sâmbătă, 6 iulie 2019

„Am convenit cu Macron ...” este o insultă la adresa președintelui Klaus Iohannis, a României

Iau de la Agerpres.

Declarația lui Dacian Cioloș mă enervează. Sincer.

"Azi am discutat cu preşedintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-şef european. Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea şefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruţa Kovesi l-a obţinut în Parlamentul European", a scris Cioloş pe Facebook.

Faptul că a discutat cu președintele francez nu mă deranjează. Mă deranjează declarația potrivit căreia „am convenit împreună” vorbind despre o poziție în sistemul european de justiție cu un candidat român. Normal, după mine, ar fi fost să contacteze, să poarte o discuție cu președintele Klaus Iohannis, Președintele României și nu cu Emmanuel Macron, Peședintele Franței!

Încă o observație. Procedura este deja stabilită. Președintele Macron nu are cum interveni. Nu poate interveni pe procedură nici Dacian Cioloș europarlamentar român care reprezintă niște cetățeni români dar discută nevoile lor cu președintele Franței! Ca la nebuni! În procedură, indiferent ce vor face ei, o nouă delegație de negociere a Parlamentului European se va întâlni cu delegația Consiliului (care a rămas, se pare, cea veche) și vor negocia soluționarea poziției divergente a fiecărei părți. Ce a convenit cu Macron? Cu să facă iar niște aranjamente „secrete”, cum să facă iar niște manevre netransparente pentru ca Macron să se poată impune mai târziu ca fiind cel care a acceptat și a decis ca Laura Kovesi să ocupe funcția?! Cu ce preț!

Mă irită la culme strategia lui Cioloș. Duce la desconsiderarea poziției președintelui Klaus Iohannis în rândul omologilor din Consiliul European! Îl face „incapabil”! O insultă adusă tuturor românilor care nu au votat cu USR și PLUS la alegerile europarlamentare!

Încă una. Partidul Popularilor Europeni, cel care a asigurat sprijinul în Parlamentul European pentru Laura Codruța Kovesi (europarlamentarii PNL fiind foarte, foarte activi), susține în continuare candidatura Laurei Kovesi, declarațiile europarlamentarilor PNL în noua legislatură fiind mai mult decât concludente. Dacian Cioloș nu pomenește o vorbă despre europarlamentarii români din noua legislatură. Vrea să scoată în evidență pentru susținătorii lui Kovesi din România că doar el se zbate să o ducă în funcția de procuror șef european.

O ipocrizie greu de digerat. Pur și simplu acest individ promite să facă ce nu poate face!

Cel mai grav mi se pare semnalul pe care îl dă Dacian Cioloș. Nu are treabă cu președintele Klaus Iohannis, cel care potrivit Constituției reprezintă statul român, poporul român în relațiile cu alte state. El se consultă pentru promovarea intereselor cetățenilor români care l-au trimis în Parlamentul European cu Președintele Franței! Este complet aiurea! Anormal!

Modul de comportare a lui Dacian Cioloș este un început de desconsiderare a restului cetățenilor României. Ce naiba! Doar nu am ajuns provincie franceză! Este un comportament inadmisibil.

3 comentarii:

bacau spunea...

Nu vad dece un parlamentar si mai ales un sef al unei grupari importante din Parlament sa nu se angajeze intr-o actiune ce va fi hotarata de Parlament! Presedintele Iohannis are si el posibilitatea sa faca acest lucru, poate a si facut-o. Important este sa se ajunga la nominalizarea pe care ne-o dorim cu totii.

cindrel spunea...

Încà un analist de Dâmbovita, cu pregàtire politicà de piata Obor, care îsi dà cu pàrerea repetat si toxic, datorità permisivitàtii grupurilor sociale.

POPESCU AURELIAN spunea...

Faptul ca se implica, ca face loby in interesul Romaniei ma face sa-l apreciez. Foarte bine. Asa ar trebui, ca fiecare roman in ,,patratica sa" sa se straduiasca si sa serveasca Romania. Autorul materialului , pare a fi de sorginte liberala ce nu intelege ca romanii trebuie sa fie uniti si nu sa imprastie samanta discordiei. Desigur ca pentru jurnalisti, ,,SCANDALUL" ESTE SURSA DE BANI iar tulburarea apelor creeaza conditii propice pentru ca afaceristii onerosi sa-si mareasca veniturile cu afaceri murdare. Deci pe mine m-ar bucura ca in acest moment, Romania sa castige cat mai multe posturi importante, dar musai pentru oameni bine pregatiti profesional si cu experienta, pentru a putea face fata cu succes nobilelor si importantelor sarcini.