marți, 9 august 2011

Intoxicați cu „premierul” Patriciu

Știrile au ajuns bun de larg consum. Sunt multe, enorm de multe, imposibil de urmărit. Iar domeniile pe care le copleșesc sunt prea multe pentru a putea fi acoperite. Bașca faptul că multe dintre știri sunt bulevardiere, mai aproape de bârfa satului decât de interesul general.

Patriciu a intrat în calculele lui Băsescu pentru postul de premier în locul lui Boc. De la Stelian Tănase citire, pe blogul lui, în gura tuturor comentatorilor Tv de pe la oricare stație Tv din România până la băncile parcurilor unde se întâlnesc prietenii la o vorbă „înțeleaptă” sau la marginea șanțului din sat. Patriciu a dezmințit, ferm, o atare posibilitate, iar cei care au mai mult de un neuron în tărtăcuță au înțeles că omul este sincer. O analiză detaliată a posibilului dar improbabilului eveniment ar cuprinde prea mult spațiu aici și mi-ar ocupa ziua cu nimicuri. Totuși, cel mai puternic argument este acela că Băsescu are agenda și modul lui de a guverna iar Patriciu are altceva în minte. Este om de afaceri și nu are de gând să renunțe la ele pentru a deveni sluga lui Băsescu. Pentru că trebuie să fie clar. O acceptare a lui Patriciu, pentru năstrușnicia aruncată în piața de știri de Stelian Tănase, presupune o acceptare de către acesta a politicilor lui Băsescu, controlul în Parlament al majorității lui Băsescu (majoritatea verde+portocalie+roșie comunistoidă a UNPR și niște unii ce se vor reprezentanți ai românilor minoritari de alte etnii), guvernul lui Băsescu ... la naiba, prea mult Băsescu. Nu mai spun despre pierderile pe care Patriciu le va suporta în plan personal, începând cu actele notariale și comerciale prin care ar trebui să iasă din toate afacerile pe care le are, să nu se mai implice în derularea lor ... pierderi financiare imense dacă nu stagnare. Măi fraților, este cam prea mult.

Stelian Tănase revine, pe blog, la gânduri mai bune. Bănuiesc eu că nu s-a gândit la toate cele de mai sus, pentru că altfel ... nu dădea cu bomba. Gata, am scăpat de bomba cu Patriciu, chiar dacă moderatorii Tv își satisfac plăcerea insistând asupra subiectului când au ca invitat pe Crin Antonescu.

6 comentarii:

Florin Matei spunea...

No, servus, tizule!
Nici eu nu-l văd pe Patriciu premier, dar m-a întristat poziţia omului de afaceri faţă de Crin Antonescu. Eu consider că liderul liberalilor nu merita un asemenea tratament. Or, e deprimant să vezi că Patriciu cântă în struna unui ins care l-a anatemizat în nenumărate rânduri. Deocamdată, Antonescu este un om onest, pe care actualul regim nu are de unde-l apuca. De-ar putea, l-ar strânge ei, portocalezii, cu uşa,nu crezi? De aceea aruncă petardele alea cu aşa-zisul chiul şi cu aşa-zisa repetenţie... În disputa Patriciu - Antonescu sunt, clar, de partea ultimului, fie şi numai pentru că Dinu s-a aliat, nefiresc, cu Băsescu, în intenţia de a-i da peste bot preşedintelui PNL. Nu-mi plac astfel de demonstraţii... hm, de forţă.

Shadow spunea...

Sa traiesti nea Florine. Vaz ca pt nea stelica ai primit ordin de la "nefasta" dar pt mine nu ai avut "ordin" doar curiozitate. Ce discriminat ma simt :-p.

Crăciun Florin spunea...

Te salut cu stimă, Florine.

Totuși, hai să nuanțăm un pic.

Noi, bloggerii liberali, ne-am întâlnit cu Patriciu. Ce spui tu în postare, aveam și noi în cap. Așa că, fără nici o zăbavă, l-am luat pe conu Dinu „la refec”. A dat răspunsuri, mulțumitoare, spun eu.

Cred că între Patriciu și Antonescu este un meci. Nu politic. Ci un meci al orgoliilor personale. Amândoi sunt bățoși, amândoi au orgolii, amândoi văd, cumva altfel, parcursul PNL. Cu diferența imensă că Antonescu vede cu ochii politicianului liberal (unde se admit și compromisurile politice) pe când Patriciu vede cu ochiul omului de afaceri care nu admite compromisurile decât dacă sunt evaluabile în anumite rezultate. Antonescu are răbdare, așa îi cere fișa postului, iar Patriciu vrea imediat, așa îi cer interesele. Pe fond, amândoi au aceleași lucruri în cap, vocabularul lor diferă, însă.

Aceste diferențe între cei doi sunt speculate de jurnaliști și de opoziție, în special Băsescu, iar cei care au acces limitat la informația întreagă sunt dezinformați.

Nu cred că Patriciu va face jocul lui Băsescu. Anturajul lui este format din liberali, în majoritate, prietenii lui sunt liberali, în majoritate, interesul lui este să dezvolte liberalismul - ceea ce este exclus în varianta „cu Băsescu” -, nouă, bloggerilor liberali, ne-a propus un parteneriat pentru promovarea liberalismului cu teme axate pe economic și politici financiare, total opuse modului în care Băsescu și ai lui acționează, chiar împotriva politicilor lui Isărescu, nu mai spun de FMI, BM etc.

Este clar că vorbim despre doi liberali, Patriciu și Antonescu, care au de împărțit orgolii. Amândoi procedează greșit ieșind cu rufele murdare în public. Dar este vrerea lor.

Amândoi și-au luat niște angajamente, cu obiective pesonale, dar și politice. Pentru alea personale nu am apetență. Pentru cele politice vreau să văd cum se țin de cuvânt. Fără scuze și abureli. De aceea nu sunt de partea nici unuia în disputa lor oarbă, bazată pe orgoliul personal.

Crăciun Florin spunea...

Discriminatule,

Pentru tine tot nevasta a hotărât. C-așa e ea. Vrea să hotărască. A hotărât să plecăm de la Constanța, de lângă neamul ei, ca eu să ajung la București, la ora de întâlnire stabilită, cu un anume „Shadow”, persoană misterioasă și vădit prietenoasă liberalilor de pe net.

Auzi la el, „discriminat”!

Unde ești acum ?

Aliosa. spunea...

@ FLORINE,
Salut prietene, ce mai faci , nu ne-am mai „ citit ” de mult . Oare de ce ?
„ Intoxicați cu „ premierul” Patriciu ” ? Ei, aș !
DIVERSIUNE ordinară a la Băsescu !
Părerea mea ? TEMA aruncată in eter nici nu trebuia băgată in seamă !!!
Dacă n-ai fost pe 6 august a.c. pe NAȚIONAL ARENA,de ZIUA PORTILOR DESCHISE , intră pe http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/08/08/STADIONUL-ARENA-NAȚIONALĂ si vei vedea poate chiar mai multe decât dacă ai fi fost !
Vizionare si lecturare plăcută !
Cu prietenie,
Alioșa.

Crăciun Florin spunea...

Mulțumesc Alioșa. Mă uit.