luni, 22 august 2011

Adevărul este crud. Întotdeauna.

Actualizare:

Tot de la Cosmin.


„exemplu de organizare PDL-ista :
activistii de partid locali au fost trimisi fiecare in localitatile unde s-au nascut ( sau au familiile ).
asa se explica campania "din poarta in poarta " . cunoscand oamenii , au stiut foarte bine cui sa-i dea si cui nu "atentii" elctorale ( fara teama de a fi reclamati ) . 
in ciuda "protestelor " USL , pana la data de 21.08.2011 , la BEJ Neamt nu a fost depusa nici macar o singura contestatie (este comunicatul BEJ). 
psd a vorbit de turism elecoral , ulterior , ponta a retras acuzatiile ( jenant) . in neamt , s-a experimentat , pentru prima data acel sistem de scanare al CI , tocmai pentru prevenirea turismului elecoral . ponta nu stia asta ? 
USL este probabil singura solutie . cu o conditie . sa isi aleaga bine oamenii in teritoriu ”.


Un prieten, un foarte bun prieten mă ajută. Ce am bănuit eu este apă de ploaie față de adevărul de la Neamț.

Preiau, integral, ce îmi scrie pe blog Cosmin. Citiți și vă cruciți.


„urmarind reactiile dupa alegeri , observ faptul ca , la bucuresti , nimeni nu intelege nimic .

in ultimele 2 luni , PDL a facut cea vrut in colegiu . USL , nici macar nu a fost prezent sa constate ilegalitatile . 

cei care au "adunat " dovezile ' , au fost jurnalistii locali , care prezentau zilnic in jurnale de stiri campania agresiva a PDL si se intrebau de ce USL nu face campanie ? 

raspunsul liderului PNL neamt , a fost : " oamenii s-au saturat de campanie electorala " . 
marea majoritate a comunelor din colegiu au primari USL . puteau castiga lejer ( victor surdu castigase colegiul cu 66% ).

toata lumea a inteles blatul , la nivel local , populatia sanctionand de fapt USL pentru lipsa de respect fata de problemele lor . intamplator , am rude in 3 comune din acest colegiu . fraza pe care am auzit-o cel mai des : " macar astia se obosesc sa faca campanie in fiecare sat , chiar daca lumea ii injura ". 
inainte de a jigni alegatorii din neamt , macar PNL , ar trebui sa se uite la rezultatul alegerilor din ultimii 20 de ani , din acest judet ( si din Piatra Neamt ) . atat in 2008 , cat si la alegerile prezidentiale din 2009 , PDL - a pierdut .
 
cei de la conducere sunt atat de superficiali , prezentand judetul ca un fief portocaliu . FALS . populatia nu poate face nimic , pentru ca nu are pe cine vota .discuta cineva desp[re dzastrul facut de pinalty , in piatra ??? NU . de ce ? aveau argumente pentru ai zdrobi in campanie . 

si apropo de "colegiul rural nesemnificativ " , cum a fost caracterizat de ponta : 90% din cei tineri sunt plecati in occident ( la munca ) . localitatile sunt foarte apropiate de piatra si roman , au acces la informatie . multe 'babe " au trait si traiesc si ele pe acolo , crescandu-si nepotii . 

in luna august , adica acum , toti cei din strainatate au venit acasa , in concediu .un alt motiv de a face campanie electorala ( si mai vorbim de diaspora?).

cosmin
22 august 2011, 16:27”
Cosmin trebuie crezut. El este de acolo !

10 comentarii:

Anonim spunea...

Ce sa vorbim de diaspora? pt PNL nu exista diaspora. Au avut ocazia sa puna la treaba in diaspora oameni cu experienta de ani de campanii electorale, dar au preferat sa numeasca pe functii ageamii controlabili....

Rizea-Manea Marius spunea...

Vezi domnia ta dara ca ,si adevarul tot necopt iese in lume si probabil,din aceasta cauza li se strepezesc unora dintii....:)))))))

Crăciun Florin spunea...

Anonim,

Pentru PNL există diaspora. S-au format cluburi liberale în străinătate. Este adevărat că în aceste cluburi au intrat, de preferință, oameni cu ceva carte în spate. Cu privire la numirea pe funcții a unor ageamii ... nu te contrazic deși, sincer să fiu, m-ar durea să fie adevărat.

Crăciun Florin spunea...

Marius,

Sigur este că unora de pe la PSD și PPNL li se cam strepezesc dinții după dezastrul acestor alegeri.

Florin Matei spunea...

Ciorba asta reîncălzită cu ,,Opoziţia nu se mişcă, nu face nimic, n-are soluţii'', e o exagerare care, prin tocare măruntă, s-a transformat în clişeu. Cum românii sunt campioni mondiali la consumat clişee, e normal că şi acesta are trece pe plaiurile însorite ale României. Să mă scuze comentatorul din Neamţ, dar eu nu o să cad în capcana asta. Pentru mine e clar: compatrioţii noştri, mari amatori de chilipiruri de când se ştiu (iar făina, zahărul şi uleiul MOCA intră în această categorie), s-au lăcomit la firimiturile lui Pinalti. Dacă raţionau, dacă erau nişte oameni informaţi, cu putere de judecată şi cu o ţâră de spirit civic (şi critic), dacă nu le-ar curge scuipatul din gură şi dacă ar analiza niţel situaţia şi cu ochii minţii, n-ar proceda astfel. Ce a făcut PD în ţara asta n-are pardon. E o vorbă (auzită probabil şi pe la Neamţ sau prin Maramureş): e de-ajuns o bâtă la un car de oale. Sau, mai sofisticat spus, e o măsură în toate. Dacă populimea din Neamţ a taxat Opoziţia, pe motive absolutamente puerile, în loc să dea cu reprezentanţii cinicei Puteri actuale de toţi pereţii, apăi chiar că nu mai ai ce zice. În concluzie: hai să nu mai blamăm atâta Opoziţia şi să vedem mai bine ce fel de concetăţeni avem lângă noi. Şi dacă nu cumva concetăţenii ăştia, mocofanii, ţoapele, meltenii, sfertodocţii, agramaţii, ţopârlanii şi inculţii sunt majoritari.

Crăciun Florin spunea...

Tizule,

Ai început bine și ai terminat și mai bine. Este clar că suntem minoritari.

Cu referire la spusele prietenului meu de la Neamț, fac precizarea că are cunoștințele necesare și deprinderile pentru a observa starea populației dintr-o zonă dată și a face o evaluare. Din acest motiv cred în cele spuse de el. Îl cunosc și apreciez de foarte multă vreme, de un secol - cum s-ar spune -, motiv pentru care are prioritate față de alte surse de informare.

Să fim clari. La Neamț s-a greșit, de la alegerea candidatului la modul în care s-a făcut campania. Pentru mine la București, pentru tine la Arad, pentru alți susținători liberali din țară, cei de la Neamț trebuie să vină cu explicații corecte și chiar cu scuze. Pe de altă parte, sunt voci care spun că liberalii din acel colegiu rural au făcut „mai mult decât pesediștii” pentru alegerea candidatului PSD ! Afirmația nu este măsurabilă în voturi sau de luăm voturile date, așa cum văd că se face pe la Tv, putem trage concluzia că cei din PSD nu au dat totul pentru candidatul propus de ei. Dar putem trage și concluzia că Harbuz nu are o imagine prea bună în zonă, fapt ce a dus la absenteism din partea votanților USL, nu mai spun de ostilitate sau indiferență din partea celorlalți.

Tu ai dreptate când afirmi că nu trebuie să cădem în capcana sloganului portocaliu că „opoziția nu se mișcă, nu face nimic, n-are soluții”. Numai că trebuie să facem ceva care să infirme respectiva zicere. Iar un eșec ca cel de la Neamț va fi folosit de portocalii cu maximă eficiență în susținerea acestei afirmații.

Adevărul dureros este că la Neamț USL a suferit un eșec major. Din nefericire, PNL ca parte a USL preia o parte importantă a eșecului când, de fapt, întreaga responsabilitate ar trebui dusă doar în partea PSD local și central care a fost la butoane, candidatul fiind al lor, campania fiind a lor, eșecul fiind al lor. Practic, PNL trebuie să ceară partenerului PSD mai multă responsabilitate în astfel de situații, alianța politică fiind în pericol, de jos în sus, în caz că PSD se va comporta asemănător în alte ocazii. După ceva timp se va vorbi mai deschis despre ce s-a întâmplat la Neamț și vom afla mai multe. În special de la liderii zonali. Până atunci speculăm sau bârfim (de nemulțumire).

Anonim spunea...

fara a mai lungi mult subiectul , dumneavostra intelegand bine ceea ce am vrut sa spun .
nu pinalty a condus "magistral " campania , totul a fost bine pus la punct , din timp . totusi , "ai nostri " , au stiut din timp ce-i asteapta . dar , au facut putin .
exemplu de organizare PDL-ista :
activistii de partid locali au fost trimisi fiecare in localitatile unde s-au nascut ( sau au familiile ).
asa se explica campania "din poarta in poarta " . cunoscand oamenii , au stiut foarte bine cui sa-i dea si cui nu "atentii" elctorale ( fara teama de a fi reclamati ) .
in ciuda "protestelor " USL , pana la data de 21.08.2011 , la BEJ Neamt nu a fost depusa nici macar o singura contestatie (este comunicatul BEJ).
psd a vorbit de turism elecoral , ulterior , ponta a retras acuzatiile ( jenant) . in neamt , s-a experimentat , pentru prima data acel sistem de scanare al CI , tocmai pentru prevenirea turismului elecoral . ponta nu stia asta ?
USL este probabil singura solutie . cu o conditie . sa isi aleaga bine oamenii in teritoriu . doar atat am avut de spus .

cu stima , cosmin

Crăciun Florin spunea...

Cosmine,

Noi, în Clubul Bloggerilor Liberali, direct sau pe bloguri, pe net în formulele de socializare asta spunem. Că cei responsabili de organizarea campaniei au acționat prost. Cei de la PD-L au fost mai deștepți. Iar presa mănâncă „vorbe”. Ca de obicei, dezinformează.

Eu îți mulțumesc foarte mult pentru informațiile postate la mine pe blog. Le iau și le duc în discuțiile cu colegii liberali pentru că trebuie, cumva, să nu ne mai ferim de eșec, atunci când acesta este clar. Scuzele prin intermediul Tv și al mediei, în general, arată că unii nu sunt capabili să gestioneze un eșec.

Donkeypapuas spunea...

Dar acel Harbuz a fost mâna dreaptă a lui Băsescu în cmapania de hingherizare a Bucureştilor. Dacă mai ţin bine minte a avut şi o prestaţie dezastroasă în funcţia de şef al Direcţiei Sanitar-Veterinare pe ţară. Nu este cel care voise să le interzică oierilor să-şi mai vândă brânza în pieţe, să fie ambalată brânza în pungi de plastic, telemeaua să nu mai stea în saramură... Un Băsescu mai mititel adică. Poate mă înşel eu.

Crăciun Florin spunea...

Donkey,

Nu doar atât. Este omul lui Sârbu, socrul PSD, a lucrat cu Rădulescu - bănuiala mea -, Rădulescu având interese majore în Cooperativa Muntenia care își propunea să dețină monopolul procesării a 4,5 milioane tone carne de porc - românii consumă aproximativ 8 mil tone carne de porc pe an -, este băgat în multe și necurate afaceri bașca niște măgării făcute când era secretar de stat la agricultură (mandatul lui Sârbu !).

Nu, nu greșești.