luni, 16 iulie 2012

Băsescu provoacă valuri

Cine urmărește ce se întâmplă azi în România și Europa poate ajunge la concluzii false. Poate. Dacă se mulțumește cu privirea superficială pe care o oferă presa și echipa de campanie a lui Traian Băsescu.

Mult timp presa a criticat politicienii pentru lipsa de consistență a mesajului public. Azi, mai mult ca oricând, presa dovedește că ea este aceea care preia can-can-urile și le promoveză, super-analiștii care trăiesc prin intermediul presei sunt cei care preiau, cu o satisfacție bolnavă, ideile și evenimentele slabe, fără substanță, și le fac „evenimente politice”.

Pe fond, suntem în desfășurarea unui eveniment politic normal, constituțional. La cererea „străzii”, politicienii adversari lui Traian Băsescu și acoliților lui politici au reușit să preia puterea în Parlament și să preia Guvernul. Au trecut, pe baza „regulilor” parlamentare (duse la extrem de PD-L), la înlocuirea președinților celor două Camere. Au cunoscut unde PD-L a deformat organizarea de stat și persoanele care au asigurat acțiunea și a trecut la înlocuirea lor. Toate persoanele în cauză sunt alese politic, fac parte din componenta politică a guvernării, legile în vigoare impun o astfel de abordare. Ultima acțiune este suspendarea lui Băsescu și referendumul pentru demiterea sau reinstaurarea lui la Cotroceni. A surprins rapiditatea cu care toate aceste acțiuni s-au desfășurat. Asta înseamnă, nici mai mult și nici mai puțin, o foarte bună organizare a puterii politice majoritare azi în Parlament și respectarea fermă a programului politic adoptat. Evenimentele au demonstrat și faptul că între USL și PD-L nu există compromisuri, atât de criticate de unii dintre analiștii de televizor. Dacă PD-L nu ar fi fost atât de talibanizat, nu este exclus ca toate aceste evenimente să nu fi avut loc. Părerea mea.

 A surprins, la noi, reacția absolut aberantă a popularilor europeni. „Frații” politici ai PD-L. O succesiune a evenimentelor am luat-o de la Gândul. Eu nu sunt dintre cei care le acordă simpatia și îi consider responsabili de dezastrul european de azi. Eu consider că politicienii PPE sunt susținătorii politici ai celor care au provocat criza economică de sistem în spațiul european. Popularii europeni sunt cei care în țările în care guvernează sau au guvernat au provocat dezastrul la nivel național. Ei sunt cei care au promovat expansiunea puterii politice proprii în dauna altor idei și concepte politice existente în țările Europei, cu agresiune, cu denigrarea celorlalte curente politice, cu atacul injust și denigrator la adresa politicienilor altor formațiuni politice etc. Acest model de comportament este și la noi, PD-L fiind vârful de lance. Din cauza acestui comportament s-a pus în pericol înțelegerea și acceptul populației pentru politicile de dreapta. În percepția populației s-a ajuns ca „politica de dreapta” să însemne actul de corupție, abuzul politic și administrativ, constituirea bugetului de stat ca un scop în sine și folosirea lui în mod discreționar, desființarea pieței libere și anularea concurenței în comerț și economie, statul devenind „garantul” existenței societăților comerciale clientelare și desființării acelor societăți comerciale care nu contribuie la bugetul politic al partidului de guvernământ.

Crizarea popularilor europeni ne arată și cât de sensibilă este situația lor în Europa. Demiterea lui Băsescu din funcția de Președinte al României scade un vot pentru politicile popularilor în Consiliul European. Căderea PD-L de la guvernare și ascensiunea USL face ca la alegerile pentru Parlamentul European viitoare PPE să piardă puterea în acest for de codecizie la nivelul UE. Pierderea puterii în PE face ca la nivelul Comisiei Europene să se producă modificări severe în componența acesteia. Practic, România dă un semnal la nivelul Uniunii Europene că epoca popularilor europeni este pe cale să apună. Sunt convins că în alte state europene opozanții locali ai partidelor din familia popularilor europeni studiază cu mare atenție acțiunile USL pentru a înțelege modul de acțiune politică și obiectivele de politică internă pe care USL le va urmări.

În ideea de mai sus, măsurile economice și debirocratizarea vieții economice și comerciale vor fi foarte atent urmărite. România va deveni vârful de lance al unui nou curent politic în viața economică. Fără a elimina măsurile de siguranță administrativă în administrarea bugetului de stat la nivel național și local, măsurile economice la nivel guvernamental pot duce la eliberarea economicului de sub controlul absurd al politicului. Este un paradox, dar este o realitate, politicile popularilor europeni atât în țările lor dar și în spațiul UE au dus Europa către un regim „comunist”, statele și UE devenind, încet-încet, autocrații. Ei, popularii europeni, au dezvoltat, în mod exagerat, cultul personalității liderilor lor (Merkel se vrea „doamna de fier”), liderii popularilor europeni se consideră, fără excepție, trimișii pe pământ al „zeilor”, și-au atribuit roluri mesianice, ei știu totul, pot totul, fac totul. În spatele lor stau disciplinate armate de votanți spălați pe creer, virulenți în vocabular, adepți ai unor măsuri extreme, periculoase pentru însăși esența Uniunii Europene.

Nu mai spun de interesele economice particulare ale popularilor europeni atât de porniți împotriva României azi. Că au fost ostili României de-a lungul timpului se știe. Ei au fost împotriva aderării României la UE, ei au fost la originea măsurilor temporare (?!) de integrare a României la UE (circulația liberă a forței de muncă, recunoașterea calificărilor obținute în învățământul românesc, condiționarea producției unor bunuri și servicii și exportul acestora în statele lor etc.), ei sunt la originea măsurilor luate în anii din urmă de obstrucționare a României ca stat membru al UE pentru integrare. Culmea, politicile lor perverse au fost aplicate în România de partidul „frate” PD-L care a dat dovezile de care popularii europeni au avut nevoie pentru a putea susține acțiunile politice de obstrucționare. Acum noi nu știm totul, dar se pare că Guvernul Ponta ne va aduce la cunoștință despre dezastrul real al guvernării PD-L sub dictatura lui Traian Băsescu. Se pare că Băsescu și ai lui, prin măsurile luate la nivel guvernamental, au favorizat clientela internațională a popularilor europeni, a asigurat se pare și bugetarea politicilor popularilor europeni, o bugetare frauduloasă, după părerea mea.

Băsescu provoacă valuri interne și internaționale. Da, sunt valuri, dar nu sunt decât în familia din ce în ce mai redusă a popularilor europeni. Este o mare prostie să facem un capăt de țară din durerea lor politică. Merkel nu va mai putea să își impună „politicile” economice de acaparare a pieței UE în favoarea clientelei politice a creștin-democraților germani. Este supărată. Nu este treaba mea. Puțin mă interesează supărarea lui Merkel și a prietenilor ei politici din partidul ei. Sunt convins că în Germania avem prieteni politici care apreciază mersul evenimentelor de la noi. Sunt convins că și în alte state avem prieteni politici. Din nefericire, mass-media română îi promovează pe popularii europeni și nu pe ceilalți.

Băsescu va îngropa popularii europeni așa cum a mai îngropat niște formațiuni politice, pe marginea gropii fiind chiar partidul care l-a lansat în spațiul politic, PD-L. Vor constata popularii europeni ce înseamnă să se alieze cu Băsescu. Sunt convins că în Germania vom asista, în curând, la o schimbare politică majoră. Merkel și partidul ei vor pierde puterea.

5 comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Populari, liberali, socialisti ... toate aceste cuvinte sunt extrem de abstracte pentru cetateanul de pe strada. Pe acesta il intereseaza cateva aspecte concrete: va fi mai bine, voi avea mai multi bani, copiii mei vor avea mai multe sanse in tara ... si nu in ultimul rand: se va face dreptate? Adica: va fi respectata legea?
Cum la primele intrebari, nu se pot da raspunsuri clare, lipsite de orice echivoc, sa vedem cum stam cu ultima chestiune, aia cu legea.
Pai, de exemplu, ieri, presedintele tuturor romanilor, interimar, e drept, dar presedinte, a mers la Timisoara unde a luat parte la un miting politic ... acu' sa nu-mi zica nimeni ca mitingul ala a fost civic, sau apolitic. Eu zic ca asta pica extrem, extrem de prost.
Si, si mai prost pica aprecierile unor ziaristi sau "intelectuali" care au "dat pe spate" in fata discursului lui Crin.
Pentru multi, pentru foarte multi, principiile sunt niste persoane.
Cred ca liberalii, adevaratii liberali ar trebui, cumva, din prietenie si respect, sa-l mai tempereze, din cand in cand, pe Antonescu. Pentru ca - nu stiu cine a zis asta - prieten nu este cel care iti lauda toate nebuniile, ci cel care, fiind alaturi de tine, nu se sfieste sa-ti arate si sa-ti critice defectele. Eu asa cred ...

Crăciun Florin spunea...

Adrian Stoica,

Am avut și eu o reținere la acțiunea lui Crin de la Timișoara. După ce „am rumegat” un timp informația, discursul, manifestația populației, am concluzionat că a făcut o treabă bună.

Populația de care vorbești tu îl vrea pe Crin, acum, așa. Ca la Timișoara. Populația are dreptate. Ea nu le are cu „finețurile” analiștilor politici. Care, la rândul lor, sunt împărțiți. Traian Băsescu își face o campanie ce are în centrul eu „pușcăriabilii” Crin Antonescu și Victor Ponta. Iar Băsescu este Președintele „suspendat”, imparțial ca tot românul. Tot Băsescu ne-a atras atenția asupra textului constituțional de la art. 84 alin. (1), prima ipoteză: „În timpul mandatului, Președintele României nu poate fi membru al unui partid ...”. Totuși, coana Constituție nu impune Președintelui interimar aceeași interdicție. Ca atare, Președintele „autosuspendat” al PNL, Președinte în funcție al Senatului, Crin Antonescu nu are nici o interdicție constituțională sau legală, pe timpul interimatului, de a desfășura activități politice. În discursul lui s-a axat pe Traian Băsescu (care ar trebui să nu fie membru al unui partid !).

Inițial am considerat că greșește. Acum sunt convins că a făcut ceea ce trebuia și că este nevoie, pentru succesul referendumului, să mai aibă astfel de întâlniri. Ponta să își vadă de treabă la Guvern iar Antonescu să coordoneze acțiunile politice. Pentru că aceste acțiuni nu sunt îndreptate împotriva unui partid politic parlamentar ci pentru buna desfășurare a unui act democratic: referendumul.

ADRIAN spunea...

Chiar daca nu exista o interdictie formala, totusi este presedinte interimar si ar trebui sa se poarte conform cu descrierea functiei prezidentiale din constitutie. Scopul nu scuza toate mijloacele.

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Păi tocmai ce am scris că în Constituție nu se prevede ceva expres. Pe urmă, Băsescu este doar o persoană, nu este un partid politic. Dacă Băsescu era partid, Crin nu avea voie să se lege de el. Apoi, azi a anunțat că nu mai participă la acțiuni ale societății civile pe durata până la referendum. După aceea însă, nu are nici o opreliște.

Apoi, Băsescu însuși ar trebui să nu se mai ia de Crin. Nu poți să stai să fii bălăcărit ca la ușa cortului pentru a fi „corect politic”. Mi se pare că este o exagerare.

Robert Horvath spunea...

UN SCANDAL INTERNATIONAL FARA PRECEDENT ! GUVERNUL GERMAN CERE INCHIDEREA ANTENEI 3 SI DEMISIA PRESEDINTELUI CRIN ANTONESCU !
AM PRIMIT UN MESAJ OFICIAL DIN PARTEA AMBASADORULUI GERMAN IN SUA
" UN ATAC NEPERMIS LA ADRESA POPORULUI GERMAN "


Revin cu un fapt uluitor . La principala statie de televiziune din Romania Antena 3 afiliata la CNN sa organizat un atac fara precedent impotriva poporului
german si al doamnei Merkel. Aceasta actiune fara precedent sa bucurat de participarea Presedintelui Romanie Antonescu. S-a mers atat de departe incat s-a afirmat direct ca Cancelarul German a facut parte din Stasi, echivalentul german al securitatii lui Ceausescu. Antonescu nu a infirmat acuzatia facuta de Victor Ciutacu dand chiar de inteles ca este de acord cu afirmatia acestuia.
In calitate de jurnalist am luat legatura cu atasatul oficial al presei germane de la New York. In cursul acestei dimineti am
avut convorbiri telefonice cu consulul german la New York
Busso von Alvensleben care m-a asigurat ca acest caz a intrat
in atentia autoritatilor germane .
Am trimis in calitate de cetatean SUA, un cetatean al lumii libere am trimis un protest anbasadorului german la Washington, Peter Ammon .
Romania face parte din E.U si din NATO. Asistam la o incercarea unui grup anti occidental de a reintoarce istoria si a introduce Romania din nou in sfera de influenta rusa. Nu ramane decat sa amintesc declaratiile fara echivoc al
agentului KGB , Andrei Marga in fata parlamentului roman.
"Vladimir Putin este un om foarte competent si ar fi bine ca liderii din Europa si de la noi sa fie la fel de competenti."Am avut amandoi, cu domnul Crin Antonescu, ocazia sa fim primii vizitatori la Putin ca premier
Sunt foarte bun prieten cu un fost ministru al lui Putin, bun prieten cu Putin, Filipov, care imi spunea ca rusii cred ca vor sa cucereasca teritorii. Si i-am aratat cat de gresita e aceasta perceptie "
Nu ramane decat sa adaug ca acest bun prieten detine gradul de general si sef de departament in serviciul secret rusesc.
La Vorbe Grele Citez din memorie
Ciutacu : Sunt nepot de rabin ...aproape ingropat de viu de germani. Poti avea incredere in poporul german si in doamna Merkel.............
...................
In partea doua a interviului ATENTIE ATENTIE ATENTIE
CIUTACU : ...ESTE ANUL IN CARE CANCELARUL DE AZI AL GERMANIEI DOAMNA MERKEL A SEMNAT CONTRACTUL CU STASI
PRESEDINTELE ROMANIEI CRIN ANTONESCU : NU STIU...POATE.
Robert Horvath Deva Nipon PRESS