joi, 26 ianuarie 2012

Defecțiuni băsesciene

Cineva, nu spun cine, spunea pe un post TV aseară, după dementul discurs al lui Băsescu adresat națiunii, că Băsescu este sociopat. Adică, are tulburări de comportament datorate defectelor din educație într-un mediu social nefavorabil (pe timpul cât era educat de comunistul de taicăsu). Că discursul evidențiază această realitate. Bun, zic eu. se cam potrivește.

Mă uit să văd dacă nu este cumva și psihopat, am eu așa, o bănuială. Când colo, ce să vezi. Definiția a fost făcută, undeva cu mult timp în urmă, după chipul și asemănarea lui. Individul este într-o stare de dezechilibru psihologic caracterizat prin tendințe antisociale fără deficit intelectual și fără atingere psihotică. Na poznă. Mă uit mai departe.

Delir de grandoare. Clar. Individul este megaloman. Se crede superior tuturor celorlalți.

Dacă se citește/ascultă discursul trogloditului în cheile de mai sus nu mai rămâne mare lucru din el. Bașca sunt de povestit și despre teribila lui găselniță cu „modernizarea/reforma statului”. Dar nu acum că nu am chef. Oricum, o altă mare, dar mare, nu glumă, tâmpenie băsesciană.

Delirul individului de la Cotroceni este aici. Îl are și presa dacă, cumva, idioții care îl acompaniază au de gând să îl șteargă.

10 comentarii:

Shadow spunea...

@Coane

el ca el ca asa l-a format tacsu si societatea in care a "progresat" si a "urcat". bun exemplu de om "multilateral dezvoltat", ce te faci insa cu "pleiada" de "intelectuali"(vt, cp, etc) care s-au aruncat in "putz" ca sa scoata "piatra" aruncata de "prost"?
Ei cum sunt? Iti zic eu. Dupa chipul si asemanarea "prostului".

Crăciun Florin spunea...

Shadow,

Ăia sunt turbați după „mălai”. Dacă este altfel, atunci sunt tembeli. Deși, la o cercetare mai acătării, nu prea arată.

Shadow spunea...

Coane alora nu "malaiul" le "lipseste" ci "recunoasterea culturala" desavarsita. Asta e "buba". Ei trebuie sa "intre" in istorie ca "Fondatori" ai unei Romanii Moderne. Nu conteaza realitatea, conteaza doar "istoria impusa".

Astia sunt vtismaneanu si cristian preda si multi altii.

Momentan ei sunt "scheletii din dulap". Trebuie facuta o adevarata "revolutie culturala" pt a inlocui adevaratele repere istorice romanesti cu ei. Si pt asta nu se dau in laturi de la absolut nimic.

Pana atunci vb si tu cu colegii matale sa atace "numirea" de la externe la curtea constitutionala pt ca nu s-a trecut prin parlament. Stiu ca numai presedintii camerei si senatului o pot face dar se pot adresa si avocatului poporului care are aceasta posibilitate si el.

Constitutia nu mai poate fi lasata la "latitudine" bolnavului de la "3 coceni".

PS. 1. Ce elegant esti nea Cepeca in poza. Ptiu ptiu sa nu te deochi.
2. Ce risca tanarul ala militar pt venirea in piatza Universitatii si de ce militarii in rezerva nu ies in strada. Te intreb pt ca stiu ca matale cunosti mai bine asta.

Crăciun Florin spunea...

Ai pus punctul pe „i”. Au încercat acum, pe timpul lui Băsescu, să schimbe istoria. Nu au reușit. Nici nu vor reuși, chiar dacă scriu zilnic pe la diferite publicații, în speranța că scrisul rămâne. Numai că ei sunt în poziția mea, cumva, pe blog sau fb. Scriu dar nu voi fi recunoscut ca scriitor (ar fi chiar culmea).

Nu știu ce au de gând cei de la PNL cu privire la această numire. Posibil să fi găsit calea de atac.

Poza mi-a fost făcută de Lilick. Apoi a prelucrat-o în așa fel încât să devină superbă. I-am mulțumit.

Tânărul locotenent este „o bombă” UNPR. Este șeful unui birou de unitate de protecție a informațiilor clasificate (?!), urmașa contrainformațiilor militare (securitatea la MApN !), a vorbit în fața unui microfon pregătit din timp, cu boxe aranjate din timp, cu propoziții scrise de alții și care se sfârșeau cu îndemnul de a nu mai vota partidele politice cunoscute. Azi, aflu de la alții (eu am fost în Piața Universității la „servici”), că a propus ca armata să preia conducerea țării pentru o lună, să fie reinstaurat Regele Mihai, în 30 de zile să se facă alegeri unde să fie lăsate să participe și partidele actuale ... Sună sinistru.

Shadow spunea...

@Nea Florine

Nu stiu daca suna sinistru cat suna a deznadejde. Numai o "hunta militara" ne mai lipseste azi. ca sa le avem pe toate. Nu am impresia ca tipul este unpr-ist. Atacul catre el din partea puterii a fost mult prea dur.
Impresia mea este ca e un tanar la fel de debusolat ca si ceilalti tineri. Care ar propune "orice" ca sa scape de portocalezi (si inauntru intra si unpr). Aia nu prind parlament fara pdl sau alt partid care sa le dea locuri de la ei.

Iar unpr numai monarhia nu o sustin. Dar poate ma insel eu si sunt "fin manipulat".

PS. Nu cred ca poza a fost "trucata" ca sa iesi matale "bine". Realitatea este ca matale esti un tip bine fie ca iti convine fie nu. Mi-am lasat si eu "barbita" :-).

tudor spunea...

Nea Florine, esti tare, bre!
Poate ne vedem prin piata, eu acum merg la Leul, sa i spun ceva prietenului tau, din toti bojocii.
Imi place noul tau look.
:)
Sa ai un an bun!
Tudor Neamtu

tudor spunea...

Nea Florine,
lasa copilul in pace, n avem noi dreptul sa il judecam.
Nici eu nici dta n am avut curajul lui, nici in 89, nici in iunie 90.
Nu s de acord cu propunerea lui privind alegerile, dar nici dta nu esti perfect, nu i asa?
Il vor da afara din armata, iar atunci ce vor zice cei care l au ponegrit?

Crăciun Florin spunea...

Shadow,

Ți-ai lăsat bărbiță ? Ooooo ... intri în rândul oamenilor mai serioși, mai așezați, mai înțelepți. Abia aștept să te văd așa.

Locotenentul și soarta lui mă lasă rece. Nu mă interesează. Părerea mea este însă aceea că individul este „o jucărie” în angrenajul altora pentru manipularea oamenilor. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Oricum, mai multe cătane bătrâne nu avem cuvinte de laudă la adresa lui. Cu privire la mesajul lui ... aiurea. Mii și mii de oameni au același mesaj. El s-a folosit de uniforma militară pentru a apare la TV ca protestatar. Dubios.

Crăciun Florin spunea...

Ce surpriză plăcută ! Tudor Neamțu. Mulțam de vizită. Ne întâlnim în piață.

tudor spunea...

nea florine
iti trimit o evaluare de specialitate, cel care s a referit la tv , numindu l sociopat o primise si el
asadar:

Clasificarea DSM IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders). Sunt caracteristicile sociopatului.
Grandomanie, aroganta si paranoia. Asteapta constant sa fie adulat de altii, furios, sarcastic, ii invinovateste pe altii cind este criticat.

Egoism - de obicei bine ascuns sub o falsa consideratie fata de altii. Invidios, intolerant si razbunator, mai ales fata de oamenii de la care simte nevoia de/considera ca este indrituit la apreciere

Agresiv, impulsiv: are accese de furie presarate cu mici "dovezi" de apreciere si marinimie pentru a-si pune victimele intr-un ciclu care creaza adictie si disperare.

Versatilitate criminala: isi schimba dispozita, povestile, activitatile, cv-ul pentru a evita urmarile legale ale actiunilor sale

Are o nevoie patologica de a-si justifica abuzurile si crimele iar in acest sens solicita gesturi afimative din partea victimelor - gratitudine, afectiune.

Perfectionism inegal: trebuie sa aiba o ordine completa in anume domenii ale vietii in timp ce alte domenii sunt complet haotice
Alternanta intre pasivitate si dominare, intre falsa umilinta si grandiozitate, intre pozitie defensiva si furie.

O abundenta de justificari aparent rationale pentru a abuza de cei din jurul sau.

Lipsa completa de sentiment al vinovatiei, a remuscarii ori rusinii fatza de cei pe care i-a lovit, insultat, abuzat

Miciuna patologica: mint degajat si convingator, chiar prinsi mint mai departe cu insolenta, capabili sa treaca un test al detectorului de minciuni fara ezitare.

Depresie, sentiment al insignifiantei pesonale sub masca unui ego hiperbolizat

Extrem de manipulativ: stie sa apese punctele sensibile ale adversarilor, stie sa redirectioneze critica adresata lui spre altii

Fantezii de putere nelimitata, frumusete, inteligenta, faima

Splitting: iubeste sau uraste, nu are nici un fel de modulare ori sentiment intre acestea, imparte lumea in prieteni - cei care il aduleaza, si dusmani - cei care nu sunt de acord cu el

Asteapta complianta totala cu dorintele, asteptarile, comenzile sale

Raspunde la ceea ce percepe ca atac prin regresia la o stare de grandiozitate ostila, primitiva, acompaniata de un spectacol elaborat de putere, independenta, mesianism.

Lipsa completa de empatie, nu poate intelege si nu doreste sa inteleaga pe nimeni altcineva, raspunde suferintei cu dispret sau pur si simplu profita de aceasta.