vineri, 6 decembrie 2019

Jandarmeria ... stat în stat!

Jandarmeria Română nu se dezminte. Pentru cei care cunosc, cât de cât, instituțiile publice.

Actuala „jandarmerie” este creația, în timp, a PSD. Instituția numită „Jandarmerie” fost „copilul de suflet” al social-democraților de astăzi, comuniștii de ieri. După 1990, PSD a băgat în Parlament, cu răbdare și consecvență, legi care au ridicat Jandarmeria deasupra tuturor celorlalte instituții ale statului. Când alte forțe ale MAI au afirmat că legea nu le permite să facă ceva, cerut de politic, PSD a avut grijă să bage în legile țării competențele respective pentru jandarmi. Au dublat tot în structura Jandarmeriei. Au mărit excesiv efectivele Jandameriei invadând „teritoriul de competență” al altor forțe publice. Competența profesională a fost înlocuită cu „legea bulanului”. Jandarmii devenind experți în reprimarea brutală a nemulțumirilor cetățenilor. Cu referire la evenimentele din 10 august 2018 din Piața Victoriei, să ne amintim că PSD-iștii au fost foarte fericiți că Jandarmeria a dovedit că a devenit „profesionistă”. Reprimarea brutală, excesivă, a protestatarilor neviolenți a fost considerată o demonstrație de profesionism jandarmeresc! Trist, dar s-a revenit la anii comunismului unde Jandarmeria de astăzi sub numele „Trupele de Securitate” avea același țel: reprimarea protestelor populației.

Suntem în fața unei informații șocante. Noul ministru de interne, Marcel Vela, a cerut Jandarmeriei să desecretizeze convorbirile dintre jandarmi pe timpul evenimentelor din Piața Victoriei din 10 august 2018. Unitățile de jandarmi care au trimis la București efective la ordinul comandamentului central (pentru a satisface cerințele planului conceput la PSD de echipa lui Liviu Dragnea) au desecretizat convorbirile pentru a fi puse la dispoziția procurorilor. Jandarmeria din București refuză. Șocant. Preiau de la Digi24 informația:

„Ministrul de interne știe cine este de vină. Vorbește despre oamenii din eșaloanele doi și trei care au tras frâna de mâna și au tărăgănat livrarea către procurori a convorbirilor desecretizate dintre jandarmi, din seara de 10 august. Dincolo de situația delicată în care se află ministrul, care e nevoit să îi amenințe public pe jandarmi ca să colaboreze cu reprezentanții statului, rămâne întrebarea: ce încearcă să ascundă faptele?

Contribuie la mister chiar ministrul Vela. El a arătat că unitățile de la Craiova, Constanța, Ploiești au desecretizat convorbirile, iar cea din București nu, ceea ce înseamnă că sunt motive subiective care împiedică acest lucru. Jandarmeria București refuză să comunice oficial pe această temă.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că jandarmii care tergiversează desecretizarea convorbirilor prin stații, de la protestul din 10 august 2018, își riscă propria carieră, subliniind că se aștepta ca acest volum de date să fie deja la dosarul procurorilor DIICOT.

Precizez că suntem în situația absolut idioată a unei opoziții ferme în fața unei dispoziții legale din partea unei structuri militare! Este un refuz de executare a unei dispoziții legale! Dispoziția ministrului în această cauză este obligatorie pentru conducerea Jandarmeriei Române! Dacă unitatea din București, subordonată conducerii Jandarmeriei refuză ordinul (bănuiesc că au primit acest ordin!) Comandantului Jandarmeriei Române suntem în fața unei insubordonări militare. Nu este același lucru cu o poziție similară la Poliția Română sau Poliția de Frontieră Română unde polițiștii sunt funcționari publici cu statut special (civili!). Jandarmeria este o structură militară.

Aici eu văd că ministrul Vela trebuie să fie foarte clar. Militarii care refuză executarea unui ordin nu mai au ce căuta în structura militară respectivă. În afara acțiunii de trimitere în judecată pentru insubordonare ei trebuie scoși rapid din sistem.

Politic, o revenire la putere a PSD sau a altor formațiuni „înrudite” cu PSD va duce la o renaștere a Jandarmeriei dar și la modificarea rapidă a legilor pentru ca „statul în stat” de care a beneficiat Jandarmeria până acum să fie mai bine „apărat” contra altor formațiuni politice care ar dori să scoată la lumină acțiunile anti-democratice ale acesteia. Bătaia aplicată cetățenilor români, amendarea lor la grămadă pentru te miri ce (pentru a face pe plac decidenților politici) nu sunt forme ale ordinii publice într-o democrație. Sunt abuzuri, pur și simplu. Iar instituția de stat care are astfel de misiuni nu mai este necesară. Aparține trecutului. Nu are legătură cu viitorul unei națiuni democratice.

Niciun comentariu: