miercuri, 24 august 2011

ADN-ul trădării

Ioan Oltean, secretarul general al PD-L a transmis un comunicat agențiilor de presă în care se bagă pe sine în seamă dar bagă și PD-L. Apreciază, în urma unei declarații a lui Adrian Năstase, soarta USL susținând că partidele componente au în sânge „ADN-ul trădării”. Cine spune ? PD-L ? Păi, normal. După alegerile parțiale de duminică se cerea ca în fața cititorilor de informație, din țară și străinătate, să fie jucată piesa negării și ponegririi adversarului politic pentru a bulversa gândirea acestora și a ascunde adevărul. Vorba aia. O minciună repetată la nesfârșit devine adevăr.

Motivul care a generat declarația, aparent inofensivă, însă doar aparent, este declarația lui Adrian Năstase potrivit căreia „în cadrul USL, PSD și PNL vor avea probleme în a-și armoniza pozițiile”. De la ea, Oltean construiește, singur sau cu ajutorul lui Mezeșan și al aparatului de propagandă condus de aceasta, o întreagă aiureală ce se încadrează în declarațiile politice, aiureală ce conține în esență ideea ruperii USL datorită PSD care își dorește așa ceva, PNL urmând să își dea seama că Antonescu i-a dus pe un drum greșit  Auditoriul necesar există. Din abundență. Iar răspândacii ideii sunt gata să bage zâzanie în rândurile liberalilor și susținătorilor acestora, în special cei care „au lucrat sub acoperire” pe rețelele de socializare.

Declarația este pe Mediafax, Agerpress este preluată de restul mediei avidă de rating.

Adrian Năstase a spus, de fapt, o banalitate. Este absolut normal ca între PSD și PNL să existe diferențe majore din punct de vedere doctrinar, sub toate aspectele vieții și administrației publice, este absolut normal ca între membrii celor două partide să existe diferențe majore de interpretare a modului în care România trebuie guvernată, este absolut normal ca între liderii celor două formațiuni politice să se caute o armonizare a pozițiilor politice astfel încât membrii celor două formațiuni să fie mulțumiți de compromis iar liderii, Crin Antonescu și Victor Ponta, să își păstreze pozițiile deținute acum. Adrian Năstase se gândește serios la faptul că această construcție politică, USL, are șanse mari de a avea succes doar în măsura în care la nivelul pozițiilor doctrinare ale celor două mari partide componente se ajunge la un compromis convenabil ce nu va afecta doctrinele partidelor respective. Liberalii vor rămâne liberali, social-democrații vor rămâne social-democrați însă se poate admite și construi o combinație politică temporară care să urmeze niște programe care să nu afecteze doctrinele celor două mari forțe politice componente. O banalitate care vine în ajutorul construcției USL, o atenționare, în același timp, a membrilor celor două formațiuni politice asupra faptului că USL nu va înlocui partidele componente și că programele USL vor reflecta interesele majore ale membrilor celor două partide. Armonizarea pozițiilor înseamnă acceptarea unei limite comune, o limită de jos, la care trebuie să se ajungă pentru ca programele construite împreună să poată avea valoare în plan politic. Până unde se va ajunge ? Vor judeca persoanele desemnate de cele două partide să lucreze pe domeniile de interes ale fiecărui partid în parte. Raționamentul lui Năstase ne mai arată că în unele domenii se lucrează greu, posibil ca în domeniile în care divergențele doctrinare să fie atât de mari încât o poziție comună să nu poată fi atinsă, situație ce necesită, obligatoriu, o consultare a propriului electorat în caz că se dorește, la nivelul conducerilor, ajungerea la un anume rezultat. Nu este exclus ca un program sau mai multe să nu aibă profunzimea cerută de partide. În aceste situații se va menține situația de azi, ceea ce, din punctul de vedere al membrilor celor două partide ar fi inacceptabil.

Folosind o stratagemă străveche, o combinație între negare și ponegrire, PD-L prin Ioan Oltean vine și dă cu bâta'n baltă. Trădare ? Haida-de. Tocmai PD-L ? Păi ei sunt campionii trădării. Au trădat CDR, au trădat Internaționala Socialistă unde erau membri de drept - urmași ai PCR, PD fiind urmașul FSN, eșalonul II al PCR învingător în revoluția de la '89 -, au trădat alianța DA - încercând să absoarbă PNL și să înlăture pe Călin Popescu Tăriceanu din fruntea guvernului, ei făcând opoziție în guvern (!) -, au trădat tot și pe toți. Păi, să avem iertare, dar trădarea în ADN este la PD-L. PD s-a trădat până și pe sine, devenind din social-democrați, populari. Faptul că au trădat formațiunile politice cu care s-au aliat de-a lungul timpului reprezentând o nimica-toată.

Restul comunicatului lui Ioan Oltean nu mai merită atenție. Este placa portocalie cu destrămarea USL, cu greșelile lui Crin Antonescu ... Gargară cu pioneze.

7 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

De citit si interviul lui AN din RL si editoriajul din JN. Lucruri interesante...

In ceea ce ii priveste pe tradatori, nu numai ca este foarte corect ce ai spus, dar au mai facut si pui, pe UNPR. Nascuti din tradare!

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

AN are un mare interes ca USL să funcționeze, așa că face tot ce poate pentru a-l menține.

Uite că am uitat de UNPR. Culmea, UNPR este o creație a trădării care ar trebui să intre în cărțile de sociologie, psihologie și politologie. Iar creatorul nu poate fi decât cel care are trădarea în sânge, adică membrii PD-L.

Hendrix spunea...

Este de domeniul evidentei ca intre liberali si pesedisti exista si vor exista in viitoarea guvernare destule divergente, mai degraba de ordin doctrinar decat anumite idiosincrazii personale. Tu zici ca Nastase a spus ,,o banalitate''. Nu este o banalitate, este o realitate care implica anumite probleme de ,,acomodare'' pe viitor. Iar ,,armonizarea pozitiilor'' s-ar putea sa iste anumite tensiuni. Eu unul vad in declaratia lui AN un semnal ca el abia asteapta aceste tensiuni, cam asta deduc din tonul lui.
Ineptiile celui care a inghitit broasca pesedista in 2009 nu merita a fi comentate! Este remarcabil doar TUPEUL pedeleprelor de a acuza pe opzanti ca avand „ADN-ul trădării”!!! In-cre-di-bil. Ai amintit tradarile pedistilor de-a lungul anilor, uitand insa de ticalosia lor din 2009, cand practic i-au scos de la guvernare pe pesedisti cand deja erau cu sacii in caruta.
Aminteai si de aparatul de propaganda condus de ticaloasa numita ada meseshan( si nu Mezeșan !). Lucreaza de foarte multi ani in presa si politica incat sa-i stalcesti numele. Este un nume pur ardelenesc legat desigur de anumiti salajeni ce locuiesc in zona muntilor Meses.

Anonim spunea...

ioan oltean a avut un rol cheie in alegerile din neamt . este cel care l-a sprijinit pe pinalty sa aiba "mana libera " . luati de val , acesti
"latrai " , fac declaratii ciudate . trebuie ascultati cu atentie .
dupa cum vad eu pe aici, se vor declansa "revolutii " locale ( evident , constructia aceasta , USL , le sta in gat ).
asa cum spuneam , luati de val , au inceput deja campania "nationala" , de la anul .
compatimesc primarii PSD , care au luptat pentru o "cauza pierduta" ; ameninta cu dosare primarii si liderii PNL ( despre care stiu , intradevar , multe , pinalty fiindu-le sef , pana in 2008 ) .
mesajul , cred , se adreseaza mai mult activistilor de partid decat publicului . noi , cei din afara fenomenului , nu stim multe .
ceva se va intampla in PSD , este de urmarit evolutia "vietii politice " in neamt .
din nefericire pentru USL si pentru PNL , aici , cu ocazia acestor alegeri , s-au reglat si niste conturi intre diferite tabere .
intre , ioan munteanu - culita tarata si hrebenciuc - chelaru .
intre stavarache - pinalty - hrebenciuc .

apropo de intelegerea electoratului , care voteaza :

pinalty : mai presus de pachetul primit , oamenii au apreciat faptul ca , cineva le-a batut la poarta .
ursarescu si antochi : nu facem campanie in presa pentru ca , la tara , lumea nu citeste ziare .
metoda lor a fost simpla : au batut satele de 2-3 ori si (unde a trebuit) au dat si pachete sau bani .
corect ceea ce spune crin antonescu : noi nu putem da pachete . dar , de mers din sat in sat , puteam merge .

cosmin

Crăciun Florin spunea...

Hendrix,

Ai apărut ! S-a terminat vacanța ?

Având în vedere faptul că ești un redutabil în ale dialogului, îți dau puțină dreptate. AN nu așteaptă tensiunile ca cineva care le dorește, el le așteaptă ca cineva care își dorește să le dea o soluție convenabilă ambelor părți. Ca să nu fie ca tine.

Tensiuni între liberali și pesediști au fost, sunt și vor fi, în veacul vecilor. USL este o soluție politică de conjunctură. Suntem înțelepți dacă vom reuși să le depășim acolo unde este posibil sau să le atenuăm acolo unde depășirea lor este imposibilă.

Mezeșan sau Meseshan ? Nu am verificat, îți dau dreptate, originea numelui este în localitatea Meseș.

Crăciun Florin spunea...

Cosmin,

Mă bucur că devii un comentator constant aici pe blog. Nu știu dacă ai cont pe facebook. În grupurile de acolo, liberale, ai fi o voce puternică.

Din alte surse s-au confirmat multe dintre cele spuse de tine cu privire la alegerile parțiale de la Neamț.

Faptul că s-au reglat unele conturi era de așteptat. Mai ales dacă în zonă au acționat Pinalti și Hrebe. Dar mai sunt și alții pe care îi știu doar cei ca tine, observatori la fața locului.

Florin Matei spunea...

Mie nu-mi place Ad. Năstase şi, sincer, nu-mi convine că e decident în cadrul USL. Năstase ar trebui să conştientizeze că face parte din trecut şi, dacă doreşte binele ţării, s-ar cuveni să-l lase pe Ponta în pace. Mai ales că majoritatea oamenilor săi de încredere, din fosta-i guvernare, au trecut, cu arme şi bagaje, în tabăra Puterii Băsiste. Aştept ca, după ce Harbuz, omul lui AN de la Neamţ, a clacat, Crin să impună un protocol prin care USL să nu mai propună electoratului indivizi cu probleme de imagine. Spre binele USL, Ponta ar face bine să aibă o discuţie serioasă cu AN pe tema influenţelor din PSD. Ponta ar trebui să se debaraseze de imaginea de pupil al lui AN, pentru că, pur şi simplu, fostul premier nu este bine văzut de cetăţeni. După câte a făcut între 2000-2004 e şi firesc. Eu cred că, atâta vreme cât AN va fi perceput de opinia publică, şi promovat de vârfurile PSD, drept eminenţă cenuşie şi factor de decizie al USL, structura politică dintre social-dmocraţi şi liberali va avea de suferit.