miercuri, 31 martie 2010

PNL a depus moțiunea simplă pe educație

PNL a depus la Senat moțiunea simplă pe educație. Andrei Marga a sintetizat preocupările PNL ce se vor regăsi în moțiune.

Declarația de presă a lui Andrei Marga am luat-o de aici (PNL Sector 5).



Se va atrage atenția populației asupra a patru probleme:

1. Disponibilizarea personalului didactic. România nu are o strategie anticriză, dar, prin toate măsurile luate în ultima vreme, guvernul nu face altceva decât să adâncească criza. Disponibilizările din învățămaânt nu sunr necesare pentru o politică economică serioasă.

2. Legea salarizării unitare, dincoace de toată demagogia, scade veniturile personalului din învățământ, ceea ce este inacceptabil.

3. Dacă ne uităm pe o analiză a bugetelor 2009, 2010 sau proiecția bugetară 2011, vedem că pentru educație scade dramatic bugetul. România pierde în continuare resurse europene din cauza nepriceperii administrării în domeniul educației.

4. Felul diletant în care s-a conceput proiectul legii educației, felul în care se discută. În multe alte țări europene, dezbaterea unei astfel de legi a durat de la un an și jumătate până la patru ani. Ceea ce se încearcă acum la noi este o premieră istorică: să discuți cât mai puțin o lege și așa făcută rău. Punem asadar în discuție în moțiunea pe care o vom depune miercuri felul în care guvernul a elaborat legea, a dezbatut-o, precum și procedurile folosite

Moțiunea este gata, ea va fi depusă în zilele următoare”.

Cu mai multa aplecare asupra proiectului portocaliu de lege a învățământului sunt interesante observațiile unui profesor de liceu, Daniel Mălăelea, pe blogul său. Le recomand cu multa căldura.

Cum îi turcu îi și pistolul.

Citind eu, pașnic, pe ici pe colo, dau peste „securistul” Gheorghe Buta de la PD-L. CNSAS l-a găsit, Curtea de Apel București l-a dovedit.

Sorin Gheorghe Buta este deputat PD-L de Argeș, circumscripția nu. 3, de profesie inginer constructor, securist cu angajament din 1981 (facultatea a terminat-o in 1986). A turnat tot. Dar tot. Tot ce a avut în fața ochilor. Poate de aia este așa competent la PD-L.

Securist la securist trage. PD-L este partidul „securiștilor”. Clar.

Detalii despre securistul Buta aveți aici, aici si aici.

marți, 30 martie 2010

Pedeleprele și acoliții au comis-o.

Judecătorul Cristi Danileț ne aduce vești triste. Pe blogul său ne informează ca eforturile de anul trecut ale magistraților de a reforma Justiția sunt pe cale să eșueze. Parlamentul a dat un vot negativ, în ședința comună a celor două Camere, Raportului Comisiei speciale constituite pentru a analiza criza din Justiție. Aprobarea raportului ar fi dus la semnarea Pactului Național pentru Justiție, document care ar fi reglementat raportul dintre Justiție și celelalte puteri ale Statului.

De pe Mediafax, aflam și cum s-a desfășurat ședința. PD-L și acoliții au ieșit învingători. Pacat. Sincer, speram ca să intrăm în normalitate, ca țară, scenele în care Băsescu, anul trecut, încerca să încalece magistrații (judecătorii), îmi doream să rămână de domeniul trecutului. Dar nu. Nu se poate. Gașca portocalie, maghiarii udemeriști și acoliții trădători ai celorlalte partide au fost mai puternici.

Pun mai jos concluziile lui Cristi Danileț de pe blogul sau:

Prin acest vot, parlamentarii romani nu recunosc criza de anul trecut din justitie, desi aceasta a generat cel mai mare protest din istoria justitei romanesti si despre ea se vorbeste si in recentul Raport al Comisiei Europene. Si tot in acest raport se indica puterilor sa semneze Pactul.

Prin votul de azi, Parlamentul spune clar ca vrea o justitie nedemna, saraca si calcata in picioare. O justitie care sa nu ii cerceteze decat daca ei dau voie prin aviz. O justitie care poate fi cumparata. O justitie care poate fi controlata. O justitie care poate fi pusa la zid prin populisme ieftine.Vrea judecatori tributari, slabi, santajabili.

Pentru acesti parlamentari, eu si multi alti colegi de ai mei putem spune un singur lucru: se inseala amarnic.


Sper să aibă dreptate.

No Băsescu Day


Să nu uităm de 2 aprilie, ziua în care noi, o parte dintre români, îi arătăm lui Traian Băsescu și PD-L că nu sunt pentru noi. Click pe imagine și vizitați blogul înființat pentru acest eveniment.

La Lilick, pe blog, pe blogul evenimentului dar și pe alte bloguri găsiți harta de mai jos.


Flyer-ul No Băsescu poate fi pus și pe mașina, dacă nu aveți timp de mers în localitate. La geam, pe poarta, oriunde poate fi vizibil. Nu mai spun că poate fi pus în piept.

Dacă sunt manifestări publice (pichetarea unor instituții publice - de ex. cadrele didactice), cei care susțin inițiativa pot purta flyer-ul. De ce nu ?

Eu voi merge la Unirea de unde, alături de prieteni, voi merge către Piața Universității.

Voicu ajunge la arest.

Senatorul PSD a ajuns la arest. Cei de la Antena 3 spun că este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participare improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii. Procurorii mai spun ca omul a intervenit în dosarele unor oameni politici si afaceriști contra cost. OK. Să bănuiesc ca ne vom apleca către cele serioase sau ca Băsescu și camarila vor mai găsi o șopârlă pe care să o arunce pe piață ?


duminică, 28 martie 2010

Ca sa vezi minune.

De la un foarte bun prieten de liceu, Ilie Matra, al doilea din dreapta, am primit "informatia". Am si eu sursele mele, ce naiba. Nu se poate sa ratez momentul.










Sa zambim si sa nu ne miram ca autorul ne-a prins atat de bine ..... S.

Pe o insulă uitată din Oceanul Pacifíc


S-a-ntamplat un naufragiu, nici prea mare, nici prea mic.

Nu stiu care-a fost motivul: ceată, valuri, teroristi,

Cert e c-au scăpat cu viată o multime de turisti.

Dar să vezi ce intamplare, iaca, pe cuvantul meu,

Cum se joacă cu destine Bunul nostru Dumnezeu.

Că din marea inclestare, din a valurilor sevă,

Au scăpat ca prin minune doi Adami cu cate-o Evă:

Doi broscani si cu-o broscancă, doi frantuji si-o frantuzoaică

Doi englezi si-o englezoaică, doi rusneci si cu-o rusoaică,

Doi nemtoci cu o nemtoaică, doi arabi si-o arăboaică,

Si doi greci cu o grecoaică cu mustată de tigroaică.

Basca au iesit din valuri, cu noroc, doi mexicani

Si cu-o mexicancă trăznet, la vreo optsprezece ani.

Si-ncă doi yanchei pur-sange au scăpat si ei usor

Evident că impreună cu americanca lor.

Si-n final, să vezi necazu': cocotati frumos pe-o stancă,

Uite c-au scăpat ai dracu' doi romani si cu-o romancă!

Si-a trecut vreo săptămană de cand au naufragiat

Sapte zile-n care-a naibii, multe s-au mai intamplat.

Că broscanul cel mai tare, celuilalt ii sparse fata

Să rămană numai unul pe felie cu ragazza.

Cat despre frantuji, acestia, cum ii stim noi plini de zel

Fac de-o săptămană-ntreagă sex in grup cu mademoiselle.

Englezoii inc-asteptă, poate pică tam-nesam

Cineva să-i introducă, s-o cunoască pe madam.

Rusii-ncearcă in echipă să o schimbe pe rusoaică

Pe vreun kilogram de votcă chiar făcută din pufoaică.

Nemtii s-au uitat la valuri, pe-urmă la nemtoaica lor

Si-au plecat in largul zării inotand cu mare zor.

Beduinii, vai de dansii, cum nu au prea multe-n bilă

Negociază arăboaica, cum s-o schimbe pe-o cămilă.

Grecii se iubesc pe rupte, iar grecoaica mică, grasă,

Blestemandu-si a ei soartă ii priveste pofticioasă.

Mexicanii se-apucară cu bărbatii să trateze

Cum să vandă mexicanca sau măcar s-o-nchirieze.

Pe yankei, a lor femeie, de cinci zile ii disperă

Povestindu-le de drepturi, liberate, carieră.

Iar romanii cei uniti in cultură si idei

Au format fix... trei partide si se ceartă intre ei!



Haida-haida ! Chiar asa ? Dar de o fi adevarat ?

sâmbătă, 27 martie 2010

Pentru 2 aprilie

Sunt 4 flyere numai bune pentru o foaie A4, decupate si puse in piept. Pe 2 aprilie sa le avem si sa iesim in localitate pentru a arata ca facem parte din cealalta jumatate de Romanie care nu si l-a dorit si nu si-l doreste pe Basescu.

Detalii si alte posibilitati gasiti aici.

vineri, 26 martie 2010

Nu vorbesc, nu vad, nu aud. Conceptul politic la PD-L

PD-L a hotarat: vor prelua conceptul exprimat de imaginea de mai sus si il vor aplica, sever, tuturor celor care, din dorinte masochiste, sunt sau vor deveni pedelisti. Basca faptul ca fiind la putere il pot aplica, cu succes, intregii societati romanesti. Cel care incalca conceptul pedelist are de a face cu DNA, politia, jandarmeria, SRI, SIE si alte servicii mai mari sau mai marunte aflate in slujba portocalie.

Pe site la Antena 3 am gasit stirea. Oare de ce nu ma mira ?

Cazul "Voicu". Dezinformare pe bani multi.

Panarama asta de general SPP fost deputat si acum senator PSD, un guraliv si un laudaros, un "descurcaret" in viata de militar prin "pupatul sefilor in fund" si prestarea unor servicii "specifice", a ajuns la ananghie. Este o vorba: gura bate curul. Asta se intampla. A vorbit aiurea si a dat ocazia unora sa se foloseasca de el pentru a lovi in altii. Da, nu el este tinta majora in acest dosar, el este doar un fel de "acar Paun".

Multi dintre noi cunosc tipul de om pe care Voicu il reprezinta. Ne-am lovit de ei in viata si ne lovim in continuare. Sunt tupeisti, sunt atenti la detalii despre altii si le aduna metodic in "dosare de caz". Au agende de telefoane care concura cu agendele unor institutii publice. Intra in viata unor oameni cu picioarele insa sunt atenti si "gratiosi" atunci cand vor sa fie bagati in seama de puternicii zilei. Promit marea cu sarea si nu se dau in laturi de la nici o magarie pentru a atinge un scop. Catalin Voicu este tipul perfect de lichea. Dar a face dintr-o lichea un mare mafiot, un cap al coruptiei generalizate din Romania, este prea mult.

Eu am o prima mare, foarte mare necunoscuta: care a fost motivul pentru care Catalin Voicu a inceput sa fie urmarit informativ ? Ce infractiune de mare gravitate a savarsit licheaua asta de a fost inregistrat ambietal, i-au fost inregistrate convorbirile telefonice, s-a intrat cu "picioarele statului" in viata lui privata ? Este o mare necunoscuta pentru mine mai ales ca intre capetele de acuzare nu gasesc nici una care sa se refere la inceput ! Toate fac trimitere la actiuni "descoperite" pe parcursul inregistrarilor. Daca este asa, atunci suntem in fata unei probe reale de politie politica. Catalin Voicu a fost urmarit informativ pentru ca a devenit deputat si mai apoi senator al Romaniei din partea unui partid adversar PD-L. Este o concluzie de bun-simt iar gandul ma duce la ideea ca toti deputatii, senatorii, oamenii cu functii de conducere in institutiile publice si personalitatile vietii publice din Romania sunt urmariti politic de SRI, SIE, MAI, Ministerul Public ... adica de noua securitate. Securitatea basesciana. Iar acest lucru trebuie sa fie cu mai multa atentie dezbatut de noi decat ipoteticele "fapte infractionale" deduse de procurorii DNA aserviti puterii politice.

O alta necunoscuta pentru mine o reprezinta incadrarea infractionala a actelor si faptelor lui Catalin Voicu. Faptele pentru care este acuzat s-au savarsit ? Nu doar vorbele schimbate prin telefon sau la un pahar, ci rezultatele. Persoanele publice carora li s-a solicitat interventia aveau posibilitatea materiala de a indeplini obiectul interventiei ? Traficul de influenta a fost finalizat ? In dosarul "X" este o rezolvare a cauzei determinata de influenta externa sau nu ? In caz ca da, care este pozitia reala a lui Voicu ? Judecatorii care sunt pomeniti de presa au judecat ei cauzele, au fost intermediarii, au putut interveni hotarator ? Si daca este sa mergem pe fir, trebuie sa ajungem la un rezultat palpabil, real, material. Dar daca nu este asa ? Pai atunci suntem in fata unor "infractiuni de pericol", gen lax, in special cand vorbim despre coruptie (infractiunile prevazute de Legea nr. 78/2000 -cu modificarile ulterioare-, raportate la art. 254-257 din Codul penal, art. 6^1 si 8^2 si cele prevazute in legi speciale ca modalitati specifice ale infractiunilor din Codul penal pomenite mai inainte) cu care procurorii pot duce adevarate razboaie la comanda politica. Dupa modul in care au actionat procurorii, nu doar in cazul Voicu, se pare ca "se bate apa" pe starea de pericol creata de cererea lui Voicu adresata unor persoane din sistemul judiciar de interventie in dosare aflate pe rol. Cererea este cerere, dar a fost admisa ? Judecatorii au savarsit, la randul lor, fapte de interventie pentru rezolvarea cererii ? Nu stim. Stim doar ca se desfasoara o campanie portocalie furibunda pentru a face din asa-zisul caz Voicu cel mai mare eveniment politico-judiciar din ultimul secol. Ei bine, cazul este banal, in esenta lui, insa da ocazia basescienilor de a ataca, la pachet, Justitia - in special ICCJ (!) si in particular pe jud. Costiniu (!) -, Parlamentul - Senatul condus de Geoana -, PSD - partidul care sta in coasta PD-L la numarul de voturi, PNL - care putea fi incriminat pentru vot impotriva la Senat la cererea DNA (nu s-a intamplat) ... Mai mult, tinerea cazului in prim-planul mediatic vrea sa abata atentia de la dezastrul guvernarii Boc-poloboc-care face poc si de la manevrele oculte ale mafiei basesciene.

Faptele, cele reale, ajunse in strada, ne spun ca oamenii au alte probleme decat o cauza oarecare a unuia sau altuia cu justitia. Cadrele didactice ies zilnic in strada, buzunarele lor fiind din ce in ce mai goale iar funebrul Funeriu, incapabilul ministru de resort asteapta moartea unora dintre dascali pentru a constata, post-mortem, ca veniturile dascalimii sunt o bataie de joc. Este ajutat de niste tate guralive pe post de cosiliere (Vergu) sau care au primit postul politic de secretar de stat la ministerul (lipsei) educatiei. Da. Funeriu nu are cei 7 ani de acasa. Este un cercetator valoros si atat. In domeniul lui de activitate stiintifica a facut proba valorii, in domeniul administrativ sau al relatiilor umane este o catastrofa. Politistii au inceput sa iasa in strada. Au si ei probleme pentru ca si ei sunt oameni si sunt printre cei carora le-au fost scazute veniturile si, mai mult, nu mai au viitor. Veniturile la bugetul statului scad abrupt din cauza incompetentei guvernantilor portocalii iar putinii bani care sunt adusi cu japca primesc destinatii mai mult decat curioase. Basca se fac donatii politice puternicilor politici de pe alte plaiuri prin promisiunea unor contracte comerciale de miliarde de euro, bunurile ce urmeaza a fi achizitionate fiind recomandate mai degraba pentru muzeele de profil si nu pentru a asigura prin forta militara a statului independenta, suveranitatea si securitatea Romaniei. Dar portocalii nu au nici o treaba cu aceste lucruri. Blaga iese in media, peste manifestarile politistilor, sa ne spuna ca Geoana a cerut lui Boc sa il puna pe Voicu ministru, prefect sau nu mai stiu eu ce. La Antena 3 si Realitatea Tv se produc Andreea Pora, Sever Voinescu si Necula, Hoara, senatorul "spam" Iulian Urban si Rodica Culcer care bat apa in piua cu cazul Voicu laudand, fara rusine, Guvernul incompetentilor portocalii pentru fapte total aiurea.

Cati bani da Guvernul Boc cel incompetent pentru toata mascarada asta ? Dumnezeu stie, dar daca stau sa ma gandesc la miliardele aruncate pe apa sambetei de DNA pentru dosarele politice instrumentate simt ca ma furnica palmele din dorinta de "a le da" cuiva.

Actualizare:

Manevra DNA de a cere Senatului un vot pentru propunerea de arestare preventiva a lui Catalin Voicu a avut caracter politic. Faptele o confirma. Manevra face parte din jocul politic al lui Traian Basescu de desfiintare a Senatului.

Culmea idioteniei procuristice: votul a fost cerut pentru arestarea preventiva si nu pentru retinere (!), Voicu nu mai are nici o interdictie privind libera circulatie iar cererea procurorilor DNA va fi judecata saptamana viitoare ! Pericol social ? Lipsa. Vorbe. Literatura politista marca DNA de mana a treia.

La votul in Senat au votat pentru mai toti cei din opozitie ! Cei care au votat impotriva arestarii preventive au fost pedeleprele. Nu s-au asteptat ca cei din PSD sa voteze pentru arestarea preventiva. Pedeleprele sperau ca si unii din PNL sa voteze impotriva arestarii preventive pe considerentul ca materialul trimis Senatului de DNA era absolut fabulos de inconsistent, aiuritor, o facatura mizerabila.

Mihai Voicu face o utila demonstratie pe blogul sau. Materialul a fost preluat si de cotidianul.ro

joi, 25 martie 2010

M-am schimbat.

Ma tot foiesc, ma tot intreb, ma tot chinuiesc ... tot degeaba. Nu merge. Critic dar "nu pun mana pe pix". Ma uit la unii si la altii, uneori mai postez cate ceva dar nu merg mai departe. O fi un moment de sictir cu bataie lunga si eu nu am sesizat inca.

Daca tot am un blog, pentru a nu fi acuzat de inactivitate, m-am jucat putin. I-am schimbat fata. Nu sunt pe deplin multumit insa o sa perseverez. Asa, sa am si eu de ce ma lega.

vineri, 19 martie 2010

Astazi e ziua ta. Zi frumoasa ca tine ...

Astazi e ziua ta, Irinus. Nu ai tu timp sa te uiti pe blog dar eu nu pot sa ma abtin si iti dedic melodia care se potriveste momentului, in interpretarea nemuritorului Gica Petrescu.

Da Irina, esti de nota 10 !

La multi ani !



sâmbătă, 13 martie 2010

Asta este Guvern ? Nu, este o parodie !

Asa cum am mai promis, ma tin aproape de colegii militari care lupta pentru statul de drept. Afirmatia este corecta. Statul de drept este in pericol si din cateva pasaje din textul de mai jos se va desprinde, cu usurinta, sensul cuvintelor mele.

Preiau un text dintr-un e-mail primit de la un coleg. Este interesant. Nu doar pentru militari, politisti si cei din serviciile de informatii. Este interesant si pentru restul populatiei pentru ca cei care si-au exprimat punctele de vedere anti-constitutionale sunt ministri ai panaramei de Guvern portocaliu sau sustinatori ai acestuia din sleahta tradatorilor politici de sub pulpana lui Gabriel Oprea, generalul cu 4 stele care nu a fost in viata lui sef al SMG dar a primit gradele numai si numai pentru servicii politice si de alta natura facute puternicilor zilei.


vineri, 12 martie 2010

Dialog privind situatia pensiilor militare - organizat de catre Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Administratiei si Internelor

In ziua de 11.03.2010, incepand cu orele 13.30, domnii ministri ai Apararii Nationale si Administratiei si Internelor i-au invitat la un pranz de lucru la Complexul militar Haiducului, pe urmatorii demnitari:

• Membrii Comisiilor pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, din Senat si Camera Deputatilor;

• Membrii Comisiilor pentru munca, familie si protectie sociala, din Senat si Camera Deputatilor;

• Membrii Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI;

• Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale;

• Directorii si sefii Serviciilor speciale.

Au fost invitati, de asemenea, presedintii tuturor asociatiilor si uniunilor cadrelor militare in rezerva si in retragere din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, SRI, SIE, STS, SPP, etc, precum si presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD).

Ministrul Apararii Nationale si ministrul Administratiei si Internelor au inmanat participantilor si in primul rand domnilor Mihai Seitan si Marian Sarbu, un documentar privind pensiile din domenul apararii nationale, ordinei publice si sigurantei nationale, continand urmatoarele:

1. Punct de vedere cu privire la incadrarea pensiilor militare de stat si a pensiilor de stat ale politistilor in scheme ocupationale (profesionale);

2. Documentar cu unele date privind sistemul de pensionare a cadrelor militare din armatele statelor UE/NATO sau non membre UE/NATO;

3. Documentar cu unele date privind sistemul de pensionare al politistilor din UE;

4. Pensiile militarilor si ale politistilor in statele membre UE/NATO;

5. Comentarii referitoare la Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice;

6. Propunere, argumente, concluzie;

7. Amendamente la Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice.

Ca Presedinte al SCMD, a carei existenta a fost mentionata oficial, am participat la acest eveniment, apreciind pozitiv propunerea celor doi ministri privind “”mentinerea actualului sistem de pensii pentru militari si politisti””.

Au luat cuvantul insa domnii Mihai Seitan si Marian Sarbu, fata de care pastrez serioase rezerve in privinta modului in care domniile lor vor recepta acest mesaj.

Dl. Seitan si-a prezentat argumentatia de sustinere a Proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice in ideea ca populatia imbatraneste si nu sunt bani.

Opinia noastra este ca populatia nu imbatraneste mai repede decat acum 50 sau 100 de ani, pentru ca Pamantul nu se invarteste mai repede in jurul Soarelui.

PROBLEMA ESTE CA POPULATIA APTA DE MUNCA PLEACA PESTE HOTARE. Pentru ca domnul Seitan nu ofera locuri de munca si de aceea nu sunt bani. Nemaivorbind de faptul ca batem in cuie afaceri de 2 miliarde de euro cu compania Bechtel, pentru ca ulterior sa le facem cadouri nejustificate partenerilor, de inca 6 miliarde de euro. Ori aceasta nu poate sa insemne decat incompetenta, slugarnicie sau coparticipare la jaf.

Incoerent ca de obicei (cum e Bocul asa si Costobocul), dl. Seitan a declarat ca a luat in calcul existenta a 2 sisteme de pensii:

• Cel rejectat de toata lumea;

• Cel al legilor ocupationale, care ar putea fi reluat de la 01.01.2011.

Cu alte cuvinte muncim de inebunim ca sa apara legea respinsa de toata lumea, sa fie votata in luna aprilie, sa intre in vigoare peste 6 luni, iar dupa inca 2 luni (noiembrie si decembrie) sa o anulam pentru a aduce sistemul legilor ocupationale.

In concluzie, asta nu este economie, este delir.

Dl. Sarbu a luat cuvantul parca pentru a ne convinge ca o sa-l regretam pe Dl. Seitan, daca domnia sa ii va lua locul. Mai filozof decat domnul Liiceanu, Plesu, Prigoana si Becali la un loc, domnia sa a anuntat ca il procupa inexistentul “”principiu al stabilitatii relatiilor sociale”” in numele caruia accepta retroactivitatea legii, adica umblatul prin buzunarele pensionarilor. Domnia sa nu stie ca nici un gaga de prim ministru, ministru sau parlamentar nu poate inventa vreo lege care sa abroge Constitutia Romaniei, adica sa anuleze art. 15, al. 2 care prevede ca “Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile”.

In concluzie, ministrii apararii si internelor argumenteaza una, iar utecistii de la Munca o tin pe-a lor. In aceasta situatie, SCMD va continua actiunea de convingere a parlamentarilor ca este in interesul domniilor lor sa nu voteze aberatiile domnilor Boc, Seitan si Vladescu si, mai nou, Sarbu.

Tuturor celor interesati le anuntam ca reprezentantii SCMD au purtat deja si continua sa poarte discutii edificatoare cu domnii deputati si senatori, indiferent de partidul din care acestia fac parte.

Suntem pentru mentinerea, la virgula, a Legii 364/2001 si a Legii 179/2004 ca legi ocupationale, pentru militari si politisti, separate de Legea privind sistemul unitar de pensii publice, sau pentru includerea lor asa cum sunt, ca un capitol aparte, de sine statator, in aceasta lege.

In ceea ce priveste actiunile contra Legii 329/2009, daca in justitie asteptam decizia care ne va permite actiunea finala, in Senat, proiectul de initiativa legislativa privind abrogarea art. 17-26 a trecut cu succes de Comisia pentru munca, familie si protectie sociala.

Apreciem eforturile ministerelor Apararii si Administratiei si Internelor si faptul ca am stabilit relatii directe pentru negocieri in folosul tuturor militarilor.

Lupta continua. Nu lupta pentru pensii ci “”Batalia pentru Romania””.


Honor et Patria!

Vae victis!

PRESEDINTELE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,

Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU
Se observa, cu usurinta, faptul ca fostul pesedist Marian Sarbu il secodeaza pe utecistul responsabil cu munca patriotica Seitan ! Mai mult, Oprea incearca sa evite nemultumirea cadrelor militare iar Blaga ... ei bine, Blaga "incalca" porunca de la Cotroceni. Ideile puse in aplicare de Seitan si Sarbu (de cand era ministru pesedist al muncii) cu privire la salarizarea unitara (alta catastrofa legislativa si sociala) si sistemul de pensii sunt emanatii ale Sauronului de la Cotroceni, pe numele lui Traian (Tepelus) Basescu, secondat de o armata de incompetenti in diferite domenii ale vietii societatii si sfatuit de alti incompetenti care s-au declarat "crema intelectualitatii".

Si, apropo, astea sunt "tepele" promise de Basescu inca din finalul anului 2004, alea ce urmau a fi inaltate in Piata Victoriei. Astea sunt tepele si nu altele.

Eu raman alaturi de colegii mei, militarii si politistii tarii. Imi doresc ca liderii PNL sa iasa mai mult in evidenta atunci cand combat anormalele legi ale pensiilor si salarizarii unitare.

luni, 8 martie 2010

Ziua Femeii.

Ziua Femeii ! Zi mare. Tuturor femeilor numai ganduri bune. In primul rand celor din familia mea, prietenelor, celor din familiile prietenilor, tuturor celor care sunt si se simt femei. Lor, azi, un buchet cu flori de camp, parfumat cum numai natura stie sa creeze.

La Multi Ani, Femeilor !

sâmbătă, 6 martie 2010

La Congres. La Congres, mon'ser !

Azi merg la Congres. Nu de dimineata, ca oamenii harnici si nici nu stau mult. Tocmai am citit mesajul lui Lilick care merge la 14.00. FB. Voi fi si eu pe acolo pe la 13.00-13.30. Dau binete cunoscutilor, ascult ce este de ascultat, vad ce este de vazut si fug acasa unde voi fi asteptat sa facem cumparaturile saptamanale.

Evolutia de pana acum a liberalilor este ... buna. Se pare ca au ajuns la concluzia ca o schimbare este necesara. Alegerea noii conduceri pe baza unui proiect si a unei liste, modificand statutul pentru a face posibila aceasta alegere, este un semnal ca o mare parte dintre liberali sunt satui de regulile permisive in vigoare pana acum. Sincer, sper ca aceasta modalitate de alegere a unei conduceri sa fie doar o exceptie in PNL si, dupa experienta ce o vor capata, dupa ce vor avea un regim intern autoritar care va avea rolul de a aduce mai multa disciplina in organizatia liberalilor, sa revina la traditia liberala atat de frumoasa. O traditie care se va manifesta "altfel", scopul de baza al proiectului lui Crin.

Proiectul lui Crin are un continut atragator. Dar, vorba lui Tariceanu, poate fi doar "apa de ploaie" daca nu se pune in aplicare cu elemente concrete. Sper ca cei care sunt in echipa cu Crin sa aiba deja proiectul gata, cu obiective principale, secundare, etape de realizare, sursele de finantare identificate, oamenii care sa lucreze specializati sau cunoscatori ai domeniului abordat, "aliniamentele" de coordonare stabilite ... Daca nu, sa il realizeze urgent pentru ca altfel este de rau. Nu se mai justifica transformarile de acum.

Proiectul lui Crin poate fi viabil. Depinde cum va fi pus in aplicare. Va fi foarte important ca acest proiect sa nu incerce sa modifice cultura organizatiei, sa nu interzica valorile liberalismului in interiorul partidului pentru considerente aiurea, cum ar fi interesul partidului. Daca se va intampla asa ceva, PNL ar incepe sa semene cu PD-L. Ceea ce este rau. Partidul nu trebuie sa devina un concept in sine ci sa ramana un "instrument", o organizatie in interiorul careia sa poata activa toti cei cu convingeri liberale, o organizatie care sa ii reprezinte pe toti cei care au astfel de convingeri chiar de nu sunt membri ai partidului.

Ludovic Orban are mare dreptate sa se opuna. Intotdeauna a fost adeptul liberalismului curat. Combinatia cu autoritarismul nu este benefica spiritului liberal chiar daca la nivelul organizatiei este posibil sa se manifeste unele beneficii. Experienta stolojenista a lasat o rana adanca, foarte adanca in trupul liberal.

Ca sa fiu sincer, imi doresc sa castige Crin. Exista o mare asteptare din partea multor sustinatori PNL fata de Crin. Sta pe muchie de cutit. Esecul are sanse egale cu victoria. Iar obiectivele ce vor fi atinse sunt atat de ambitioase incat orice risc poate da totul peste cap. Este totusi vorba despre oamenii din tara asta care manifesta cea mai mare libertate in gandire, exprimare si comportament ! Sper ca orgnizarea proiectului sa fie cat mai buna iar ce si-a propus sa fie realizat, cat mai aproape de tinta. Sper ca liberalii sa ramana, in profunzimea lor, la fel chiar daca ceva mai disciplinati. Imi este totusi teama ca unii vor intelege disciplina ca o forma a supunerii fata de conducator si nu ca o forma de manifestare a libertatii individului. Si doar au in sange aceasta disciplina, o arata zilnic in relatiile de familie, in relatiile cu vecinii, in relatiile la locurile de munca, in relatiile cu autoritatea, in relatia cu medicul de familie etc. Un om disciplinat nu este un om supus. Supusenia este o exceptie, este ca o stare de boala, este o deformare a personalitatii. Din nefericire, astfel de persoane "deformate" ajung in anturajul celor puternici si devin, din aceste pozitii, "persoane importante". Brrrrrr.

PNL a fost pana mai de curand un partid neglijent. A tinut portile inchise si nu a fost atent la calitatea membrilor sai. Campaniile anti-PNL duse de PSD si in ultimul timp de PD-L, in special asupra unor lideri ai PNL pentru a-i discredita si pentru a slabi legaturile cu sustinatorii si-au atins de multe ori scopul. Jurnalistii pupincuristi dar cu o nemeritata priza la public si-au adus contributia la promovarea unor idei straine de realitate insa benefice stapanului cotrocenist. PNL a reactionat. Uneori bine, alteori rau. Totusi, trebuie subliniat faptul ca membrii PNL din organizatiile teritoriale nu stiu sa comunice cu societatea in mijlocul careia traiesc, nu stiu sa atraga de partea lor pe ceilalti, asteapta totul de la centru. Cei mai activi nu se deosebesc de baronii pesedisti sau pedelisti. Mai concret, activitatea lor de promovare a valorilor liberalismului si a partidului care aplica aceste valori in viata publica este slaba, foarte slaba in timp ce activitatea lor in favoarea intereselor lor private la care au aplicat sigla PNL este buna. De aceea apar informatii despre tot felul de aliante locale, in special cu cei care au puterea administratva, de cele mai multe ori in defavoarea PNL. Va reusi Crin Antonescu si echipa sa schimbe ceva ? Va reusi Crin sa determine pe liberali sa fie "altfel" ?!

Cat va tine mandatul lui Crin, dupa noua formula, este posibil sa se amplifice fenomenul clientelismului politic. Riscul clientelismului politic se manifesta permanent, liderii locali au "curtea" lor. La fel exista "clienti" la nivel central. Va fi capabila noua echipa sa reduca amploarea fenomenului ? Cum vor stimula promovarea valorilor liberale ? Ce ii va atrage pe liberalii competitivi catre varful piramidei ? Daca "lista" ce ii cuprinde nu castiga intra "in adormire". Iar timpul ... timpul este necrutator. Se aduna anii, se aduna lehamitea, se aduna nemultumirile, inactivitatea si lipsa utilului duc la renuntare. Exemplul "listei" este contrar principiului alegerilor libere. Alegerea pe "lista" a conducerii partidului (posibil si la nivel local) poate fi o aplicare a "principiului" pesedisto-pedelist "ciocul mic si joc de glezne" ! Cutremurator. O dilema la care echipa lui Crin trebuie sa aiba un raspuns si actiuni concrete de stimulare a liberalilor care pot face performanta. Mai mult, "lista" poate descuraja atragerea altor cetateni in PNL ...

De aceea sper ca alegerile de acum din PNL sa constituie o exceptie intr-o situatie de exceptie. Alegerile prezidentiale au aratat ca exista in tara un numar mare de alegatori ce pot fi atrasi definitiv catre PNL. Proiectul lui Crin Antonescu trebuie sa duca la deschiderea portilor PNL si atragerea acestor oameni in partid. Acest proiect trebuie sa le ofere membrilor si simpatizantilor PNL posibilitatea de a se manifesta liberal, trebuie sa le ofere actiuni si garantii care sa ii tina in interiorul si alaturi de PNL. Trebuie sa le garanteze utilitatea sociala intr-o lume dominata de basisme, videnisme, udrisme, bercianisme, boccisme si alte "isme". In periada acestui proiect este imperativ necesar ca liberalii sa devina personalitati ale societatilor in care traiesc, sa devina "pozitivi". De la Botosani mi s-a transmis un lucru urat despre liberali. Expresia a fost dura. Niste betivi pusi pe afaceri. Si despre liberalii din alte parti am auzit lucruri asemanatoare. Este adevarat ca, intre timp, o parte din acei liberali au trecut la PD-L. Dar perceptia despre liberalii din teritoriu exista. Lumea ii vede si ii eticheteaza dupa cum se comporta liderii locali. Se vor schimba liberalii ?

Sunt multe intrebari la care nu am raspuns. Am, in schimb, sperante. Poate ca regulamentele liberalilor ar trebui schimbate si regulile mai ferme. Cazul Catarama spune multe. Iesirea lui Crin Antonescu de ieri, la tribuna Congresului a fost la obiect. Dar cu o floare nu se face primavara.

Se face mare tapaj pe faptul ca vor pleca din PNL o parte dintre cei care acum sunt deputati si senatori. Chiar si dintre consilierii locali. Corect. Este ceva de senzatie si de dorit de catre cei din PD-L si PSD. Nu mai spun de "analistii" si jurnalistii pupincuristi basescieni. Dar este, pana la urma, un lucru bun. Cu ei nu se pot valorifica ideile unui proiect daca nu cred in el. Si, daca este sa duci un proiect la capat, este de preferat ca cei care au dubii sa nu devina ostili, cel mult neutri. Apoi, este necesar sa fie pregatiti cei ce vor candida la alegerile parlamentare de peste doi ani de zile, oameni care sa reprezinte PNL. Cei alesi sa reprezinte PNL in 2008 la alegerile parlamentare au avut multe "uscaturi" in randurile lor. Poate ca modificarea Constitutiei in sensul interzicerii traseismului politic, caz de exceptie la libertatea de a alege si a fi ales, se impune cu celeritate. Asa cum sunt exceptii in aceeasi Constitutie pentru membrii unor profesii de a avea beneficiul unor drepturi si libertati individuale pe timpul activitatii in acea profesie (militarii, politistii, magistratii etc.) se poate introduce si exceptia interzicerii traseismului politic pentru cei alesi pe listele unui partid politic sau in calitate de membru al unui partid politic intr-o functie reprezentativa, la orice nivel ar fi ea.

Multe ganduri ma chinuie. Dar este bine. Gandesc, deci exist.