luni, 21 octombrie 2013

Marincea, geologul acuză: RMGC și fostul director geolog au comis fals și uz de fals

Gândul. De unde iau și imaginea. Un interviu fluviu cu dezvăluiri șocante.

Fostul director Grigorescu a nesocotit rezultatul cercetărilor de pe teren al geologilor institutului și a dat aviz geologic favorabil pentru proiectul RMGC în vederea obținerii avizului de mediu. Este, evident, o acuzație care ne arată că numitul Grigorescu a comis un fals intelectual iar RMGC s-a folosit de un fals intelectual pentru a obține un act administrativ prin care putea pune în operă un proiect industrial.

Nu intru în detaliile interviului. Rețin acuzația și nevoia de reacție. Pe de o parte, se impune o plângere penală care să ducă la o cercetare serioasă și competentă asupra falsului numitului Grigorescu. O cerere a procurorului de caz către instanța competentă să suspende avizul geologic până la terminarea cercetărilor. Dacă se constată vinovăția numitului Grigorescu, numitul să suporte pedeapsa prevăzută de lege.

Cine va face plângerea penală ? Orice persoană interesată, în special însă, Institutul de Geologie. Pentru că numitul fost director a dat avizul în numele și pe seama Institutului, singura autoritate publică autorizată să emită astfel de avize în urma unor cercetări pe teren.

Dacă Înstitutul nu va formula plângerea penală ? O va face terțul care sesizează faptele ? Adică acest Marincea ? Sau ziarul Gândul ? Sau alții care cunosc aceste date ? Dacă nu o fac ei, este sigur că Ministerul Public ar trebui să se sesizeze din oficiu pentru că altfel vom ajunge la balamuc.

O altă cale este cea parlamentară. Citind parlamentarii noștri presa pot cere biroului de care aparțin să fie chemat ministrul justiției și alți miniștri - al economiei de exemplu -, precum și șefii altor instituții care pot da lămuriri să clarifice aspectele. Iar de la Parlament se poate ajunge lesne la Ministerul Public care poate fi indemnat să facă cercetările de rigoare.

Dacă ce spune Marincea nu este real ? Păi ar trebui să fie cercetat pentru fals în declarații. Nu de alta, dar el dă interviul în calitate de specialist geolog angajat al Institutului.

Pe mine mă deranjează și faptul că numitul Marincea vorbește acum deși știe despre aceste date din 2011 !

Deschid procurorii cercetări ? Aceasta este întrebarea.

Niciun comentariu: