sâmbătă, 6 februarie 2010

Ma gandesc ...

Am facut o pauza. Lunga. Nu am mai scris si nici nu am privit ineptii si ineptiile unora si altora pe sticla. Am citit, insa. Am citit pe unii si pe altii. Pe sarite. Cu interes. De la ei am aflat ca lumea este inca in miscare, ca este preocupata, ca isi doreste un viitor. Lumea asta insa, este cea pe care guvernantii actuali nu o accepta. Guvernantii nostri portocalii. Acestia au alta viziune asupra lumii, "o lume" a lor. Vor o lume disciplinata, recunoscatoare sinistrului de la Cotroceni ca exista, uniforma in gandire si manifestare, dispusa sa isi amaneteze viitorul pentru proiecte total aiurea gandite de o gasca de politicieni din PD-L si ONG-isti portocalizati ahtiati de imaginea lor in viitor ca "fauritori de tara". Vor sa ramana in istorie. Chiar daca altii vor fi sacrificati pe altarul politicilor autoritariste, dictatoriale. Orice mare realizare cere victime si ei accepta realitatea. Au ales si victimele. Cei care nu sunt de acord cu ei. Chiar daca victimele tipa la eviscerare, merg inainte. Zeul populismului cere sange si inimi frematande. Pe margine, psihopatii portocalii sunt in extaz.

Lumea se imparte. Ei si ai lor si ceilalti. Doar ca ceilalti se inmultesc. Incet, dar se inmultesc. Unii dintre "ceilalti" si-au adus contributia la cocotarea in fotoliul puterii a portocaliilor. Eu i-am dat votul lui Basescu in 2004. M-am inselat si regret. Altii l-au sustinut in 2007. Acum regreta. Portocalii si-au schimbat electoratul pentru ca cei care i-au sustinut in 2004 aveau prea multa carte. Au mituit electoratul sarac si manelistii si au ajuns "puternici". Primul partid al tarii. Voturile nu stiu carte. Electoratul lor nu are ce pierde. Nu vor trai mai bine si nici nu vor ajunge sa aiba ceva din putere. Electoratul lor nu are treaba cu administrarea tarii. Nu stiu ce este asta. Nu ii intereseaza. O paine, o gaina, o tuica, o sarbatoare locala si gata. Suficient. Undeva, in memorie, vor retine momentul fericit al pozei cu Basescu, al horei cu Basescu, al mainii stranse de Basescu ... Oameni care nu au un trecut social ce depaseste limita propriului interes de supravietuire. Au muncit pentru ei, au furat pentru ei, au trait doar pentru ei. Nu au dat nimic societatii pentru ca nu aveau ce da. De fapt, nici nu au constietizat faptul ca ei au format societatea in care au trait. S-au furat unii pe altii si, culmea, cand au socializat s-au laudat cu furtisagurile facute. Iar ascultatorii, de aceeasi teapa, au aplaudat si si-au povestit propriile aventuri. Nici unul nu a constietizat ca, de fapt, si-au furat vecinul sau prietenul. Nici acestia nu au constietizat ca au fost furati. Si sunt multi. Foarte multi. Mai ieri il votau pe Iliescu si PSD iar azi au trecut de partea lui Basescu si a PD-L. Maine ? De partea cui vor fi ? Pentru ca maine nu va mai exista Basescu. Iar PD-L nu are pe cine pune in loc.

Victimele portocaliilor isi pierd timpul cu nimicuri. Boc si gasca la putere pregatesc legi pentru viitorul indepartat ce vor afecta pe cei care azi sunt inca activi, tineri sau in plina maturitate. Li se pregateste sablonul pentru omul nou, egal cu saracii si manelistii ce au dat votul portocaliu. "Egalitate" in sansele de viata dupa perioada creativa, lucrativa. Portocalii se pregatesc sa sanctioneze, pecuniar, pe cei care vor mai mult. Care vor sa lase ceva in urma. Copiilor, nepotilor sau chiar societatii locale. Taxele si impozitele suplimentare sunt o prioritate portocalie. Saracii, cei care au ajuns in aceasta stare datorita jemanfisismului cu care si-au trait viata, vor trai din donatia statului portocaliu in schimbul votului portocaliu. Asigurarea existentei lor a devenit una din prioritatile PD-L. Ajutat de PSD, normal. Pomana. Li se da "pestele" in loc sa li se puna in mana "undita" cu care sa il prinda. Tipic fesenisto-comunistoid. Taxele si impozitele suplimentare au ca populatie tinta pe cei din clasa de mijloc si bogatii. Unii nu trebuie sa sara pragul saraciei, ceilalti trebuie sa contribuie potrivit principiului solidaritatii sociale. Vor da si nu vor primi nici macar recunostinta sociala cuvenita. A, vor primi calificative: hoti, borfasi, criminali, liberali ...

Ma intreb daca se va trezi cel ce azi este activ social ? Vrea sa munceasca degeaba o viata ? Vrea ca dupa ajungerea la o varsta inaintata sa vada ca statul portocaliu pe care azi il sustine ii limiteaza veniturile (din pensie) pana la nivelul celor acordate pe principiul "solidaritatii sociale" celor care au stat o viata intreaga cu mana intinsa la stat daca nu au furat din curtea celui care a lucrat ? Ce va face maine ? Isi da seama ca este complice la propria prabusire sociala si materiala ? Isi da seama ca portocalizarea statului il duce la "cosul de gunoi" pentru un rest de mancare ? Nu stiu ce sa raspund. Sper sa se trezeasca si sa aiba capacitatea de a privi nu doar la ziua de maine, ci la cea de poimaine, cand i se va raspunde ca locul lui va fi ocupat de altii. Sper sa aiba suficienta determinare pentru a spune "NU" azi, pentru ca maine va spune degeaba.

Ma gandesc la aceste lucruri pentru ca am timpul necesar. El, cel activ, are alte preocupari azi si va ajunge sa gandeasca maine, dar cand gandesti cu burta goala ... ajungi ascet.

Niciun comentariu: