duminică, 14 aprilie 2019

Anti-europenii români

Și a fost și marele miting PSD al lui Manda la Craiova. Oameni mulți însă cu puțină calitate politică. Ce să înțeleg de acolo? Acele mii de oameni susțin anti-europenismul promovat de liderii PSD de la tribună? Acele mii de oameni nu mai vor ca România să fie stat membru al Uniunii Europene? Aplauzele și entuziasmul lor politic ne arată că această direcție ar fi cea aleasă de ei (nu sunt totuși prea sigur). Pot trage concluzia că zona Olteniei nu mai vrea în Uniunea Europeană? Nu. Nu am cum trage această concluzie pentru că la mitingul PNL au fost oameni care au susținut apartenența României la Uniunea Europeană și doresc o integrare mai profundă a țării în Uniune pentru un viitor mai bun. Tot în zona Olteniei sunt alte mii de oameni care susțin alte formațiuni politice pro-europene. Dacă este să fiu cât mai corect, trag concluzia că în zona Olteniei avem o majoritate a populației pro-Uniunea Europeană! Rămâne să constat că cei prezenți la mitingul PSD, cei care au aplaudat și apreciat discursurile liderilor PSD, sunt fie oameni care nu știu prea bine ce este cu această Uniune Europeană din care facem parte fie oameni care știu câte ceva dar susțin discursurile extremiste ale liderilor PSD. Nu este foarte greu să constatăm că PSD a adunat majoritatea extremiștilor anti-europeni din România. Cu regret constat că în trena PSD au rămas și o parte a cetățenilor care mai cred că PSD sub conducerea infractorului Liviu Dragnea reprezintă social-democrația.

Am mai spus că infractorul Liviu Dragnea reprezintă oligarhia română și are ca sprijin un alt admirator al oligarhiei deși se prezintă singur ca reprezentant al liberalismului, Călin Popescu Tăriceanu.
OLIGARHÍE, oligarhii, s. f. 1. Formă de conducere a statului, în care puterea politică și economică este deținută de un număr restrâns de persoane. ♦ Grup de persoane care exercită puterea într-o astfel de formă de guvernământ. 2. (În sintagma) Oligarhie financiară = grup restrâns de mari posesori ai capitalului financiar, care domină viața economică a unui stat. – Din ngr. oligarhía, fr. oligarchie.
În discursurile infractorului Liviu Dragnea apar mereu și mereu acțiuni „personale” cu efect „național”. Am mărit, am dat, mai dăm, am creat, am ajutat, am apărat ... iar beneficiarii sunt, întotdeauna, cei care îl susțin! Sau cei care ar trebui să îl susțină! Pentru că existența lor, bunăstarea lor este condiționată de existența la putere a infractorului Liviu Dragnea și a echipei care îl asistă. Nu mai are importanță calitatea oamenilor puși de infractorul Liviu Dragnea să administreze ministerele, agențiile guvernamentale, comunitățile locale. Importantă este doar libertatea și puterea absolută a infractorului Liviu Dragnea de a hotărî viitorul României. Iar acei oameni au aplaudat. De ce?

Marea majoritate a celor care au venit să îl susțină pe infractorul Liviu Dragnea și partidul lui la Craiova sunt oameni fără o educație solidă. La fel ca în restul țării. Sunt prea numeroși pentru a nu ne îngrijora! Educația deficitară este cauzată de sărăcie. Iar infractorul Liviu Dragnea nu le promite scoaterea din sărăcie prin programe politice social-democrate ci le garantează doar că atât timp cât el va fi liber și la putere vor primi mai mulți bani la salarii, pensii mai mari etc. fără a le spune (probabil că nici nu ar înțelege) că aceste măriri forțate, fără nici o legătură cu puterea economică a țării, duc la creșterea costului vieții, la distrugerea inițiativei private care a rămas singura sursă majoră de venit la bugetul statului din care se fac respectivele măriri. Nu le spune că prin ceea ce a făcut până în prezent devin mai săraci cu bani mai mulți în buzunare!

PSD-ul lui Dragnea este pe cale de a fi alungat din familia europeană a social-democraților. Unde își va duce infractorul Liviu Dragnea partidul? PSD are comportamentul altor formațiuni politice din unele state europene care vor distrugerea Uniunii Europene! Partide naționaliste și ultra-naționaliste. PSD devine, pe zi ce trece, un partid ultra-naționalist. Pentru România, PSD este un pericol.

Niciun comentariu: