marți, 23 iunie 2015

Politruc pontist bolnav de ticăloșie.

M-am abținut să scriu despre politrucii pontiști. Am greșit. Mea culpa. Nu mai fac. Promit.

Frunzărind paginile de pe facebook, am văzut o trimitere la un articol al individului din fotografie, numit Mirel Palada, articol publicat la secțiunea „bloguri” a ziarului „Adevărul”.

M-a atras titlul: „La ce perversiuni retorice se dedau pufoşii să-l scoată pe Iohannis basma curată”.

Hait ! Eu sunt unul dintre „pufoșii” care îl susțin pe Iohannis. Ia să citesc ce spune individul, să văd ce naiba au făcut alți susținători ai lui Iohannis. Am citit. La unele pasaje am citit cu mai mută atenție. Denigrare la greu. La adresa Președintelui Iohannis și dispreț profund față de „diasporeni”.

Nu am ajuns la articolul incriminat de acest politruc tumultuos în vorbă și scârne scrise, am înțeles că este vorba despre drepturile românilor din diaspora pe care Iohannis le-a șters cu în complicitate cu Cameron și austriecii.

Nici vorbă de așa ceva, însă politrucul Palada trebuie să își câștige pâinea cumva.

Să vedem care este situația.

Cameron a formulat o nemulțumire a lor, în Anglia, legată de libertatea de mișcare a europenilor. A motivat cu faptul că migranții solicită după o anume perioadă de timp asistență socială fără însă a contribui la bugetul Angliei. Nu este vorba despre migranții de muncă, nu aici este problema, este vorba despre cei care ajung în Anglia și, negăsind loc de muncă, cer, la un moment dat, un sprijin de la statul englez fără însă a fi contribuit cu ceva la bugetul țării. Englezii sunt nemulțumiți și au semnalat nemulțumirea reprezentanților lor - parlamentarii, alți oameni politici.

Iohannis a comentat discuția lui cu Cameron afirmând că au ajuns la un punct de vedere comun. Libera circulație rămâne așa cum este ea prevăzută în tratatele UE, problema asigurărilor sociale urmează ca englezii să o rezolve prin legislația internă. Atrag din nou atenția asupra faptului că nu este vorba despre migranții economici, cei care au loc de muncă, aceștia fiind protejați prin contractul de muncă și legislația engleză foarte clară în materie.

Politrucul Palada, afirmă nici mai mult, nici mai puțin că Iohannis a aprobat ca Anglia să nu respecte drepturile românilor migranți. Politruc ticălos. Drepturile migranților economici în UE nu pot fi eliminate de nimeni. Nu poate un stat să anuleze prevederile tratatelor UE. Numai că în acele tratate sunt clar prevăzute drepturile cetățenilor europeni la stabilirea reședinței, a locului de muncă doar în condițiile de legalitate din țara respectivă. Acolo unde legile statului gazdă sunt inferioare normelor europene, vor fi aduse la acest nivel. Dacă sunt superioare, cetățeanul european beneficiază de surplusul de favoare oferit de respectiva legislație.

Dacă sunt unii care vor sări în sus cu referire la afirmațiile mele, le propun următoarea situație. România primește migranți. Cu motivări foarte diferite. La un moment dat, respectivii migranți - din Turcia, Iran, Irak, Siria, Liban, statele africane, state asiatice - solicită să primească drepturi de asistență socială ca cetățenii români: șomaj, venit minim garantat etc. Nu vorbim despre 10 - 100 persoane, vorbim despre câteva mii de migranți. Câteva mii pe an. Fără a lucra undeva (pentru varii motive), aceștia vor cere să aibă dreptul la asistența socială. Cei care vor primi dreptul de a munci nu vor cere așa ceva pentru că au un venit, cât de cât. Cum ne raportăm la ceilalți ?

O mare parte dintre români sunt migranți economici. Cei la care s-a referit Cameron sunt la fel ca cei despre care am făcut referire mai sus. Sunt migranți pur și simplu. Ca să fiu mai dur, unii dintre ei sunt pur și simplu cerșetori.

Cât privește declarația ministrului federal al afacerilor externe al Austriei, suntem în fața altei situații. Este vorba despre „lucrători intra-comunitari”, adică persoane care au loc de muncă și pentru care austriecii nu vor să aplice legea lor la nivelul nativilor din Austria. Este vorba despre discriminare. Reacția MAE român este normală, este obligatorie însă perversul Palada nu spune faptul că MAE a avut o reacție aprobată de Președintele României. Poate chiar cerută de Președintele Iohannis (eu sunt sigur !).

Soluția nu este cea propusă (indirect) de Palada. Dreptul cerșetorilor de a migra prin Europa comunitară. Soluția este exact la guvernul pe care politrucul Palada zice că îl apără: să creeze locuri de muncă, suficiente și atractive, pentru ca lucrătorii români intra-comunitari să revină la casa lor.

Încurajarea cerșitului nu ar trebui să fie o linie politică a guvernului. Mai ales acum când observăm din datele oficiale că șomajul a crescut. Am urcat la peste 7%.

Palada și-a scris porcăria azi. Bănuiesc că știe de situația în creștere a șomajului. Milionul ăla de locuri de muncă în plus începe să se ducă către minus. Guvernul Ponta mai are un an de guvernare. Fără milionul de locuri de muncă, dimpotrivă, cu o scădere a numărului locurilor de muncă !

Niciun comentariu: