joi, 9 decembrie 2010

Despre „furtul calificat”

Ieri, mai pe după masa de prânz, după o ședință de Guvern așteptată de întreaga suflare românească, fiind vorba despre mame, concediile de maternitate și contribuția statului pentru încurajarea maternității, micul Boc „cel viteaz” ne anunță, triumfal, că Guvernul condus de el, plin de „înțelepciune”, a hotărât să reducă birocrația. În loc de cinci declarații privind obligațiile fiscale, firmele vor depune o singură declarație urmând ca MFP să transmită celorlalte agentii interesate (pensii, șomaj, asigurări sociale) datele necesare acestora. Na, zic eu, uite o treabă bună. Se pare că ăștia nu sunt chiar tâmpiți. Ei aș, de unde ! Nu sunt doar tâmpiți, sunt și hoți. Dar hoți, hoți calificați.


Acum, pentru a ajuta pe cei care citesc pe aici, voi arăta cum micul Boc „cel viteaz” și Guvernul de panarame pe care îl conduce a furat.

Inițiativa aparține deputatului liberal Diana Tușa. Alături de alți deputați din PNL, PSD și PD - Sulfina Barbu, de ex. Aici este expunerea lor de motive. Aici este propunerea lor legislativă. Iar aici este punctul de vedere al Guvernului micul Boc „cel viteaz” prin care se solicită respingerea acesteia.

Hoție pe față. Iar Băsescu ... oooof, Băsescu vine la postul public de televiziune și felicită Guvernul de panarame portocalii și alte culori trădătoare pentru această ... mare realizare.

Hoție, hoție pe față !

6 comentarii:

sandman spunea...

Ai observat? La orice dezbatere la tv, pedelicii tipa sus si tare: aveti solutii?
Pai daca ei au intrat in criza de solutii (nu ca le-ar fi avut vreodata, in afara de furat) sa plece la ei acasa si sa ne lase. Logic ca fura. Pentru asta sint pregatiti, asta stiu sa faca si asta fac!

Crăciun Florin spunea...

Sandman,

Corect.

Anonim spunea...

Domnule colonel,

Apropo, il stiti pe Vasile Gusatu, fostul sef al DPF Giurgiu, care in 2005 a fost schimbat din functie pt. management defectuos, de 01.dec.2010, a fost avansat la gradul de chestor......ca si Tarsanoaga....Acum stau si ma intreb ce au facut acesti ofiteri pt P.F.R, de au fost avansati, cand dvs. ati fost parintele OUG 104 si OUG 105 iar primii pasi spre Schengen au fost facuti sub coordonarea dvs.....Trebuia sa fiti demult chestor, la contributia adusa reformei PFR si transformarii ei din CNGr, intr-o institutie moderna, adaptata noilor cerinte europene in materie de paza si controlul frontierei....

Regret, regret, ca am plecat din PFR.....

Cu deosebita stima,

un parat de politist..

TANO spunea...

furt, nefurt, decizia este foarte buna.v-am luat in blogroll

Crăciun Florin spunea...

Anonimul polițist „pârât”,

Te salut. Îmi cer scuze pentru răspunsul întârziat.

Sincer, ca om în vârstă, am unele motive de mândrie pentru o parte din activitatea profesională. Le pomenești și tu în postare. Mai sunt și altele.

Cu referire la cei doi pomeniți de tine ... nu am prea multe de spus. Și-au urmărit interesul de o viață și se pare că l-au atins. Posibil să aibă merite pe care eu nu le cunosc. Unul însă îl știu. Să tacă atunci când le vorbea șeful. Eu nu am avut acest „merit”. Aveam „gua bogată” și un fel de „ambâț”.

Mă bucur pentru postarea ta și, de ce nu, te mai aștept.

Crăciun Florin spunea...

Tano,

Interesant personaj de film. Mi-a plăcut.

Cu referire la decizia Guvernului se cuvine a spune că ar putea, dacă nu ar fi măcinați de orgolii mărunte, să preia și alte idei bune de la opoziție sau să lase parlamentarii puterii să fie de acord cu unele dintre inițiativele legislative ale parlamentarilor opoziției. Ar fi mai bine pentru noi toți.