vineri, 10 august 2012

Zile cu frământări. Unele reale, altele din închipuiri

Am scris mai mult pe facebook, așa că blogul a rămas văduvit de intervențiile mele. O să iau câteva postări de acolo și le pun aici, pentru cei care nu au cont pe fb.


10.08.2012

Asist, ca foarte mulți alții, la vânzoleala televizată cu privire la „listele electorale permanente”. Aseară m-am uitat la Realitatea Tv, post care a fost, mai mult decât evident, de partea lui Băsescu și a PDL. Și totuși, aseară, au pus corect problema cu privire la liste. Iar prezența lui Mihai Voicu a fost ca o garanție că lucrurile vor fi spuse, din partea Guvernului, așa cum sunt ele. Moderatorii au meritul lor și le mulțumesc ca spectator.

Este relativ simplu. Există o hotărâre BEC de interpretare a modului cum se fac listele, există o decizie a CCR privind cvorumul și mai există niște încercări disperate ale lui Traian Băsescu și PDL de a denatura totul. Guvernul va face doar ce este prevăzut în cele două acte de interpretare (nu sunt legi). Iar legea este clară.

Vor scade persoanele decedate până la data referendumului, persoanele cu domiciliul în străinătate sau cu reședința în străinătate (cu drept de muncă acolo), personalul ambasadelor etc. Îi vor scade și pe cei care s-au înghesuit câte 1000-2000 de oameni în 30-60 mp, existenți în evidențele poliției, aici în S3 fiind cazuri notorii. Mii dacă nu zeci de mii de flotanți sau indivizi cu domiciliul stabil, masă de manevră pedelistă.

Vom ajunge la listele electorale permanente așa cum trebuie ele să fie făcute. Este evident că s-a realizat cvorumul și este mai mult decât evident că Băsescu este demis. Iar dacă la CCR s-a împuțit treaba, va ieși ea cumva la suprafață. Indiferent de ce vor face pro-băsiștii din CCR, ei trebuie să ia de bun documentul oficial al Guvernului privind listele electorale permanente.

Băsescu, Videanu și mai toți papagalii portocalii care au ieșit pe media bat darabana pe listele pe care s-a votat. Corect, până la un punct. Numai că un mare număr de persoane nu sunt, potrivit legii referendumului, în locul ce legea îl stabilește. Așa că, după corecta prelucrare, vor fi așezați fiecare la locul lui. Dacă este să adunăm, ca aseară la Realitatea, fiecare pe craca lui, vom vedea că cvorumul a fost atins iar mătrăguna băsistă este demisă.

Restul informațiilor de „șoc și groază” sunt doar o umplutură pentru timpul nostru liber. Eu nu mă prea omor cu ele. Sunt măgării politicianiste care au rolul de a tulbura mințile oamenilor sensibili. Vorba aia, unde-i lege, nu-i tocmeală. Iar legea spune clar.

08.08.2012

Ieri, Crin Antonescu, s-a dezlănțuit la Gâdea. Era nevoie de un mesaj puternic pentru populația anti-băsistă, cea care s-a prezentat la referendum și care s-a exprimat, într-un fel sau altul. Mesajele au fost date. Între Crin și Victor Ponta este o strânsă colaborare. Guvernul remaniat își face treaba. Ioan Rus a făcut-o de oaie. Mulțumiri lui Marga, schimbarea lui fiind consecința unui accept politic și nu o critică a modului în care Marga a evoluat la MAE. Băsescu minte cum respiră, amenință, face presiuni asupra tuturor autorităților statului care ar putea aduce clarificări la cifra românilor ce trebuie să intre în listele electorale permanente, Ministerul Public s-a umplut de coincidențe - Băsescu arată cine trebuie arestat și pentru ce iar procurorii trec la executare -, Mona Pivniceru vine la Justiție - o mare speranță pentru un mare, imens, număr de români, o deziluzie și un început de teamă pentru băsescieni, urmează a fi clarificate pozițiile în societatea românească a instituțiilor statului - în fapt, o adevărată revoluție instituțională în condițiile în care instituțiile statului cu personal plătit de noi, contribuabilii, deservesc interesele private ale lui Traian Băsescu și persoanele care îl susțin -, refacerea listelor electorale permanente cu respectarea adevărului din viața reală se va face, pe baza datelor existente ...

Trebuia ca Antonescu să facă aceste declarații. În ipostazele în care se află, de Președinte interimar și de lider al PNL, are obligația de a arăta susținătorilor lui că este în prima linie a luptei împotriva lui Băsescu și că nu are de gând să se sperie de mizeriile provocate de acesta.

Nu știu dacă pesimiștii s-au liniștit, nu știu dacă catastroficii se vor calma, nu știu dacă ceilalți au înțeles mesajul - foarte puternic - și se simt mai siguri în lupta împotriva băsescianismului, știu însă că modificările în formula guvernamentală au adus niște persoane mai puțin înclinate către gargara cu pioneze, știu că sunt (unii dintre ei) mai înclinați către acțiunea directă decât cei care au fost, știu că discursul public va fi mai accentuat pe ce există în mod real și că anumite nuanțe specifice „analizelor corect politic” nu vor mai fi acceptate. Lupta are mijloace și metode directe, are nevoie de angajament personal și sacrificiu, fentangii gen Rus sau Dobre neavând locul în astfel de echipe. După ... vom mai vedea.

07.08.2012

Văd niște postări de propagandiști „bolșevici” pe fb. Guvernul Antonescu-Ponta, vai mama lui, a adâncit criza în România (a se cerceta dacă nu cumva sunt în pericol SUA, Germania, Canada, Australia, FMI, BM ... ONU chiar), leul face dansuri erotice în fața euro (care se prostituează total - părerea mea) și a dolarului „care este” - ăsta este că se tipărește în draci, este destulă prostime mondială care să îi achite „hachițele” . Ce mai, în trei luni de zile acest Guvern Ponta a reușit atâtea rele ce nici chiar defunctul Ceaușescu nu a reușit în 30 de ani.

Pentru că nu sunt de acord cu astfel de „aprecieri”, constat că acest Guvern Ponta are de luptat, la propriu, cu hidra pedelistă instalată confortabil în toate colțurile administrației publice. Când să facă și guvernul ceva hop, o Moțoc sau un Iacob sar la gâtița guvernului cu te miri ce. Nu de bine, ci mânării ordinare în speranța că Base se întoarce la Cotroceni și va numi, cu de la el putere, un guvern paralel la cel al USL (posibil cu vreun liberal de omenie anti-Antonescu Crin) ca să rupă gura târgului ce mediator poate fi el.

Mai răsfirați politrucilor. Mai răsfirați. Schimbările de miniștri sunt chiar recomandate, nu este recomandat să ai miniștri pe viață, așa cum se doresc unii primari pe viață sau care consideră la o anumită vârstă că li se cuvine ceva ce colegii nu i-ar da. Mai răsfirați că miroase a propagandă bolșevică de la o poștă. Nu de alta, dar și pe timpul comunismului se vorbea despre guvernare eficientă, folosirea judicioasă a banului public, proiecții economice de viitor, dezvoltare pe verticală și alte minunății cu ornamente de amăgit proștii.

...

Este evidentă dorința lui Băsescu și gașca lui de a tulbura mințile oamenilor și a scade încrederea în posibilitatea Guvernului de a duce treaba la bun sfârșit. Este evidentă, în aceste zile, acțiunea lui Băsescu de a induce în mintea oamenilor ideea că acțiunile guvernamentale sunt ale USL și nu ale demnitarilor și funcționarilor publici, idee extrem de nocivă, un adevărat atentat la statalitate. Derbedeul de la Cotroceni, Traian Băsescu, face ce face și ne arată, zilnic, cele mai nocive acte de comportament social. Legat de aceasta, în mintea multora se așează, comod, nesiguranța alături de dorința de a-l vedea pe Băsescu demis. Nu ai ce face. Asta este situația. Încerc să dau încredere însă lumea este cum poate ea nu cum vreau eu. Este natural, este normal, este așa „de când lumea”.

Nu peste mult timp se va da liber la speranță și, normal, disperare că nu se împlinește ce vrem noi, fiecare dintre noi, de către noul Președinte al României, Guvernul USL etc. Totuși este mai bine să ajungem la așa ceva decât să mai suportăm panarama băsesciană în mediul public.

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

datele sunt gresite, inca n-am intrat in octombrie :)

Crăciun Florin spunea...

Corect. Fac rectificarea.