joi, 9 septembrie 2010

Guvern stupid.

De ceva timp sunt în amorțire. Justificări sunt. Nu le pun aici. Este și o stare de lehamite. Chiar aveam în intenție să închid blogul. Am dormit (vorba vine) o noapte și m-am răzgândit. Nu este o soluție fuga de realitate.

Am senzația, dureroasă chiar, că suntem neputincioși. O țară întreagă de neputincioși. O țară întreagă de „nătăfleață” care așteaptă cu gurile căscate să le pice „para mălăiață” în gură. Nu ne asumăm eșecurile deciziilor personale însă căutăm cu disperare vinovații în vecini. Ei sunt vinovați pentru deciziile noastre proaste. Zi de zi văd la Tv și citesc în presă păreri și explicații docte cu privire la vina celorlalți. Noi, vorbitorii și scriitorii de toată mâna, nu avem nici o legătură cu situația dramatică în care o grupare de mafioți politici au adus țara. Iar țara înseamnă nu doar teritoriul României ci populația, averea ei, treburile ei, speranțele ei ... Un grup privat de interese a pus mâna pe putere în România și o pradă. România fiind noi. Iar noi ne ascundem în spatele Constituției și a legilor spunând că „democratic” nu le putem face nimic ! De fapt, spunem tâmpenii. Ei, mafioții din PD-L, UDMR, UNPR și deputații minorităților naționale altele decât cea maghiară sunt democrați în acțiunile lor ostile restului cetățenilor ?

În 1989, la Târgoviște, Ceaușescu și soția au fost acuzați de astfel de acțiuni politice îndreptate împotriva cetățenilor României și au fost împușcați. Azi, o jumătate de țară aplaudă măsurile asemănătoare ale lui Traian Băsescu și ale lacheilor lui vociferând agresiv împotriva celor care refuză întoarcerea la dictatură. Lacheii din presă ai dementului de la Cotroceni își primesc sinecurile pentru „serviciile aduse țării” sub forma unor funcții în diplomație sau în diferite instituții publice sau de interes public: IT Morar, Pătrășconiu, Nemțu etc. La @ioșka este o listă interesantă. Limbiști „de mare valoare națională”. Iar noi stăm. Stăm în „stil românesc”. Frecăm menta.

Aici, pe avocat.net am găsit un punct de vedere exprimat de Alin Popescu. Citind materialul nu poți să nu fii de acord cu autorul. Pentru stimulent pun un paragraf care ar cam trebui să dea de gândit celor care mai au, încă, instrucțiunile de folosire a creerului la purtător:

Cu niste vreme in urma, in tara asta existau partide. Ok, am zis, trecem mai departe, ca subiectul asta e prea stupid ca sa il deschid. Partidele si-au pierdut electoratul pentru ca n-au dovedit niciodata ca au si alta agenda in afara de cumetriile proprii. Asa incat e greu sa discutam noi, de pe margine, despre interesele si viziunea lor de viitor. Partidele sunt lipsite de specialisti adevarati tocmai pentru ca oamenii fug de inregimentarea politica asa cum fug de Dracu'. Si asta e un rau imposibil de cuantificat acum. Pentru ca daca oamenii decenti nu vor intra in partide, atunci n-o sa avem niciodata o guvernare decenta. Abureala unei conduceri tehnocrate e o acadea pentru naivi, cata vreme guvernarea inseamna nu doar cele cateva zeci de ministri, ci si aparatul teritorial de zeci de mii de oameni care orienteaza politica administrativa a unei tari.
Nu pot să nu fiu de acord. Nu poți lăsa la mâna unor oameni ajunși în funcție de decizie politică, pe merit din punctul de vedere al partidului, administrarea unor domenii de activitate strict specializate. Chiar dacă respectivele persoane au intenții bune, deciziile lor pot afecta grav echilibrele sociale formate și menținute în zeci sau sute de ani. Pot afecta grav cultura organizațiilor respective și chiar siguranța unei întregi națiuni. Cel puțin în domeniile în care am expertiză pot da suficiente exemple de amatorism periculos (la liberali) și rea-credință la pedeliști. Iar aici mă refer la Blaga.

Așa cum am declarat cu niște ani în urmă că lupta împotriva corupției nu ma mai are ca susținător, sub acest slogan desfășurându-se cea mai mârșavă politică de promovare a corupției instituționale, rezultatul fiind acest Guvern Băsescu-Boc-Udrea-Isărescu, cu modificările și completările ocazionale, acum mă declar dușmanul „reformelor”. O altă mârșăvie care afectează grav întreaga populație a țării. România nu are nevoie de reforme. Instituțiile țării nu trebuie reformate ci stabilizate, finanțate și dotate cu ce este necesar pentru a-și îndeplini atribuțiile. Este inadmisibil ca fiecare partid politic să vină cu „reforma” în vârf de băț și să întoarcă țara cu fundu-n sus pentru a pune în funcții publice toți incompetenții din partid care au cotizat pe timpul campaniei electorale. Nu poți îndeplini o funcție publică fără să ai o specializare recunoscută în sistemul respectiv. Dementul Traian Băsescu a atacat însăși substanța funcției publice și avem, ca rezultat, o țară neguvernabilă. Va trebui, imediat ce pedeleprele și aliații lor vor fi izgoniți de la guvernare să alungăm căpușele portocalii sau ungurești, uneperiste sau de altă natură care au infectat grav sistemul public.

15 comentarii:

sandman spunea...

Ai perfecta dreptate, dar e destul de greu ca om cinstit sa te alaturi intr-un partid cu nume compromise. Opozitia e si ea slaba si se complace in starea asta. Nu militeaza, ci asteapta ca si ceilalti "sa pice para malaiata". Singura care ar mai putea face ceva e Armata, dar si ea e plina de generali facuti la apelul bocancilor, cu multe afaceri banoase, vinduti pentru 7 vieti Puterii. Asa ca... pina va mai exploda mamaliga, o sa mai treaca mult timp.

sandman spunea...

Si adu-ti aminte, inUngaria anului 1956 lumea a iesit in strada fara frica de sovietici, iar in 1968, Primavara de la Praga a inceput tot cu oamenii, nu cu altcineva. Noi ce faceam pe vremea aia? Infieram cu minie proletara ca niste curve comuniste ce eram.

Hendrix spunea...

Am observat ca din vara incoace ai avut vreo 2-3 periaoade mai lungi de inactivitate. Sau amortire, cum ii spui. Poate fi numita si stare de lehamite. CIRCUL pedeleprelor are si ,,darul'' de a ne termina psihic, TEROAREA in care ne tin astia fiind infioratoare. Cel putin din 6 mai incoace, de cand dementul ba-secu a declansat canonada imptriva propriului popor, situatia este insuportabila. Zi de zi este o agresiune continua impotriva cetatenilor, institutiilor democratice, institutiilor descentralizate ale statului, presei. Impotriva statului de drept si a democratiei insasi!
Si tu ai fost afectat de nebunia basesciana, ca pensionar militar. Te inteleg foarte bine si sper sa ai puterea sa te lupti in justitie cu cei care si-au batut joc de pensia ta. Convingerea mea este ca nebunia se va termina in tara asta. Poate mai repede decat cezi si mai tarziu decat as vrea eu, dar se va termina acest cosmar!
Am citit articolul lui @ioska cu multa voma, constatand ca multi editorialisti de la Coti sunt acum cu acte in regula sinecuristi ai pedeleprelor. Prin 2007-2008, pe cand comentam impreuna la Coti, ii acuzam pe de-alde TRU, avramescu, cotoi sau pishu marar ca sunt pupincuristi basescieni care scriu la comanda lui ba-secu. Iata ca am avut dreptate! Ei erau de atunci membri portocalii dar oficial erau ,,independenti''...Nicio surpriza pentru mine, poate pentru fraierii care chiar au crezut in ei.
Sa stii ca ieri m-am gandit la tine! Aparuse la Lilick un articol ,,dedicat'' lui pishu marar, unde se facea referire si la un articol de toata jena semnat de pupincurist la Coti in februarie 2007. A facut si o trimitere la un comentariu de-al tau la acel articol care m-a facut curios sa citesc toate comentariile. Imi liseste enorm si acum atmosfera de atunci de pe Coti. Tie nu? As vrea de la tine un singur lucru: sa ai aceeasi combativitate si luciditate de pe vremea cand scriai la Coti! Nu te da batut @Cepeca, sa nici nu te gandesti sa inchizi vreodata blogul, ok?

IULIA HUIU spunea...

Excelent comentariu!

mos alecu spunea...

@sandman 9 septembrie 2010, 11:41 :
Da ... dar acolo era intelectualitate...iar "telectualii" românesti se ocupa numai cu 'limbeala' .

transildania spunea...

Sub falsa eticheta a "reformei" niste incompetenti iau decizii cu efecte dezastroase.

Donkeypapuas spunea...

Domnule Crăciun
noroc că am citit articolul @ioşka mai de dimineaţă. Acum, seara, nu mai poate fi accesat. Vreo legătură cu faptul că toţi cei din listă erau şi simbriaşii lui Vântu?

Anonim spunea...

Florin, trebuie să-ţi spun că eu l-am închis -despre blog vorbesc -, dar am să urmăresc tot ceea ce scrii. Sunt supărat şi scârbit. Sper ca lucrurile să nu se înrăutăţească, să putem respira aer curat, să scăpăm de ticăloşii ăştia cât mai repede cu putinţă. Cred că - întâmplător, dacă nu mi s-a părut - ne-am întâlnit la Prosper(intersecţie-cort strângere semnături-sect.5-de la Marriot, a doua intersecţie etc.) preţ de o secundă sau două. Te-am recunoscut după figura de conchistador, unică de altfel. Am ezitat, neştiind dacă eşti tu, şi am trecut mai departe, fără să te abordez cumva. Ţin să-ţi spun că, după ce m-am gândit mai bine la întâmplare, ceea ce faci pt. tine, pt. noi toţi care vrem altceva, contează. Nu ştiu ce ne aşteaptă, dar îmi menţin speranţa. Apropos: nu m-am prezentat la comisariat ca să le ofer alte date pt. recalcularea pensiei şi nici nu am de gând să o fac pe viitor. Mi-a scârbă de Oprea şi de acoliţii lui. Sunt scârbit de atitudinea generalilor activi, de ceilalţi militari, de frica lor, de obedienţa lor absurdă, de frica lor de puşcărie( deşi nu cred că s-ar ajunge până acolo, dacă ar fi mai mulţi, mai hotărâţi etc. Of, se pare că doar eu - sau puţini ca mine -aveam doza necesară de "nebunie", de frondă, de " discutarea" ORDINELOR sub aspect raţional, omenesc, corect ş.a.m.d. Chiar toţi sunt de mucava, fără coloană? Chiar toţi au câte ceva de pierdut? O amărâtă de carieră, în condiţiile astea? Ce le spun propriilor copii, având aşa trai mizer: băi copii, ce era să fac?! eram sub ordin, îmi era frică, îmi pierdeam viaţa, oricum nu puteam schimba ceva etc. Bazaconii! Hai, că te las. M-am încins puţin, că doar d'aia sunt un coleric, un pătimaş. Se spune că am mult de pierdut cu aşa fire, dar, intr-un final, sper să câstig şi eu vreo bătălie , două. Cu respect,
SILVIU

nicolae spunea...

Atata vreme cat se practica ucenicia la locul de munca, ca recompensa de partid, in functii ministeriale si la conducerea unor domenii strategice de interes national ne vom afunda din ce in ce mai mult in datorii si mocirla morala pana la punctul in care se atinge masa critica si redresarea natiei va deveni imposibila.
Aveti dreptate domnule Craciun: nu ne putem lasa doborati de lehamite, nu trebuie sa abandonam speranta ca putem si trebuie sa gasim solutii pentru a contracara diabolica politica si manipulare a guvernantilor de astazi.Problema cu adevarat grava este ca guvernantii de ieri sau de alaltaieri au procedat la fel,chiar daca la o scara mai mica.Si atunci, sa ne incredem in conducerile intinerite ale partidelor de opozitie? Avem vreo speranta ca lipitorii lor de afise vor fi promovati pe criteriul competentei profesionale dublate de absolvirea unor cursuri de management organizational ?

Pro atitudine spunea...

Sentimentul acesta de a renunta m-a incercat si pe mine. De fiecare data am revenit... Nu stiu inca de ce, insa simt nevoia de a continua sa scriu. Cred ca trebuie sa rezistam, fie si pentru simplul fapt de a nu le da satisfactie portocaliilor virusati...

Crăciun Florin spunea...

Vă salut și îmi cer scuze pentru că nu am răspuns la timp. Din cauză de boală.

@sandman,

Nu te pot contrazice. Totuși, eu am ales PNL chiar dacă există oameni în acest partid care nu au un „nume bun”. Pe drept sau pe nedrept.

Armata este coruptă la vârf. Politizată. În Poliție la fel. Nu a scăpat nimic de „biciul” politizării. Rezultatul este o imensă harababură. Speranța este în cei „mici”, neluați în seamă și, din acest motiv, capabili să lucreze, încă, după regulile corecte. Dar cei mici nu au decizie. Așa că ...

@Hendrix,

Inimos ca de obicei. Stai liniștit. Sunt, încă, într-o pasă proastă. Din cauză de boală. La care, normal, se adaugă „boala” societății în care trăiesc. Sigur, îmi voi apăra drepturile. Nu am de gând să renunț la ele.

@Iulia Huiu, mulțumesc.

@transildania,

Corectă concluzie.

@Donkey,

Interesant. Să fie atacat blogul lui @ioșka ? Nu ar fi prima oară. Faptul că sunt/au fost oamenii lui Vântu poate avea o semnificație.

@Silviu,

Sper să revii, când vei simți că merită, asupra blogului. Este un loc în care citeam nu doar textul ci vedeam un prieten care vorbește, la fel ca mine și care are aceleași valori la care aspiră.

Păcat că nu te-ai oprit atunci la cortul PNL. Am fost acolo de două ori. Eram împreună cu o altă veche forumistă de la Cotidianul, @lulutza, o prietenă foarte bună și colegă în Clubul Blogerilor Liberali și Mișcarea Violet (No Băsescu day). Cu altă ocazie poate „nu ne mai ocolim” !

Eu am ales să nu fac cerere de recalculare a pensiei. Pe ultimul talon de pensie, pe verso, mi se transmite cum să fac să cer recalcularea. Nu o voi face pentru că astfel renunț la statutul de militar/polițist de frontieră. Voi mai posta pe acest subiect.

@nicolae,

Până la un punct, sunt de acord cu tine. S-a procedat greșit de către mai toate partidele politice. Din acest motiv am decis, cu ceva timp în urmă, să încerc să fiu activ într-un partid în care cred. PNL. Sunt sincer când afirm, acum, că am prezentat unele dintre ideile mele și că am fost ascultat. Actualii lideri ai PNL au disponibilitatea de a primi informația utilă de la toți cei care au ceva de spus, sub aspectul expertizei profesionale și sunt dispuși ca, acolo unde proiecția lor este incompletă sau chiar greșită, să facă corecția necesară. Fără specialiști care să adere la un partid pentru a asigura expertiza necesară unor politici corecte în domenii bine determinate nu se va ajunge la politici corecte. Eu am ales calea.

@Florentin,

Da. Trebuie să ne exprimăm, măcar în scris.

Crăciun Florin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Crăciun Florin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
nicolae spunea...

Ma bucur ca ati revenit.
V-am transmis un email purtator al unui mesaj alerta de gradul zero. Sper sa-l vedeti in timp util!
Sunt sigur ca cele doua personaje vor raspunde telefonului dvs.

Anonim spunea...

Octavian Paler
"Lehamitea sfârşeşte prin a fi utilă celor care o provoacă!"