joi, 21 martie 2013

Criza din Cipru are ciudățenii.



Impozitarea depozitelor bancare pentru acordarea unei asistențe financiare de 10 miliarde euro de către UE are o mare ciudățenie. Majoritatea depozitelor bancare sunt rusești, multe dintre ele fiind ale unor instituții publice din Federația Rusă.


„Un număr mare din structurile noastre publice activează via Cipru şi în prezent conturile lor sunt blocate din motive de neînţeles”, a menţionat şeful guvernului rus, într-un interviu pentru media europene şi publicat joi. Preiau de la Agerpres.

„Provenienţa acestor bani este evidentă, este vorba de structuri ale statului rus”, a reiterat Medvedev, adăugând că 'acesta este motivul pentru care avem o poziţie fermă faţă de Cipru şi reglementarea datoriei cipriote'. 

Germania lui Merkel este, probabil, inițiatoarea „soluției” UE. Ca principal contribuabil al zonei euro. Reacția ministrului de finanțe german îmi confirmă că „soluția” are prea puțin cu ajutorarea Ciprului și mai mult cu un „război” economic cu Rusia. Cipru este doar „oaia neagră” ce urmează a fi belită pentru interesul german. Interes care are, pe undeva, mai multe coordonate. Gazele de sub platoul continental al Ciprului, poziția geostrategică a Ciprului în fața Asiei mici, influența greacă evidentă asupra Cuprului comunitar etc.

Cipru se vede nevoit să accepte suplimentarea sprijinului rusesc pentru a nu-și duce de râpă populația. Nu mai spun de ideea germană de confiscare a proprietăților prin impozitarea depunerilor bancare. Idee care vine de la creștin-democrații germani cu sprijinul celorlalți creștin-democrați și populari europeni. Idee de dreapta. Confiscarea proprietății în interesul finanțelor europene. Haida-haida !

Germania folosește euro ca pe o armă. Unii dau cu bombe, Germania sărăcește populațiile și distruge economic țările UE. Tot la moarte se ajunge. Numai că metoda germană duce la o moarte chinuitoare.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Un punct de vedere interesant dar departat de adevar, conflictul deschis intre Rusia si cercurile evreiesti care au accesat intraga putere din USA si EU.
Daca va interveni China in favoarea Rusiei, poate vom scapa de evrei.

Crăciun Florin spunea...

Anonim,

Poate fi și cum spui tu. Însă cel mai aproape de adevăr este, până la urmă, Medvedev care apără banii unor instituții de stat rusești și ai unor cetățeni ruși depuși în băncile din Cipru. Este evident că rușii sunt în „ofensivă”. La fel ca germanii se folosesc, deocamdată, de bani.

Donkeypapuas spunea...

Este în realitate o politică mai perversă decât credeţi. Aparent Germania şi Rusia par să se opună. Întrebaţi-vă CUM va fi despăgubită Rusia şi o să înţelegeţi că de fapt ne aflăm în faţa unei alte soi de pact Ribbentrop-Molotov.
Adică Cipru va rămâne şi cu banii luaţi, şi fără gaze.

Crăciun Florin spunea...

Donkey,

Nu te contrazic. Germania și Rusia au probabil alte gânduri decât cele public exprimate. Mare lucru de nu o fi cum spui tu.