marți, 6 noiembrie 2012

ARD. Alianța disperării

ARD s-a lansat. Costuri 20.000 euro, din cotizațiile membrilor de partid. Ale tuturor partidelor componente sau doar a membrilor PDL ? Posibil de la toți. Inclusiv de la NR, adică Neamțu (usturoi) și FC a lui MRU (adică DCP ?).

Bun. Nu costul este important. Este important faptul că alegerea candidaților a fost bătută în cuie. Urmează să vedem rezultatul alegerii. În urma votului din 9 decembrie.

Comentând lansarea ARD, ziarele pupincurist-băsiste o critică. Rău. Uneori cu mai multă răutate decât pot să o fac eu, alții ca mine, alți oameni neînregimentați politic.

În Adevărul lansarea este considerată apatică. O lansare moleșită, nesimțitoare, moale, pasivă ... cam multe atribute negative. Dar o spune un ziar ce a fost este și probabil va fi, cel puțin până la constatarea definitivă a falimentului în curs, de partea lui Traian Băsescu și a acoliților lui. Din discursul lui Blaga se degajă minciuna. Nu mai au puterea însă mai au suficientă putere să mintă. Ca în 2008 când au promis marea cu sarea iar apoi au dus de râpă totul. În loc să dea, cum au promis, au luat. De pe unii oameni până și pielea, altora le-a luat viața, pe alții i-au dezonorat iar alor lor le-au umplut buzunare. Acum iar promit. Posibil să mai găsească fraieri care să se lase păcăliți. Nu printre ai lor, cei care încă mai speră la funcții publice cu bani mulți ci dintre cei care au crezut în ideea luptei împotriva corupției. Cei care în 2008 și-au dat votul pentru a pune lupul paznic la stână.

În Evenimentul Zilei poziția jurnaliștilor este la fel apatică ca lansarea propriu-zisă. Au încercat ei să dea viață avortonului politic ARD însă s-au umplut de ridicol. Sintetic, îngroșat, „emotiv”, îl arată pe Traian Răzvan Ungureanu cum face frecție la piciorul de lemn:

„Pe scenă au apărut candidaţii de la Bucureşti, "candidaţi adevăraţi în slujba unei Românii adevărate", după cum a spus Traian Ungureanu. Acesta i-a invitat pe sceană pe liderii ARD, numindu-l pe Blaga, "liderul hotătârii", pe MRU "liderul deschiderii", pe "liderul elanului, Mihail Neamtu" şi pe "liderul traditiei, Aurelian Pavelescu".
Șoc și groază. Toate paparudele politice au căpătat de la TRU titulaturi exlusive. Restul aproape nici nu mai contează. Restul anunțurilor de la lansare este ca apa de ploaie. Cade, udă și dispare. Contează ce spune un alt asociat al portocalezilor și pupincurist cunoscut. Dan Andronic sintetizează bine (are și el niște merite, totuși): „Din toată lansarea ARD a rămas doar anunțul de pe Facebook al lui Băsescu”.Și pentru că gura păcătosului adevăr grăiește, Andronic încheie comentariul său spunând cu convingere că „Nu ştiu dacă Traian Băsescu va ieşi cu un atac dur la adresa guvernării USL aşa cum spunea Ion Cristoiu. Dar, într-un fel sau altul, va ieşi din conul de umbră în care a intrat în ultima vreme, spre disperarea USL şi spre salvarea ARD”.

Da, analistul Andronic conchide că ARD are nevoie, pentru a fi salvat, de intervenția lui Traian Băsescu. Salvat ?! Da, salvat. Salvat din moartea clinică în care a intrat cu liderii exclusivi anunțați cu pompă teatrală de TRU. Liderul hotărârii, liderul deschiderii, liderul elanului și liderul tradiției.

Îmi pun întrebarea, ca alegător: cum pot să dau votul unora născuți dar neviabili ? Cum pot credita niște politicieni care se mint între ei și mint pe toți cei cărora li se adresează ? Cum mai pot crede niște politicieni care una promit și alta fac ? Cum ?

Dacă ne uităm cu atenție la candidații PDL, dacă iau în considerare faptul că PDL a înființat o comisie de etică în frunte cu sinistra Monica Macovei și că aproape toate recomandările respectivei comisii au fost invalidate de conducerea PDL, constatăm că PDL rămâne același. Un partid confiscat de o clientelă politică pusă pe jaf. La candidații PDL s-au adăugat „fomiștii” lui MRU - din partidul preluat de la Nati Meir -, disperatul Neamțu și „tradiționalul” Pavelescu cu ai săi „țărăniști” de modă nouă.

Este clar. ARD are ca obiectiv supraviețuirea. Politică. PDL este în pericol să dispară ca partid parlamentar și își dorește să devină măcar „o balama” politică, așa cum susțin niște băsescieni pe blogurile lor. De aceea toți pedeleii se uită cu speranță și disperare la Băsescu. Toți declară, fără rușine, că intervenția lui Băsescu în favoarea ARD este singura lor șansă să mai rămână în politică. Pentru că tot capitalul politic al ARD este insuficient pentru a rezista.

ARD este o alianță formată din resturi. Resturi provenite de la mese diferite, resturi fără legătură între ele. Resturi capabile să își dea în cap între ele pentru a ajunge, cumva, la ciolan. Resturi care vor trăda, la un moment dat, pentru că trădarea le-a intrat în sânge.

Un comentariu:

Emigrant spunea...

Da si toti la un loc sunteti alianta hotilor blatisti. Hai sictir si pac pac.