sâmbătă, 8 septembrie 2012

Partid nou din doage vechi, putrezite

Mihai Răzvan Ungureanu - Boicotulescu al lui Traian Băsescu - Boicotulescu își trase partid. Nou. Se numește Partidul Forța Civică. Un prieten hâtru îi urează să fie cu el „șforța” că de, de panaramă este, de panaramă să rămână.

Partidul este nou, declarat la înființare dar și mai înainte, de dreapta, însă are o hibă. Conducerea este de la cap începând de stânga. Prim-planul îl ocupă traseiștii. Din PSD, din PDL și unul sau mai mulți din PNL. PFC are boala lui Calache, la fel ca PDL. Se naște din stânga, comunistă, și trece la dreapta capitalistă. Cu zornăieli și clopoței. Cu declarații sforăitoare și evident cu mult, foarte mult copy-paste. Vicepreședintele Dan Cristian Popescu fost Președinte al Filialei PNL Sector 2 București a luat cu el discursul liberal. Fără componenta ei esențială: persoana, drepturile și libertățile fundamentale ale acesteia, proprietatea și respectul față de lege (când critici magistrații nu critici legea, critici handicapații ajunși în magistratură care comit abuzuri acoperiți de funcția publică și inamovibilă) etc.

Ieri, la plimbarea de la Cotroceni, discutam cu un fost coleg de breaslă despre discursul lui MRU. Ne-am dus în timp cu zeci de ani. Nici o diferență față de discursurile în limbaj de lemn ale propagandiștilor comuniști. Faptul că MRU folosește alte noțiuni nu demonstrează decât faptul că lupul își schimbă părul dar năravul ba. O lectură atentă a „obiectivelor politice, economice și sociale” și punerea lor la lucru, cu MRU ca vioară principală ne arată că trebuie schimbată țara sau înlocuită populația. Nu are nici o legătură cu realitatea cotidiană. Iar de promisiuni generale că ne va fi bine, suntem sătui. Băsescu însuși ne-a urat „Să trăiți bine !” după care am început să urâm și zicerea dar și zicătorul. MRU copie același comportament. El îi dă înainte cu găselnița „o țară pentru secolul XXI membră a UE”. Fleoșc. Hodoronc-tronc Marghioală.

Abia înființat noul (vechiul PCR ?!) partid că MRU are parte de o primire „călduroasă” din partea celorlalte clone băsiste. Mihail Neamțu de la Noua republică îi dă cu pildele din Biblie (vinul nou în butoi vechi) iar Cristian Preda de la PDL își arată nemulțumirea față de „fața politică” a noii formațiuni care are pretenții la locuri în Parlament. Preda arată că liderii noii formațiuni sunt vechii politicieni ai altor formațiuni și ca atare nu este nimic nou în PFC. Corect. Adaug eu că liderii Forței Civice sunt ratații din formațiunile din care provin. Nu doar liderii, ci și membrii adunați cu semnătură. Ori ratați ori pomanagii cu speranțe legate de o mai largă „dare de mână” a noilor lideri. Încep să cred că partidulețele astea înființate de acoliții lui Băsescu sunt un fel de „Caritas-uri” politice. Cine bagă primul, ia milionul, cine bagă mai târziu, așteaptă să vină alți fraieri.

Media băsistă este la datorie. Evenimentul Zilei mângâie tandru noua făcătură politică, Realitatea Tv gângurește duios marile și mărețele obiective politice ale lui MRU de la PFC, B1 Tv are loc rezervat pentru noii conducători politici ce vor să schimbe țara, Adevărul scoate de la sertar notițele din perioada pregătitoare și are grijă ca nu cumva PDL să pață ceva de la PFC (ziarul pune la îndemâna cititorilor criticile „aliaților”) s.a.

M-am lămurit cu PFC. Miroase urât, este grețos și jegos. După chipul și asemănarea jagardelei de la Cotroceni.

2 comentarii:

Interlops United spunea...

Mosule stralucitorule, bine ca aveti voi, ma, partid vechi din doage noi, imputite.
Este uimitor cit tupeu si chiar nebunie poti sa ai ca sa insiri panseurile astea lungi, in conditiile in care ptr orice om inzestrat cu o minima inteligenta este evident ca toti sunteti aceeasi derbedei.
De ce ar fi scandalos faptul ca un golan de la voi s-a aciuiat in gasca astuia decit faptul ca un derbedeu din gasca lor s-a aciuiat in banda voastra?
Cu ce sunt mai buni si mai morali prigoana, placinta si frunzaverde acuma ca sunt in gasca voastra ''liberala''?
Derbedeul basescu era mai bun cind era seful vostru de alianta? Nu era tot un derbedeu care lovea copii de exemplu?
Zdreanta semidocta si mafioata udrea era mai buna cind era liberala cu carnet de membru PNL?
Mosule, eu sper ca te-alegi cu ceva firimituri de la sefii carora le plac panseurile tale blogheriste, altfel nu esti decit un biet mitoman plin de el insusi.
In rest, mintiti-va singuri in continuare si o sa mergeti din succesuri in succesuri identice cu ultimul succes.

Crăciun Florin spunea...

Interlopule,

Mitoman ? Eu ? Ooooo. Atât poți ?