marți, 16 aprilie 2019

De aia!

Imaginile sunt adunate de pe Google. Moise Guran și Costi Rogozanu sunt printre cei care au susținut campania „Mă piș pe el de vot” sub patronajul ONG-ului „Uniți Salvăm” a unor tineri mândri de „efortul lor” de a „pedepsi clasa politică”. S-au alăturat și alții, întâi pe Facebook și mai apoi în zilele alegerilor. Au reușit! PSD a câștigat, detașat, alegerile locale și parlamentare.

Probabil că acei tineri nu au urmărit acest rezultat. Probabil! Nu bag mâna'n foc! Cei care însă au inițiat aceste acțiuni sigur au avut în minte rezultatul acesta. Altfel, va trebui să constat că inițiatorii suferă de ceva alienare mintală. Când te apuci să faci ceva, ai în minte un rezultat, dorești acel rezultat, lucrezi pentru el. Nu faci o acțiune cu impact în societate doar ca să te afli în treabă.

Costi Rogozanu și Moise Guran au locul lor în acest colaj. Rogozanu este, pe undeva, persoana cu vizibilitate care a dat ideea. Și personajul central, Alina Dumitru, îl pomenește. Moise Guran este, alături de alți jurnaliști și „analiști politici radicali” cel care a susținut sancționarea „vechii clase politice” prin absența la vot dacă electorii nu vor să dea votul pentru Uniunea Salvați România! Nu trebuie uitate nici „analizele” lui Cristian Tudor Popescu la Digi24 sau unele analize de pe la RealitateaTv. Nu mai înșir aici toți jurnaliștii și analiștii care au susținut absenteismul la vot pentru „sancționarea clasei politice”.

Alina Dumitru a devenit vizibilă pentru a dorit să fie vizibilă. Nu cunosc amănunte ale organizării campaniei. Poate că ea este doar una dintre teribilistele mișcării, poate că este una dintre organizatorii mișcării. Rezultatul însă pentru o întreagă națiune este dezastruos. Avem parte de cea mai nocivă guvernare post-decembristă! Guvernarea PSD-ALDE sprijinită de UDMR.

Înainte să dați cu parul în stânga și în dreapta pentru starea degradantă a țării, vă invit să vă uitați la ce ați făcut în anii din urmă. Dacă nu ați fost la vot ca să „pedepsiți clasa politică” să mergeți în fața oglinzii să îl vedeți pe cel sau să o vedeți pe aceea care a adus la putere actuala coaliție de guvernare: PSD-ALDE. Voi sunteți autorii morali ai dezastrului pe care îl reclamați! Nu există scuze! Asta dacă nu cumva chiar acest rezultat ați dorit!

Tot ce nu vă place din 2016 încoace, și chiar de mai devreme, a germinat în „solul mănos” al campaniilor anti-politică. Gândire! Ioc. Păcat de școlile urmate, de diplomele prezentate cu emfază, de realizările profesionale cu care vă lăudați etc. Ieșiți din bula în care s-au format, acești susținători ai unor campanii fanteziste nu pot pricepe că politica nu este doar despre viața lor, despre funcțiile la care speră ei să ajungă, despre gloria personală ci este despre viața populației unei întregi țări, o viață mult diferită, uneori la polul opus, al vieții lor personale. Pentru a lăsa o ușă deschisă și a nu fi foarte, foarte radical, voi folosi și eu scuza strămoșească: nu au ajuns la deplina maturitate.

Niciun comentariu: