ia ‎nici un fel de măsură împotriva crizei economice generând creşterea ‎susţinută a şomajului şi declinul economic.

PNL consideră că lipsa de idei economice şi de pricepere a ‎Guvernului Boc, decizia de a transforma şomajul în politică ‎economică de stat, creşterea fiscalităţii şi preferinţa pentru măsuri ‎populiste au reprezentat principala cauză a crizei economice din ‎acest moment. ‎

Liberalii resping pretenţia PD-L de a fi considerat un partid ‎democratic de dreapta, în condiţiile în care întreaga atitudine politică ‎a acestui partid din ultimii ani a fost dedicată unui program populist-‎demagogic, de limitare a democraţiei, care a mizat permanent pe ‎demonizarea părţilor cele mai active ale societăţii. PD-L este, în acest ‎moment, un partid politic retrograd, care susţine redistribuirea ‎egalitaristă a bogăţiei sociale, politizarea administraţiei publice, ‎descurajarea muncii. Permanent între 2008 şi 2009 PD-L a promovat ‎programe electorale demagogice, fără legătură cu realitatea ‎economică.‎

În acelaşi timp, PNL consideră că PSD are o vină la fel de mare ‎în privinţa participării la guvernarea populist-stângistă din 2009. Acest ‎partid a susţinut acţiunile Guvernului Boc privind politizarea ‎administraţiei, mărirea taxelor, adoptarea unor acte normative ‎neconstituţionale şi abuzive în domeniul educaţiei, muncii, salarizării ‎etc. ‎

‎3.‎ Moştenirea lăsată românilor de Guvernarea Băsescu-Boc este una ‎extrem de grea, în condiţiile în care România este practic ‎neguvernată de circa 2 luni, ca urmare a agendei politicianiste ‎urmărite de Traian Băsescu, PD-L şi PSD. Toţi aceşti actori politici au ‎sacrificat economia naţională pentru a urmări interese electorale ‎mărunte odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale. ‎

România este scufundată în cea mai gravă criză economică din ‎istoria sa recentă, în condiţiile în care şomajul a crescut susţinut, sute ‎de mii de întreprinderi s-au închis, încasările bugetare s-au diminuat ‎iar datoria externă a explodat în mai puţin de un an. În acest moment, ‎România riscă să rămână ultima ţară europeană care învinge criza ‎economică, în cazul în care calitatea guvernării nu se va schimba ‎radical.‎

În plus, ne confruntăm cu o criză politică majoră generată de ‎încălcarea gravă de către Traian Băsescu a principiilor democratice ‎ale guvernării parlamentare. Interpretarea abuziva a unor prevederi ‎voit neclare ale Constituţiei de către actualul preşedinte a dus la un ‎impas politic prelungit, cu consecinţe asupra nivelului de trai al ‎fiecărui român. ‎

Guvernarea Boc lasă moştenire şi o criză socială severă, în ‎condiţiile în care sectorul public a fost deja afectat de o grevă ‎generală iar sindicatelor li s-a promis, mărturie a abordării ‎demagogice a actualului Guvern, că legea salarizării unice va fi ‎renegociată în curând.

Nu în ultimul rând, promovarea de către Guvernul Boc a unor ‎acte normative care au fost declarate neconstituţionale, dar care au ‎apucat să producă efecte prin pedelizarea administraţiei publice, lasă ‎în urmă o gravă criză administrativă, în condiţiile în care statul român ‎va trebui să facă faţă la miile de procese deschise de cei concediaţi ‎pe nedrept, din motive politice. Acest fapt este de natură să pună sub ‎semnul întrebării chiar funcţionarea corectă a instituţiilor publice din ‎România. ‎
‎ ‎
Cum poate fi păstrată identitatea politică a PNL în viitor ? Cred că ar ‎trebui să includem în acordurile politice ce vor fi negociate în ‎perioada următoare câteva principii ideologice, politice şi economice ‎pe care noi liberalii le susţinem de mult timp, care ne-au adus ‎succese în trecut şi care fac parte din agenda politică a oamenilior ‎care l-au votat pe Crin Antonescu. ‎

-‎ Mă gândesc în primul rând la principii ideologice clare: ‎

‎1.‎ Asumarea transparentă a unui program politic de consolidare a ‎democraţiei româneşti prin eliminarea exceselor din 2009 şi prin ‎revenirea la principiile fundamentale ale parlamentarismului şi ale ‎guvernării democratice. ‎

‎2.‎ Respectarea libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor. ‎

‎3.‎ Păstrarea identităţii politice de dreapta a PNL prin includerea în ‎programele de guvernare la toate nivelurile instituţionale a unor ‎principii politice liberale. ‎

‎4.‎ Sprijinirea economiei de piaţă, susţinerea liberei iniţiative, orientarea ‎actului de guvernare către interesele mediului de afaceri. ‎


-‎ Apoi cred că nu putem face compromisuri cu privire la câteva ‎dintre principiile noastre politice:

‎1.‎ Concentarea noului guvern asupra bunei guvernări a ţării, în primul ‎rând asupra combaterii crizei economice.‎

‎2.‎ Păstrarea actualului sistem electoral, singurul capabil să asigure ‎reprezentarea fiecărui vot în Parlamentul României şi o reprezentare ‎politică corectă pentru toate curentele de opinie din societate. ‎

‎3.‎ Crearea unui consens politic pentru evitarea unor noi procese ‎electorale până la alegerile locale din 2012, astfel încât următorii 2 ‎ani să permită concentrarea energiilor exclusiv către combaterea ‎crizei economice (inclusiv abandonarea temporară a temei amendării ‎Constituţiei, pentru a nu ajunge în situaţia unui nou referendum pe ‎această temă). ‎

‎4.‎ Renunţarea la aspectele populist-demagogice referitoare la problema ‎amendării Constituţiei, valorificarea experienţei acumulate prin ‎observarea derapajelor antidemocratice permise de actualul cadru ‎constituţional în ultimii ani şi crearea unei dezbateri naţionale ‎serioase şi ample referitoare la temele principale referitoare la acest ‎subiect: ‎

‎-‎ stabilirea clară a raporturilor de putere dintre instituţiile statului; ‎
‎-‎ reforma unor instituţii ale puterii executive; ‎
‎-‎ reconfigurarea sistemului politic potrivit principiilor republicii ‎parlamentare;‎
‎-‎ păstrarea camerei superioare a Parlamentului şi stabilirea unui rol ‎constituţional clar pentru aceasta;‎
‎-‎ consolidarea separaţiei puterilor în stat;‎
‎-‎ justiţie puternică şi independentă;‎
‎-‎ eliminarea imunităţii prezidenţiale; ‎
‎-‎ stabilirea rolului şi puterilor comisiilor parlamentare de anchetă;‎

‎5.‎ Abordarea luptei anticorupţie ca fiind o prioritate a viitoarei guvernări ‎ţinând cont de faptul că până acum nu s-au înregistrat rezultate ‎substanţiale în acest sens. ‎

‎6.‎ Crearea unui nou impuls pentru majoritatea parlamentară deja ‎existentă, aşa cum a fost ea exprimată în Parlament prin Declaraţia ‎nr. 2 din 21 oct. 2009. Desemnarea lui Klaus Iohannis ca Prim -‎ministru independent al României şi formarea unui guvern eficient şi ‎capabil să pună la baza actului de guvernare unui nou set de valori şi ‎de principii politice. ‎

‎7.‎ Renunţarea la planurile actualului preşedinte privind alegerile ‎parlamentare anticipate.

‎8.‎ Alcătuirea unui program de guvernare întins pe o perioadă de cel ‎puţin 2 legislaturi şi bazat pe o coaliţia largă de guvernare pentru a se ‎evita situaţia în care anul electoral 2012 ar putea să perturbe din nou ‎programele economice şi sociale derulate de Guvern. ‎

-‎ La fel de importante sunt şi principiile economice fundamentale ale ‎PNL:‎

‎1.‎ Crearea şi consolidarea capitalului românesc. ‎

‎2.‎ Continuarea privatizărilor în economia românească. ‎

‎3.‎ Reducerea fiscalităţii pe forţa de muncă, sprijinirea întreprinderilor ‎care generează noi locuri de muncă, reducerea valorii contribuţiilor ‎salariaţilor, revigorarea sistemului pensiilor private.‎

‎4.‎ Păstrarea cotei unice de impozitare, excluderea ipotezei impozitării ‎progresive în orice domeniu şi eliminarea imediată a impozitului ‎forfetar. ‎

‎5.‎ Refuzul majorării TVA, stimularea consumului în domeniile în care ‎România resimte nevoi sociale pregante (locuinţe, alimente, ‎medicamente) prin stabilirea unui nivel redus de TVA. Taxarea ‎suplimentară a consumului de lux. ‎

‎6.‎ Elaborarea unei viziuni economice cu valoare regională care va ‎permite României să devină o putere economică regională şi a 7-a ‎putere economică a Europei. Căile acestei noi viziuni sunt clădirea de ‎relaţii politice solide cu toţi vecinii, transformarea Dunării într-o axă ‎economică a Europei Centrale şi valorificarea potenţialului de ‎prezenţă economică în Europa de Sud-est". ‎
Liderii PD-L, cei care mai au capul pe umeri, Blaga ar fi unul dintre ei, au sustinut o parte din aceste idei. Nu am cum sa ii cred. Una au aspus si alta fac. De aceea, mesajele lor sunt greu de acceptat chiar daca, pe ici pe colo, sunt de acceptat. Dar acum nu. Cu aceleasi mesaje au aburit electoratul in 2008 si imediat ce au intrat la guvernare sa faca altceva. Cu totul si cu totul altceva. Guvernarea Basescu-Boc a stralucit prin incompetenta. Pun mai jos, luat de la prietenul Sorin Platon, un afis "electoral". Este bun. Foarte bun.


vineri, 27 noiembrie 2009

Basescu a devenit "muza"

Iau de la niste prieteni, de aici. Se pare ca circula pe net.

BALADA LUI BASESCU

Si daca ramuri bat in geam,
Si iese iarasi Chioru,
Eu am plecat la Amsterdam,
Ca s-a tampit Poporu’.

La carma bietei noastre tari
Se afla un golan,
Cu-apucaturi si comportari,
De mare betivan.

Scandal facu,scandal va face,
Acesta este-al lui profil.
Un cincinal e peste poate
Sa mai suport acest vechil.

Si daca tot iesiti la vot-
Caci voi sunteti poporu’,
Eu sper ca n-ati orbit de tot,
S-alegeti iar… pe Chioru.


joi, 26 noiembrie 2009

Un JEG de om.



Ciutacu a pus asta pe youtube. Am vazut-o la Dumitrescu, cand Basescu a declarat ca va cerceta si va spune despre ce este vorba, am vazut ca a dat si Firea, pe timpul discutiei cu Iliescu.

Jegul tot jeg ramane.

Sa il voteze cei ca el !

Eu am inca un motiv pentru a-i da un sut in cur.

Sinecuriada sau ciolaniada portocalie.

Evenimentele se precipita. Basescu si lacheii au pierdut initiativa. Au o pierdere imensa si pe motivatie. Liberalii au facut pasi hotarati in directia eliminarii lui Traian Basescu de la putere. Varianta Geoana nu este agreata de liberali insa este o solutie pentru inlaturarea lui Basescu din fruntea statului. Nu trebuie sa ne ascundem dupa degete. Daca spunem lucrurilor pe nume ne va fi mai bine. Nu va mai exista sentimentul de vinovatie ca "ne-am aliat" cu stanga. Peste tot in lumea civilizata exista aranjamente punctuale intre liberali si social-democrati. Chiar in Parlamentul European.

Observ ca si Geoana si-a nuantat discursul. Este, pana la urma normal sa sustina "social-liberalismul". Bine, are niste pareri care ma fac sa ii mai spun cate o mica injuratura (in gand, de cele mai multe ori) dar ma linistesc stiind ca nu el va hotari reducerea de impozite si orientarea politicii economice.

Este adevarat ca PSD va incerca, dupa schimbarea puterii in partid (noi alegeri), sa isi impuna proiectiile. Deja, Mihai Tanasescu a lansat pentru pesedisti semnalul opozitiei fata de politicile economice liberale. Este ingrijorat de soarta acordului cu FMI. Grija lui insa este si fata de anuntul facut de Fenechiu si Nita ca au convenit asupra deschiderii investitiilor in infrastructura catre mediul privat, statul urmand sa cheltuiasca banii in alte domenii, mult mai importante din punct de vedere social care sa asigure forta de munca calificata, sanatoasa si motivata pentru realizarea obiectivelor pietei libere: sanatate, invatamant, Justitie, agricultura.

Antonescu a dat fiori multora prin consecventa mesajelor dar si prin seriozitatea cu care a anuntat ca viitorul Guvern va fi 50% cu 50%. Paritate. Iar faptul ca a facut anuntul public, elimina, practic, orice alt aranjament stiindu-se ca nu isi schimba cuvantul. Modul de comportare adoptat de Crin a devenit un cosmar. Intai pentru Basescu si acoliti si, mai nou, pentru noii aliati. UDMR nu are de ce se teme pentru ca are practica in relatiile cu liberalii si apreciaza acest mod de gandire si comportare. Mai mult, au garantia astfel ca liberalii ii vor aduce la guvernare pentru a continua acele obiective din programul lor care sa justifice incerderea acordata de electoratul maghiar. Normal ca nu vor obtine autonomia teritoriala insa cu Klaus Johannis premier si sprijinul PNL se poate ajunge la o pronuntata autonomie administrativa care sa multumeasca pe toata lumea. Si liberali, udemeristi (crestin-democrati), social-democrati si pedelisti (populisti). Varianta are mari perspective si duce la ideea ruperii unor lideri locali de partidul marioneta PD-L si afilierea la partidele care sunt capabile sa puna in practica aceste idei.

Asta este situatia. Din cauza ei avem o reactie furibunda a unor pedelei si a sustinatorilor acestora. In primul rand cei de la varful PD-L care nu mai vre-o sansa de a se aseza cu cineva la masa tratativelor: Boc, Videanu, Sulfina Barbu, Stoica etc. Iesirile lor in media cu mesaje aiuritoare sunt din inertie. Nu mai sunt solvabili si nu mai au nici o garantie a faptului ca vor mai fi agreati vreodata de partidele care vor imparti bunastarea in urmatorii ani. Au pedalat prea mult pe "proiectul" Basescu ca sa nu isi dea seama ca vor "muri" politic odata cu acesta. Iar ca profesionisti in orice alt domeniu sunt deja morti. Sunt falsi. Pana si intreprinzatorul Videanu va avea probleme. Cine se mai incurca cu el ? Sau cu Berceanu ? Nu mai spun de casa de avocatura a lui Stoica care poate pierde contractele grase obtinute ca urmare a accesului garantat de Valeriu Stoica la putere. La fel Elena Udrea !

Caderea lui Basescu duce la caderi in lant: Patapievici isi canta necrologul in oficiosul basescian "Evenimentul Zilei". SENATUL EVZ: "„Proiectul Johannis”- şantajul cu fantasma neamţului cinstit", articolul cu care Patapievici incearca, in disperare, sa tina in priza fanatismul votantilor basescieni. Patapievici stie ca ICR devine o sinecura la trecut daca liberalii isi realizeaza proiectul Klaus Johannis. Din cultura portocalie se va trece la cultura romaneasca. Iar Patapievici nu este persoana calificata pentru asa ceva.

Oficiosul basescian are si o "propunere" a redactorului sef, Vlad Macovei, pentru liberali, sa vina la Evenimentul Zilei pentru ca, vezi Doamne, aici vor gasi "raiul". Ia auziti cum tamaiaza el liberalii:

"Vă plac capitalismul şi libera iniţiativă. Urâţi toate metehnele comunismului. Veţi ieşi din criză înaintea multor compatrioţi, tocmai pentru că vă luptaţi pentru o viaţă mai bună.

...

Nu veţi accepta să fiţi făcuţi poştă de tot felul de politicieni care vă desfid şi vă mituiesc cu bonuri de masă, pentru că mulţi dintre dumneavoastră sunteţi profesori. Care vreţi să câştigaţi mai mult, sigur, însă doar în urma unei concurenţe oneste cu confraţii dumneavoastră. Alţii sunteţi medici şi veţi reuşi să duceţi la capăt reforma sănătăţii.

...

Veţi dori să citiţi presă independentă, interesantă, relevantă şi făcută pe bune, chiar dacă nu vă veţi regăsi toate opiniile publicate. Dacă veţi alege „Evenimentul zilei”, sunteţi bine-veniţi. Nu veţi fi manipulaţi. Nici de politicieni, nici de către televiziuni.

...

Sigur, acum sunteţi vizaţi de ambii candidaţi, vânaţi şi curtaţi. Sunteţi importanţi şi tocmai asta veţi înţelege. Veţi cântări, decide, şi mai apoi veţi vota cum vreţi. Politica nu este o chestiune de viaţă şi de moarte. Şi, în cele din urmă, veţi trece la acţiune".

Desi la prima vedere pare un text de bun simt, sa nu uitam nuantele: "urati toate metehnele comunismului", "presa independenta ...", "sunteti importanti ...". Votantii liberali suntem invitati la EvZ sa ne hranim cu "independenta" lui Patapievici, Pora, Macovei si cati or mai fi in slujba lui Basescu si Stolojan. Multumesc, nu. Cel putin din partea mea.

De ceva zile, pe la televiziuni, apare Catalin Avramescu. Un alt al-nimanui dupa debarcarea lui Basescu. Dar si cati altii din acea Administratie Prezidentiala ajunsa la o marime de neinteles fata de prerogativele prezidentiale si, mai ales, fata de atributiile functionale. Nu mai spun de tot felul de agentii si ONG-uri care isi pierd, dupa 6 decembrie, ratiunea de a exista. Cu PD-L plecat de la putere mor. Nu mai au ce manca. Dispar fondurile, banii de la Guvern nu mai ajung in pusculita vorbitorilor de vorbe basesciene, direct sau prin intermediari.

In tara este o jale si mai mare. In fiecare coltisor public sunt niste pedelisti pusi in functie pe baza carnetului de partid. Nu au mare pricepere dacat in devalizarile banului public. Daca te uiti cu atentie la ei parca-parca vezi frunzele de la morcovul ...

Cosmar. Un guvern PSD+PNL+UDMR va face inventarul. Va citit Acordul cu FMI, cel real, si vor vedea unde s-au dus banii. Vor vedea unde s-au dus banii de la buget de nu mai ajung nici la salarii, nici la pensii, nici la scoli, nici la spitale ... Functionarii publici dati jos din functii vor spune despre ce este vorba noilor sefi. Se vor deschide dosarele arhivate. Se va face inventarul documentelor. Se vor citi documentele si se vor pune intrebari. Procurorii, cei fara pete portocalii pe obraz, multi, farte multi dintre ei, vor fi chemati sa desluseasca unde este frauda, unde sunt infractiunile. Presa este in asteptare. "Rechinii" se invart deja in jurul hoitului portocaliu. In memoria "peliculei" sunt declaratii, acuzatii, afirmatii care se pot proba.

Traian Basescu mai are putin pana cand va fi aratat publicului in toata goliciunea lui. Se va elibera Justitia prin punerea in practica a Pactului pentru Justitie. Iar judecatorii vor avea de lucru. Mult de lucru. Dar nu vor mai tipa. Vor fi motivati ca procesele sa se desfasoare cu celeritate. Este in interesul national ca adevarul ascuns de Basescu si gasca de mafioti care il inconjoara sa iasa la lumina si, acolo unde s-a folosit fapta infractionala pentru scopurile lor meschine, sa se ia masura prevazuta de lege.

Basescu este gol. Este murdar. Pute. Alaturi, "afaceristii" PD-L care au devalizat isi fac calculele: cati ani de puscarie vor lua. Udrea, Ridzi, Videanu, Berceanu, Boc si altii au cosmaruri. Si ziua, nu doar noaptea.

Lupta lor este pentru ciolan. Nu doar sinecurile ci "ciolanul" propriu. "Bratarile" procurorilor sunt reci, de metal si cauzeaza la sanatate nu doar la reputatie.



miercuri, 25 noiembrie 2009

Transant. Foarte transant.

Ieri au mai cazut niste obiceiuri pamantesti. Crin Antonescu nu a vrut "sa o dea cotita" dupa ce a anuntat ca va sustine pe Geoana in turul II. La "Realitatea Zilei", cu Razvan Dumitrescu, pe langa diferitele explicatii date, provocat de Dumitrescu care i-a pus un colaj cu declaratiile lui despre Mircea Geoana, le-a reconfirmat. Geoana ramane un mincinos, ramane un demagog insa, cu toate aceste pacate, este de preferat lui Traian Basescu !

Semnarea acordului intre PNL si PSD va favoriza pe Mircea Geoana in cursa prezidentiala. Pentru ca PNL si UDMR au semnat ieri un acord pentru sustinerea proiectului Klaus Johannis si a candidatului la prezidentiale care accepta proiectul, pentru ca minoritatile au hotarat sa mearga alaturi de PNL si UDMR in aceeasi directie avem acum in Parlament 3 forte: PSD, PD-L si PNL+UDMR+minoritati.

Ieri s-a organizat, daca pot spune asa, inmormantarea politica a lui Traian Basescu insa s-a aratat si o portita pentru cei din PD-L pe unde sa iasa din "cimitirul politic". Crin Antonescu a facut bine aratand cu degetul doar spre Traian Basescu si gasca care a capusat viata publica romaneasca in ultimul timp.

Sunt atat de multe de spus.



luni, 23 noiembrie 2009

Pentru sustinatorii liberalilor, ai lui Crin Antonescu.

Am primit o piesa superba de la prietenul @rock60_70. O pun aici, pentru toti cei care au votat cu Crin Antonescu.

Asta am asteptat. Pentru inceput.

"Astăzi, când aud din toate părţile comentarii despre trocuri, propuneri etc, vreau să fie clar. Rămâne valabil ceea ce am spus de la începutul campaniei.

Este exclusă orice colaborare între mine şi Traian Băsescu,

este exclusă orice susţinere a lui Traian Băsescu din partea electoratului meu".

"Nu am avut discuţii şi nu voi avea discuţii cu Traian Băsescu", a ţinut să clarifice preşedintele liberal.

Crin Antonescu a recunoscut că nu va intra în turul II al alegerilor prezidenţiale, considerând, totuşi, că alegerea sa de aproape două milioane de români reprezintă o mare realizare pentru PNL şi pentru un candidat liberal din 1990 până în prezent.

"Cel mai posibil în turul II se vor întrece Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Nu ştim încă rezultatul final, dar probabil este vorba de aproape două milioane de voturi. Este o mare reuşită pentru PNL şi pentru un candidat liberal din 1990 încoace.

Antonescu şi-a arătat mulţumirea pentru prezenţa semnificativă la vot, mai ales din partea unor categorii "care de anid e zile nu mai votaseră - tinerii şi intelectualii".

"Câştigul cel mare a fost ieşirea într-o proporţie semnificativă la vot a unor categorii care de ani de zile nu mai votaseră, cei tineri şi intelectualii. Le înţeleg şi le împărtăşesc amărăciunea. Am ratat o mare şansă de a schimba viaţa politică din România şi de a schimba România din temelii", a mai spus liberalul.

"Dar am reuşit un scor considerabil şi este decisiv ceea ce aceşti alegători care mi-au dat votul lor, ce vor face în turul II al alegerilor prezidenţiale", a anunţat Antonescu, menţionând că electoratul nu este al lui, ci sunt oameni care au adoptat platofrma lui electorală şi l-au susţinut .

Electoratul nu este al meu. Electoratul care m-a votat pe mine ştia de la bun început platforma mea electorală şi înseamnă că au fost de acord cu soluţiile pe care le propun."

Potrivit liderului liberal, pe 6 decembrie românii vor avea de ales "între două rele".


"Băsescu nu este un om de dreapta, iar afinitatea lui este un tertip".

Antonescu: Cred în continuare în proiectul Johannis.

Am luat imaginea si textul de la Realitatea Tv.

Mergem inainte. Sper ca toti liberalii si sustinatorii acestora sa mearga pe acest drum. Se poate ! Putem scapa de Basescu ! Putem intra in normalitate !

Dupa o noapte de odihna.

Rezultatele votului nu mi-au placut. Dar este treaba mea. Nu mi-a placut nici cum a vorbit Crin. Este treaba lui. Ultimul discurs a mai fugarit niste aderenti la cauza liberala. Pacat.

Ma uit la Mediafax si vad rezultatele dupa ce au fost numarate voturile din 48% de sectii de votare: Basescu 32,84%, Geoana 29,17%, Crin 20,78%. Aproape de unele exit-poll-uri. Mai sunt de numarat.

Aceste alegeri au fost axate pe dorinta de a vota un candidat. Turul II va fi semnificativ diferit. Apare, masiv, votul negativ. Iar obiectivul nostru este sa scapam de Basescu. Romanul are o vorba: te faci frate cu dracu pana treci puntea. Asta este puntea noastra !

Eu unul am un crez, o conduita, o speranta. Cand promit ceva ma tin de cuvant. Cu tenacitate si cu acceptarea unor eventuale pierderi. Nu fac pe altul vinovat de neputinta mea. Iar merg la vorba inteleapta a romanului si accept faptul ca asa cum imi astern, asa dorm. Iar experienta de viata imi spune ca un contract se desfasoara asa cum a fost construit si acceptat. Daca merge prost, inseamna ca l-am scris prost. Iar eu am un contract, de 20 de ani, cu libertatea. De aceea am devenit sustinator al PNL si cred in principiile liberalismului si in faptul ca cei care activeaza in PNL sunt la fel ca mine.

Inainte de primul tur PNL a icheiat o intelegere cu PNT-CD "Sarbu", nucleul partidului lui Corneliu Coposu. Este obligatia PNL de a respecta intelegerea convenita pentru refacerea dreptei romanesti. PD-L si Traian Basescu nu fac parte din dreapta romaneasca. Cred, sper, ca liderii PNL sa nu incheie un act cu PD-L. As considera asta o tradare. O tradare a mea, in primul rand, pe care nu o voi ierta.

Aceste alegeri au avut ca scop, pentru mine si altii ca mine, alegerea lui Crin si inlaturarea lui Traian Basescu din fruntea statului. O jumatate de scop am indeplinit-o. Am ales pe Crin. Si eu, si fiica mea, si fratele meu si altii din familia noastra. Nu a fost sa fie Crin in turul II. Ramane cealalta jumatate de scop. Inlaturarea lui Basescu din fruntea tarii. De aceea voi merge la vot pentru a da unul anti-Basescu. Stiu ca nu voi fi singurul si astept ca PNL si Crin Antonescu sa dea dovezi clare ca isi pastreaza directia pe care a mers in toata aceasta campanie. Da, este adevarat, Mircea Geoana nu este "alesul" meu insa este singurul care in aceste momente imi poate facilita atingerea scopului.

Mihai Malaimare are o postare buna in acest sens: "Ar fi fost prea frumos!". O analiza dura, o analiza corecta, de liberal. S-a gresit. Imens. Iar o parte din greseala apartine lui Crin.

@Lilick are o postare la fel de buna, desi nu este la fel de laborioasa: "Continuam lupta !". Face si o trimitere la Mihai Voicu, care in postarea de pe blogul sau "Nu stiu altii cum sunt ..." ne affirma ca nu va vota Basescu.

Dincolo, peste Prut, Vitalia Pavlicenco posteaza "Doua treimi de romani contra lui Basescu, iar Antonescu - in rolul lui Lupu". Vitalia face o distinctie putin facuta aici, in Romania: "doua treimi de romani" nu sunt basescieni ! Iar acesta este un rezultat care ne poate da curaj. Basescianita, aceasta plaga portocalie care este la concurenta cu gripa porcina, este doar ceva efemer. Produce daune, dar va trece. Trebuie sa facem in asa fel incat sa o trimitem in istorie. O pagina de istorie neagra.

Gata, la treaba ! Trebuie sa scapam de Basescu si nu putem face asa ceva plangandu-ne de mila.

duminică, 22 noiembrie 2009

Orele 15.00 si 17.00

Orele 15.00

Sondaj 1 CCSB:
Traian Băsescu - 30%
Mircea Geoană - 27%
Crin Antonescu - 23%
Sorin Oprescu - 6%
C.V.Tudor - 5%

Sondaj 2 INSOMAR:
Traian Băsescu - 30%
Mircea Geoană - 28%
Crin Antonescu - 24%
Sorin Oprescu - 6%
C.V.Tudor - 5%

Sondaj 3 CSOP:
Traian Băsescu - 33%
Mircea Geoană - 25%
Crin Antonescu - 25%
C.V.Tudor - 5%
Sorin Oprescu - 6%

Sondaj 4 - CURS:
Traian Băsescu - 29%
Mircea Geoană - 26%
Crin Antonescu - 25%
C.V.Tudor - 4%
Sorin Oprescu - 7%


Turul II "se joaca" inca. Mai trebuie sa iasa liberalii la vot. Poate se simt liberali, totusi !


Ora 17.00

Sondaj 1 CCSB:

Traian Băsescu - 32%

Mircea Geoană - 28%

Crin Antonescu - 23%

Sorin Oprescu - 6%

C.V.Tudor - 5%

Sondaj 2 INSOMAR:

Traian Băsescu - 30%

Mircea Geoană - 28%

Crin Antonescu - 24%

Sorin Oprescu - 6%

C.V.Tudor - 5%

Sondaj 3 CSOP:

Traian Băsescu - 34%

Mircea Geoană - 26%

Crin Antonescu - 25%

C.V.Tudor - 5%

Sorin Oprescu - 6%

Sondaj 4 - CURS:

Traian Băsescu - 30%

Mircea Geoană - 26%

Crin Antonescu - 25%

C.V.Tudor - 4%

Sorin Oprescu - 6%


Oare furaciunile sa aiba atata influenta ?

Exit-poll-uri la ora 14.00

Tot de la @ioska.

Cel de mai inainte pus de mine a fost de la ora 15.00 !

Sondaj 1 CCSB:

Traian Băsescu - 30%

Mircea Geoană - 28%

Crin Antonescu - 23%

Sorin Oprescu - 6%

C.V.Tudor - 5%

Sondaj 2 INSOMAR:

Traian Băsescu - 30%

Mircea Geoană - 30%

Crin Antonescu - 23%

Sorin Oprescu - 6%

C.V.Tudor - 5%

Sondaj 3 CSOP:

Traian Băsescu - 36%

Mircea Geoană - 26%

Crin Antonescu - 24%

C.V.Tudor - 5%

Sorin Oprescu - 5%

Sondaj 4 - CURS:

Traian Băsescu - 30%

Mircea Geoană - 27%

Crin Antonescu - 24%

C.V.Tudor - 4%

Sorin Oprescu - 5%


Se vede si din avion ascensiunea lui Crin. Cam mari fluctuatiile la Basescu si Geoana !

Inca un exit-poll

L-am primit azi la 15.42

Basescu 30%

Geoana 26%

Crin 25%

Crin a mai urcat putin. Iesiti la vot toti tinerii. Ce spunea Crin ?

Ajuta-ma sa trec de Geoana in turul I, ca sa trecem cu totii de Basescu in turul II.

Hai ca se poate !

Bafta Crin !

Exit-poll-uri

Crin Antonescu creste. Cat ? Ies la vot orasenii !

Iau de la @ioska.

Ora 10.00

Sondaj 1 CCSB:

Traian Băsescu - 34%

Mircea Geoană - 32%

Crin Antonescu - 18%

Sorin Oprescu - 4%

C.V.Tudor - 5%

Sondaj 2 INSOMAR:

Traian Băsescu - 33%

Mircea Geoană - 36%

Crin Antonescu - 19%

Sorin Oprescu - 5%

C.V.Tudor - 4%

Sondaj 3 CSOP:

Traian Băsescu - 34%

Mircea Geoană - 34%

Crin Antonescu - 20%

C.V.Tudor - 4%

Sorin Oprescu - 3%

UPDATE: - a sosit si CURS-ul

Traian Băsescu - 34%

Mircea Geoană - 36%

Crin Antonescu - 19%

C.V.Tudor - 3%

Sorin Oprescu - 6%

ora 13.00

Sondaj 1 CCSB:

Traian Băsescu - 30%

Mircea Geoană - 28%

Crin Antonescu - 22%

Sorin Oprescu - 6%

C.V.Tudor - 5%

Sondaj 2 INSOMAR:

Traian Băsescu - 30%

Mircea Geoană - 30%

Crin Antonescu - 22%

Sorin Oprescu - 6%

C.V.Tudor - 5%

Sondaj 3 CSOP:

Traian Băsescu - 36%

Mircea Geoană - 30%

Crin Antonescu - 22%

C.V.Tudor - 5%

Sorin Oprescu - 5%

Sondaj 4 - CURS:

Traian Băsescu - 30%

Mircea Geoană - 27%

Crin Antonescu - 23%

C.V.Tudor - 4%

Sorin Oprescu - 5%


Geoana si Basescu sunt in marja de eroare. Pana acum au votat cei care ii sustin pe cei doi. Plus fraudele. Dupa prinz ies la vot orasenii si tinerii. Crin Antonescu a ajuns la 22-23%. A crescut dupa pranz.


Bafta Crin !

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Biblia si Constitutia.

Confruntarea de aseara a avut de toate. Fiecare insa, a urmarit ceva. Eu nu am urmarit prestatia candidatilor de pe pozitia unui specialist PR, ziarist, sociolog, psiholog etc. Am vrut altceva. Si am obtinut.

Crin Antonescu a facut o frumoasa apreciere asupra omului. A omului de buna credinta, a omului corect, a omului de viitor. Va amintiti ?

A afirmat ca pentru un credincios, Biblia are totul. Pentru un ateu, biblia este doar un pachet de hartie. Pentru un democrat, Constitutia are totul. Pentru un adversar al democratiei, Constitutia este o hartie oarecare.

Romania are o Constitutie, insa ii trebuie un Presedinte ! Ii trebuie un Presedinte care sa fie constient ca are totul in Constitutie, nu sa vrea sa modifice Constitutia dupa vrerea sa !

Mircea Geoana a formulat si el un angajament ca va respecta Constitutia asa cum este ea. La fel, Geoana a aratat ca Basescu nu respecta Constitutia.

Traian Basescu a fost singurul care, prin raspunsurile date, ne-a aratat ca nu a respectat si nici nu va respecta Constitutia. Este singurul care a spus ca vrea o alta Constitutie. A continuat sa promoveze aberatiile despre "lipsurile" Constitutiei puse la dispozitie, ca explicatii juridice, de lingaii de la Cotroceni si de aiurea. Stanomir, Boc si alti "constitutionalisti" gata sa faca pe voia dictatorului.

Comentariile de dupa evenimentul de aseara au evidentiat ca Basescu este pe duca, a fost incalecat de sistemul ticalosit si a devenit un jalnic birocrat. Maldarul ala de hartii aduse pentru a demonstra ca nu el a distrus flota a dovedit ca individul este jalnic. Foarte jalnic. Pentru ca expertiza aratata de el nu are o hotarare definitiva si irevocabila ci este doar la procurorul de caz, a fost motivul pentru care celebrul "incoruptibil" Morar a blocat dosarul flota. Este expertiza care a facut din patrimoniul Navrom o gluma. Cei care nu stiu, pot afla ca "expertul" si procurorul de caz au ajuns la concluzia ca valoarea navelor pe piata libera este atat de mica incat nu s-a produs nici un prejudiciu ! O idiotenie mai mare ca ei. In evidenta contabila a Navrom respectivele nave si ca fier vechi ar fi valorat mai mult !

Geoana si-a recitat lectia. Cred ca avea un morcov imens. La acuzele lui Crin a incercat sa o dea cotita. Fata de Basescu a dovedit mai multa initiativa, a punctat serios.

Crin a fost bun. Uneori a fost agresiv gratuit insa a fost bine. A fost de comedie cand a intrebat de Boc ca sa ii dea sa citeasca referatul expertului ! Blaga se facuse rosu ca sfecla. Dar trebuia sa taca. A inghitit cu noduri si a marait in barba. Elena Udrea nu a mai fost adusa. A inteles si Basescu ca era ca o piatra de moara. Dar degeaba. Crin a avut grija sa o aduca in atentia auditorului impreuna cu Cocos.

Nu stiu daca si cat a castigat fiecare dintre vorbitori. Sper ca maine sa avem placerea de a vedea pe Crin Antonescu ajuns in turul II.

Bafta Crin !

joi, 19 noiembrie 2009

Scrisoarea lui Crin Antonescu.


SCRISOARE PENTRU CEI CARE DORESC SA MA VOTEZE

De regulă, în ultimele zile de campanie candidaţii se adresează mai ales nehotărâţilor, încearcă să mai obţină voturi, să-i convingă pe cei care oscilează între o opţiune sau alta. Eu am ales să mă adresez direct dumneavoastră, cei convinşi deja că eu pot fi o soluţie la actuala situaţie din România. În primul rând ca să vă mulţumesc pentru încredere şi pentru energia pe care aţi reuşit să mi-o transmiteţi pe parcursul acestor săptămâni lungi şi grele. În al doilea rând, ca să vă spun un lucru foarte important.

Toate analizele sociologilor serioşi arată că dacă cei care vor să voteze cu mine vin la vot, eu voi ajunge în turul doi. Ăsta este motivul pentru care de cinci săptămâni vi se transmite din ce în ce mai tare şi mai apăsat ideea că nu am nicio şansă, în special prin sondaje trucate, dar şi prin comentarii care consideră un lucru de la sine înţeles că finala se va juca între domnii Băsescu şi Geoană.

A fost o campanie foarte grea, pe parcursul căreia a trebuit să fac faţă la două maşinării uriaşe de propagandă. Sau, pentru că suntem deja o echipă, a trebuit să le facem faţă împreună. Aceste maşinării n-au reuşit să vă convingă să vă schimbaţi opţiunile, dar pot reuşi să vă demobilizeze. Să vă facă să staţi acasă, convinşi fiind că nu am şanse. Realitatea e cu totul alta. Marea mea şansă sunteţi dumneavoastră. Sunteţi mulţi. Votul dumneavoastră mă va aduce în turul doi. Iar în turul doi sunt cel care are cele mai multe şanse să câştige în faţa lui Traian Băsescu.

Mulţi vorbesc acum şi despre "votul util". Ne spun că, dacă vrem să scăpăm de Băsescu, să votăm cu Geoană care are mai multe şanse. Eu vă propun un lucru simplu: veniţi la vot toţi cei care vreţi să votaţi cu mine şi vom vedea duminică seara adevărul. Nu vă faceţi griji pentru turul doi. Până şi sondajele aranjate arată că pot căştiga detaşat, în vreme ce situaţia domnului Geoană e mult mai complicată şi s-ar complica serios pe parcursul următoarelor două săptămâni, când vor apărea "dosare" pe care cei care au guvernat împreună până în septembrie le-au adunat unul despre altul.

În plus, am mai spus-o, e important să scăpăm de Traian Băsescu. Pentru România bunului-simţ e la fel de important şi ce punem în loc.

În aceşti ultimi ani, ţara a fost condusă mai mult ca oricând prin minciună. Acest sistem rău vrea să se menţină la putere prin singura metodă pe care o ştie, tot minciuna. Am decis să vă scriu pentru că primiţi mesaje false de atâtea săptămâni. Dacă aveţi încredere în mine şi în ceea ce propun, puteţi avea încredere şi în acest ultim mesaj: vom caştiga dacă veniţi la vot!

Al dumneavoastră,
Crin Antonescu

Eu sunt hotarat sa merg si sa il votez. Cred ca are dreptate. Cu cat mergem mai multi la vot cu atat sansele ca visele noastre sa se implineasca vor fi mai mari.

Actualizare.

Cititi aici, in "Cotidianul" interviul luat lui Crin Antonescu.

Un truc simpatic.

La Codrin Scutaru am gasit propunerea Magicianului Augustin de promovare a unui clip. Sper sa nu se supere Codrin ca ma grabesc sa il promovez inaintea lui ! Fac cinste la prima intalnire.

Apropo. Nici nu mai are importanta ce culoare politica are Augustin. Poanta este buna si merita !

Crin si Oprescu. Respect. Ceilalti ...

O intalnire amicala care nu a avut si nu putea avea rolul unei confruntari. Sorin Oprescu insa, a dat multora din PSD ocazia sa se mai gandeasca la alegerea lor !


REALITATEA.NET - Oprescu şi Antonescu la Realitatea TV: Geoană şi Băsescu seamănă leit!

Chiar daca nu am si secventa video, Crin a asemuit GDS si revista "22" cu "Romania Mare", afirmand ca sunt "strans imbratisate" !

Ii dau dreptate.

Aceasta intalnire ne-a aratat ca cei doi nu se dusmanesc. Mai mult, se pare ca geonistii si basescienii sunt la originea majoritatii zvonurilor false cu privire la Crin Antonescu si Sorin Oprescu ! Iar Gusa ... pe langa Hrebenciuc plus Andreea Pora si gasca de la "EvZ" sunt campionii dezinformarilor.

Stenograma. Aburirea militarilor de catre Basescu.

Mai multe "evenimente" ma determina sa pun aceasta postare.

Primul dintre ele s-a petrecut cu ceva timp in urma, dupa ce Basescu a reusit sa aiba propriul Guvern si a crezut ca poate face si drege in tara asta "asa cum vrea muschii lui". A distrus ce a putut dar are si "esecuri". Esecurile sunt insa in favoarea populatiei.

A gasit niste pensii exceptionale si niste salarii exceptionale, cazuri cu totul si cu totul izolate. Nu ii satisfacea scenariul de a deveni salvatorul patriei asa ca a trecut la generalizari in loc sa actioneze punctual. Asa au ajuns militarii, politistii, magistratii, functionarii publici si unii de pe la deconcentrate "criminalii care mananca bugetul statului".

Magistratii nu s-au lasat calcati in picioare. Au ripostat prin intermediul asociatiilor profesionale. Nici nu aveau cum altfel. Basescu a vazut, pentru prima oara, ca nu are controlul asupra judecatorilor. Alaturi de judecatori s-au postat procurorii. Nu toti. La fel ca la judecatori. Dar suficienti incat sa dea un semnal populatiei ca nu toti procurorii formeaza politia politica basesciana. Cazul Nastasiu si Ciurea, cei doi procurori expulzati din sistem pentru ca erau rebeli, ridica o cortina si permite altora sa vada ce nu era de aratat: SRI supraveghea cercetari penale, direct, pe fata ... Va amintiti de scandalul de la Piatra Neamt cand s-au plans judecatorii ca SRI isi incalca atributiile si ca sunt supusi unui cotrol de politie politica ? Atunci, o sereista, a cerut date "in interes national" de la o judecatorie ! Angela Ciurea confirma acum ca fostul adjunct SRI, Coldea, era prezent la sedintele de lucru in dosarul fugii lui Haissan ! Cititi articolul "Supra-justitia SRI" din Cotidianul.

Militarii si politistii nu au reactionat, pe fata. Au aparut reactii insa in cadrul formelor de asociere a rezervistilor, acuzati de PD-L si sustinatorii acestuia, unii cu cas la gura, ca au fost beneficiarii unor avantaje de pe timpul comunismului si pana acum, in aceste zile, cand Traian Basescu si Guvernul Boc au avut curajul sa puna ordine in dezmatul lor ! Unii din cei care acuza duc doar vorba din punctajele PD-L pentru presa. Saraci cu duhul.

Tot in Cotidianul are un articol Nistorescu. Titlul este sugestiv: "M-am saturat !". Si eu m-am saturat. De aceea voi aduce in fata voastra un mail, primit de la fosti colegi de liceu, o stenograma:



Traian Basesc se milogeste, de fapt, de militari. Geoana le-a trimis o scrisoare rezervistilor in care le arata ca el ii respecta. Basescu contra-ataca si le promite si el marea cu sarea. Jigodism.

De fapt, Basescu este autorul tuturor tulburarilor de azi. Din orgoliu si prostie. Jigodismul lui nu are limite. I-a pierdut pe cei care i-au dat votul in 2004. Pe majoritatea. Inaltarea in grad a nulitatilor militare Oprea, Iordanescu si Ontanu a pus capac. Basescu a atentat, grav, la una din valorile supreme ale militarilor: onoarea. Pentru asta va plati. Si el si acolitii lui adunati sub "stindardul" portocaliu a populismului desantat.

Confruntare. Evidenta. Mircea si Crin la Antena 3.

Confruntare asteptata de multi consumatori de politica. La fel cum a fost asteptata confruntarea intre Crin si Traian. La fel cum este asteptata cea dintre Traian si Mircea.

Este evident ca pentru primul tur confruntarile ajuta celor care au mai putina forta politica in sprijin. Daca sunt buni. Abia in turul II confruntarile aduc diferentierea la vot care sa duca la viitorul Presedinte.

Crin Antonescu are nevoie de confruntari cu Basescu, in special, pentru ca nu are cum, altfel, sa arate ca poate fi cel putin egalul acestuia. Dar are nevoie si de confruntari cu Mircea Geoana pentru a convinge pe ei care nu au nevoie de populism in varianta socialista ca el reprezinta varianta cea mai buna. Chiar daca liberalul spune lucrurilor pe nume, chiar daca acuza venitul fara munca si asociaza in sistemul ticalosit atat PSD cat si PD-L.

Inspirat Gadea sa le propuna o confruntare in direct, neorganizata. Merita felicitat. Este de remarcat si faptul ca aceasta confruntare a avut mai multi "moderatori". A fost interesanta si, de ce nu, palpitanta.

Merita de felicitat si cei doi cocompetitori care au acceptat aceasta confruntare "pe picior". Geoana s-a miscat mai liber. Dar tot s-a ingalbenit la fata din cand in cand, in special cand Crin a punctat.

Luata la puricat, emisiunea poate fi evaluata de "specialisti". Unii vor da castig de cauza lui Crin. Altii vor ridica in slavi pe Geoana. Eu cred ca au castigat amandoi. Este parerea mea.

Trebuie sa remarc si faptul ca s-au intensificat atacurile la Crin Antonescu. Pe langa pedelisti s-au intesificat atacurile pesedistilor. Dupa confruntarea de aseara acestia au un motiv in plus sa atace cu si mai multa putere.

Mai ramane sa vedem daca vineri va avea loc confruntarea intre primii 3: Traian Basescu, Crin Antonescu si Mircea Geoana.

Nu ma pot abtine. Geoana nu a ratat ocazia sa arate ca el este preocupat de pensii, subventii, economie, agricultura etc. de parca astea sunt atribute ale Presedintelui. Geoana a fost fals, iar subventionatii si-au simtit mangaiata "foamea de tutelare" de catre un eventual Presedinte "tatuc". O reminiscenta istorica insa inca prezenta in mediul social romanesc.