joi, 24 octombrie 2013

Hidroelectrica și „băieții deștepți”

Un nou caz de corupție în zona energiei este pe „scena” publică. Iar „victima” este cea care, de obicei, a fost victimă. Hidroelectrica.

Agerpres. Un consilier al ministrului Constantin Niță este arestat împreună cu un director al Hidroelectrica pentru un aranjament care ar fi dus la păgubirea societății (și a bugetului de stat).

Acțiunea de „combatere” a dăunătorilor a fost asistată de serviciile de informații. Directoratul a respins, cu 3 voturi, o abținere și un vot pentru fraudă, propunerea directorului de furnizare al Hidroelectrica corupt. Până aici este foarte bine. Întrebările mele abia urmează.

Dacă acum s-a putut combate actul de corupție, de ce nu s-au combătut, la timpul lor, celelalte acte de corupție care au dus la insolvența Hidroelectrica ?

Dacă unul dintre beneficiarii Hidroelectrica are un astfel de comportament, ce va face Ministerul Public pentru a face curățenie și în curtea acestuia ? Pentru că milionul acela de euro plus ceva nu vine din neant. Vine din banii pe care acel beneficiar îi are sau din banii pe care acel beneficiar i-ar fi „câștigat” prin achiziția energiei la un preț sub costurile de producție. Nu cumva ar trebui dus acel beneficiar în fața unei instanțe unde să fie sancționat cu o sumă echivalentă, dacă nu mai mare, pentru inițierea actului de corupție ? Ba da. Pentru că acel beneficiar este couator la actul de corupție.

Este bine să observăm cum actul de corupție pleacă de la ministerul lui Niță spre zonele economice care pot fi „prădate”.

Eu unul nu am încredere în Niță. Ca atare, nu am încredere nici în cei pe care i-a ales să îl ajute. Evenimentul acesta îmi întărește suspiciunea că Niță este un personaj dubios. Mai ales că el și autorul catastrofelor economice din 2009, când PSD s-a aliat cu PDL la guvernare și distrugerea statului român.

Niciun comentariu: